Ugrás tartalomhoz


Fotó

Savage Worlds


 • Válasz írásához lépj be
3017 hozzászólás érkezett eddig

Fefe

Fefe

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt Ma, 20:01

Ezt találtam a DH-hoz:

 

https://docs.google.com/document/edit?id=1VkakN4Az4FLpzyzQ0SBrhDeCDcOdJr3F06ukzJ-WYYM&hl=en

 

 

Kicsit talán sok is, de a fegyók benne vannak.strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8465 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt Ma, 19:58

Ezt találtam alap Google fuval, hátha segít
https://docs.google.com/document/d/1jP2V-IFBeJQI27yqdijziVxo0RAJRdTO7dJBZehpF64/editgalu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4999 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt Ma, 18:57

A legjobban valószínűleg akkor jársz, ha sorbarakod a WH40K fegyvereket, sorbarakod a SaWo fegyvereket, és csak összeilleszted a kettőt. Ha a legbénább fegyver WH-ban a laser, SaWo-ban a slug, akkor használd a SaWo slug-ot laserként.

Vagy megnézed a Necropolist, ami kábé warhammer, csak élőhalottak ellen.


Sima lézer: 2d6 sebzés, AP 2
Gyrojet (AP): 2d6 sebzés, AP 10


Célpont átlagos (d6), könnyű erőpáncélban (+8). Toughness így 2 + 3 + 8 = 13

A lézer AP értéke semlegesít 2 pontnyi páncélt, így a végleges toughness 11. Nem egy kellemes célszám, ha 2d6-tal kell dobni...

Gyrojet semlegesíti mind a nyolc páncélt, a végleges toughness így 5. Ugyanúgy 2d6-tal dobsz a jóval alasonyabb célszámra.


Nyilván, ha nincs erőpáncél, hanem mindenki bőrdzsekiben van, akkor mindegy, hogy melyik fegyverrel lősz.


Ha variálod az AP értékeket, akkor arra vigyázz, hogy nagyon ritka a 4 páncélnál magasabb érték. Az alapkönyvben a sárkánynak, földelementálnak és hasonlóknak van ilyen. (sci-fiben, erőpáncélokkal kicsit gyakoribb)Trevelyan

Trevelyan

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt Ma, 18:11

Üdv,

WH40k Dark Heresy mesét írok SWADE rendszerre és tanácsra lenne szükségem néhány dologban. Rendszer is új, illetve ebben a világban sem meséltem még.

 

Mivel szeretünk felszerelést fejlesztgetni, ezért próbálok egy fegyver hierarchiát felállítani WH világa alapján ami nagyságrendileg úgy festene, hogy

Slugthrowers < Laser, Flamer < Plasma, Melta (mindkettő nagy AP értékkel) < Bolter (~gyrojet).

 

Viszont a Sci Fi Companion fegyvereit nézegetve úgy tűnik, hogy a lézer fegyverek a legerősebbek, míg WH világában a plazma fegyverek erősebbek, és a leírások alapján van átütésük is. Ezt hogy érdemes kezelni a rendszerben? Mennyire borul meg az egyensúly ha például plazmának adok 4AP vagy 3RoF értéket?

Azt sem értem, hogy a Slugthrower Assault Rifle miért sokkal drágább a Laser Rifle-nél, mikor a sebzése hasonló, átütése ugyan jobb, de Recoil miatt nehezebb vele a sorozatlövés.

A Bolter lenne a legjobb, legerősebb fegyver ami gyakorlatilag kis rakétákat lő, így a könyvbeli Gyrojet weaponnek felel meg, viszont annak a sebzését (2d6 10AP) kevésnek érzem. Persze lehetséges, hogy csak azért mert HP rendszerekhez vagyok szokva így az itteni Toughness(Armour) vs Damage(AP) és Raise működését nem érzem még.

 

Valaki próbálkozott már hasonlóval? Eddig csak Space Marine-okra méretezett konverziókat találtam, viszont ennél földhözragadtabb dolgokat szeretnék mesélni.galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4999 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.10, 13:51

A Nagy Retcon óta nem is izgat már a setting sorsa, ha mégis előkerül még a jövőben, maradok a kétkönyves (+Smith & Robard's) SWDX változatnál.


Az a fura, hogy ha nem lesz Konföderáció, akkor majdnem előáll a Castle Falkenstein Sixguns&Sorcery (1996) állapota:

Ezek az államok vannak

USA: ipari nagyhatalom, befolyásos szabadkőművesek. (Konföderáció nincs, újjáépítés + hearts&minds műveletek vannak a normális egyesítés nevében)

Twenty nations: a keletről elűzött indiánok, plusz a helyiek által alapított "rezervátum". A mai Colorado, Wyoming, Montana, Észak-Dakonta, Dél-Dakota, Nebraska államok. Érdekes, hogy egy ún. ghost dance rituáléval egyszerűen le van zárva a határ. Ha átléped meghívás nélkül, tuti eltévedsz, valamint nem működik a tudomány sem. (fun fact/spoiler: egy az egyben ez a rituálé van újrahasznosítva a Last Sons plot point kampányban...)

Texas: sikerült kivívniuk a függetlenséget Mexikótól, de nem az USA-ra támaszkodva (mint a történelemben), hanem a Húsz nemzet és a helyi cserokik-apacsok segítségével, egy a valódinál hosszabb mexikói megszállás után. Az amerikai segítség elmaradása (és a jó indián kapcsolatok) miatt nem csatlakoztak az USA-hoz, egyfajta texasi öntudat alakult ki a helyi angolokban, indiánokban, tejanokban. A második háborúban elfoglalták Mexikótól a mai Új mexikó és Arizona államot is. Jelenleg közvetítő Mexikó és az USa között, valamint az önállóságukat védő államok (Texas, Húsz nemzet, Kalifornia, New Orleans) vezetője.

Kaliforniai köztársaság: aranyláz van, bevándorlás van, direkt kapcsolat az USA-val nincs (Texas és a Húsz nemzet "útban van"). Texas és Mexikó egyelőre túl gyenge, hogy errefelé terjeszkedjen. Ebből jött létre egy afféle "itt mindenki nulláról kezdi újra", félig-meddig anarchia. Ez sokáig így is maradt, de főképp Mexikó miatt kénytelenek voltak elkezdeni kialakítani egy államszervezetet (és egy hadsereget). Jelenleg Norton a választott elnök, de az anarchista gyökerek megmaradtak. Minimális adó, az állam csak a nemzetközi diplomáciát és a hadsereget irányítja. Emiatt messze a leggazdagabb, de nemzetközi szinten kifejezetten passzív állam. A modern California-Oregon-Washington államokra terjed ki (minden a Szikás hegységtől nyugatra). Kifejezetten jó kapcsolata van kínával.

New Orleans: szabadkikötő, csempészek, kuplerájok, vodoo, afféle Mos Eisley sok franciával és haiti feketemágusokkal. Az elnök az élethosszig választott Burr, aki már több, mint 100 éves, de csak nem akar meghalni (felesége feketemágus/vodoo főpapnő). Függetlenségét Texas, Kalifornia és Mexikó is garantálja, jó nekik egy ilyen tüske az USA hátában.

Független: Nagyjából NEvada-Utah-Idaho. Leszámítva a mormonokat, akik itt is meglapították Salt Lake City-t.

Mexikó: fura módon őrült tempóban fejlődő technokrata-vadliberális állam. Az írók komolyan vették a Porfiriato célkitűzéseit, és tényleg mindenhol iskolákat alapítanak, Diaz tanácsadói pedig őrült tudósok (científicos). A problémát a vallás okozza: sokan menekültek a szabad vallásgyakorlat miatt Kaliforniába és TExasba, akik maradtak, gerillaháborút vívnak a kormánnyal. (korai Cristero war)Rabszolgaság: már igazából sehol nincs. Az utolsók, akik elengedték fura módon az indiánok voltak. (Texasnak kellettek az önkéntesek, Kaliforniába meg rengeteg bevándorló érkezett, és olcsóbban dolgoztak, mint egy amibe egy rabszolga ellátása került)

Módosította galu22: 2020.05.10, 13:56


Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4415 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.10, 12:52

edit: mivel nem ismerem az összes megjelent anyagot, csak 10-12 kiadványt, ezért van rá esély, hogy Petrus ki tud javítani, és meg tudja jelölni hogy merre érdemes indulni, ha valaki nem metaplotot akar követni.

Tizedannyira sem ismerem a meta-plot-ot, mint te. :) A nagy pp-kból szinte semmit sem olvastam, nem igazán fogtak meg a szinopszisaik. Pár korai kisebb kalandot néztem csak át iránymutatásként és hangulathoz, amúgy kútfőből meséltem, egy lokális régióban (Wyoming), helyi problémákkal.
A Nagy Retcon óta nem is izgat már a setting sorsa, ha mégis előkerül még a jövőben, maradok a kétkönyves (+Smith & Robard's) SWDX változatnál.

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4999 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.09, 17:22

Üdv! Szerintem, ha használni akarod, akkor  "gyomlálj" belőle. Egy részét használd, ami tetszik.Persze, jogos.
Viszont az a benyomásom alakult ki, hogy ha mélyre ásunk ez a játék nem igazán western, hanem Cthulhu/Cyberpunk, kalapban, hatlövetűvel.
Ami oké, de a hivatalos anyagokban mindig hatalmas tétek vannak, nem lehet csak úgy belovagolni egy kisvárosba és megoldani egy problémát, mert utóbb mindig egy közelgő apokalipszishez vezet.
Ezt nagyjából rá lehet húzni az négy lovasos plot pointokra, és a régebbi kalandokra is (Devils tower 1-2-3, ghostbusters-rain-dead presidents)

Lehet írni saját kalandokat, amik nem ilyenek, de ehhez hivatalos támogatás nem nagyon van.


edit: mivel nem ismerem az összes megjelent anyagot, csak 10-12 kiadványt, ezért van rá esély, hogy Petrus ki tud javítani, és meg tudja jelölni hogy merre érdemes indulni, ha valaki nem metaplotot akar követni.
Nem félrevezetni szerettelek volna titeket: ha létezik ilyen, sajnos elkerültem ezeket.

Módosította galu22: 2020.05.09, 17:24


galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4999 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.09, 17:13

A Deadlands az, amin sosem éreztem, hogy hol lehetne hozzákezdeni. :(

Bulldy


Ezt Petrus biztosan jobban tudja, de nekem is elég nehéz megfogni ezt a világot, pedig vannak elemei, amik tetszenek.

A western + mágia + kis sci-fi szerintem hangulatos lenne. Ugyanígy tetszenek az amerikai szörnyek is (rattler, wendigo, préri kullancs, stb.).

Az alap kalandstruktúra játszható, és eléggé spagettiwesternes: megérkezel egy faluba ahol van valami baj - megoldod - elmeséled a sztorit - csökken a félelem szint


Ami viszont nem tetszik benne:

1: nagyon cinikus/pesszimista, egyszerűen nincsenek jófiúk. Egy sem. Még akiről elsőre azt gondolnád, arról is kiderül, hogy s.gg
Spoiler


2: Túl van írva. Elolvastam a marshall's handbookot, illetve a "déli" régióleírásokat, és gyakorlatilag egy lépést nem lehet tenni úgy, hogy ne bukj orra egy hatalmas ellenfélben. Vasutak, Rangerek, stb. Ha mindent komolyan veszek, ami le van írva, akkor ez a játék nem igazán western, hanem inkább cyberpunk-szerű meghúzod az oroszlán bajszát játék.

3: nem olvastam minden kalandot, de néhányat igen.
A nagyobb kampányok nem igazán barátai a játékosoknak. A régiek sztorija érdekes, de a játékosok nagyrészt nem fognak tudni róla, az újak pedig elég keményen kényszerítőznek. Az a két plot point, amit olvastam mindenképp (Flood/Last sons)
Az önálló kalandok legalább fele: fura hely - szörny - next jellegű. Van kivétel azért, a régiek közül az Independence Day, az újak közül a don't drink the water tetszett. (nem sokat olvastam, az arány kb. 2/6)


4: következetlenség
A játék azért elég gonzó, bombázóként használt gyrokopterek, a sivatagban zombik fektetik le a síneket, stb.
Ugyanakkor
Spoiler
Ezek alapján ha belevágnék egy Deadlands kampányba, akkor nagyon valószínű, hogy csak a kereteket hagynám meg, és sem a nagyobb halakkal, sem a metaplottal nem foglalkoznék.
Fel lehet építeni egy kampányt egy helyszínre, ami körül fura dolgok történnek (Deadwood), egy szervezetre (korai Delta Green) egy kisebb befolyású gonoszra (Brisco County Jr. és az időutazó Bly), vagy akár egy környék megtisztítására (afféle Warhammer/Cthulhu sandboxként), de maradhat a teljesen alap vándorlás is (Have gun will travel/fejvadászok/pinkertonok).
edit: segítségként fel lehet használni a jobb Deadlands önálló modulokat, és szerintem a Cthulhu westernes modulokat is. A Darker trails (4 kaland) elég jó, de a klasszikusok közt ott van még az Evil gun, a Spawn... Ennek mondjuk van egy olyan veszélye, hogy ha ugyanazon a környéken történik mind, akkor át lehet nevezni a helyet Pokolszájra :)

Módosította galu22: 2020.05.09, 17:19


irgumburgum

irgumburgum

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 312 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.09, 17:01

 

 

- (classic) Ghostbusters-Rain o terror-Dead Presidents: ez elég menő lenne, ha az alap konfliktust valahogy fel lehetne vázolni a játékosoknak.
Spoiler 
 

Üdv! Szerintem, ha használni akarod, akkor  "gyomlálj" belőle. Egy részét használd, ami tetszik.Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6734 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.09, 15:54

A Deadlands az, amin sosem éreztem, hogy hol lehetne hozzákezdeni. :(

Bulldy

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4999 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.09, 07:32

Nagyon megtetszett nekem az Owl Hoot Trail , még egy régebben egy bundle-ben volt a Trail of Cthulhuval, de csak most olvastam el. Elég jópofa, D&D + western, nem horror, és a fantazi elemek is sokkal gyakoribbak, mint Deadlandsban. (goblin banditák, a bányában dolgozó zombik, stb.)


Az OHT alapkönyvben van egy _nagyon_ jó kalandmodul, amit egyszer akarok mesélni. Viszont kampánynak kevés, így elkezdtem átnézni hozzá a Deadlands kalandokat, hátha akad valami. Fura módon eddig nem igazán találtam jókat (hozzátenném, hogy nem mindet ismerem.)


Amiket megnéztem:
- Flood: azok közül amiket olvastam, ez a jobbik plot point, ami kijött reloaded-hoz, de nem kifejezetten western. Attól, hogy ez a jobbik, még van vele probléma. Triádok, gonosz egyházközösség, stb.
Spoiler

- Last Sons: ezt olvastam mikor kijött, és nagyon kemény kézzel védi a Deadlands-mítosz kemény NPC-it. Ráadásul ez sem klasszikus western, indián karakterekkel játszható, amire szerintem nem lenne vevő a csapat.
- (classic) Ghostbusters-Rain o terror-Dead Presidents: ez elég menő lenne, ha az alap konfliktust valahogy fel lehetne vázolni a játékosoknak.
Spoiler


Szóval nagy kampány szempontjából háromból semmi, esetleg egy másképp felépített kampány záróakkordja lehet a Ghostbusters trilógia.

Ezen kívül még néhány egylövetű kalandot ismerek, amik között vannak tök jók, de nagyon fura, hogy Deadlandshez nem igazán jött ki kampány, ami nem metaplothoz kapcsolódik. Egy léptékkel kisebb konfliktus nagyon jó lenne: nem az Apokalipszis lovasaival, hanem mondjuk a Whateley-klánnak vagy valamelyik vasúttársasággal a központban.
Az meg pláne fura, hogy igazán western hangulatú kampány sincs. Az egyik nagy indiános, a másik triádos-egyházas, a harmadik meg leginkább rangerként vagy fekete kabátosként (agency) játszható.


A Hellstromme és a Stone kampányt olvasta valaki? Esetleg a Coffin rock-ot vagy egy régebbi (classic) kampányt ismertek, amit tudtok ajánlani?
fontos: a nagy metaplot ne legyen fókuszban, lehetőleg western hangulatú legyen (ne harcművészes, ipari kémkedéses, stb.)

Módosította galu22: 2020.05.09, 07:36


Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6734 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.25, 11:37


Már mint 2 nap? Magyar idő szerint kedd este indult a KS.

Bulldy


Jogos, 21-én indult a projekt.... és már a 25x-öse összegyűlt.
Nagyon szerethetik a setting-et az amcsik. :kikepzo:

A legismertebb, popkultúrában is reprezentált korszak, amihez valóban volt közük. :D :D :D

Bulldy

DiMalto

DiMalto

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.25, 07:07

Már mint 2 nap? Magyar idő szerint kedd este indult a KS.

Bulldy

 

Jogos, 21-én indult a projekt.... és már a 25x-öse összegyűlt.

Nagyon szerethetik a setting-et az amcsik. :kikepzo:Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6734 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.24, 08:51

Már mint 2 nap? Magyar idő szerint kedd este indult a KS.

Bulldy

DiMalto

DiMalto

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.24, 05:59

Deadlands: the Weird West - Updated for the new Savage Worlds Adventure Edition:

https://www.kickstarter.com/projects/545820095/deadlands-the-weird-west

 

Szóval 10 nap alatt meglett az eredeti cél több, mint 20-szorosa, és majdnem az összes pledge level. Not bad. A digitális változatot még meggondolom, bár előtte még átnézem a digitális könyvtáramat.

Nem ártana letesztelni a Reloaded-et, hogy egyáltalán...strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8465 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.23, 18:41

Deadlands: the Weird West - Updated for the new Savage Worlds Adventure Edition:

https://www.kickstarter.com/projects/545820095/deadlands-the-weird-west

 strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8465 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.18, 08:36

PWYW egy darabig:
https://www.drivethrurpg.com/product/146718/Winter-Eternal

“Winter Eternal is not a post apocalyptic setting. It's about what comes after the disaster, many years later when civilization is starting to thrive again.”

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8465 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.12, 22:13

Befejeződött a Crystal Heart képregény aktuális fejezete. Itt kezdődik:
https://www.uptofourplayers.com/comic/heartless-prologue-1/

Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6734 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.12, 14:29

Tegnap megvettem és el is olvastam a Deadlands: the Cackler képregényt. Egyrészt jó Deadlands alapozó, másrészt csalódás a sztori háttere. Nem tudom ki olvasta, vagy mennyire van képben, de nekem elég "meh" érzésem volt. Ráadásul nem nagyon látom, miként jön össze az eredeti koncepcióval. Inkább tűnik kényszerű árúkapcsolásnak.

Bulldy

Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6734 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.08, 10:50

Én nem döntöttem még el, hogy beszállok-e. Megvan a DL Reloaded pdf-ben, szívesen kipróbálnám, de nem akarok foglalkozni a Deluxe -> SWADE konverzióval. Tudom, nem tűnik soknak, de pont annyi munka, amivel már nem akarok foglalkozni.

A másik oldalon meg jó lenne egy fizikai DL példányt birtokolni, jobban át tudom úgy olvasni, mint gépen.

A DL Dark Ages miatt nem gyötröm magam. Elsőre lelkes voltam, de valamiért úgy érzem, hogy ez nem az a gritty horror dolog lesz, amit én szeretnék.

Bulldy


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]