Ugrás tartalomhoz


Piactér


 • Válasz írásához lépj be
1815 hozzászólás érkezett eddig

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.26, 12:27

[Din Baarek]

Ezzel a kis gyönyörűvel minden megoldható. Eredetileg utazásra építettem, de azóta készültek harci, felderítő és kényelmi darabok is.

*Mikor vége az oktatás aznapra rendelt idejének, Din kézfogással elbúcsúzik Lucientől. A következő időkben két-három naponta fogadja az eldugott raktárban, ahol részletesen szétszedeti és összerakatja vele a masinát, számon kéri rajta a pontos rajzokat, sémákat, terveket, műszaki adatokat. A harmadik alkalommal szén és víz is kerül a masinába - persze Luciennek kell belelapátolnia a szenet, és behordani a vizet - és halk, kerregő, bugyogó pöfögéssel beindul a gőzmasina. Din nem engedi felszállni Lucient, de a rotorok forognak, a fogaskerekek és szíjak pörögnek, az egész miskulancia erőtől és furcsa hangoktól feszülve remeg Lucien alatt. A következő alkalommal a raktáron belül már fel is szállhat vele, és először egy helyben lebegve, majd előre-hátra billegve repülhet, míg végül Din megengedi, hogy - szigorúan mellette ülve - tegyenek vele egy alacsony kört a raktárban. Borulnak a ládák, hordók, bálák, a két törpe fejét lehúzva ugrik el többször a gép elől, de végső soron két héttel első találkozójuk után Lucien már egész magabiztosan kezeli a gyrokopter.*

~~~

Alew

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.24, 23:06

[Lucien Montfort]

-Kétszáz font... Hm, megoldható akkor az oltás is esetleg...-Elgondolkodva nézi a szerkezetet, majd elkezdődik a tanítás.

Noha Din módszere, mi a tanítást illeti igencsak gyors, és nehezen követhető, de figyel minden részletre. Ebben segedelmére vannak a vissza-visszakérdezések akkor is, mikor már nem is annál a résznél, funkciónál tartanak. A szerkezet alapos, és részletes funkcióit fejben megjegyezni ember, s félelf próbáló feladat, de az első nehézségeket még könnyen veszi. Az elméleti résszel a technikában sincs problémája, az, hogy a gyakorlat milyen lesz, az majd elválik. Észre sem veszi, hogy elszaladt az idő, a tanulás öröme, az ismeretlen megismerése oly erő, mely egy ideje már hajtja az ifjút.

-Az biztos, hogy maradandó emléket hagy bennem. Egyszerűen mesteri. Nem, kitalálok már egyedül is, köszönöm.

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.24, 22:44

[Din Baarek]

Ha én nem vagyok itt, Thóin és Gróin beengedik, és foglalkoznak magával meg a géppel. Ezen nem múlik a dolog. Hát, ha jól meg van rakva szénnel, és értően kezelik a kazánját, akkor elbír úgy kétszáz fontot, de akkor már kicsit köhög. Na, lássunk neki!

*Elkezdi az utolsó csavarig, szelepig, rugóit és fogaskerékig magyarázni a masinát, rajzokat mutogat, szétszed, összerak, és rendületlenül beszél - minél jobban belemelegedik, annál gyorsabban és lendületesebben. Két órán keresztül magyaráz a gyrokopterről, és közben folyamatosan, elég idegesítő módon vizsgáztatva visszakérdez dolgokat Lucientől. Már közel éjfél felé jár az idő, mikor abbahagyja.*

Mára elég lesz ennyi. Remélem ezzel fog álmodni. Ideje mennie. Kitalál egyedül, vagy kísértessem ki a törpékkel?

~~~

Alew

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.24, 18:18

[Lucien Montfort]

Nem akart ő a gnóm érzelmeibe, lelki világába belegázolni, de hát fel kellett tennie a kérdést. Túlságosan is felbuzdult a repülés gondolatán ahhoz, hogy most holmi akadályok meggátolják ebben.

-Víz, szén, olaj... -Bólint értőn, a hozzávalók beszerzése még csak nem is okozna problémát. A dolog hátulütője leginkább az illegalitás...Megvakarja tarkóját, füle tövét, kelletlenül biccent.

-Ami a tanulást illeti, jóformán ilyen tájt tudnánk csak megejteni, legfeljebb igazodnék az Ön szolgálati idejéhez. Szerencsére a technika nem ellenségem, nagyjából eligazodok benne. Ez a gyrokopoter viszont bonyolultabb, összetettebb szerkezet, mint a lajtkocsi, de... Szerintem meg fogjuk oldani a tanulást. S ne aggódjon, egy szót sem szólok senkinek sem róla. Attól, hogy a Herceget szolgálom, neki sem kell tudni róla. Ha majd lesz Uralkodónk, más lesz a helyzet csöppet, az engedélyekért majd folyamodok én. Szükség van rájuk... Még valamit kérdeznék... Ezen szerkezet.... Mekkora teherbírásra képes?

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.24, 13:14

[Din Baarek]

*Din afféle "mégis mit gondolsz" tekintettel néz Lucienre csúf gülüszemeivel, és elhúzza szája szélét, amitől szemölcsös bőre fura grimaszba gyűrődik. Aztán a gépre teszi bütyköz kezét.*

Működik. De nincs benne sem víz, sem szén, sem olaj. Nem repülhet vele - most még. Először meg kell tanulnia, hogy működik, különben az első szellő leborítja, és Consetin herceg jégkásáva fagyaszt, ha kinyúvasztom a Tűzmesterét. Hiába bírom jól a hideget, mint minden gnóm, nem szeretnék kockává dermedni. Úgyhogy addig egy arasznyit nem repülhet vele, míg nem tudja álmából felverve is, hogy működik, hogy kell kezelni, és mit kell tenni vele, ha köhög. Értve vagyok? Arról nem is beszélve, hogy amúgy is teljesen törvénytelen, hogy ez itt van, repülni vele meg még inkább az.

~~~

Alew

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.23, 15:11

[Lucien Montfort]

A látvány és illat összhatás kissé megzavarja érzékeit, melyeket a gyenge füst és pára is tompít. Némiképp elcsodálkozik azon, ilyen körülmények között, hogy tudnak dolgozni az itteniek. Azt tudja maga is, hogy a feltalálók, nagy korok zsenijei... :freud: különcek, habókosak, s környezetüket leginkább elhanyagolják. Amint átevickéltek a már-már barikádnak ható összevisszaságon, Lucien - akár mily rozoga is a szerkezet - le van nyűgözve. Körbejárkálja, megtapogatja, olyan, mint egy fellelkesült gyermek. A technikai vívmányokért oda van egyébként az ifjú is, nem véletlen, hogy a lajtkocsit is önmaga tervezgette - az leleményesség győzelme a mágia felett. Mintha nem is lenne ott a gnóm, reméli türelmes. Nézegeti, méregeti, majd guggolt helyzetéből tekint mosolyogva némi idő elteltével a gnómra.

-Tökéletes lesz! Működőképes még? Azt látom, hogy egy ideje itt állhat, de azt is, hogy gondosan őrzik itt. Egy ilyen masinával új távlatok nyílhatnak meg a tűz elleni harc terén. Könnyebb lesz felmérni a helyzet súlyosságát, megtalálni túlélőket... Tökéletes! - Hangján is érezhető, hogy izgatott az ifjú, egy lépés választja csak el attól, hogy... - Kipróbálhatjuk?

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.23, 14:35

[Din Baarek]

*A két törpe közben mennek a dolgukra - a raktár egyik távoli részéből füst és gőz látszik felszállni, szürkés ködöt vonva a gyenge lámpafénybe. Din jól összekoszolja Lucien kezét kézfogás ürügyével, majd a maga kissé bicegő járásával elindul befelé. Ládák között halad el, melyek tele vannak dohos szagú, kicsírázott zöldségekkel, sóban eltett hallal és hússal, keményre száradt sajtokkal, másutt apró agyagmécsesekkel, cserépedényekkel, tálakkal, megint máshol ládázás nélkül, csak úgy halmokban nyers és cserzett bőr áll, odébb több száz vég posztó egymásra halmozva. Egy hatalmas, és rég nem használt raktárház, melyben még ennél is sokkal több áru férne. Din léptei tompán konganak a jókora térben, a ládák, zsákok, avas sörrel, zsizsikes babbal és színes festékekkel teli hordók, halomba rakott gerendák labirintusában megannyi kis teresedés, eldugott zug bújik meg. Az egyik ilyen - jókora térben - áll egy gyrokopter. Nem mai darab, itt-ott kopott, karcos, kissé rozoga, de rozsda nem látszik rajta. Hat, rovar-szerű, masszív, keskenyedő fémlábon áll nagyjából térdmagasságban, alapja egy fából ácsolt, fémmel erősített hatszögletű keret, melyben két bőr fonatos ülés kapott helyet, mögöttük egy hatalmas, csövek, rugók, szelepek, hűtőrácsok, tartályok kavalkádjából álló gőzmasina, leghátulján széles, nyitott szájként ásító kazánnal, a gőzgép és az ülések között emelkedik az öt lapátból álló rotor tengelye. Az ülések között és előtt karok, fogantyúk, szelepkarok, legelöl pedig egy jókora, tükrös házú olajlámpás.*

No, ez lenne az.

~~~

Alew

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.22, 19:58

[Lucien Montfort]

-Igen, én vagyok... Találkozóm van vele.

Követi a törpöket, bár a sikátor annyira nem tetszik neki, nem tehet mást, fontos az ügy, miért idejött ezen kellemes, langyosnak mondható nyári estén. A macska után tekint, szerencsére nem ijedős. Talán csak a macska érezte meg rajta a szagot, talán a társaság teszi, hogy szegény cicus elillan inkább. Rövid ideig néz utána, majd követi tovább a törpöket.

-Szép estét! Igencsak érdekes helyet választott, Uram! - Viszonozza a kézfogást, nem finnyás, hogy esetleg olajos lehet tenyere. Munkás ő is Mitfienben, ahogy alárendeltjei is. Tekint körbe méricskélőn felkészül minden eshetőségre, bár nincs mitől tartania, jobb félni, mint megijedni.

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.22, 19:17

[Gróin és Thóin]

*A két törpe megáll Lucien előtt. A vörösesbarna hajú, pipázó szólal meg. Hangja mély, karcos, dohánytól nehéz.*

Maga Lucien Mon'fór'? Gróin vagyok, ő Thóin.

*Bök kurta, koszos hüvelykujjával a szőke, pajzsos, csatabárdos törpe felé.*

Din már várja magát. No, gy'ünk.

*Megfordul, és ha Lucien követi, akkor társával együtt egy kanyargós, sötét sikátorba vezeti Lucient, a falak koszosak, tövükben szemét, egy kupacból macska fut el jöttükre. Nem valami fényes környék. Thóin kissé lemaradva hátra-hátra néz, nem követik-e őket. Úti céljuk, egy alacsony, raktár-szerű ház, itt-ott beszakadt tetővel, bedeszkázott ablakokkal. Gróin az egyik rozoga oldalajtón belép - odabent olajlámpák adnak fényt, a tér tele van ládákkal, bálákkal, letakart kupacokkal. Az egyik kupac mellett valami megmozdulni látszik - a félhomályból hamarosan egy gnóm lép be az egyik fénykörbe.

Din Baarek most civilben van, így sokkal természetesebben hat, mint Gárdavértben. Sokszíjas csizma, bőrnadrág, bőrkötény, korom- és olajfoltos ing, a homlokára tolva egy lencsékből, nagyítókból és fura, rovarláb-szerű részekből álló szerkezet, kötényének zsebeiben szerszámok. Olajos kezét egy rongyba törölgeti.*

Jó estét Montfort úrfi!

*Nyújt kezet a Luciennek derékig érő gnóm.*

~~~

Alew

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.22, 10:44

[Lucien Montfort]

Hátát az épület falának vetve szemléli az utcát jobb, s bal irányba tekintgetve felváltva. Kissé izgatott, hisz ha minden igaz, nemsokára repülhet. Atyja történetei túl meseinek hattak e téren,s így persze nem soda, hogyha izgalommal teljes a várakozása. Mihelyst megjelenik a két törp, s megindulnak feléje, Lucien kíváncsian méregeti a két alakot, kik igencsak illusztrisan hatnak egymás mellett haladva. A gnómnak igaz, hogy nyomát se látja, de a pipás szem... Nem tudja micsodája elülteti benne a feltételezést, mely szerint a két alaknak köze van Dinhez. Nem tesz semmi hirtelen mozdulatot, bevárja a törp férfiakat, hadd adják elő előbb ők, kicsodák, s mit akarnak.

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.22, 10:31

[Gróin és Thóin]

*Az egyik kis sikátorból két törpe sétál elő. Egyikük szőke hajú, a másik vörösesbarna, szakálluk fonott, jól ápolt, más-más fazonú. Egyikük pikkelyvértet visel, hátán kerek pajzs, mindkét oldalán egy-egy kurta csatabárd, a másikon bőrvért van, szája sarkából pipa lóg, homlokára vastag, fémkeretes, fél arcát takaró afféle "hegesztőszemüveg" van tolva, vállán puska. Egyenesen Lucien felé tartanak.*

~~~

Alew

lucienmontfort

lucienmontfort

  Rendszeres fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.21, 18:16

[Lucien Montfort]

Ahogy azt megbeszélte Din-nel harmadnap este felé érkezik az egykori Kis Kütyük És mágikus Izék Sarki Boltja környékére. Valami raktárat emlegetett neki a gnóm. Nem tudja, megérkezett-e már az ezredes, avagy sem, ő mindenesetre a régi üzlet előtt várakozik. Gyalogszerrel érkezett ide, bár azt kissé furcsállja, hogy estére lett megbeszélve a találka. Tekintettel arra, hogy gyakorló leckéket kért a Gárdatiszttől, a napszak véleménye szerint nem épp a legmegfelelőbb, de nem fog erről szót ejteni. Türelmesen vár, hogy megérkezzen, vagy ha már itt van, kinézzen az ifjú után.

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.16, 07:55

[egy bolt, Flavinia és a törpök]

Bárhogyan is felelt volna római hölgyünknek a derék törpuraság, hirtelenformán kapja fel
fejét Flavinia, majd elnézést kérne, elbúcsúzna, ollasformán, mint aki végleg teszi, és
távozik, a boltból, de Teraliaból is, hamarost, poggyászával együtt, persze.


Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.12, 17:46

[Rakhmal Régiség és Ékszerbolt - Flavinia és a törpök]


Kedves-szomorkásformán elmosolyodva hallgatja római hölgyünk a törpuraság szavait,
aprót-kecsesen ingatva meg fejét, egyszer-egyszer.


Nem szeretnék terhére lenni, és továbbra is szeretném valamivel viszonozni a vendéglátást.
csendül illesformán Flavinia szép-szomorkásforma hangja is, mikortájt reákerülne a szólás
joga
De nagyon köszönöm a jóságát, Ovendroll Uram.
Fiam, és Férjem velem akartak jönni. De szerencsére sikerült lebeszélnem férjemet erről az
ostobaságról, fiam pedig szerencsére még nem dönthet ebben önállóan, így férjemmel marad.
szomorkásforma sóhajféle Ha valakit kitesznek a Sas Házából, van visszaút, de ha önként
távozik, nincs. Ahogy mondtad, egyszer vissza kívánok térni, és a Scipio is ezt kivánja.

Aprót sóhajt, elgondolkodóformán tekintve a törpuraságra, majd a bolton is körbevándorolna
kicsinyt pillantása.


Ugyan nem vagyok már Proconsul, de úgy gondolom, jól körülnézhettél, mikor a Proconsulatusban
jártál. Ugyan felhatalmazva nem vagyok már rá, hogy kereskedelmi kapcsolatokról tárgyaljak, de úgy
gondolom lehetnél egyike az olyan kereskedőknek, akik rendszeres kapcsolatokat tartanak fent a
tartománnyal. De ez már a te döntésed, a Scipio, és kereskedelemhez értő tanácsadói mindenesetre
szorgalmazták az ötletet, ottjártod után.

Kedvesformán kacsintana ismét a törpuraság, aprót mosoly is villanna mellé ajkain.

Mi újság az Udvarban? Már ha kérdezhetem... hosszú idő után tértem oda vissza, és csak rövid időt
töltöttem el ott, de... valahogy hiányzik. Na azért csak kicsit! nevet fel aprót-kellemetesformán

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.12, 13:56

[Klew]

*Bár keresgélése kissé eredménytelennek tűnik, végül egy mellékutcában talál egy öreg órásmestert, akivel megegyezik az üzletről. Pénze bőségesen van, és bár a határidő szűk, a mester beleegyezik, hogy megpróbálja teljesíteni a fiú kérését. Klew tarisznyájából egy két kézre való méretű, szépséges doboz kerül elő, amit kívülről ötvösremekek és finom fafaragások díszítenek. Elmagyarázza az órásnak, mit szeretne, majd fizet, és távozik.*

~~~

Alew

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.12, 08:29

[Rakhmal Régiség és Ékszerbolt - Flavinia és a törpök]

*Az idős törp szomorúan, s kissé tán hitetlenkedve rázza meg a fejét, mialatt hallgatja a hölgy elbeszélését. A kedvesforma kacsintásfélére kissé mintha mégis elmosolyodna, majd megszólal, hogy választ adjon.*

Nem a házától, hanem önnönmagától előkelő hölgy kegyed, s ez semmit sem változott. Szíves örömmel adok hajlékot, ha megfelel egy szerény törp lak az igényeinek, ámde fizetségről szó sem lehet, arról pedig végképp nem, hogy a pult megett lássam kecses alakját. Légyen a vendégem, s meglátjuk, tán a zord Scipionak is megjön a jobbik esze hamarost, s visszahívja önt házába. Ámde... *kissé zavarban lenni látszik a törp, meg is csavarintja egyik fonott díszét szakállának* van kegyednek családja, kiket nem láttok itt. Hát hagyta elmenni csak így a fia s férjeura, ebek harmincadjára? Hát ennyivel többet ér a nagy római nékik kegyednél?

/Crysa/

conBarten

conBarten

  A jégből faragott

 • Fórumita
 • 2532 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.11, 13:45

[Klew]

*Tizennégy éves, merész tekintetű, jóképű fiú lépteti barna lovát a Piactéren. Bőre kissé aranyszínű, szemei enyhén mandulavágásúak, haja vállát verdesi, állán halovány árnyék csak puha borostája. Elegáns ruhákat és Consetin-vörös köpenyt visel, oldalán kard. Egy óraművest, mechanikust, baba- vagy játékkészítőt keres, esetleg valami mágiakovácsot.*

~~~

Alew

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.09, 00:13

[Rakhmal Régiség és Ékszerbolt]

[Flavinia]


Nem kell hát sokat várjon a római hölgy, megérkezik hamarost a törpuraság, kinek
alakját-szakállát látva azonnal felkelne ültéből. Orczája-alakja, egész lény szinte tapinthatóan
szomorkás-beletörödőnek tetszhet most.


Ovendroll Úr. immáron állva, hagyja a kézcsókot, nyújtja is jobbját, le is hajol,
kecses-kedvesnek hathatóan, ha szükséges volna, majd "csupán" hallgatni-figyelni tetszhet a
törpuraság szavait, amíg kérdően nem nézne rá vendéglátója, akkortájt ugyanis apró-nehézforma
sóhajfélét megeresztve szép ajkai közül, szólana Flavinia is, illesformán:


Nos, Kedves Törpuram. Sajnos, legutóbb nem tudtam Proconsulként fogadni, de fiamtól úgy hallottam,
jól érezte magát a Római Birtokán. aprókedveskismosolyka Nos, Scipio Nagyúr kitett Házából,
így hát már nem vagyok előkelő hölgy, és nem vagyok Proconsul sem. Egyedül vagyok, persze illő
végső jutalommal, mit volt Főnököm adott, noés saját személyes vagyonom is volna, ha nem is oly
hatalmas. aprókisszomorkásformamosolyféle Kérném Kegyelmedet, hogy, illő fizetségért, ha
tud, adjon számomra menedéket, de amennyiben tudja használni képességeimet, szívesen szolgálnám is
Önt, Törpuram, akár ki is szolgálok boltjában, ha kívánja. kedvesformakacsintásféle

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.08, 21:06

[Rakhmal Régiség és Ékszerbolt - Flavinia és a törpök]

*Eltűnik hát akkor a bolt hátsó felében, egy ajtón át a törp uraság, hogy aztán, mikor a hölgy már kezdene tán belemelegedni a nézgelődésbe az egyedüllétben vélhetően hosszúnak tűnő percek után, melyek valójában nem is számlálnak oly sokat, ismét felhangozzék az ajtó nyílásának hangja. Majd két pár láb léptei közelednek, s az előbbi törp előtt haladva valóban Owendroll úr érkezik, három fonatba rendezett szakálla már messziről előfehérlik a bútorrengeteg közül, ahogy vendége felé tart.*

Flavinia asszony *lép oda a a hölgyhöz, meghajolván, s kezet is csókolva, ha engedik neki* Mondanám, hogy örömmel látom önt újra, s ez igaz is lenne, hisz egy olyan szép hölgy látványa, mint ön, mindig is gyönyörködtető, ámde hogy is örülhetnék, mikor fiam azt mondja, hogy kegyed szavai szerint otthona elvesztése vezette szerény boltomba. Minap még mint a Római Sas Házának nemes, s büszke követét láttam alakját az Udvarban. Lehet-e, hogy e mai napon valóban az én hajlékom oltalmát kérné?

*Ezzel máskor oly vidáman csillogó szemeit kérdőn emeli a hölgyre, kinek érkezése, s annak módja leginkább, igencsak meglepte őt.*

/Crysa/

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.06.07, 17:46

[Rakhmal Régiség és Ékszerbolt]

[Flavinia]


Álmélkodóformán figyel meg mindent a római hölgy, aprót sóhajt is, merengő-csodálóan, majd, kissé pirulni látszik, ahogy hangjára egy számára ismeretlen törpuraság bukkan fel, azonban annak szavaira, kissé szomorkásforma hangon szólalna meg:

Üdvözöllek magam is téged, Rakhmal Gwendon! kecsesen fejet hajt felé Flavinia Avio Gleria a nevem, igen, és JóApádat keresem, ezekszerint, de nem vagyok már Proconsul. Nem vagyok előkelő vendég, nincs szükség...

Mondaná, de a jó törpuraság már keresi is az alkalmatosságot, így belehalni látszhat a szó hölgyünkbe. Amikortájt pediglen előkerül a székforma, csodálattal-elismerően néz végig rajta.

Köszönöm, JóUram.

Mondaná, mintegy minden segítségre, majd pediglen helyet foglalna, kecses-egyszerűformán, körbenézgelődni kezdve, amíg magára maradt, látszólag.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]