Ugrás tartalomhoz


Fotó
* * * - - 9 Szavazat

Novák Róbert: Nova - A harcok véget értek


 • Válasz írásához lépj be
10 hozzászólás érkezett eddig

Mizantrof

Mizantrof

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 41 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.23, 07:45

Armand, ezzel most nem értek egyet. Le kell vetkőznie a modorosságot és a túlcizelláltságot, ez rendjén van.(Nem kellenének ezek a bajosan hosszú mondatok + széttördelve talán nem lenne jelzőhalmozás, stb. - hajrá!)
De hogy "fiatal" létére ne írjon, mert most ez görcsösnek hatott, meg hogy akkor írjon ha értelme van... ugyan már, hová lenne ez a világ akkor? Egy ilyen megmérettetésre publikálni mindig tanulságos - segíts inkább neki, ne csak puffogtass.

Maggoth

Maggoth

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 30 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.22, 21:07

Sok hiba akad a szövegben, néha túlbonyolított a megfogalmazás. Ez sajnos nem jött be annyira, minden bántás nélkül, az a fajta kategória, amit öt perc múlva elfelejtek. Akkor már inkább Sheckley-től ajánlanám a Nugent Miller és a lányokat.
Az ugyanez a sztori, csak pap és katona helyett egy facér fickó szerepel benne meg egy zord nevelőnő néhány fiatal csajszi élén :)

Arsentis

Arsentis

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 387 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.20, 22:45

Szaky2-vel értek egyett. A stílus, és a történet nem tetszett különösebben, de a mondanivaló már-már idegesítően telibe talált!

:sor:

aliasGG

aliasGG

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.18, 22:42

Tisztes történet, tisztes karakterek, olvasható stílus. Viszont semmi mélysége, semmi újdonság nincs. Az ember ellen fordult gépekről tucatnyi kasszasiker film szólt az elmúlt húsz évben. A kövekkel megvívott IV. világháborúról már Einstein egyik elhíresült mondatában találkozhattunk (nem állítom, hogy onnan származik az ötlet, de már létezett). A karakterek abszolút binárisak, a vallás iránt semmilyen tiszteletet nem mutató tábornok, és az ostobaságig önfejű bigott atya, mindkettő egyalkalmas NJK. Ha ez két tapasztalt, középkorú (és még nem szenilis) férfi, akkor szinte biztos nem így zajlik le a beszélgetés. De ha mégis, és ez az új világ két új vezetője, akkor úgyis harangoztak az emberiségnek.

Johann

Johann

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 293 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.18, 00:26

a trágárság kissé öncélúnak érződik, és összességében polírozni érdemes a párbeszélők stílusát, mert az élőbeszéd 1:1 átültetése nagyon furán hat írásban

_Thorkel (NPC/NJK)

_Thorkel (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2011.05.17, 20:26

Tény, hogy az írói stíluson még lehet csiszolgatni, de ha mélyebben megvizsgáljuk nekem tetszik a mondanivaló, mely szerint a vérünkben van az önpusztítás és a háború és ez mindig jelen lesz a földön amíg legalább kettő ember létezik, mert akkor két csoportra tudnak oszlani. Ráadásul abszolút groteszk tetőpont, hogy ezt egy katona mondja ki. Másik pedig a vallás álszent fegyverkezése, csökönyös dogmái ami megint az emberiség sajátja. Nekem bejön! Hajrá

Szaky2

Szaky2

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 170 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.17, 20:25

Lehet, a stílus nem a legkifinomultabb, de mégis a mondanivaló olyan nagyon fájdalmasan időszerű, hogy meghajlok előtte.

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5171 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.17, 06:51

Kicsit sok a jelzőhalmozás. A háttér és a cselekmény sem túl egyedi, nemigen l
tok semmi mondanivalót, sem fordulatot. Összességében tisztes iparosmunka a középmezőnyben.

Armand

Armand

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 434 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.17, 01:49

"Tengerkek szemek."
"...tekintete pedig a felhőtlen örömben is megfontolt szigort és hűvös intelligenciát sugárzott."
"Sosem kedveltem azt a magának való, marcona fickót..."
"...az Istenbe vetett hitet mereven elutasító katona azonban állta a pillantást"

Mesterkelt, modoros: igy maximum Magus-regenyekben beszelnek, de nem a valo eletben. Van egy olyan sejtesem, hgy a szerzo meglehetosn fiatalkoru - talan par evig olvasnia kene igenyes konyveket, elengedni a gorcseit es legkozelebb akkor leirni valamit, ha van ertelme.

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.12, 08:45

A közönségszavazati értékelést (pontozást) a novella fórumtémájában (lehetőség szerint hozzászólás után) küldhetitek be, a téma tetején található “Értékelés” mellett látható csillagoknál.

Pontozni csak egyszer és csak regisztrált felhasználóként, belépve lehet. Az értékelők + kommentelők között 500 zsetont sorsolunk majd ki a közönségszavazás lezártakor, amelyet a Szecskavágók játékban lehet felhasználni.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6358 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.05.12, 08:45

‘A harcok véget értek’ c. novellapályázatunkon közönségszavazásra bocsátott novella. - A nagydarab, katonásan rövidre nyírt hajú, sebhelyes arcú fickó nyugodtan, kicsit fáradtan ült a kidőlt fa törzsén a kora délelőtti napsütésben. Tengerkék szemei a láthatár szélén elterülő hegyeket figyelték, gondolatai valahol a hegyeken túl jártak, egy messzi helyen. Novák Róbert: Nova - A harcok véget értek


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]