Ugrás tartalomhoz


Fotó
* * * * * 1 Szavazat

Hatkapui leányrablás (Codex modul)


 • Válasz írásához lépj be
11 hozzászólás érkezett eddig

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2011.11.09, 20:12

Üdv!

KLM: Ez is volt a cél.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11607 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.09, 19:38

Hali!

Kicsit olyan, mint a nagyi pogácsája - semmi extra nincs benne, de
mégis jó.

:ok:

Adios
KLM

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2011.11.08, 18:09

Üdv!


Köszönöm az elismerő szavakat. jól esnek. :)


galu22 írta:


"Csak szerintem általában véve nem jó dolog egy karaktert az erősségétől megfosztani hosszabb időre.


Ez ugyanaz, mint a minden varázserőt elszívó bálvány a bennszülött faluban (a faluban ahol az egész kaland játszódik). A varázsló meg majd passziánszozik közben."


Részemről azt, hogy a nem a várost szolgáló közrendűnél a falon belül nincsen legálisan fegyver nem érzem komoly hátráltatótényezőnek. Egyrészt ahogyan a többiek is írták némi lábmunka (agymunka) árán kiküszöbölhető, másrészt alapból a modul(nem feltétlenül) a Requiem világán játszódik, aki olvasta a világleírást az tudja, hogy milyen társadalmi osztály fölött hordhat fegyvert. Illetve az egész kaland elintézhető úgy, hogy maximum egy napot (vagy annyit sem) vannak a JK-k a város falain belül. De tényleg nyugodtan húzd ki azt a mondatot, vagy mondjuk bárki vihet be fegyvert ha leszurkol egy jó kövér summát.


A bálványos izé, na az tényleg szívatás. Mondjuk a Requiem világán a nem az egyházhoz tartozó varázsló eretnek és tűzzel-vassal irtandó :) .


Ragaf:


Hát én Abrysson több helyen is el tudnám képzelni a történetet. A szívben bárhol, szvsz Ardúniában sem lenne nehéz lemesélni. Én egy nagyobb sytisi városban preferálnám a legjobban.


Sajnálom ha elcsépelten "Monty-python-féle" hangulata van a dolognak. Sajnos nekem ilyen a stílusom...

Módosította Kilhalm: 2011.11.08, 18:14


Ragaf

Ragaf

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 27 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.08, 17:43

1. Én nem aggódnék úgy a harcos karakterekért. A kapuban csak a fegyvereiket kell leadni, a szájukat nem varrják be. És mivel ez egy nyomozós modul, majd harc helyett nyomoznak. :-)
2. Sajnálom, hogy nem Codex modul, csak Codex ihlette modul. De azért érdekelne, hogy hová is tenné a szerző azon a világon.
3. Egy régi szomorú codexes novella (talán a „Hős” volt a címe), jól illene háttérként a „Karmso lovagot keresi az apja” vonalhoz. Akkor garantáltan nem lenne „Monty Python-féle középkor” hangulata a modulnak.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8106 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.08, 13:33

Én nem hiszem, hogy ez a "semmi fegyver" alapelv gondot kéne okozzon. Ha a kalandmester tudja, hogy ez van a kalandban, amit mesélni készül, akkor szólhat előre, hogy olyan karaktereket készítsenek a kedves játékosok, akik ennek megfelelnek, vagy ha nem szól előre emiatt, akkor feltehetően lát kiskapukat, amelyeknek a megtalálása a játékosokra vannak bízva. Ha azokat nem találják meg, akkor onnantól már az ő bajuk.

A modul egyébként tetszés szerint testre szabható, szóval ha ez a mondat nem tetszik valakinek, akkor kihúzza azt, és úgy meséli le.

Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6529 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.08, 13:25

Vagy be lehet csempészni okosan, vásárolni (illegálisan) odabent, stb. Nem egy olyan modulnak tűnik, ahol a jk nem tud boldogulni a +5-ös Szent Bosszúálló nélkül. Ahol komoly hentre van kilátás - például a banditák barlangjában - ott pedig nem érvényes a megszorítás, mert a városon kívül van.

Első olvasatra logikusan felépített nyomozós kalandnak tűnik, tetszik.

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4686 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.08, 13:08

"Hát a királyságban nem hordhat akárki fegyvert..."


Aláírom hogy világtól függ, nem ismerem a Rekviemet.

Csak szerintem általában véve nem jó dolog egy karaktert az erősségétől megfosztani hosszabb időre.
Ez ugyanaz, mint a minden varázserőt elszívó bálvány a bennszülött faluban (a faluban ahol az egész kaland játszódik). A varázsló meg majd passziánszozik közben.

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2011.11.08, 12:17

Üdv!

Gulandro: Köszönöm a gratulációt.

galu22:

" Nekem nem tetszik hogy a kapuban le kell adni a fegyvereket, a fegyverforgató karakterek így elveszítik a mese nagy részére a tudásukat (míg a tolvaj szerű, vagy varázsló karakterek nem!). Ez szvsz kiszúrás a játékosokkal. "

Hát a királyságban nem hordhat akárki fegyvert... Egyébként nemesnek és a várost szolgáló zsoldosnak nem kell leadni a harceszközeit.

De ha ez nem tetszik nyugodtan változtass rajta, szerintem tényleg elég általános modul. Mondjuk az Ynevi átiratához kb. a város nevét és egyéb apróságokat kellett csak megváltoztatnom.

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4686 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.08, 11:15

A karakter és helyszínleírásoknak van egy ilyen "Monty Python-féle középkor" hangulata (mikor az odvas fogú és tetves parasztok próbálják a répát kikotorni a sárból) ami kicsit már elcsépeltnek érzek.

Nekem nem tetszik hogy a kapuban le kell adni a fegyvereket, a fegyverforgató karakterek így elveszítik a mese nagy részére a tudásukat (míg a tolvaj szerű, vagy varázsló karakterek nem!). Ez szvsz kiszúrás a játékosokkal.Egyébként az alapötlet jó, valamint jól vannak szétszórva a nyomok is!

kabal

kabal

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1254 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.08, 09:17

Nocsak! Ezek szerint vannak (még) Requiem játékosok? Meg vagyok lepve...

Gulandro

Gulandro

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 825 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.08, 00:26

Wow ... a Requiem a gyengém. Régen olvastam hangulatában ennyire hozzáillő anyagot. Gratulálok.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6440 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2011.11.08, 00:26

Az alábbi kaland a Requiem világára íródott, de írás közben a Codex rendszerében gondolkoztam. Lemesélését is abban javaslom elsősorban, persze némi változtatással szinte bármilyen világon/rendszerben használható. Szerintem első szintű karakterek is boldogulnak vele. Előre is jó szórakozást hozzá! Hatkapui leányrablás (Codex modul)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]