Ugrás tartalomhoz


Piactér


 • Válasz írásához lépj be
1815 hozzászólás érkezett eddig

sinister

sinister

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 76 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2013.03.23, 13:41


[Csillagjáték]


Amikor kézhez kapta a jelentést megütközve bámult a rossz hír hozójára, aki kissé összetöppedt, hiszen a narancssárga szemek égni látszottak a dühtől és az indulattól, s bár alapvetően nem egy megfélemlítő jelenség a karcsú félember, ezeknél a keverékeknél soha nem lehet tudni, hogy mikor durran el az agyuk.
Később, magában, miközben a teendőket vette lajstromba már szégyentelenül dühöngött és anyázott, a maga módján, szinte lábujjhegyen, elvégre nem akarta megzavarni az alatta lakókat a tetőről szűrődő hangokkal.
Aztán a többit eltartalékolta a kislánynak. Bár nemigen táplál iránta atyai érzéseket, egy fejmosásnak mindig megvan a maga helye és ideje, és ez bizony az után kiáltott.

***

Nincs megoldhatatlan feladat, és bár a város minden részét alapvetően úgy tekinti, mint akinek jogos privilégiuma oda a saját teljességében belépni, ehhez a helyszínhez egy más megjelenést választ, vörös haját barnássá festi, az öltözékét a hely hangulatának és a lány ízlésének megfelelőre cseréli.
A lány maga egy alacsony, cserfes teremtés, élénk, fekete szemei, barna haja forró, meleg megjelenést kölcsönöznek neki, nem mintha bármi kiegészítésre szüksége lenne dús, ritkán sem takargatott idomai mellé ahhoz, hogy megragadjon rajta bárki pillantása. Foglalkozását tekintve boszorkányfélének mondható, varázsszereket készít, bájitalokat árul, mindemellett pedig az egyik pék lánya, jó ott vigyázni a vajas cipóval, amiből pedig az udvarba is rendelnek a hopmesterek. Mint afféle csekély önbizalmú menyecskejelölt, maga is roppant büszke arra, hogy úgy fogott magának szép szeretőt, tisztességes, dolgos legényt, aki nem léhűtő, és még csak elvenni sem akarja a hozományárt, hogy nem kellett bevetnie egyetlen praktikáját sem. Jól esik ez a langy és puha női léleknek, már-már túlzó érzelmekre lobbantja.
S a legény maga, Sinister, a nevét praktikusan Synre rövidítette a népszerűség kedvéért, úgyse nagyon szólongatják a leányzó köreibe, ahova gyakran magával viszi az utóbbi napokban. Igazán kellemes, és igazán újszerű, belülről figyelni a buján üde fiatalság zsongó életét, ámde az árnyék, aminek a nyomában jár ezen a fortélyos úton közel sem engedi belelazulni ebbe az életvidám környezetbe. Pedig ki tudja, talán jót tenne sokak bosszúságát okozó cinizmusának és keserűségének, levetkőzhetné zegzugos logikájú paranoiáját. Majd máskor.
Nagy napot sejtet ez az esőtől csepegő alkony, amikor csuklyás kedvesével játszadozva eltűnnek az egyik sikátorban, ami a piactértől nem messze kanyarodik el. Egész komoly rejtekvilág lappang az összeboruló falak és egymásra hajló tetők árnyékából, ahonnan még őt is figyelik, nem csak ő figyel élénken az útra, amin vezeti a kis boszorkány, boltíveken és rejtett átjárókon keresztül. Néhányakkal találkoznak csak, mielőtt a Titkos Helyre jutnának, ami a maga drámaiságában nagy léptékben nem jelentős, ám kis léptékben annál inkább.
Ez a rejtett piac, aminek kanyargós macskaköveiről falatnyi boltocskák nyílnak olyan dolgokat árul, amiket az emberek ugyan nem szívesen tűrnek meg szem előtt, ám szükségük van rá. Varázsszerek, varázsporok, hozzávalók bűzös halmai, rontásokat lobogtató papirosok gúlái és még megannyi csoda, amire azonban a félelf elméje érdemtelen, és értékelni se tudja őket.
Ők az egyik belső udvaros házba tartanak, a tiszta levegőjű kertből térnek a belső termekbe, ahol aztán az egyik oszlop árnyékában, de közel sem magányosan megállhatnak. Valamiféle gyülekvőhely ez, tapasztalatcserélő, ezt magyarázza neki a lány, miközben kuncogva hessegeti el puhán csókoló száját a homlokáról, tenyerét a derekáról. Suttogva bemutat neki távolról néhány fontosabb embert, de a narancssárgán izzó szemek megtapadnak egy aranyhajú lány sudár alakján. Nehéz megmondani mi izzik a szemében, egyszerűbb indulatnak jelölni azt, ami perzselőn forralja távolról a makulátlan bőrt.
A rubinszemű fehér holló is felfedezi magának a tűzszeműt, elégedetten a vállára lebben, minekutána édes gazdája jól szórakozik most, s mint megtudja, ez az egyik legjobb jel, ami érheti itt. Félmosolya ironikus, talán nem hisz a jelekben.


Adarianna

Adarianna

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.30, 17:14

* A hírek természetesen idővel a kék boszorkányhoz is eljutnak, így néha már itt-ott feltűnik ő is, persze csak szolídan, mint egyszerű idősebb nő, 1-2 lánnyal vagy épp egyedül, megnézni hogy mi is készül pontosan. Mert mintha régebben valamit olvasott vagy halott volna a kísértete éjjeli mulatságról, de most, hogy az előkészületek látja, kezd egész érdekes lenni...:) Nézelődik, picit kíváncsiskodik, de csak ennyi...hisz hamarost itt az éj úgyis.*

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.29, 16:39

*Az ország nagyobb piacterein, illetve ezen városok nagyobb, üres területein építkezések folynak, elvégre közeledik A Holtak Napja. A piactereken sátrakat húznak föl, s néhány apróbb, jurta jellegű épületet, egyelőre még nem tudni melyikben mi lesz...
A nagyobb területeken pedig afféle minikolosszeumokat hoznak létre... Itt fog megrendezésre kerülni az ivóverseny, a település szépe választás, a birkózás és természetesen a zombiírtás is.
Az adott helyeken lakók félelemmel vegyes kíváncsisággal kezelik a történteket, noha különféle rikkancsok, s bérelt emberek gondoskodtak az események népszerűsítéséről, hogy senki se vasvillával akarjon ünnepelni. Az emberek nem is tudják hova tenni az egészet, nem teljesen hagyományos dolgok történnek, de hát a kíváncsiság mindig erősebb, főként a gyermekek körében.*


Navia; Ildi...

Adarianna

Adarianna

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.13, 08:33

[Kapuk tere]

*Mint szombatonként, most is néhányan állnak a kapuk terén, várva azt hogy megnyíljanak a kapuk a lehetőségek, kalandok vagy épp az otthont hozva el. Lassan megtelik a levegő a mágia furcsa érzésével ahogy a remegő túloldali kép megjelenik és ki bátran, ki bátortalanabbul átlép a kapun, helyet cserélve a túloldalt lévőkkel. 4 utazó érkezik a túloldalról, átvizsgálják őket, majd elveszhetnek az ébredezp városban vagy épp a piac forgatagában.
Egy alacsonyabb, utazóköpenyes nő is érkezik, fehér haja ki-kikandikál az utazóköpeny alól a reggeli csipős hidegbe. Hagyja, hogy átvizsgálják, de szinte semmi sincs nála, majd a várs egy sötét utcájában, hol a legsűrűbbek az árnyak, eltűnik.*

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.10.06, 15:59

[Lanaya]

*A sárga pejen érkezik a lány a piactér egyik sarkába. Egyszerűnek mondható zöld-fehér ruhát visel, melyhez könnyű, de meleg smaragdzöld szín köpenyt terített vállára. Ott aztán leszáll a nyeregből és száron vezeti a lovat maga mellett, ahogy végigsétál a jókora tér mentén egy nagyobb istállóig, ami amolyan megőrzőféle a hátasok számára. Beköti Diót az egyik állásba, miután a részleteket megbeszéli a hordóhasú, rőt szakállú, borvirágos orrú és feltűnően derűs jószágkezelővel.
Innen gyalogszerrel vág neki az utcák rengetegének, bár nem áll szándékában messze távolodni a piac forgatagától. Az egyik szélesebb, kövekkel kirakott utcára fordul be. Ráérősen sétálgat az üzletek, áruskocsik, bódék közt, kerülgetve a kavargó forgatagot, átrobogó kocsikat és tömegben átléptető lovasokat. Egy-egy érdekesebbnek tűnő boltnál meg-megáll, megtekinti a kínálatot, és vesz is néhány apróságot, főleg, ha arról épp valaki más jut eszébe. Azonban érezhetően főleg az üres, el- vagy kiadó helyiségek érdeklik. Azok közül is inkább a nagyobbak, amik homlokzata és főfala a főútra néz.
Végigjárja a nagyobb utcákat a piac környékén. Némelyik helyen, ami különösen megnyeri a tetszését, a környező üzletek tulajdonosainál is érdeklődik. A délidő is a városban éri, egy kisebb étterembe betérve fogyasztja el könnyű ebédjét, majd még jár egyet a saját kedvére, amikor hirtelen ötlettől vezérelve még egy üzletet meglátogat. Onnan aztán egyenesen visszatér már Dióhoz. Kifizeti az ellátásért a díjat és igen elégedettnek tűnik, ahogy felszállva a nyeregbe a kastély felé fordítja hátasát.*

/Crysa/

Adarianna

Adarianna

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.15, 08:25

[Kapuk tere]

*Már kora reggel 6-8 ember és egy szekér várakozik a kapuk terén, hogy pár perc múlva megnyíljon a kapu, melyen át Auráliába juthatnak.
Bár jó ideje elhanyagoltak, és nem nagyon használják a kapukat, a túloldalról még heti 1-2 alkalommal egy rövid időre megnyitják őket, hogy a bártak és kíváncsiak, a szerencsét próbálok és kereskedők közlekedhessen ide vagy oda.
Most is ezt várják csöndesen, hogy a mágia képes kapuja megnyíljon és átléphessenek.
2 apróbb, utazóköpenyes, fejre húzott csukjás alak van a várakozók közt, aki ha az arcokra néz, hisz az nincs takarva, láthatja a rokonságot a két nő között és az ellentétet is a fiatalabbik feketés-sötétbarnás haja, és az idősebb nő hófehér haja között. Nincs sok dolog náluk, egyszerűbb váltáska, nem is beszélgetnek, csak figylenek.
Végül sercegve megnyílik a kapu a boltozat alatt és lassan áthajt a szekér, másik is átlépnek. A két nő még utljára visszanéz, körbenéz, majd ők is átlépnek a kapun.
Csak 3 ember jön a túloldalról és ahogy ők átléptek, a kapu be is zárul, csak a megszokott üres "ajtót" hagyva maga után.*

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.09.09, 19:36

[A Kard Szentélye]

*A Piactér szélén áll egy apró, tégla alapfalakra fából épített, papírfalú, zöld-vörös zsindelytetős épület, egy kis rokugani szenély, bejárata mellett szélcsengők és füstölők, benne egy feketemárvány tömb, melybe egy mezítelen pengéjű szamurájkard van ágyazva, s mellette, művészien elrendezve a hüvelye, selyembe hímzett rokugani írásjelekkel, néhány füstölő, és egy apró élő fa. Az épület a nagy kloeri háború után épült, s a kard benne egy Skorpió kardkovács munkája, melyet Bayushi Tasogare adott Alewnek, a Kloerben elesett Skorpiókra emlékezve. Bár az épület mellékes, s keveset látogatott, nagyon jól karban van tartva, s két főnyi személyzete gondosan tisztán tartja.

A napokban az épületez övező kis, keleties hatású kerten átvezető murvávan felszórt, s minden reggel elgereblyézett ösvény mentén az emlékezés kardjai jelennek meg - durván megmunkált fémdarabok, melyek távolról úgy néznek ki, mintha rokugani szamurájkardok lennének, de csak formájuk emlékeztet azokra, valójában nyers fémdarabok, markolatuk is fémből van, egybekovácsolva. Nem akarnak valódi kardnak tűnni, csupán kard formájú szobrok. A kis épületbe három lépcsőfok vezet föl - ebbe a három lépcsőfokba három valódi katana van szúrva - a legalsónak fekete-vörös zsinóros markolata van, s pengéjébe skorpiók vannak vésve, a második markolatát arany-vörös zsinórozás díszíti, s a pengén egy sárkány táncol, a harmadik markolata tiszta vörös zsinór, a pengét egyetlen hatalmas skorpió vésete díszíti.

S az elmúlt napokban nem csak ezek az emlékek, kardok kerültek a pici szentélybe, hanem egy látogató is sokszor érkezett. Fekete, jeltele, átlagos köpenye elrejtette arcát, a két szentélyszolga pedig nem kérdeztek és nem beszéltek - hisz amúgy is ő fizette őket már évek óta. Odabent sem fedte fel arcát, csak csöndben ült, füstölőt gyújtott, és emlékezett.*

~~~

Alew

sinister

sinister

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 76 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.24, 18:35

[Pletyka]

*Újabb napok, és hiába minden móka és mulatság, a királynő megválasztásával a gonoszság és az ármány még nem veszett ki ebből a világból. Egy részeg gajdol végig az utcán, botladozva kis nótát dalol.*

"Újabb támadás Tiriára,
szépségének nincsen párja,
hova visz e balga dal,
igazságot ki tesz majd?"

*S végül felhemperedik, hogy az igazak álmát aludja, persze.*

Módosította sinister: 2012.08.24, 18:35


lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.16, 20:59

[Utcabál-Lucien Montfort és Laloretta Aera]

A Koronozás után úgy tűnt, hogy Luciennek sikerül mihamarabb Tallnerbe jutnia, ám a népünnepély kavalkádja annyira magával ragadta Lalorettát, hogy nem tudott nemet mondani a nőnek. A küldöttség tagjai közül csak a városőrség parancsnoka maradt velük. Igaz, kissé lemaradva, de tőlük el nem szakadva. Az ifjú pár önfeledten adja át magát a sokadalom örömmámorának, forgatának. Noha Lucienen is és Lalorettán is a koronázási ceremónia tiszteletére felöltött ünneplő öltözék viseltetik, nem zavartatják magukat. Az utcán maguk is csupán terál polgárok. Arra, hogy Lucien polgármester, Laloretta pediglen tavi nimfa, semmi jel nem mutatkozik viselkedésük alapján. Ahogy Mitfienben, ugyanúgy eltud vegyülni a nép különböző rétegei között itt is. Hisz örömük forrása egy, maga Crysalantanasia királynő! Önfeledt táncuk közben, hisz párt gyakorta cserélnek a sokadalomban, előfordulhat, hogy egy-egy ismerőssel akarva akaratlanul is összehozhatja a sors a párost... Így bizony Enriellel, Lanayával, Sinisterrel, Cintiával, Adariannával és társaival, Lédával... A hölgyekkel önmaga, Laloretta pediglen az ismerős urakkal is ellejt egy-egy kört természetesen feledve, legalábbis háttérbe szorítva az esetleges ellenérzéseket. A fel-felbukkanó vámpírok viszont cseppet sem tetszenek neki. A nagy sokadalom magában hordozza a veszélyét annak, hogy egyik-másik vérivó kihasználva a helyzetet, csillapítsa szombját. Azonban Lalorettát nem hagyhatja el, így a közelében kénytelen maradni, remélve csak, hogy a Gárda mindenre ügyel. Így hát, marad a táncnál, noha már korábban sem annyira önfeledt, mint eddig, de... Lalo mellett nem tud sokáig bús, borongós lenni. A triót csak később követi a küldöttség többi tagját szállásukra, hogy majd ott átöltözve térjenek a bálra, illetve vissza Sárkányvárosba, ki-hova tart majd épp.

naissa

naissa

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 186 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.11, 00:33

//Utcabál//

//Amelie ~ Pókháló ~//

*álarcos maskarában kötéltáncot jár nagy magasságban. A porondmester föltekint reá, miközben kötélen egyensúlyozik az utcabál fölött. Külseje el van takarva rendesen, így nehéz felismerni, hogy ez bizony Amelie. Az Ispotály igazgatónője. A Tremere klán ígéretes növendéke. A Játékok és a Bűn hercegnője táncol éppen a fejük fölött dobpergések közepette.
Utána több dolgot is látni tőle. Tűznyelést, kardnyelést, és még számos más trükköt is előbányász magának. Majd pedig eltűnik a sokaság szeme elől, folytatva útját a falu felé.*

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.10, 14:33

[Utcabál]

[Léda]

*Úgy nézhet ki, mint egy elveszett kiscica, ahogy kavarog az emberek közt, ám széles mosolya arról árulkodik, hogy egészen jól érzi magát így. Egyelőre az árusokat keresi, hogy vehessen bármit, amihez épp kedvet kap, s csak mellékesen nézi az arcokat, hátha talál egy-két ismerőst köztük. A narancs és citrom színeiben pompázó, foltos kavalkádot ábrázoló, térdig érő, bő szoknyás, pántos ruhában talán még feltűnő is lehet a tömegben, göndör hajzuhatagát csak egy azonos anyagból készült hajpánt próbálja megzabolázni.*

[Nina]

*Az éjszaka egyik gyermeke ezúttal is rózsaszín-fekete öltözékben járja a vidéket, ezúttal az utcabált. A táncolókhoz kacagva csatlakozik, pörög-forog, mintha teljesen elbódítaná a zene. Feltűnő, rózsaszín fürtjei csak úgy repkednek mindenfelé, kacéran pillant a férfiakra, az izzás, amely riadalmat kelthetne másokban, ezúttal oly mélyre bújik el tekintetében, hogy csak igen hosszas keresgélés után tűnhetne fel jelenléte. Kicsit úgy nézhet ki, mint aki túl sokat ivott Varjú egyik italából, amelynek mellékhatásaként szokatlan dolgokat lát, és nincs teljesen tisztában a körülötte zajló eseményekkel, ami Nina esetében inkább aranyos, mint zavaró.*

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.10, 08:24

[Utcabál]
[Lanaya]

*Kacagva perdül kézről kézre. Haja és ruhája vidáman reppen utána, ahogy minden vállalkozó szellemű ifjúval és idősebben örömmel perdül párat. Arca kipirult, szemei csillognak, a zene a vérében áramlik, pezseg, feltölti őt energiával. Nevetve hagyja magát karba kapni a kalapos, borostás férfinak is, hogy megtáncoltassa egy kicsit a forgatagban. Megfeszül egy pillanatra, ahogy az ismeretlen magához vonja, ám - bár a smink jótékonyan fed - az ajkak íze már ismerős. Zöld szemei vidáman villannak, odaadón adja meg a lopott csókot az ismerős ismeretlennek, felszabadult kacagással fűszerezve meg azt.*

/Crysa/

Adarianna

Adarianna

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.08, 10:41

[Utcabál]

*A koronázásról érzeknek a többi városlakóval, bár lehet, még túl korán de nem baj. Nézelődnak, forgolódnak, ha mégis kell, segítenek, bejárják a bált. Majd mikor elkezdődik az igazi, utcabáli hangulat és forgatag, elválnak a szélrózsa 7 irányába, tudva, ha kell, egymásra találnak majd.
Az 5 fiatal élvezi a életet, táncolnak, mulatnak, a fiúkkal, ifjú férfiakkal kacérkodnak, amolyan igazi kis nő mindegyik, hagyják, hogy kézről kézre járjanak, talán néha egy csók is elcsattanhat, igaz, ki tudja milyen is lesz az a csók...
A két idősebb már magán hordozza az évek nyugalmát és amit betöltenek az életben, de ők is felszabadultak, néha táncolnak, vagy épp a forgatagban nézelődnek, talán vesznek is valamit...a maguk módján ők is nagyon jólérzik magukat..hisz most épp ez a lényeg...a kikapcsolódás és a jó hangulat.*

hitomi

hitomi

  Újdonsült fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 26 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.08, 07:26

[ Utcabál ]
[ Cintia ]

*Erre az eseményre maga a félelf is elnéz, noha nem szereti a felfordulásokat ez ígéretesnek látszik. Piros földig érő ruhát vett fel az eseményre, ajkaira hasonló árnyalatú rúzs került, haja hullámos kezén pedig egy fekete bőr karkötő. Elképedve nézi, milyen sokan összejöttek erre a mulatságra alig tud olyan helyen megállni, szemlélődni nyugodtan ahol nem lökik fel. Zene és felhőtlen nevetés meghozza a kedvét, hogy beljebb menjen a tömegbe, megáll, egy kis bódénál vesz magának perecet azt eszegetve követi a zene irányát, kerülgetve a már-már túl jól lévő helyieket mosollyal arcán. Valaki a hátsójába markol, ekkor megugrik, és háta mögé néz, keze emelkedik egy pofonra, de már hűlt helye az ismerkedőnek... Legalább valakinek szimpatikus. Fiatalemberekre mosolyog, jókedvűen a felé hajlongóknak szívélyesen biccentget. Kezd felengedni. Lopva ismerős arcokat keres a tömegben.
Meglepetésére egy gyermek ragadja meg immár üres kezét és a táncosok közé húzza, sorban kér elnézést nehogy fellökjön valakit. Nevetgélve megforgatja a nála jóval alacsonyabb szőke kislányt, és hogy ne csak álljon az ugrándozók között lépeget, jobbra-balra néha maga i is pördül egy kicsit. A zenék lassú váltakozásakor bátrabb férfiak táncoltatják meg a piros ruhás lányt, egyre jobban belemelegszik a tánc rejtelmeibe különböző alakok oldalán ropja*

Módosította hitomi: 2012.08.08, 07:28


sinister

sinister

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 76 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.07, 23:46

[Utcabál]
[Sinister]


*Mennyi zsíros arcú öröm fér a városban, miközben habzsolják az élet lehetőségei nyújtota élveket. Faljatok, faljatok csak emberek, és ünnepeljetek, a félelf köztetek elrágcsálja ugyan a sült almát, és a derű is szikrázik a szemében, mégis unalomba fulladt a koronázás, minden olyan szép volt, olyan nemes, olyan túlcizellált s ragyogó. Fájt a szemnek, hogy semmi nem zavarta meg, pont, hogy a Helytartó, az uralkodó és talán az istenek is akarák.

Eljött a móka ideje, az árnyékos negyedben nem szólt a zene, visszhangot vetettek ugyan a falakon tovazengő nóták, ezek nyomán hagyta magát a nép közé csalogatni, majd mikor elunta mászott kissé magasabbra, tetők, ereszek, gerendák csúszkáló mesevilágába, de hát a fákon csimpaszkodó gyerekek után ez senkit sem lepett meg. Az egyik égen robbanó fényjáték nyomán fedezte fel magának a varázslógyöngyszemet, Enriellt, szórakozottan követte egy darabig, vigyorgott a játékain. Maga is részt vehetett volna a mulatságban, de közember álcáját nem vetette le, a haja még mindig sötétlett, sminkelt borostájával, emberi jellegével nem élvezte volna a figyelmet.

Nem úgy Lanaya! A haja kihívásnak veszi a lobogó tüzek lényét, lángolását, ragyoró aranyként fényeskedik az estében, otthagyja Enriellt egy kis utcán az aktuális bögyössel, és a térre szökken, ahol a táncmulatság zajlik hevesen, a pálcikát amiről almát falt eldobja, és Lanaya elé perdül, megragadva és megforgatva a zenére a táncos lábú, fáradhatatlan kislányt. Barna árnyalatú szeme vadul villan a kalap árnyékában, át se öltözött a Koronázás óta. Megtáncoltatja, s majd, mielőtt továbbadná, udvariatlanul vonja magához ismeretlen ismerősként egy csókra, lefogva az esetleg a combjára szíjazott tőrökért nyúló kezét.*

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.06, 13:34

[Utcabál]
[Lanaya]

*Csuklyás köpenyben érkezik, mikor már beszürkül az alkony. A köpeny alatt zöld és piros színekben játszó könnyű ruhát visel. Kezdetben csak messzebbről kíváncsiskodik, de a zene és nevetés egyre közelebb csalja. Belevegyül a tömegbe, vesz kenyérlángost, mellé kipróbálja a világos sört. Nézi a kipirult arccal nevető embereket, a sikongva rohangáló, kacagó gyerekeket. Közben kezdi elragadni őt is a hangulat, ahogy ismeretlenek örvendeznek és gratulálnak egymásnak. Koccint pár barátságos helybelivel, szemezget néhány jóképű ifjúval, pajkosan rájuk mosolyog van akivel incselkedik is kissé, hogy aztán egy óvatlan pillanatban eltűnjön a szemük előlük a kavargásban.
Vérét egyre jobban forralja a zene, a tánc, ami körülveszi. Végül hagyja, hogy elragadja a forgatag, kacagva veti bele magát a táncba. Már az sem zavarja, hogy búzaszőke haja kiszabadul a csuklya alól, sőt, az le is csúszik fejéről. Jól érzi magát és szabadnak, boldognak ezen az estén.*

/Crysa/

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.06, 12:56

[Enriell]

Az utcabálból mégsem maradhat ki. Fekete talárban érkezik mint arannyal vart minták ölelnek körbe mint lángnyelvek. Vastag erszénnyel érkezik, hogy éhségét és szomjúságát csillapítsa, megtáncoltat néhány városi lánykát, asztal alá iszik néhány kemény legényt, befal jó pár finomságot, szinte mindig van vagy pohár, vagy sütemény a kezében. Pironkodásra késztet néhány leányzót bókolással álcázott mustrálásával. Néha ez ég fel mutat, hogy tűzijátékkal terelje el a figyelmet, és örvendeztesse meg a népet, míg szépasszonyok becsesebb felébe markol, majd valaki másra keni bűnét. Jól szórakozik az utcabálon, hiszen ez pont egy olyan ünnep amit mondhatni neki találtak ki. Szép szavakkal, széptevéssel lop csókot szemrevalóbb teremtésektől, de komolyan nem köti le semmi, csak az időt múlatja. Vásárfiát vesz a számára kedvesebb ismerősöknek, néha egy-egy standnál hosszasabban elidőz, hogy kocsmabölcsességeket hallgasson, vagy a kastélyról pletykákat indít útnak. Bejárja az egész bált oda vissza többször is.

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.06, 07:00

[Utcabál]

*A Koronázási ünnepség az Udvar parkjában a vége felé közeledik már, mikor a piactéren és az azt körülvevő utcákon feltűnnek az árusok. Kinyitnak a bódék. Lezárják a kisebb utcákat, asztalokat, székeket tesznek ki, szomszédasszonyok sütnek-főznek, a muffinokat meg a tortákat is nemzeti színekkel díszítik. Sülő hús és sütemények illata tölti be a levegőt. Az ágaskodó arany oroszlán megjelenik mindenhol, vörös és arany színekbe öltöznek az utcák. Mindenhol nemzeti zászló, a házak homlokzatán, az ablakokban, a kerti sövényeken, asztalokon. Molinókat feszítenek ki a házsorok közé, az utcák fölé, melyek a Teráliát és az új királynőt éltetik. Felvirágozzák az épületeket. A polgárok már az előkészületek közben énekelnek.
A városban megélénkül az élet, a nép visszaáramlik a koronázásról, a késő délutánba már belecsendülnek a táncra csábító zenés dallamok is, érkeznek az utcazenészek. A gyermekek hangosan kacagva élvezik, hogy ma fennmaradhatnak. Kergetőzve játszanak, csillogó szemmekkel figyelik az előkészületeket, bosszantják az árusokat és majszolják az édességeket. Az asszonyok és lányok legszebb táncra való ruháikat veszik fel, hajukba pántlikát kötnek; a férfiak csapra verik a hordókat, sör, bor pálinka folyik le a torkokon; fánkok, kenyérlángosok, kolbászok, hurkák mellett sajtok, sült almák, cukrozott gyümölcsök kelletik magukat.
Ahogy leszáll az est mindenfelé fények gyúlnak, gyertyák és olajlámpások ragyogják be az utcákat, mint megannyi alászállt csillag. Kacagó, nevető embertömeg áramlik a városban, önfeledten mulatnak. Párok találnak egymásra a táncok során, régi összezörrenések simulnak el vállveregtős italozások közben, új ismeretségeket, hosszabb-rövidebb ismeretségeket szül a fesztiváli hangulat.

A gárdisták ott vannak az utcákon, biztosítják a rendet, elsimítják a kisebb nézeteltéréseket, ha szükséges. Bár hivatali minőségükben vannak jelen, barátságosan szót váltanak bárkivel. Úgy tűnik, hogy emberek, elfek, törpök, kyrek, félelfek és fél-kyrek, s megannyi faj képviselői jól megférnek ma egymás mellett boldogan ünnepelve, összepacsizva, mosolyogva, bízva egy eljövendő szép korszakban.*

/Crysa/.

sinister

sinister

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 76 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.08.03, 21:32

[Pletyka]

*Két testes asszonyság súg össze először, a fiától hallotta a rútabb és bibircsókosabb, hogy Sárkányváros főpolgármestere, Lucien Montfort, az a fess, fiatal, szép szál legényke megtámadott és megsebesített egy szép, ifjú hölgyet, Domwik kegyeltjét. Micsoda botrány, micsoda szégyen, szerencsétlen szűz bizonyára többet szólni sem mer majd ellene, hiszen ott voltak a testőrei is, annál a rettenetes kastélynál, micsoda dolgok történnek, szegény lány, szegény lány, és a vallása, megtiporták, jajj!

A hír persze nem áll meg kettőjük között szájról-szájra jár.*

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.26, 14:21

[Lucien Montfort]

A Gnóm jellemzését helytállónak találja, még ha kissé túlzónak is hathat. Gyönyörű. Küllemileg nem igazán nevezhető annak, mármint aki nem konyít valamelyest is a technikai vívmányokhoz, annak minden, csak nem az. Lucien szemében viszont igenis, ez a rozoga, rég nem használt jármű gyönyörű.

Amikor csak teheti, estelente meglátogatja a raktárat, a gnóm távollétében a törpék látják el tájékoztatással, tanáccsal, mit hogyan kell csinálnia, mi miért van ott a masinán, ahol van. Harmad naponta megjelenik Din is, mintha csak vizsgára menne Lucien ilyenkor, vissza kell mondania a megtanult, bemagolt műszaki leírást.

Felcsillannak szemei, mikor Din utasítására előkerül a szén is, víz is, már a fellegekben jár szellemileg, honnan hamar visszatér a földre, hisz ez még mindig csak az elméleti oktatás része tulajdonképp. Élvezi a gép erejét, azt az erőt, mit nem a mágia, nem a természet, hanem a technika hatása fejt ki. Szinte életre kél alatta a gyrokopter, mosolyogva hallgatja a füleinek kedvesnek tetsző hangot, noha más csak kattogást, pufogást, robajlást vélhet felfedezni.

A következő napok, hetek tesztrepülései a legnagyobb izgalommal töltik el az ifjút. Mikor a masinán van, a külvilágról megfeledkezik. A múlt árnyéka, mi nyomon követi lépteit, melyek kihatással vannak reá magánemberként ilyenkor elrejteznek, Luciennek ilyenkor sikerül csak "új szerelmének", a repülésnek átadnia magát. A ládák, dobozok, melyeket időközben már maga is úgy próbált el helyezgetni, mintha csak akadályok lennének, miket ki kell kerülgetni egyre kevesebbszer hullanak alá. Noha a raktárhelyiség nem oly magas, de megfelel arra, hogy a jobbra-balra kanyarokat már tudja kezelni. Két hét alatt sikerült betörnie az égi lovat.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]