Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Terraria ismertető


 • Válasz írásához lépj be
29 hozzászólás érkezett eddig

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7997 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2013.10.16, 11:03

Most ismét negyedáron a Terraria:
http://store.steampowered.com/app/105600/
És azóta kijött az 1.2-es update, ami legalább annyi új tartalmat tett a játékba, mint amennyi eddig volt, szóval duplán megéri a befektetés. :)

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7997 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.12.28, 14:21

Ma estig a játék 2,5 Euróért megvásárolható! Sőt, 4-Pack esetén csak háromnak az árát kell kifizetni négy példányért cserébe, ami nagyjából két üveg sör árának felel meg, és garantáltan hosszabb szórakozást nyújt. :)

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7997 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.12.01, 19:26

Ma jön a Terraria tartalom frissítés, és életében először 75%-on vásárolható a játék. 2,5 Euróért szerintem nem szabad kihagyni!
http://store.steampowered.com/app/105600/

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7997 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.25, 19:01

Egy héten belül érkezik az 1.1-es update egy rakás új tartalommal:


strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7997 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.18, 14:14

Nincs Creeper. :)

Magocrat

Magocrat

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 19 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.18, 12:22

Én maradok a jó öreg Minecraftnál, az legalább 3d-s - (igaz, ott pixeleket ÉS poligonokat is számolhat az ember két kezén)

A nappal bányászol-éjszaka bujdokolsz mindkét játékban közös, ahogy az A alapanyagból B tárgy segítségével C-vé finomítod és abból elkészíted a D eszközt szintén. Szerintem Minecraftban sokkal nagyobb, látványosabb, bejárható helyszíneket lehet összerakni (azért ebből a szempontból sokat számít az a plusz egy dimenzió...)

Viszont ha a Terrariában nincs öngyilkos robbantó szörnyike (Creeper... hogy azokat mennyire utálom) akkor ide vele :P


strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7997 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.18, 09:01

Biztos vagyok benne, hogy a Terraria készítőire hatott a Minecraft, de amit csináltak, az elég rendesen túlmutat a Minecrafton. Sokkal változatosabb a játék, többféle helyszínt talál az ember, mindegyiknek a jellemző növény- és állatvilágával. A karakter fejlesztésére is több lehetőség van és sokkal látványosabb a fejlődés. És ne feledjük, hogy itt vannak különleges helyszínek, melyekhez tartoznak plusz feladatok/lehetőségek és tárgyak, vagy materialok melyekből új tárgyak craftolhatók.

Az éjszakai menedék nagyjából az első pár napon kell, utána már az ember simán túléli az éjszakai lényeket is. A bázisnak itt inkább más szerepe van: ahogy bővítjük, az NPC-k ide költöznek be, akiktől különféle tárgyakat vásárolhatunk.
Nekem most van egy főbázisom a pálya közepén, ahol az NPC-k vannak és van egy-egy kisebb a térkép két szélén (az ágyra kattintva dönthetjük el, hogy hol legyen a spawning point). Ezen felül, ha lejutok az underworldig, megpróbálok ott is kiépíteni egyet, ha megoldható, de lehet, hogy más (varázs)eszközökkel fogom elérni, hogy gyorsan tudjak közlekedni a felszín és a mélység között.

Érdekesség, hogy Notchéknak megfordult a fejében, hogy a Minecraftba is beépítenek például főellenségeket, illetve pár RPG elemet már a most kiadott 1.8-as patchbe is beépítettek. Teház most inkább úgy áll a helyzet, hogy a Terraria hat a Minecraftra. Ez mondjuk szerintem nem baj, mert bár jó irányt mutat a minecraft fejlődése, nem árt, ha Terraria szerűen több lesz a lehetőség benne eleve, nem csak modok által.

Módosította strato: 2011.09.18, 09:04


Darklight

Darklight

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 480 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.18, 06:35

MatMynor: nem azt próbáltam vitatni, hogy klón-e van vagy nem, hanem hogy miután elkezdesz vele játszani, akkor már ez nemfog foglalkoztatni.

MatMynor

MatMynor

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 523 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.17, 12:15

Darklight - 2011. szeptember 16. péntek @ 08:53
Bárhol olvastam róla, mindenhol az itteni első, lehúzó jellegű kommenthez hasonló hozzászólások jöttek elő. Akik meg elkezdtek vele játszani mind dicsérték. Én is ez utóbbi táborhoz tartozom, szerintem fantasztikus az egész, ha kipróbálod, rájössz, hogy el lehet felejteni a "minecraft-klón" szöveget...

Izé, egy klón is lehet élvezetes...

Azt továbbra sem látom, hogy több különbség lenne benne, mint MC nyúlás (még az "éjszakára elbújni, mert jönnek a szörnyek" is csontra megvan), engem leginkább ezért érdekelt, hogy van-e kapcsolat a fejlesztők között.


QuippeR

QuippeR

  Story Gamer

 • Fórumita
 • 967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
  2                      

Kelt 2011.09.17, 10:29

Hasonló stílusban tudom ajánlani még a King Arthur's Goldot, bár az egy sokkal kevésbé sandbox jellegű játék. Inkább amolyan bányászós-építkezős-harcolós capture the flag.


BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4622 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.16, 15:58

Jaqs/Abdul
Koszi a visszajelzest... de annak ellenere, hogy nem vetekedhetunk egy-egy specifikus gaming site naprakeszsegevel jatekhirek teren, nem all szandekban ezeket pl heti/havi adagga ritkitani, ha nincs koztuk erdemi osszefugges. (Azok amugysem ismerteto cimen kerulnek ki, a cimlapon elfer es neha alatta is erdemes ontopic beszelgetes alakul ki.)

Altalaban veve az ismertetok darabszamaval kapcsolatban... Meg mindig tobbnyire olvasoi cikkekbol dolgozunk, ha valaki ir es kozolheto akkor oromest lehozzuk. :)
/Esetleg kuldjetek be ti is, hatha az masoknak is kedvet csinal, hogy megosszak egy jatekrol a benyomasaikat a kozosseggel. ;) /

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 7997 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.16, 15:21

A cikkekkel kapcsolatban:
Bár új vagyok még a stábban, én úgy látom, hogy kétféle játékokról szóló cikkel találkozhattok itt az LFG-n:
- hír egy játék megjelenéséről,
- játékismertető.

Az előbbiek a nyúlfarknyiak, de ezek nem is akarnak annál több infót átadni, mint hogy a játék megjelent, vagy hamarosan meg fog jelenni. Ezeknek gyakran a címében is szerepel a szó, hogy "játékmegjelenés", és rend szerint a "Hírek" kategóriába kerülnek. Szerintem ezektől ennél ne várjatok többet.

A másik csoportba azok a cikkek tartoznak, melyben valaki részletesen megosztja az adott játékkal szerzett élményeit, és értékeli a játékot, vagy megpróbál kedvet csinálni hozzá.
Ide sorolható például a tegnapelőtti Deus Ex cikk, vagy éppen ez a Terrariáról szóló is. Ezeknek a kategória besorolása az "Ismertető".

Persze előfordul, hogy egy játékról nem lehet vagy nem tudunk annyit írni, hogy komoly ismertető kerekedjen ki belőlük (indie játékok esetében az ilyesmi előfordul), de meg szeretnénk mutatni őket nektek. Ezeknél nehéz eldönteni, hogy melyik kategóriába kerüljenek, mert nem biztos, hogy a megjelenés közelében születik a cikk, tartalmilag pedig nem olyan méretűek, hogy az ismertetők közé kerüljenek. Ilyenkor valahogy próbálunk dönteni.
A Gatling Gears és az Insanely Twisted Shadow Planet tipikusan ilyen cikkek, bár így utólag nézve lehet, hogy mindkettőt inkább a másik kategóriába kellett volna rakni, mint amibe végül kerültek.

Játékokról szóló hírek összevonására is volt már példa; lásd a Digital Reality három  játékáról szóló cikket. Ilyenkor nem árt, ha van valamilyen közös nevező, ami az esetünkben meg is volt a fejlesztő/kiadó személyében.
Részemről mondjuk semmi akadálya nincs a kisebb ismertetők (nevezzük őket talán inkább bemutatóknak) összevonásának a későbbiekben, ha ekkora visszatetszést vált ki, ha valaki nem több oldalnyi szöveggel találkozik egy-egy hírnél. Persze akkor el kell viselni, hogy a hír kommentálásánál zavart okozhat, hogy ki melyik játékról beszél. :)


Jaqs!
Kösz a biztatást (annak veszem), bár írtam én már hosszú cikket: Rebuild. ;)

A kisebb ismertetők szerepe éppen az is, hogy felkeltse az ember figyelmét egy játékkal kapcsolatban, amiről addig talán nem hallott. Én ezért gondolom, hogy van létjogosultságuk.


A Terrariát pfújolóknak:
Megvallom őszintén, hogy videók és képek alapján nekem sem tetszett a játék, és én sem értettem, hogy mi a jó benne. Aztán amikor láttam a Steam nyári akciójában, gondoltam egyet és megvettem "annyi ember nem tévedhet" alapon. Pár Eurót nem sajnáltam érte, és azt kell, hogy mondjam, nem bántam meg.
Nincs célja a játéknak, nincs befejezése, de az ember mindig talál magának elfoglaltságot. A felfedezők is megtalálják a maguk számítását, az építők is kiélhetik a konstruktív hajlamaikat, és a harcolni vágyóknak is akad bőven aprítani való, illetve ne feledjük a fegyver- és páncélfejlesztés lehetőségét se.
Én a héten jutottam el oda, hogy meteoritból és hullócsillagokból készítettem egy lézerfegyvert, aminek mana a lőszere. Azóta azzal nyírom a füvet a hátsó udvaron, és az óriás darazsak ellen is kiváló a barlangokban. :)


Attila!
Sok sikert a Braidhez! :)
Én bevallom töredelmesen, hogy egy-két pályánál a YouTube-hoz kellett folyamodnom. ;)

Módosította strato: 2011.09.16, 15:28


Fishblood

Fishblood

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.16, 14:47

Ez beszarás jó lehet! Igazi ínyencségnek néz ki...simán veri az online szerepjátékokat, csak egy kis fantázia kell hozzá!

_Jaqs (NPC/NJK)

_Jaqs (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2011.09.16, 13:37

Szerintem a játékhíreknek csúfolt pár soros irományokra nincs nagy szükség, jó ötlet az összevonásuk, bár nekem jobban tetszene ha kevesebb, de jól megírt Ismertetőket lehetne olvasni az oldalon. Akit érdekel egy cím, az úgyis utánanéz neki neten, viszont a személyes élmények alapján írt kritikák és ismertetők jól jöhetnek, ha kétségei vannak az embernek egy-egy játékkal kapcsolatban.

Abdul

Abdul

  Jetipásztor

 • Fórumita
 • 396 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.16, 13:15

Errata: a "játékismertetők összevonása" természetesen nem az ilyen, hosszabb terjedelmű, hanem a kétsoros, nyúlfarknyi jellegű hírekre vonatkozik.

Abdul

Abdul

  Jetipásztor

 • Fórumita
 • 396 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.16, 13:12

Szimpatikus, érdekesnek tűnő játék, bár kipróbálni nem fogom, mert engem zsigerből taszít az ilyen jellegű grafika. Az ismertető tetszett, végre valami hosszabb lélegzetű, és jól összeszedett, a nyúlfarknyi játékhírek után. Csak így tovább. :)

(Csak egy hirtelen ötlet: nem lehetne a játékismertetőket összevonni? Értem ez alatt, hogy ne egyesével jöjjenek ki, hanem amikor összegyűlt 3-5, egy "cikkben"). 


iamfred

iamfred

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 43 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.16, 13:04

S tényleg... Már csak az a kérdés, hogy ez egy végleges dolog, mert nemigen hirdették be, nem úgy, mint tavaly. Gondolom a második részhez tették ingyenessé, kedvcsinálónak. (Az a vicces, hogy még mindig megvan a CD-key, amit a P2-höz adtak.)

Szeptember 20-ig ingyenes csak, reklám gyanánt. :)

_Jaqs (NPC/NJK)

_Jaqs (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2011.09.16, 12:56

S tényleg... Már csak az a kérdés, hogy ez egy végleges dolog, mert nemigen hirdették be, nem úgy, mint tavaly. Gondolom a második részhez tették ingyenessé, kedvcsinálónak. (Az a vicces, hogy még mindig megvan a CD-key, amit a P2-höz adtak.)

iamfred

iamfred

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 43 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.09.16, 12:51

Attila: Honnan? Mert a Steamről biztos nem. Volt egy ilyen akciójuk, tavaly ősszel asszem.

Pedig ingyenes, ha rákeresel, a listában 13,99€-t ír, de a játék oldalán csak telepíteni kell és kész.

_Jaqs (NPC/NJK)

_Jaqs (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2011.09.16, 12:42

Attila: Honnan? Mert a Steamről biztos nem. Volt egy ilyen akciójuk, tavaly ősszel asszem.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]