Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

The Danse Macabre (Vampire)


 • Válasz írásához lépj be
2 hozzászólás érkezett eddig

szabadid

szabadid

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 593 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.04.19, 19:32

Belenéztem.
Hmm, az elején egy csóka nyilatkozik, hogy sok éves Maszkabál-os munkássága után a Requiem-ben is tevékenyen részt vállal (vagy valami ilyesmi). Ez szerintem sok helyen látszik is, pár opcionális szabályban visszaköszön a Maszkabál rendszere.

A könyv első fejezete tetszett, főleg a sok alternatíva: még inkább arra biztatják a játékost, hogy - mivel a klán csupán másodlagos - nyugodtan testre szabhatja a karakterét. Akad pár jópofa ötlet, érdemes átolvasni.

A Covenantokkal kapcsolatos fejezet annyira nem volt megnyerő. A Covenantoknak egy-egy szélsőséges irányzata bukkan fel, meg jó pár "filozófia" - jobb szó híján.

A későbbi fejezetek szerintem felemások; viszont, ami kifejezetten tetszett, az a Bane ötlete. A lényege, hogy emberségvesztéskor Elmebaj helyett Bane-eket is kaphat az vámpír. Ezek amolyan természetfeletti hátrányok, amik az emberségvesztés mellékhatásai - pl.: az éjféli harangszó közepette megöltél egy védtelen halandót, azóta a harangok/csengők hangja fájdalmas számodra, stb.

Na, ez egy erősen szubjektív vélemény volt :)

Easy_Rider

Easy_Rider

  Baphomet szolgája

 • Fórumita
 • 380 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.04.19, 18:17

Olvasta már valaki? Kíváncsi lennék szubjektív véleményekre. Mi a fene van mostanában a WW-vel egyébként? Betett nekik a válság, vagy elfogyott a papír/ötlet?:S:D

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6369 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.04.19, 18:17

Hosszú szünet után új kiegészítő jelent meg a Vampire The Requiemhez - nyomtatásban utoljára 2009 második felében jelentkezett kiadvánnyal a White Wolf. A Danse Macabre címre hallgató kiegészítő, ahogy a beharangozókban és a fórumokon fellelhető információkból sejteni lehetett, a már meglévő rendszer egyes részeit bővíti és egészíti ki a teljesebb és szélesebb játéktér érdekében. The Danse Macabre (Vampire)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]