Ugrás tartalomhoz


Fotó

Játékszervezés, beszélgetés


 • Válasz írásához lépj be
1059 hozzászólás érkezett eddig

-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.08.16, 16:19

Szeptemberi liga kiírva vagyon a Geistwaldon.

Sirenis

Sirenis

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 537 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.08.15, 20:20

Kedves Játékosok!

Ezúttal is szeretettel meghívunk benneteket a következő székesfehérvári H.É.T-re, amit szeptember utolsó hétvégéjén rendezünk.

A részleteket itt találjátok: http://www.hallofthephoenix.eu/en/component/content/article/1-friss-hirek/157-viii-het-kiiras.html

Mindenkit szeretettel várunk!

Főnixcsarnok

szetymereg

szetymereg

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 669 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.07.31, 20:06

Malifaux Jam, avagy végre játszhatunk mi is. :)

Akkor jöjjön egy rövid beszámoló a hétvégi versenyről. Ahogy a címből kiderül, nagy örömmel fogadtam, hogy végre nem mi szervezzük az éppen aktuális Malifaux versenyt, és így nyugodtan játszhatok én is. A helyszín és a társaság is csábító volt, és ezzel nem csak én voltam így, mert majdnem rekord számú indulóval, 18 fővel tudtuk abszolválni a versenyt.
Mivel ez nem csak a versenyről szólt, így az egész hétvégét ennek a szeánsznak szentelve munkából azonnal indultunk is Tatára. Nagy szerencsénk volt, mert a Pyerre család autójában volt még szabad hely, így Razackk kollegával be is préseltük magunkat a hátsó ülésen maradt helyekre. Korai érkezés, fogadóbizottságként Csonti üdvözölt minket. A pénteki nap, ezután a helyfoglalás sörivás és Bang! jegyében telt, amivel jól kitöltöttük az időt egészen hajnalig. A nap csúcspontja volt, amikor MAC és én egy röpke másfélórás eszmefuttatást eszközöltünk, a fém figurák hiányosságait kiküszöbölő gyártástechnológiai lehetőségek költségeiről. :D A beszélgetés eredménye, hogy „a krokodil hosszabb, mint zöld”.
A körülmények amúgy ár-érték arányban szerintem nagyon jók voltak, de ahogy írtam, az esti mulatozásban még maradtak kiaknázatlan lehetőségek. Talán majd legközelebb. ;)
Pár óra forgolódás után ébredés és kivonulás a verseny helyszínére. Fritzékkel összedobtuk az asztalokat, megtörtént a nevezés és kezdetét vette a verseny. A verseny előtt egyetlen célt tűztem ki magam előtt, mégpedig, hogy a három meccsen nem tornázom a vérnyomásomat 180 fölé. Ez sokszor elég nehezen megy, lévén nehezen viselem ha a játék során folyamatosan a szerencse is ellenem dolgozik. Mondhatnánk, minden ilyen játékban előfordul ez, de én kétségtelenül epikus pechsorozatokat vagyok képes produkálni és ezeket ugyan ilyen látványosan sikerül is megélnem. :)
Az első sorsolás hamar 150 köré emelte a vérnyomásomat, Hamelin, avagy miért pont én?!?!
Szerencsémre ellenfelem az igen ifjú Huba volt, így azért reménykedve léptem az asztal mellé. Hamelin ide vagy oda, a vártnál nehezebb meccsem lett, és ebben ifjú ellenfelem is nagyban közrejátszott. A stratégiáknál olyannyira elragadtattam magam, hogy el is felejtettem újra flippelni a leglehetetlenebb stratégiát amit Hamelin ellen húzhattam, Contain Power.
A kötelező Jack Dawval és és Seamus bátor zombik***a különítményével vágtam neki a csatának. A lure jól jön mindig, főleg ha a modellek aurában dolgoznak, úgy, hogy bizakodtam. Ellenfelem, mint mondtam a vártnál jóval nagyobb ellenállást tanúsított és az Isten szerelmére nem akarta nekem adni a VP-ket. Egyetlen szerencsém volt, hogy Huba komisz tekintete ellenére sem élt Hamelin minden undorító lehetőségével, így sikerült egy 5:0-t kicsikarnom a meccsből. Csonti aki szintén játszott Huba ellen megállapította már, fiatal kora ellenére milyen ügyesen tologatta a babákat én mégis a legjobban azt irigyeltem tőle, hogy milyen örömmel tudta játszani a játékot. Kívánom, hogy sokáig élvezze a játékot, és a vereséget is mosollyal az arcán fogadja, mint ahogy most tette.
Második meccs Huntroll (Bence) ellen. Több szempontból is tanulságos meccs volt rossz előjelekkel. Resser ellen gyakorlatilag még nem játszottam resserrel, ráadásul kezdtem fáradni is. Bence ellen már játszottam és életem első meccsét, amit ellene toltam leszámítva, buta szabályismereti hibák miatt kaptam ki. Ez valami ügyvéd dolog lehet, és nem átallotta ezt a képességét most is bevetetni ellenem. Ennek következtében egészen egyszerűen nem raktuk fel a stratégiámat. Erre a negyedik kör környékén jöttünk rá, amikor már erősen a végjátékban voltunk. Annyira lekötött, a számomra egyetlen ismeretlen resser mester, MACmourning elemzése, hogy fel sem tűnt, hogy nincs stratégiám. Seamus hozta a -4VP-t amikor levette Bence vagonját egy ütésből.
A Von Schill és McMourning kemény daragépek és a lure sem az igazi a flesh gólemek ellen. Ennek ellenére egy döntetlenre még jó lettem volna, de az utólsó két és fél körben nem tudott Bence hibázni. Jól is mozgott és ráadásul meghúzott mindent. Lényegében véve a 6. kör utolsó akciójával ölte meg a döntetlenemet hozó belle-t. 4-2 oda.
Elég zabos voltam, mert sok hibával és figyelmetlenül játszottam, ráadásul egyre jobban fáradtam. Más rendszerekben játszott meccsrutinom is azt mondta, nem bírom még a három meccset 100%-on letolni és ezen nem sokat dobott az ez előző esti sör és a kialvatlanság sem.
Erre harmadiknak megkaptam a mumusomat Szöszit(Snow). Még ez sem vígasztalt, hogy Csonti a második Hamelinjének gyürkőzött neki Raspival, pedig az is irigylésre méltó volt. :)
Andrissal volt már pár csatánk és mondhatni nem tudtam élvezni őket. Olyan szinten leflippelt az asztalról, hogy hiába játszottam jól esélyem sem volt. Ennek megfelelően már egy ideje nem játszottunk, úgy hogy azért kicsit már vártam is. Lilithet és Collodit hozott. Lilithet nagyon erős alap mesternek tartom, de Collodi az igazi mumusom. A gépekkel még mindig nem tudok mit kezdeni, így elég ötlettelenül álltam fel. Kirai és egy Gaki spam volt a terv. Így visszagondolva, ha nem vagyok olyan fáradt és nem erőltetem a marionettek felzabálását még jó is lehetett volna.
Shared deliver a message volt a küldi. Collodi félpályáig merészkedett előre, Lilith Kiraival átellenes sarokban campelt. Kiraival már rég játszottam, pedig a kedvenc mesterem. Végtelenül sok lehetőség van benne és igazán virtuóz játékra ad lehetőséget, de nem ennyire fáradtan…
Annyira futotta tőlem, hogy az első körben majdnem megcsináltam a stratégiát, kb. 1”-on múlott, de ezzel ki is tettem Kirait pucér seggel a pálya közepére. Második kör kezdijén múlt ki írja a 4 és ki a 2VP-t. Bepróbáltam, mert gondolkodni már nem nagyon tudtam. Szöszi hozta a szokásos 11-et kezdésre, de láss csodát nekem red joker! Nagyjából ennyit tudtam felmutatni a meccs hátralevő részére is. Végre nem a lapokon múlt, egyszerűen iszonyat ötlettelenül játszottam Andris meg hozta a szokásos jó formáját és megérdemelten nyert. (na ja, ő átaludta megint az első fordulót…:D)

Összességében leszűrtem, hogy még mindig nem tudok három meccset lejátszani teljes kapacitáson, és bár javulok, még mindig nem tudok „csak” játszani a siránkozás helyett.
MAC lávapörköltje zárta a napot és egy kiadós dumálás a számomra új arcokkal. köszönet a szervezőknek, nagyon jól érezem magamat, mielőbb ismételjük meg itt vagy máshol! :D

nosfi

nosfi

  Fordító

 • Fórumita
 • 1641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.07.30, 13:14

keresnék szerdára valakit, aki bevezetne a malifaux rejtelmeibe... (sereg van, egész nap okés). bp, akár nálam is lehetünk, vagy valamelyik klubban.

kutya23c

kutya23c

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 47 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.07.08, 10:39

Hello Klubtársak!

Keddre, 2012.07.10-re, keresem ellenfelemet, aki a liga szabályok szerint hajlandó egy barátságos Malfaux mérkőzést lenyomni velem!Székesfehérvár Főnixcsarnokba, kb.15 órától érnék rá!

Üdv
KutyaMeg van az ellenfél!!!

kutya23c

kutya23c

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 47 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.07.08, 10:20

Hello Klubtársak!

Keddre, 2012.07.10-re, keresem ellenfelemet, aki a liga szabályok szerint hajlandó egy barátságos Malfaux mérkőzést lenyomni velem!Székesfehérvár Főnixcsarnokba, kb.15 órától érnék rá!

Üdv
Kutya

Cthulhu

Cthulhu

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 680 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.07.05, 09:14

Helló Mindenkinek!

Most szombatra (júli 7-e) keresnék Malifaux-hoz játékostársat. A legtöbb budapesti klubhelyiség megfelelne, és valamikor 11:00 és 17:00 között érek rá. A szabályokat ismerem, nem vagyok kezdő, viszont nem is vagyok túl jó játékos, szóval egy kihívást kereső vérprofinak lehet, hogy csalódást okoznék.
PM-et olvasok, de a mailer_demon61KUKACyahooPONTcom e-mail címen is egyeztethetünk.

Sirenis

Sirenis

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 537 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.29, 11:59

A fehérvári kisbarátoktól elnézést a plágiumért, de annyira jó a kiírásuk, hogy kölcsönvettem Kép)


Azért volt olyan ismerős a szöveg. :D Tervben van a buli, tervben van. :)

Marneus_AC

Marneus_AC

  Lord of Macragge

 • Fórumita
 • 911 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.29, 09:22

2012. július 28-án megrendezésre kerül az I. Malifaux Jam az ország egyik legszebb kisvárosában, Tatán, az Öreg-tó kempingben a környékbéli Malifaux játékosok szervezésében.
Maga az időpont választás nem véletlen. Hogy ne csak a játékról, hanem a közösség formálásán, egybekovácsolásán is dolgozzunk, meghívunk titeket, hogy tartsatok velünk, töltsünk el együtt egy hétvégét. A választott hétvégén lesz a városban az I. Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál, de eltölthetjük csak közös bográcsozással, fröccsözéssel-sörözéssel is a hétvégét.
Nevezés: egyelőre érlelje mindenki magában az időpontot és legkésőbb június 30-án felkerül a jelentkezés lehetősége is Kép
Nevezési díj: 1500 Ft/fő
Szálláslehetőségek:
Szálláslehetőség a helyszínen adott 3 fős faházakban, melyek közös vizesblokkokkal rendelkeznek. Ennek ára 5100 HUF / faház / éjszaka + IFA. IFA mértéke 450 HUF / fő / éjszaka - azaz teli faház esetén 1700 HUF + 450 HUF / fő / éjszaka.
Mivel korlátozott számban áll csak rendelkezésünkre ez a lehetőség és sajnos a foglalás véglegesítésének is van időkorlátja, így kérjük, hogy aki bármelyik éjszaka szeretne élni ezzel a szálláslehetőséggel, az 2012. július 8-a este 20.00-ig jelezze Fritz-nél (Németh Péter Zoltán FB-n, aki nem ismerné), mivel 9-én a szállást véglegesíteni kell.
Akinek a fenti szálláslehetőség nem megfelelő, az jelezze és a közeli panziókból tudunk neki ajánlatot kérni, vagy akár 3-4*-os hotel is akad a városban (mi is itt fogunk aludni egyébként). Mivel a városban rendezvény lesz, nem tudjuk garantálni, hogy 8-a utáni jelentkezésnél tudunk szálláslehetőséget biztosítani, kérünk titeket, hogy ezt tartsátok be.
Étkezés:
A verseny idején közösen rendelünk, de utána tervezünk egy közös bográcsozást. Ez teljesen önköltséges alapon fog működni, részletek majd MAC-től (Boros Tamás) várhatóak a létszámtól függően.
Egyéb programok:
Amennyiben valaki szeretné hozzátartozóit is hozni, rengeteg egyéb program közül választhat. A környéken sok étterem, kifőzde, kiskocsma található, 400 méterre van a tatai Öreg-tó, 10-15 perces sétával elérhető a városnéző kisvasút és a sétahajó állomás, a látnivalók feltérképezésében a http://www.tata.hu oldal segíthet, de Fritz is szívesen segít. Ezen kívül az utcazene fesztivál honlapja (http://www.tataiutcazene.hu) segíthet még eldönteni, hogy megéri-e csatlakozni hozzánk.
Ütemterv:
Július 27. péntek:
Péntek délután 17.00-tól elfoglalhatja a szállást, aki már péntek este megérkezik, majd akár barátságos mérkőzésekre, akár barátságos fröccsözésre várjuk őket sok szeretettel.
Július 28. szombat:
09:00 Nyitás és regisztráció a játékosoknak
09:20 Malifaux sorsolás, elhelyezkedés az asztaloknál
9:30 I. forduló kezdete
12:00 eredmények leadása, ebédszünet (a rendeléseket előre összeszedjük és együtt adjuk le)
13:30 II. forduló kezdete
15:50 eredmények leadása, szünet
16:00 Sorsolás, elhelyezkedés az asztaloknál
16:10 III. forduló
18:20 eredmények leadása
18:30 eredményhírdetés, díjkiosztás a helyszínen
Az ütemtervtől maximum lefelé szeretnénk eltérni, azaz a megadott időpontokban a még folyó mérkőzéseket megállítjuk és az aktuális helyzet alapján számolunk végeredményt.
Az eredményhirdetés után barátságos italozást, közös koncertlátogatást, bográcsozást tervezünk igény szerint.
Versenykiírás
Küldetések:
A Malifaux verseny 3 db fordulóból fog állni. A verseny első két fordulójában a Stratégiákat a hagyományos módon húzzák majd a játékosok a Core stratégiák közül. A harmadik fordulóban egyedi küldetés lesz, amit csak a versenyen, az adott küldetés előtt fogunk ismertetni a versenyzőkkel. Sémákat ugyanúgy választhattok majd, a Malifaux szabályai szerint, küldetésenként max. 2 darabot. A deployment zónák és a különleges szabályok a harmadik küldetés kivételével szintén flippeléssel dőlnek majd el az alap szabályok alapján. A lejátszott mérkőzések, amennyiben az ellenfél is beleegyezik, akkor mind a magyar, mind a nemzetközi (Dead Heat) Liga meccseként is elfogadhatóak - ebben az esetben az adott ligák szabályait is (pl flipelni ki a támadó) is figyelembe kell venni!
Csapatok pontértéke:
A játékosok részére 35 lélekkő áll rendelkezésre csapatuk toborzására.
Csapatok összeállítása:
A versenyen minden játékos egy választott Frakcióval indul, azon belül fordulónként meghatározhatja, hogy az adott frakcióból mely mestert hozza. A Mester kíséretét a játékosok a küldetések előtt a ponthatár figyelembe vételével szabadon módosíthatják.
Sorsolás:
Az ellenfelek svájci rendszer alapján lesznek összesorsolva.
(svájci rendszer: „A rendszer alapelve, hogy minden fordulóban az előzőleg azonos vagy hasonló teljesítményt elért versenyzők kerülnek szembe egymással.”)
Kör- és időlimit:
Körlimit nem lesz a küldetésekre. Időlimit az ütemtervnek megfelelően lesz.
Pontozás:
- Az elsődleges rangsorolási elv: a győztes – döntetlen - vesztes meccsek alapján kapott 2-1-0 pont.
- A másodlagos rangsorolási elv: a szerzett mínusz az engedett VP-k száma alapján.
- A harmadlagos rangsorolási elv: szerzett VP-k alapján.
Amennyiben ezt követően is pontegyezőség esete áll fent, úgy az azonos pontszámmal rendelkező indulók megkeverik paklijukat és három, flippeléses duelt vívnak egymással, ahol a nagyobb lapot flippelő játékos ír pontot. A több pontot szerzett játékos végez előrébb. (BJ-nulla pont, RJ- 14 pont)
A fehérvári kisbarátoktól elnézést a plágiumért, de annyira jó a kiírásuk, hogy kölcsönvettem Kép)

Rudi_von_Dudi

Rudi_von_Dudi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1131 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.26, 09:11

Jól látod készülőben a sereg:)
Hodgepodge effigy is nagyon jó vele sztem, ugyanis annyi képességet választhat, ahány Crow van a castban. Továbbá, Crooked man csapdája és a lure kombót próbáltátok?

-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.25, 19:36

Szőkvel épp most fixáltam le a facsés Malifaux oldalon. Nekem csak fél6-6 felé jó, szóval ha 4-kor leültök, akár még végezhettek is, mire odaérek.

A meccset beírom, de magad is megteheted a doksiban. Thx!

Bowen

Bowen

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 106 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.25, 19:09

Kedd délutánra/estére ellenfelet keresek! 16-17 órától Cantinban.

Bowen
30/936-2299

Ill. Eredményt szeretnék jelenteni.

Carlos (Arcanist) vs. Bowen (Neverborn) 25SS
Támadó Bowen; 8-0 Győzelem
Zóna: 5) Southern NCZ

Köszönöm a játékot!

-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.23, 08:12

Helyzetjelentés a világkampány első hetéről.

-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.22, 08:42

Ha nem jön közbe valami nagy gebasz, akkor lent leszek 11-re.

Moonlightthief

Moonlightthief

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 290 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.21, 07:24

Hetvegen Pesten leszek, es a terv szerint ligajatszodni megyünk Vasarnap kb. nyitastol a Cantinaba. Akinek hasonlo iranyu elfojthatatlan ingerei vannak az jöjjön szinten.

Necron

Necron

  Necron

 • Fórumita
 • 489 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.18, 13:35

Igen-igen, magyar verseny is külön, ez benne a pláne. Mindenesetre az eredményeket már most be lehet írni a táblázatba. Nem kell sem Eszti, sem más, direktben toljátok fel a megfelelő lapra. És én majd hetente lejelentem, meg kiszámolom a hazai állást. A verseny eredményeit is be lehet ide írni, ha sikerült megbeszélni lent a szisztémát, hogy ki a támadó és ki a védő.


Rendben akkor az enyémeket feltolom. Egyedül a támadó/védő dolog illetve a terület az amit rádbíznék, hogy tetszésed szerint töltsd ki plz, mert erre vonatkozóan semmit nem beszéltünk lent! :)
De mondjuk én nézem úgy hogy ki volt a randopm generátorban a player 1 és a player 2. Player 1 védő,player 2 támadó. Ha ez így megfelelő akkor feltolom így a dolgot!

Módosította Necron: 2012.06.18, 13:38


-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.18, 11:25

Igen-igen, magyar verseny is külön, ez benne a pláne. Mindenesetre az eredményeket már most be lehet írni a táblázatba. Nem kell sem Eszti, sem más, direktben toljátok fel a megfelelő lapra. És én majd hetente lejelentem, meg kiszámolom a hazai állást. A verseny eredményeit is be lehet ide írni, ha sikerült megbeszélni lent a szisztémát, hogy ki a támadó és ki a védő.

Necron

Necron

  Necron

 • Fórumita
 • 489 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.18, 10:17

A verseny eredményeket a naaagy világligára akkor lejelented Csonti? Gondolom ne mi jeletsük le egyenként a végeredményt hanem majd Esztitől megszerzed az eredményeket ugye?

Cal

Cal

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 321 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.18, 08:51

Na jelentkeztem Ligára, talán érdemes felhívni a figyelmet arra hogy ez nem csak a nyári világméretű, hanem MO.-i liga külön :)

Emberek gyertek jáccani.

-csonti-

-csonti-

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1558 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.06.16, 13:41

Liga üzemmód indul!


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]