Ugrás tartalomhoz


Fotó

Játékszervezés, beszélgetés


 • Válasz írásához lépj be
1059 hozzászólás érkezett eddig

Csillagvadasz

Csillagvadasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1116 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2013.06.17, 21:02

Búcsúzzunk szépen az első kiadástól :)

a x. H.É.T. az utolsó verseny a régi kiadás szerint, megtaláljátok a kiírást ITT

CSV

Necron

Necron

  Necron

 • Fórumita
 • 489 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2013.02.13, 15:28

Csak egy kérdés ezzel kapcsolatban: A külföldi versenyzők Malifauxra is jelentkeztek, vagy csak egyéb játékokra?

Kedves Játékostársak!

Felkerült a honlapunkra a H.É.T. kiírása! A legfontosabb, amit a régi résztvevőknek és újaknak egyaránt tudniuk kell, hogy a rendezvény helyszíne megváltozik!
Az eddigi tapasztalatok alapján bizony kinőttük a régi helyet, az előre bejelentkező külföldi versenyzők miatt is nagyobb létszámra számítunk, mint eddig :) Reméljük mindenkinek elnyeri a hely a tetszését!

Felkerült a Jelentkezési Lap is!

Kérdésekkel ne kíméljetek!

CSVCsillagvadasz

Csillagvadasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1116 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2013.02.08, 12:13

Kedves Játékostársak!

Felkerült a honlapunkra a H.É.T. kiírása! A legfontosabb, amit a régi résztvevőknek és újaknak egyaránt tudniuk kell, hogy a rendezvény helyszíne megváltozik!
Az eddigi tapasztalatok alapján bizony kinőttük a régi helyet, az előre bejelentkező külföldi versenyzők miatt is nagyobb létszámra számítunk, mint eddig :) Reméljük mindenkinek elnyeri a hely a tetszését!

Felkerült a Jelentkezési Lap is!

Kérdésekkel ne kíméljetek!

CSV

-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2013.01.12, 12:22

Indul a liga!

-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2013.01.05, 18:06

Szervezünk egy országos kieséses kupát asztalos és online üzemmódot vegyítve. Akit érdekel, jelentkezzen mihamarabb! Köszi!

Boneheart

Boneheart

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 206 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2013.01.04, 16:41

Ahogy ígértem, egy kis szösszenet, a frissen megjelent Jacob Lynch csapatról.(Dark Debts)

Három meccsem volt velük, főleg tanulgatok, de azt kell mondjam, nem úgy kell őket játszani, mint én azt gondoltam. A mesternek és totemének rengeteg képessége és tulajdonsága van, amit így elsőre, nem mindig sikerült észben tartanom (a saját káromra).
A Dark Debts doboz tartalma: Jacob Lycnch(Master), Hungering Darkness(totem/master), 3x Illuminated. Ezekhez vettem még 2xStitched togethert, Coppeliust, Baby Kadet, illetve volt 1 proxi beckoner, és egy Arcane Effigy. Kezdjük sorban:

Jacob Lynch: Az a feladata, hogy életben maradjon, és Dead man's handdel teletolja a kezünket lappal. Amit eléggé elfelejtettem, az az hogy ő mindig utoljára csal duelekben. Ez nagyon fontos, mert Jacob bizony papírból van, a szellő is lefújja a pályáról. Van egy két def triggerje, illetve squeel-je, de ha már ezeket kell használni, akkor gáz van :D
Dead man's hand: Ez a fő spellje, felhúzúnk három lapot, és értéküktől függően felvesszük+ az ellenfél is húz egy lapot, VAGY felvesszük+és az ellenfél ledob egy lapot. 1 és 8 esetén semmi nem történik. A spell 10"-es távjával kevésszer tudtam igazán használni, mert olyan távból már eléggé féltettem szegény srácot. Olvastam olyanokat is, hogy 10-13 lap is lehet a kezünkben, de ezt még nem sikerült összehozni, mert annyira durván égettem a lapokat (tudniillik szarokat húztam), hogy már semmi nem volt a kezemben vagy csak 1-2 lap. 1-2 pisztolylövést is le tudtam vele adni, de az a 8" neki már tényleg veszélyesen közel van. Azért fontos hogy túlélje, mert ha a Hungering Darkness nincs a pályán, és egy brilliances model meghal, vagy sacrificeolódik, két azonos lap ledobásával fel tudjuk őt tenni annak a modellnek a helyére(place, nem summon), aztán ha előbukkant, jöhet egy f***a terror teszt, és futhat ki merre lát!

Hungering Darkness(HD): Még nem próbáltam, milyen ha nem a pályán kezd +22SS-ért, de ha a pályán kezd, akkor jó. Első körben ált +1 'The source'-ot ki tud tulni, ezért a brilliances modelljeinket jobban szét tudjuk szórni a +1Wk-hoz. Én úgy gondoltam, hogy olyan dara, mint LCB, de azért korántsem. 2sima ap+1 casting expert, 7 seb, spirit, float, sokféle mód a healelődésre, és persze míg Jacob él, a halálból is visszahozhatjuk. Általában őt küldtem előre, hogy hadd öljék, úgy is visszajön, de azért ez nem ilyen egyszerű. Körönként 1x tud 'Heed my voice'-t tolni,8"-ra ami egy módosított Obey, csak enemyre mehet. Ezen felül a 'The light inside' 10"-re, amihez viszont már 2maszk kell, de ha a spell megvan, az autotriggerel a játék végéig brilliantá tehetjük az adott modellt. Ha alapból nem brilliance-os modelleket hozok, el tudom képzelni, hogy az első 1-2 kör azzal telik, hogy a HD-val mindenkit brillianttá teszek, hogy ha _bárkit_ a crewból megölnek, jöhessen a HD, ha már esetleg halott lenne. Cb6, 3" melee ranggel meg 8" Ch-val elég messzire fenyeget, de a Df4-el k***a hamar kinyírják, spirit ide vagy oda. A legelegánsabb az lenne, hogy Heed my voical behúzol valakit, aztán 2-t rácsapsz, de nem ilyen egyszerű, mert az ellen _Garantáltan_ be fogja szórni a legjobb lapjait ennek kivédésére, és ha csak nem csalok bele szintén egy nagy lapot, vagy nem tolok bele követ, tuti nem volt meg. Ha meg elcastoltam, de nem jött ki, akkor meg mind1, mert 1x lehet eltolni körönként.

Illuminated: Egy jó kis all-around egység, üt, flay,magicalt lő, brilliancet tud adni, regenerál, armor 1, ruthless, stubborn, és brillshaperrel ide-oda lehet igazgatni a képességeket. terror, +fli dmg-re, +flip restistre, stb. Egyedüli csúnyája a 6 seb, ami k***ahamar eltűnik. Úgy gondolom ezekkel jobb lövöldözni 8"-ről, brilliancet osztogatva, mert a lövésnek ugyan 4es a CB-je, de 3as dmg-ről indít. Viszont ha be kellene menni, nyugodt szívvel betolhatja az ember, 2"-re üt, és flayyel már oda lehet azért pirítani. Ja és ha brillshaperből kérünk terror 13-at, az sem mindegy. Nagyon tetszik ez a minion, és azért Wp 6 + stubborn + +flip restistre, egy olyan ellen ellen, aki sok wp tesztre épít, pl pandora, vagy hamelin, k***ajók lehetnek. 'WP tankok'

Beckoner: Végre egy olyan lövés, ami 12"-re visz, és egyből brilliance. Húzás, tele mindenféle debuoffal, permabrilliance aurával, közelharcból szökéssel, sokak szerint alul van árazva ez a modell. Én sajnos még nem láttam át annyira, mert annyit tud, de nem szerepelt rosszul.

Arcane effigy: Cseszett jó ez a minion 4 pontért, a hungering darknessnek a casting expert mellé +1 ingyen spellt adni még jobb (+1 light inside). Arcane reservoirról már nem is beszélve.

Összességében: Ellentétben a 'most leradírozlak a pályárol', ala' Lilith játékstílussal, itt első körben meg kellene fertőzni mindenkit brillianceal, (Hungering Darkness spelljével), majd kicsípni ezeket a modelleket, és kinyírni őket. Ha visszaütnek, az nagyon fáj az egész crewnak. Talán egy olyan szabályt még ésszerűnek tartottam volna Jacobhoz, hogy a crewjába tartozó össze minion megkapja a brilliance traitet, akkor is, ha nem az alapból. Így már az elejétől kicsit könnyebb lenne a HD halálakor. Jacob 'Spread the light' nevű sémája szerintem nehéz, mivel a, nem is olyan könnyű a the light inside-ot összehozni, b, az ellen az utolsó körben kinyírhatja a saját figuráit, vagy csak soul drainnel leszívja őket. Ez akkor szopó, ha ő jön az utolsó körben másodikként.

Tervbe vett további minionok: Teddy - mert Teddy, és tank!, Doppelganger - Light inside és Heed my voice spellt másolni jó. +1 spell még az arcane effigytől a HD-nak, az már sok Light inside /kör. Candy - healing flip a törékeny crewnak. Depletedek - nem lesznek insignificantek ha a HD-t látják

Nagyjából ennyi, bocsi, ha kicsit szedett-vedett, többet kell még játszanom velük :)

szetymereg

szetymereg

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 669 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2013.01.03, 20:06

Sziasztok!

Akkor a következők lennének az első negyedévre tervezett Malifaux versenyek. A részletes kiírások folyamatosan érkeznek majd.
Február 2 Veszprém
Március 3 Székesfehérvár / HÉT/
Április 20 Győr

Az év hátralevő részében további versenyek várhatóak Tatán, Nyíregyházán és természetesen Budapesten is. Ha valaki csatlakozna még mint helyszín+szervező az jelezze és megpróbáljuk beszúrni a menetrendbe. A cél, hogy minden játékosnak elérhető távolságba kerüljenek a versenyek és igyekszünk támogatni az "ismerd meg Magyarországot" programot is. :)

Pyerre

Pyerre

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 354 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2012.12.15, 07:47

Ezt még tedd hozzá:
http://dl.dropbox.com/u/32039585/LAZYFAUX_beta.htm

-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2012.12.14, 20:05

Összeszedtem a legfontosabb elérhető angol és magyar forrásokat, anyagokat a játékhoz. Have fun!

Sirenis

Sirenis

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 537 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2012.11.21, 11:29

köszi!

lehet hogy mégis kirai lesz. :) legalább lesz hova fejlődni vele.


Kirai doboz egy izgalmas csapat, bár valóban nem egyszerű velük játszani. Ami a legfontosabb, h ahogy Pyerre is írta spiritekkel machinál. Idézget, elég sokat, tudja többféleképpen mozgatni őket, így a legtöbb stratégiánál nincs gondja, ha kell mobilis, ha kell akkor meg öl. Szerintem változatos csapat, nagyon hangulatos, és az új könyvvel is kap egy-két fincsi dolgot. Tudom ajánlani. Sok Seishin kell mellé, nagyon hasznos a Shikome is.

A Malifaux-s társalgások java része most a facebook-on történik. Keressetek rá a Malifaux.hu-ra. De ide is nyugodtan írhattok, mindenhol válaszolunk.

koldun

koldun

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2491 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2012.11.21, 10:22

köszi!

lehet hogy mégis kirai lesz. :) legalább lesz hova fejlődni vele.

Pyerre

Pyerre

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 354 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2012.11.21, 06:48

1. Hamelint ne váleszd - főleg kezdőnek - mert mindenki utálni fog. Először játssz egyet ellene utána dönts róla. :)

2. Kirai jó de eléggé bonyolult mester. Össze vissza pakolgatja a Spiriteket, jól játszani nehéz vele.
3. Vikik jó kezdők.
4. Semmi közös nincsen bennük figurák terén. Igazából Kirai mellé nem is tudom, hogy melyik mester jó, szerintem ő is elég egyedi. Vikik mellé jó Von Schill - na ezt sem imádják, de ez azért legalább legyőzhető.

A link: http://pullmyfinger.wikispaces.com/
Kezdő csapatokról: http://pullmyfinger.wikispaces.com/Gathering+Supplies#Selecting A Crew

Üdv,

koldun

koldun

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2491 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2012.11.21, 00:11

Hölgyek-urak!

Kicsit leült a Malifaux-láz az utóbbi időben, vagy csak számomra ismeretlen platformon folyik tovább a diskurzus? :nos:
Az idei karácsonyi akció erősen elgondolkodtatott néhányunkat... úgy tűnik nem ment meg minket semmi a játék elkezdésétől :duh: , úgyhogy alapdoboz-ügyben lenne pár kérdésem. Korábban olvastam valahol a mesterekkel kapcsolatban összefoglalókat, de már nem emlékszem, hogy melyik oldalon, valaki tudná linkelni esetleg, vagy a fórumban kell túrnom?
A Ten Thunders figurák külön frakció lesz?
Három mester közül kellene döntenem; egyelőre - sajnos úgy tűnik egy csak egyre több lesz, minél többet nézegetem a frakciókat: Kirai, a Viktóriák és Hamelin. Hamelin (úgy emlékszem) elég egyhangú tud lenni, de javítsatok ki ha tévedek. Kirai és Vikik mellé milyen figurákat érdemes beszerezni?
Ha jól látom most már 4 könyv jelent meg, ezeket mindet meg kellene venni a játékhoz?

Köszi
koldun

Sirenis

Sirenis

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 537 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2012.10.29, 16:03

Kedves Játékosok!


Honlapunkra felkerült a november 17-ei verseny kiírása.
http://www.hallofthephoenix.eu/hu/cimlap/1-friss-hirek/164-malifaux-verseny-uj-szelek.html
Honlapunkon jobb oldalt, a Malifaux részen legfelül találjátok a jelentkezési lapot. Kérünk benneteket, hogy ezt legyetek szívesek kitölteni. Jelentkezési határidő: november 14. Aki kér szállást az mindenképp jelezze ezt a regisztráláskor.

A nevezési díj: 1000 HUF.

Köszönjük!

Mindenkit szeretettel várunk

Sirenis

Sirenis

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 537 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2012.10.16, 19:13

10-e helyett 17 az alternatíva.

Sirenis

Sirenis

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 537 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2012.10.16, 18:30

Kedves Malifaux Játékosok!

Ahogy H.É.T-en is ígértük tervezzük a következő versenyünket, amin hivatalosan is lehetne már hozni a Book 4 figuráit. Szeretnénk megkérdezni benneteket, hogy melyik időpont lenne nektek a legjobb a versenyre? A két opció: november 3, szombat vagy november 10 szombat. Légyszi írjátok meg melyik lenne kényelmesebb. Azt előrebocsátom, hogy a verseny alapvetően a HÉT-es szabályok alapján fog majd zajlani.
Ehhez kapcsolódóan szeretnélek még Benneteket egy Afterpartyra is invitálni. Szokásos közös iszogatásról lenne szó. Alap esetben a verseny után terveznénk, de ha valamiért a verseny csúszna, az iszogatásra maradna ez a két időpont. Akinek van kedve jöjjön erre is, ehhez nem kötelező indulni a versenyen! Arra az estére a koleszban tudunk szállást biztosítani.
Előre is köszönöm a visszajelzéseiteket!

szetymereg

szetymereg

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 669 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2012.10.04, 12:55

8. H.É.T. végeredménye (elnézést a csúszásért)

1. Zalakovács Márk ZKM
2. Csontos Péter Csonti
3. Forrai Péter Pyerre
4. Wolf Gábor Wolfi
5. Györkös Péter Gyéke
6. Tököli Gábor Angyi
7. Faragó András Snow / Szöszi
8. Nagy Ferenc Lenyn
9. Németh Péter Fritz
10. Barta Henrik
11. Posta Máté Acél
12. Szuetta József T. Yosh
13. Fejes Gábor Razackk
14. Boros Tamás MAC
15. Szabó Dániel
16.Taraszovics Dávid Carlos

szetymereg

szetymereg

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 669 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2012.09.16, 15:47

Sziasztok!
Felmerült kérdésként, hogy lehet e az új könyv figuráit hozni a most következő H.É.T.-en.
A hivatalos válasz: bocs, de nem.

Indoklás: Elég keveseknek adatott meg a lehetőség, hogy beszerezzék, vagy legalább megismerjék ezeket a babákat, így játék és szervezéstechnikailag is szerencsésebb ha ezt most még nem engedjük. A következőn már minden további nélkül hozhatóak lesznek. Akit ez rosszul érint, attól ezúton is elnézést kérünk, sörrel tudjuk kárpótolni adott esetben. :)

Sirenis

Sirenis

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 537 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2012.09.06, 17:15

Kedves Játékosok!

Itt a VIII. HÉT Mailfaux kiírása:

http://www.hallofthephoenix.eu/hu/cimlap/1-friss-hirek/162-viii-hadvezerek-es-taktikak-malifaux.html

Mindenkit szeretettel várunk!

kutya23c

kutya23c

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 47 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2012.08.17, 08:39

Fehérváriak és átutazók figyelem!keresek jövő héten szerdára és csütörtökre (aug.22. 23-ra) Malifaux ellenfelet, délelőtti csatákra(mondjuk 10:00-tól)!-akár egymás után 2 csatában is benne lennék!


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]