Ugrás tartalomhoz


Bővítsük a világot együtt


 • Válasz írásához lépj be
228 hozzászólás érkezett eddig

Halo

Halo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 163 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.16, 03:13

[quote name="Krynn" post="2160612" timestamp="1523809851"]

Facen van csoport, kérd a felvételt, ha gondolod!
Káosz szerepjatek fejlesztese 2.0

Ide majd akkor rakok fel, ha nem alfaban lesz. A Lali-féle Nordesbol Fabiot, Cogart, Felior tuti lesz, Magnius alakul, meg osszeszedtem meg egy rakat anyagot, jelenleg tematizálom.

Be is lehet szállni - Isteni Meló ;)

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1131 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.15, 17:30

Időnként káoszozunk a csapatommal, de a fórumot ritkán látogatom, mert nincs új kontent (ahogy gondolom nincsenek nagyon új játékosom sem). Plusz istenek és egyházaik kidolgozása jó ötlet, hiánypótló lenne. Ha teszel fel valamit, akkor szívesen olvasom és véleményezem.

 

 Halo

Halo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 163 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.04.15, 06:35

Halihó!
Léteztek még, Fórumiták? :)

Istenek - hozzájuk papság alkotásába kezdtünk az új KRPG-ben.
Több szem, több csipa - mondá Yvorl vigyorogva...

Érdekel még valakit a világ? :)

alien24

alien24

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 5 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2016.02.14, 11:41

Köszönöm, hát az igazat megvalva nem volt két perc a painttal :gyagya: De előző mondatodért megérte, köszönöm. :ugri: :buszke: smile.gif + A születésnapomon regisztráltad magad :ugri: Nem egy hónapos vagyok :D
Ja, Daoldin neked nem ment el, szerintem nem él az itt regisztrált e-mail címed. Kérlek adj meg egy jót.

 

Szia!

Ugyan eltelt 11 év közben. De ha véletlen látnád ezt a bejegyzésem, én is elkérném ha lehet. alien24@gmail.com Köszi!

 

Ui: ha más látja és meg van neki....
 kaoszkiraly1

kaoszkiraly1

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 255 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.29, 22:14

(OFF)Na halihó all!:) Én már nagyon nagyon régen nem jártam itt, üdvözlök minden régi és új tagot.;) Egyszer kétszer ugyan megfordultam itt, távolról figyelve az eseményeket, úgy látszik kissé kihalt a fórumunk:D. Újabb dolgokra várni kell, már nem nagyon vágom fejből a szabálykönyvet, de ha lesz kedvem 1-2 értelmes hozzászólást is megejtek. :)(/OFF)

Módosította kaoszkiraly1: 2009.06.29, 22:15


Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.22, 12:47

Na megadom magam, és közben nem is :)!
A kaland legyen egy dimenziókapun való átkelés, melyben, egy merőben más, célszerű Cherobion, világba jutnak. A küldetés fő célja a hazajutás :). Ez a játékosoktól sem kis szerepjátékot igénylő, teljes tudatlanság a technológiával, rettegett démonvilággal :D! Egy szaros zseblámpa, öngyújtó, stb. vicces és izgalmas helyzetet teremthet. A magukkal ragadott tárgyakat pedig szabadon használhatják Worlukon is. :) Így nem szentségteleníted meg a hőn szeretett kis világunkat, de a vágyad is teljesül :P!

Ork

Ork

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1196 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.20, 10:38

Köszi a hozzászólásokat srácok, még bizonytalankodok szerintem egy darabig :)

Thompy: én is szeretem a standard fantasy világokat, de közel 20 évnyi játék után néha kicsit másra is vágyik az ember ;)
Megjegyzem, Cherubion az egyik legeredetibb világ mind közül, amit ismerek, pedig az nem kevés :rohog:
Igaz, a Káosz Világa számomra is inkább standard fantasy, sőt, oldszkúl standard fantasy hagnulatot ébreszt, tehát Káosz Szava és Káosz Szíve. No, majd meglátjuk mi lesz, lehet, hogy két mesém lesz: a Káosz Világán és Cherubion-on :lol:

Módosította Ork: 2009.06.20, 10:38


Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.19, 13:19

Ha szabad belekotnyeleskednem, én a konzervatív oldalt képviselem! Egyszóval szerelmes vagyok a hagyományos fantasyba, és nem kedvelem a kevert világokat. Lásd Éj trilógia, stb. Szerepel egy guarni technológia a Lélektáncban is. Ott egy jövőbelátó, vérben felelhető eszenciát felhasználó víztározó volt régi Guarni technológia. Melyről ősi sötét erőket sejtettek, babonásan féltek tőle. Megjegyzem okkal! Az egy ízléses "mechanika", vagy hogy nevezi N. István a regényben (annyi biztos, hogy nem mechanikát ír.)
Bocsáss meg, hogy ezt írom, de olyan színes, annyi lehetőséget rejt a fajok, lények sokasága, a középkori életkultúra, a mágia, hogy nem értem mi a szarnak kell lézerfegyverrel rohangálni?! Ha jól tudom Skandar Graun is egy időgéppel utazgat a vérkáoszban. (mint felhívták rá a figyelmünket Graun szó betűiből kirakható a Guarn, ami nem véletlen ;). De ha ellensége is vagyok az ufo technológiának, (mert legjobb emlékeim szerint az általunk is ismert kicsi szürke-zöld emberkéket írnak le az egyik regényben, mely egy sírhelyben játszódik, éppen olyanokat, ahogy minden filmben, beszámolóban leírják a "szokványos" ufokat :D.), akkor is meg kell jegyeznem, hogy mindig igyekeznek szépen belesimítani a nem teljesen egyértelmű mágikus tárgyak közé. Én úgy képzelem, hogy ezen tárgyak inkább mágiát használóeszközök, melyek nem követelnek varázsláshoz szükséges tudományt. Szóval nem "gépek", hanem misztikus tárgyak, amelyeket az különbözteti meg a szokványos varázsfegyverektől, hogy nem csak varázsszóval, varázstárgy kötéssel, mágia ismerettel használhatók. Lehet, hogy ebben tévedek, de én azt mondom, ha lézer pisztollyal akartok lövöldözni, akkor ne Káoszt játszatok :D! Mert ezt a megszentségtelenítést nem tudom elnézni :) :D . Akkor adj nekik varázspálcát, tűzgolyó lövedékkel, kösd hozzájuk egy varázslóval, sajátítsák el, aztán lőhetnek vele hármat :D!
Fogadok veled, hogy ha felvázolod a jelenlegi helyzetet, minimum három izgalmasabb, és világfüggőbb ötletet adok, mint a lézerfegyver.
"Ork"-ként pedig maradj a buzogánynál, pallosnál, csatacsákánynál :D! Szép hasznos fegyverek azok is :D.

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1131 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.18, 11:35

Pár napja került ki a főoldalra egy Kard és Mágia modul, amiben találhatsz ilyen elemeket beágyazva az amúgy klasszikus fantasy világba (kereskedőnél lézerpisztoly, őrrobotok). Worlukon szerintem egyszer-kétszer elsüthető a dolog, de én nem hoznám fel őket az egyszerű varázstárgyak szintjére. Több kultúra virágzott a guarnik után, akik minden bizonnyal felhasználták volna az "elődök" eszközeit, ha tudták volna. Szerintem sanszos, hogy a guarni technológia elképzelhetetlen volt különválasztva a mágiájuktól, és mivel az teljesen ismeretlen, ezért eszközeiket nem lehet reprodukálni, sőt, legtöbbet használni sem.
Azért érdemes volna előre megbeszélni a játékosokkal, hogy gyakoribbak az ilyen tárgyak, mert ahogy te is írod, a regényekből nem ez következne. Ha viszont csak egy kalandot építesz rá (tehát nem világot reformálsz), akkor inkább hagyd meglepetésnek a dolgot, úgy élvezetesebb lesz szerintem. :)

Ork

Ork

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1196 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.18, 09:55

Tudom, hogy eddig a regényekben nem fektettek hangsúlyt a régi korok technikájára, asszem csak az Aranyvárosokban írtak róla. Sőt, gyanítom, az egyes ősi, gurani technikai holmik ritkábbak, mint az artifact-ok :D

Ennek ellenére el tudok képzelni olyan kampányt, amelyben valamivel gyakoribbak ezek a holmik? Mondjuk olyan varázstárgy ritkaságúak. Esetleg elfeledett romvárosokat a dzsungelek mélyén, hegyek magasában vagy a föld alatt, ahol még létezhetnek működőképes gépek, amelyeket technikai holmik védelmeznek (robotok, lézerfegyverek, aknamezők) vagy valami hasonlót?

Elismerem, hogy egy ilyen dolog nem kicsit változtatná meg a szokványos fantasy fílinget, ami jelenleg uralja a világot, de szerintetek lehetne úgy bemesélni gyakoribb technikát, hogy azért megmaradjon a Káoszos hangulat?
Szívesen olvasnék minél több hozzászólást ebben a témában, mert ilyesmin töröm a fejemet mostanában :)

Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.16, 14:13

Minden helynek meg van a kis sztorija, néhány jelentős alakja, az egész környék viszonyai, miegymás. Csak ezek javarészt Pi-MaN vázlataiban vannak, meg az én fejemben, amit megéltem játékosként. Az álmom az volt, hogy milyen fantasztikus lenne, hogy online kalandjáték modulokat hozhatnánk létre. Úgy képzeltem, hogy a térkép lenne az alapja a honlapnak, a helységekre kattintva, pedig azokról jönne bővebb információ. Akár térkép, akár karakterek, alvilági viszonyok, stb. Mivel régóta itt játszunk, ez egy igazán gazdag információ bázis lenne, ezzel pedig jó ócskán megkönnyítené a térképet felhasználó mesélő dolgát. Egy kis energia kell hozzá, és könnyedén kivitelezhető. Az egyetlen bibi, hogy a honlap készítés jártaságom -1 :rohog:. Az adatok felvétele gépre, meg robot munka :titanic:!
Most éppen a rajztudásomat akarom egy olyan szintre csiszolni, hogy a térkép készítésem egy újabb dimenzióba léphessen :sor:! Valamint egy olyan rajzprogram megszerzésére kaptam ígéretet, mely csodákra képes, csak ki kell ismerni. Programhoz 8-as szintű jártaság szükségeltetik, de akkor isteni dimenzióba lépünk a szerkesztés terén :). Szóval ezek a közeli célok :titanic:! Egyenlőre érjétek be, ezzel a pointtal készült térképpel, melyben jelentős az elektronikus háttér :D.

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1131 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.11, 09:18

Thompy, aprólékosan végigbogarásztam, nagyon igényesen lett megcsinálva, grat. Egyelőre még nem tudom, hogy hogyan használhatnám fel egy kalandhoz, de ha kitalálom, akkor biztosan jól fog jönni, szóval köszi. ;)

Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.11, 08:11

Örülök, hogy tetszik.
Krynn?
Daoldin?

Gavesz

Gavesz

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 47 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.07, 09:45

Köszi Thompy! Megkaptam az e-mailt, na meg benne a lényeget :nod: a térképet :nod: Elős ránézésre, nagyon tetszik. Na megyek is és tanulmányozom tovább :nod:

További szép napot :nyenye:

Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.07, 08:28

Na ez a beszéd :nod:! Daoldin mester úr, kérem ne hagyja ki az élményt :nod:! Igen nagyrabecsülném, szakértő szemének vizslatását :nyenye: .
Küldöm!

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1131 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.06, 21:35

Thompy, a hotmailes címem sajna nem üzemel már pár napja (azt hiszem a hiba az én készülékemben van :nyenye: ), szóval kérlek a magus.78@chello.hu címre küld. Előre is köszi! :nod:

Gavesz

Gavesz

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 47 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.06, 08:47

Szeretném, ha nekem is elküldenéd :nyenye:
gavesz@freemail.hu

Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.05, 18:10

Igen, ezzel magam is próbálkoztam, de ez a lehetőség nem enged mellékletet hozzáadni! Privát üzenetben is jó, nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre. :nyenye:

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1131 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.03, 22:08

Thompy, nekem a profilomra kattintva rögötn tudod küldeni :) //talán Daoldinnak is, így csak egyszerűbb//

Thompy

Thompy

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 802 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.06.03, 19:17

Szégyellem a pofámat, de a céges címjegyzékben nem találom, a freemail-t meg már újat kellett regelnem (Bocsi Daoldin).
Szóval srácok, adjatok szelet vitorlásomnak, címeket kérek, és már küldöm is!

Módosította Thompy: 2009.06.03, 19:18[Fantasy háttér] [Sötét háttér]