Ugrás tartalomhoz


Fotó

Darwin díjak


 • Válasz írásához lépj be
143 hozzászólás érkezett eddig

_Muad-Dib (NPC/NJK)

_Muad-Dib (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.06.12, 03:55

(OFF)Sőt, ami a legveszélyesebb az ilyen gázokkal, hogy nem lesz belőlük széndioxid. A légszomj a magas széndioxid-szintet jelzi, és nem azt, hogy kevés az oxigén, ergo ha jól teliszívod a minél üresebb tüdőd héliummal, vagy (ez a gyakoribb) dinitrogén-oxiddal, csodaszépen meg tudsz halni légszomj nélkül...(/OFF)


tsaby

tsaby

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 210 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.11, 18:13

Bármely gáz lehet "mérgező", ha kiszorítja a tüdőből a levegőt! És ehhez még nem is kell az, hogy a tüdőben 100% hélium (jelen esetben) legyen - ami egyébként lehetetlen- hanem elég csak annyi, hogy elégtelen szintre csökken az oxigénkoncentráció. Feltételezem, a ballonban tiszta hélium volt.
Egyesek azzal játszanak, hogy a lufiból beszívják a héliumot, hogy ettől magasabb legyen a hangjuk. Ez ugyanúgy életveszélyes, ha túl sokáig szórakoznak vele, mert a tüdő oxigéntartalma veszélyesen kihígulhat.

A búvárok palackjában a hélium a nitrogént helyettesíti (oxigén ugyanannyi van benne!), hogy ne alakuljon ki keszonbetegség( a vérben oldott nitrogén felszabadul a hirtelen nyumáscsökkenés hatására, és kis buborékokat képez, amik elzárják a hajszálereket- olyasmi ez, mint amikor kibontod a felrázott kólát), ha a búvár túl gyorsan jön fel.

(A többihez nem tudok mit hozzáfűzni)

Freddie

Freddie

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 96 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.11, 13:13

Ajánlom a borzongóknak a http://www.snopes.com/ oldalt. Kiderülhet, hogy sok történet, amiről azt hiszik egyesek, hogy mekkora "jó sztori", egyszerű kitalációk.

(Pl: hélium: mint nemesgáz, nem mérgező. De nyilván az összes búvár is meg szokott fulladni, hiszen ők is heliumos oxigént cipelnek a palackukban. Jah, ha meg a magasság miatt haltak meg a fiatalok oxigénhiányban, akkor jó magasan lehetett az a hirdetőballon. Bizonyára sokan olvassák arrafelé :pirul:
Vagy lássuk a már említett elsőfokú égési sérüléseket... Vagy hogy 1 darab rpg gránát felrobbant 6 kocsit meg 1 műhelyt? Ehh, mese.)

moonshadow

moonshadow

  Árnyharcos

 • Archívum
 • 469 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.17, 13:54

Lehet hogy nem sík talpú cipőben volt.

Skandi

Skandi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.17, 09:35

Hátha rettentő bénán taposta el :)

_Trevor Hebron (NPC/NJK)

_Trevor Hebron (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.17, 08:40

Az 1-es kamu.
A parafin levegőtől elzárva - eltaposta! - nem gyullad meg egy parázsló cigarettacsikktől. Ha így lenne. a Veszprémi - már Pannon - egyetem C épületének teteje - olaj tanszék - már régen kiégett volna.

G46

G46

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2690 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.14, 12:36

Üdv!
Halt már bele ember abba, h. egy szép napsütéses nyári délutánon kifeküdt a napra és elaludt. Az egész testfelületet ért 1. fokú égés pedig halálos!

Szefmester

Szefmester

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 14 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.14, 12:00

Biztos vámpír volt.. és nem csak a bőre égett meg első fokon hanem mindene :gonosz:

Fattyu

Fattyu

  Iszapszemű fórumozó

 • Fórumita
 • 6711 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.14, 06:11

hm. Elsőfokú égésbe belehalni? Napra nem enjetek... :gonosz:

_Thorsos (NPC/NJK)

_Thorsos (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.13, 18:52

Szép jónapot!

Egy két Darwin díjas eset:

:gonosz:

1994 óta minden évben "kiosztják" a világ legostobább módon meghaló embereinek járó Darwin-díjat. Az elismerés honlapjának megfogalmazása szerint az evolúció atyjáról elnevezett díj azok előtt tiszteleg, akik azáltal javítják az emberiség génállományát, hogy saját magukat törlik belőle, így biztosítva, hogy a következő generáció egy idiótával okosabb lesz


A dolog természeténél fogva az elismerést posztumusz lehet elnyerni. Ahogy a korábbi években, idén is képtelenebbnél is képtelenebb halálesetek kerültek fel a listára. Az alábbiakban az internetes szavazás alapján kialakult sorrendet közöljük.

1. A végzetes csikk

Mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy nekik nem kell megfogadniuk a jó tanácsokat, még ha az orvos mondja is azokat. Philip pontosan így gondolta tavaly április 17-én. Az angol férfi bőrbetegsége miatt feküdt a kórházban, és szigorúan megtiltották neki, hogy rágyújtson, mivel kezelésének részeként egész testét paraffin tartalmú krémmel kenték be.

Csakhogy Philip szenvedélyes dohányos volt, ezért kilopózott egy vészkijárati folyosóra, ahol nyugodtan elszívta a cigarettáját. Nem is volt semmi baj addig, amíg a csikket el nem taposta a sarkával. A krémet ugyanis a ruhája is felszívta, és egész pizsamája lángra kapott. A férfi testének nagy részén elsőfokú égési sérüléseket szenvedett, és hiába kapott intenzív kezelést, meghalt.

2. A tömörítőben

November 28-án egy előző nap eltűnt tiroli férfit a szeméttömörítőben találtak meg. Először nem voltak világosak a 48 éves áldozat halálának körülményei, de aztán a biztonsági kamera felvételei alapján minden kiderült.

A régóta ott dolgozó férfi megtöltötte a tömörítőt üres dobozokkal, és elindította a szerkezetet. Valószínűleg nem volt elégedett a gép sebességével, mert odasétált a betöltő lyukhoz, és a lábával nyomta befelé a dobozokat. A tömörítő azonban elkapta a lábát, behúzta, és összezúzta a férfit, akinek holttestét a kollégai fedezték fel a következő munkanapon.

3. A hélium jobb?

A harmadik helyre két floridai fiatal futott be. Az egyaránt 21 éves Jason és Sara holttestét egy leeresztett hirdetési légballon kosarában találták meg. Noha Jason főiskolás volt és Sara is erre készült, valószínűleg nem figyeltek oda, amikor tanáraik az oxigén fontosságáról beszéltek.

A fiatalok tavaly június harmadikán lehúzták a légballont, és bemásztak a kosarába. Utolsó szavaik minden bizonnyal összefüggéstelen, magas hangú kuncogásba fulladtak, miközben átlebegtek a másvilágra.

A törvényszéki orvosszakértő megállapította, hogy haláluk fő oka a hélium belélegzése volt. Az egyik családtag megjegyezte: "Őszintén szólva Sara mindig nagyon csintalan volt, és ez most nagyon sokba került".

A hélium egyébként olyan veszélyes és "hatékony" - belélegzés után az oxigén hiánya gyors eszméletvesztéshez vezet -, hogy néhány eutanázia-szakértő ezt a gázt javasolja a kegyes halál szereként.

4. Végzetes kalapács

Egy brazil férfi augusztusban egy RPG-t, azaz rakétahajtású gránátot akart szétszerelni. Többször ráhajtott az autójával, ez azonban nem hozott eredményt.

Ezután egy méretes kalapáccsal esett neki a fegyvernek, és ez a módszer működött is - bizonyos értelemben. A robbanás megölte a férfit, megsemmisítette a műhelyét, valamint a közelben parkoló hat autót.

Egy másik, közelben álló autóban további 14 RPG-t találtak. A rendőrök szerint a férfi valamennyit szét akarta szerelni, hogy utána hulladékként értékesítse a fémet.

5. Nem volt elég erős a hite

Szintén augusztusban történt, hogy egy gaboni lelkipásztor prédikációjában azt bizonygatta híveinek: ha valakinek elég erős hite, akkor képes járni a vízen. A pap saját maga vállalkozott ennek bebizonyítására, egy folyó nagy torkolatát szemelte ki, amelyet komppal is csak húsz perc alatt lehet átszelni.

A férfit az sem zavarta, hogy nem tud úszni, ám mivel sem Jézus csodatévő erejével, sem David Copperfield fortélyosságával nem rendelkezett, elmerült. A Földet tekintve egyetlen vigasza a Darwin-díj lehet.

(Info Rádió)

Módosította Thorsos: 2007.05.13, 18:53


rockghost

rockghost

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 5 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.02.25, 12:47

Magusban történt Jk-k szöknek a városból (jk 1 elf bárd jk 2 fejvadász)
Bárd sikeresen felmászik a fal tetejére , társa a fal tetejéről visszazuhan sikertelen eséspróba kificamodott láb , nem tud felmászni. :para: Bárd lemászik hogy segítsen a társán félúton leesik rá a fejvadászra aki elájul ép-be csúszó sebzés ! :sor: Mire a bárd ráköti a kötelet és visszamászik a falra hogy majd felhúzza a társát 12 ! es erővel a 20 méter magas kőfalra! :rohog: Félúton leejti fejvadász tovább sebződik mire a bárd lemászik és a szokásos lepottyanás után a kikötőbe vonszolja vegetáló társát ahol egy csónakon elmenekülnek. : :) :D :)

Skandi

Skandi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.02.03, 19:52

Magus:

A csapat egy kikötővárosban van, amit megtámadott egy kalóz-flotta (!!!). Barbár nem bírja az áldogálást, hát kiáll a mólóra. Én, (érzékeltetve a véletlen szeszélyét) kockával dobtam, hova szállnak az ágyúgolyók.

99... Eh... :D

Km: Előtte csapódott be a mólóba, az szilánkosra törik, a rögzités meglazul és szétesik az egész. Te a vízben kötsz ki. Tudsz úszni?
Barbár: Affene! Nem...
Km: Milyen fegyvereid vannak?
Barbár: Pallos, kétkezes csatabárd!
Km: hm... Ha elengeded őket talán ki tudnak húzni...
Barbár: Nem! Drágák! :)

A harcos vette a üzenetet, és gondolkodás nélkül ugrott a vízbe. Pallossal és félvértezettel... :D Nagyon kicsi volt az Állóképessége, így nem sokáig bírta a víz alatt, ellentétben a Barbárral, aki a fenéken bambán nézte holt társát, majd fogta magát és elkezdett mászni fölfele az egyik vasmacskán. Csak időközben elfogyott a levegője és elájult... :lol: :)

A csapat Gladiátora: Hm... Nincs úszásom. Majd imádkozok értük. És a sok drága felszerelésért... ;)

Skandi

Skandi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.28, 17:23

(OFF)Nem szántam poénnak, csak nagyon álmos voltam amikor írtam :felvon: (/OFF)


THE_Eye

THE_Eye

  Csillagvadász

 • Fórumita
 • 1262 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.28, 11:58

(OFF)Skandi: te a hozzászólásod, annak javát alkotó első részével mégis mi a francot akartál mondani? Csak mert semmihez nem volt köze, poénnak meg nem vehető, mivel OFF-ban volt.(/OFF)


Silver

Silver

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 13 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.27, 23:02

Nem vagyok túl tapasztalt szerepjátékban, de ez a mechanikus kard dolog nekem is szúrj a szemem. :bravo: Nekem először Inuyasha kardja jutott róla eszembe. :sor: Szerintem inkább hagyd meg mágikus fegyvernek, úgy hitelesebb. ;)

Skandi

Skandi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 197 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.27, 22:43

(OFF)Bocs az offért, de szerintem ismét elérkeztünk ahoz a ponthoz, amikor 2 részre oszlanak a játékosok.
Az 1. teljesen háttérbe szorítja a szabályokat és csak a teljes szórakozás miatt játszik. (engem is ilyenek tanítottak játszani) ;)
A 2. a szabályok szerint él és a legtöbbjök a végletegig játsza ki karakterét. Nah ők azok, akik lehetetlennek tartják, hogy egy játékos Yneven sárkányháton száguldozzon királyként. Ők is szórakoznak, de őket jobban megkötik a szabályok.
(Van 3. is a vérpistike, de őt nem tartom játékosnak)
+ odaírta, hogy okulásként szánta :bravo:
De ez a mechanikus tör-ből kard dolog nekem is bonyolult... :sor: (/OFF)


THE_Eye

THE_Eye

  Csillagvadász

 • Fórumita
 • 1262 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.11.27, 19:58

(OFF)lord fren: Tudom, hogy humor topicba nem illik ilyet beírni, de én a helyedben az ilyen dolgokat szégyelném, nemhogy mindenféle fórumra beírkáljam. Elképzelem ahogy a _démonokra_, _angyalokra_ rátámad az ellenséges városlakók hada... hát persze az ellenséges _városlakók_ iq-ja 30, és a homlokukra van tetoválva, hogy xp... meg ne mond melyik zseniális rendszerben alkottatok, kitalálom... ehh. (arról nem is szólva, hogy mechanikus úton semmilyen tőr nem alakul át olyan drabál méretű karddá, vagy papírvékony, akkor meg legfennebb az ujjadat vágod meg vele...)(/OFF)

Módosította THE Eye: 2006.11.27, 20:01


_lord fren (NPC/NJK)

_lord fren (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.11.27, 16:41

Nem tudom, hogy ez darwin díjra méltó e, de azért ideírom....

Újra játszogattunk a saját szabályrendszerünkkel és világunkkal...

Az előzményeket nem írnám ide, a lényeg, hogy egy igen jó hétvégét tettünk meg...

szitu, két arkangyal, egy démon(én(aki a mesélő is)) és egy Tünde Lunalisz mester egy kissebb házban pihentünk... gondolhatjátok, hogy szinte majdnem gyilkoltuk egymást, de a küldetés lényege a démon épsége stb stb...

A rendszerbe most vezettük be a mechanikus fegyvereket, épp ebben a kis szotriban...

Szal démonomnak volt egy kis tőre ami szépen atalakult egy nagyobbacska (210 cm hosszú 40cm széles 1 cm vastag)pengévé...

Szóval sok ellenséges városlakó akik nem nézték jó szemmel a mi csapatunkat, úgy döntöttek, hogy megrohamoznak mindent.
meg is lepnek minket, én mint démon azonnal előre ugrottam, mögöttem a két arkangyallal, akik viszint megesküdtek hogy megvédenek, és elém ugrottak... én úgy döntöttem, hogy elijesztem őket úgy hopgy kiengedem a fegyverem valódi alakját... megtetem, a két előttem álló arkanygalt szépen felnyársaltam....

amit én akkor kaptam... :bravo:

pp_lord

pp_lord

  Lapka Malac

 • Fórumita
 • 697 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.15, 17:49

Ha túllépünk azon, hogy az SR rendszere vaj mennyire valósághű, nincs ezzel semmi gond. Simán belehalhat egy késszúrásba akárki, míg nagy kaliberű fegyver lövése gond nélkül átszaladhat rajta, persze csak némi sarkítással.

Sober

Sober

  kívülálló

 • Archívum
 • 344 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.15, 15:58

shadowrun
emberünket kézfogás közben akarják leszúrni. szerencséjére ezt észreveszi, így van esélye reagálni. mit tesz? elfut. de a kés az dobható.....

Bár amennyi kárt lehet okozni az Enyhe sebzésű késekkel... :)
Még a puszta kéz is jobb. :D

Charlie


Ha valakinek "sok rá a kockája" fel is tudja tornázni a sebzést. Igaz enyhéből halálosba... :(


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]