Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

DDXP szeminárium összefoglaló II.


 • Válasz írásához lépj be
5 hozzászólás érkezett eddig

Ravenheart

Ravenheart

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2870 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.02.29, 18:19

Ymdar: Ha angolul hagyom az osztályok neveit, akkor meg amiatt panaszkodott volna valaki. Elég sokat agyaltam azon, hogy mit érdemes lefordítani és mit nem, végül azt a megoldást választottam, hogy osztályok neveit lefordítom (vándor, pengedalnok, stb...), a zsargont meg angolul hagyom (HP, AC, feat, stb...) - tehát ahol "képesség" van írva, ott az eredeti forrásban is általános értelemben használták, és nem konkrétan featre vagy powerre gondoltak.

A class szónál viszont széllel szembe hugyoztam, de tudatosan és következetesen. :) A kasztot mindig hülye fordításnak tartottam, mivel egy társadalmi csoportot jelent, míg a fantasztikus irodalom archetípusain alapuló D&D-s karakterosztályok nem azok. Lehet jobban tettem volna, ha nem lázongok, de most már mindegy, mea culpa.

Ymdar

Ymdar

  A Belső Kör Tagja

 • Fórumita
 • 2513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.02.29, 14:18

Mar az elozo cikkben is irni akartam, hogy ugyan koszonjuk szepen, meg jo olvasni ilyen osszefoglalokat de az angol-magyar keverese pld kasztoknal szamomra nagyon zavaro. Biztos bennem van a hiba, de elsore fogalmam se volt mirol irsz amikor a pengedalnokokrol vagy boszorkanymesterekrol volt szo, az ikonikus osztalyok kifejezesrol nem is beszelve. Szep nyelv a magyar, meg nagyon dicseretes az erofeszites, de ha lehet a "szakkifejezeseket" magyar elfogadott helyettesito szo hianyaban angolul ird. Ez kulonosen a power source forditasanak hianyaban volt.szembetuno.

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.02.29, 10:50

Amway-D&D? :gugye:

Dor

Dor

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 409 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.02.29, 10:37

Minden jó lesz, minden szép lesz. Annyira magasra másznak, hogy onnan már veszélyes lesz leesni. Szerencsére azért nem fognak.
Passzolna egy ilyen is a kérdezz-felelekbe:

A játék mennyire támogatja a hátrányos helyzetű játékosokat? A barátom sajnos néma.

- A D&D Nextel ő is nyugodtan játszhat, mert megtalálja benne a számításait.

Bocs.
Azért olvasni jó őket, köszi Ravenheart.

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.02.29, 10:23

Továbbra is azt gondolom, hogy érdekesek a cikk felütései, és kíváncsi leszek, hogy ténylegesen milyen lesz, bár ezt a "Best of D&D" (előző részben volt említve) dumát szerintem nem kéne nagyon nyomatni, sem az új, sem a többi kiadás kapcsán, mert mindenkinek másik kiadás a kedvence, mindenféle ízlésbeli dolgokból adódóan.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6332 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.02.29, 10:23

Január 26-tól 29-ig tartott az idei DDXP, melyen a Wizards of the Coast emberei különböző szemináriumokat tartottak a DnD jövőjéről. A DnD Next bejelentése óta nem volt nagy titok, hogy az előadások nagyrészt az új kiadásról fognak szólni. Akik nem voltak a helyszínen, chat streamen követhették az előadásokat és kérdezhettek az előadóktól. 2. rész DDXP szeminárium összefoglaló II.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]