Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Mistborn (Ködszerzet) szerepjáték előzetes


 • Válasz írásához lépj be
13 hozzászólás érkezett eddig

Cormyr

Cormyr

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 16 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.27, 07:44

Kösz a kiegészítést. :)


Dralius

Dralius

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 125 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.26, 22:00

Pontosítgassunk:
Az Uralkodó nem hogy az egyetlen istenség és nem csak hogy megsemmisített minden más vallást hanem megmentette a világot a végpusztulástól. Azon az alapon ural mindent, hogy nélküle nem létezne. A világ egyébként kissé poszt apokaliptikus kinézetű. Az vörös égből hamu szitál és csak fonnyadt barna növénykorcsok teremnek. Vadon élő állatokról meg ne is álmodozzon senki.

Két nagy csoportja van az embereknek, a nemesek és a szkák. A szkák az Uralkodó tulajdonai, rabszolgák akiket a nemesek bérelnek.

A fémek viselése pedig inkább a vas és acél égetése miatt veszélyes. Az egyikkel vonzani lehet, a másikkal taszítani bármilyen fémet. A ködszerzetek is ezen képesség miatt tudnak veszélyes harcosok lenni.


Cormyr

Cormyr

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 16 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.26, 21:41

Helyszín a Végső Birodalom (annak is fővárosára összpontosul a figyelem), ahol kis kormányzóságok vannak (1-1 kormányzó 1-1 város ura), nagy családok, hierarchiájuk, a köztük lévő harc és egyezkedés szövi át a vidéket. Éjszaka előbújik a köd, amely otthont ad a ködlidérc nevű fura lényeknek, és a ködszerzeteknek.
Egy isten van: az Uralkodó, aki az inkvizítorok megalapítója, megsemmisítette a többi vallást. Ámde csak hitte: vannak az Őrzők, akik gyűjtenek és tárolnak sok-sok információt a történelemről, földrajzról, vallásokról stb. Ők használják a ferukímiát, amely segítségével különböző fémekben különböző tudást és fizikai tulajdonságot (pl. éles látás) tudnak tárolni. Ezekben a fémekben tárolják a tudást, hogy bármikor elő tudják hívni, átadni, ezáltal megőrizni azt.
Nos, a nemesség azért is fontos, mert közülük kerülnek ki a világ "varázslói", allomantái, akik fémeket "égetnek" a testükben (ehhez v. le kell nyelni őket, vagy egyéb módon a szervezetükbe juttatni), így hát veszélyes fémeket viselni... Különböző típusú allomanták vannak, ámde aki minden allomantikus képességet birtokol, az a ködszerzet (szalagos köpenyt hordanak, napszakuk az este).
A kandrát is megemlítem azért...ezek olyan lények, amelyek képesek alakot felvenni egy halottról (lehet állat, akár ember). Nagyon hasznosak, a nemesek szövetkeznek is velük saját érdekük végrehajtása végett.
Ott vannak még a páragyilkosok, akik a ködszerzetek ellen vannak felfegyverkezve, fával.
Különleges lények még a kolosszok, akik 3 méter magasra is nőhetnek, amolyan ész nélküli barbárok, kék bőrük egyre jobban feszül rajtuk, mígnem halálukat kifejlettségük fokán lelik, amikor is szétrepednek... Csak a harcot élvezik, még egymást is képesek pusztítani, mégis az Uralkodónak sikerül kordában tartania őket.

Nos egyelőre ennyi jutott eszembe ilyentájt... :) Ha valami nem világos, vagy érdekel még valami, csak szóljatok. Itt-ott lehetnek pontatlanságok, így azokért elnézést!


Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3342 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.25, 20:06

Hmm, ez igy olyan se fule, se farka.
Tudom hogy irtatok itt alabb a konyveket, kritikakat, am ezeket nem ismerem. Valaki adna a vilagrol, hangulatrol legalabb egy par mondatos ismertetest...? Ez csak nem a "poen lelovese", hisz enelkul bajos eldonteni, hogy erdekli-e az embert egy n+1-ik rendszer, vagy sem...


Cormyr

Cormyr

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 16 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.25, 07:03

Azért érdekes, mert ez egy új világ, egy új rendszer, ami mindenképpen érdemes a kipróbálásra. Nem utolsó sorban pedig az eddigi Ködszerzet-regények nagyon jók voltak, újszerűek.

Hellguard666: Aki kíváncsi arra, mi is az a ködszerzet, olvassa el a könyvet, nem érdemes a poént előre ellőni. Amúgy meg nem csak ez az egy kaszt található meg benne. Így megmarad a rejtélyessége, talán többeket ragad meg emiatt.


Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.25, 06:56

Őszintén? Erre a hírre 5 kerek percet szántam péntek reggel. Nem szoktam híreket beküldeni, ezért leírtam azt, ami nekem újdonság volt. Én is olvastam már olyan hírt, amiből kukkot sem értettem, ezért gondoltam, hogy ez biztos egy ilyen stílus. Legközelebb visszatérek a normál terjedelmű ismertetők műfajához, ez minden, amit ígérhetek.

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 20:38

Noro, ez most komoly?

Megjelent az n+1-dik szerepjáték, november 8-án kapható... hurrá, hurrá!
Ja, hogy mi ez, miről szól, és miért ajánlom? Há' mert ez egy regényből készült, van róla kritika, olvasd el!

Ezzel a marketinggel még etióp kisgyereknek se lehetne kenyeret eladni, már bocs...
Nyilván ez nem a direkt marketing szekció, de gondolom azért készült a cikk, hogy ajánlja a játékot. Ehhez nekem mondjuk kevesebb is elég lett volna a kockák számáról, és a dobás mikéntjéről, viszont örültem volna, ha kiderül ki a pék is az a ködszerzet akiről egy egész szerepjáték szól.

Mondjuk lehet segített volna az is, ha a kép kisebb, és a cikk terjedelme nagyobb, de nyilván nem én fogom beosztani más idejét.

Cikk: 3/10
A játék: ???/10


Jakirte_Jak_Cyr

Jakirte_Jak_Cyr

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1280 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 18:43

A másodikról is készül kritika, de mivel még nincs kész, és az SFMagon át megy majd az lfg-re, így sztem csak decemberben olvashatjátok.Archnihil

Archnihil

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 61 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 11:06

"Miért érdekes ez?"
Gondolom, mert az első két regény magyarul is megjelent: http://lfg.hu/15772/ (az elsőről készült kritika itt olvasható)

ElfQT

ElfQT

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 272 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 10:34

OK tehát ez egy szerepjáték... Rendszer + világ? Miért érdekes ez? A szabályrendszere miatt?


Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 06:40

gorduin19: az alapjául szolgáló regényről több, mint két mondatos kritika is megjelent már


Egyébként már van megjelenési időpont: november 8.aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1753 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 05:36

Ez a borító már-már méltó az alapmű magyar kiadásáéhoz...

gorduin19

gorduin19

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 467 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 00:18

Érdekesen hangzik, bár a dobjunk egy marék kockával hogy kiderüljön mi a szitu-játékok sose tetszettek különösebben. Szerintem a rövid ismertetőben elfért volna két mondat a játék világáról vagy meghatározó stílusáról ha van neki ilyen - bár ha jól sejtem van.


CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6394 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.10.24, 00:18

Közzétették a Mistborn (Ködszerzet) szerepjáték első előzetesét. A játék kiadója a Crafty Games, az előzetes letölthető például a drivethrurpg.com-on.
A 17 oldalas pdf leírja a játék alapvető szabálymechanizmusát, bemutat egy kalandmodul-kezdeményt (folytatása állítólag haramosan elérhető lesz) és négy előre generált karaktert is találunk benne. Mistborn (Ködszerzet) szerepjáték előzetes


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]