Ugrás tartalomhoz


Játsszunk ilyet és teszteljük!


 • Válasz írásához lépj be
853 hozzászólás érkezett eddig

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4442 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.03.06, 17:24

Hivatalos Fallout RPG jelenik meg idén nyáron a Modiphius gondozásában, a saját 2d20 rendszerükkel.

freelancer

freelancer

  keyser söze

 • Fórumita
 • 240 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.08.03, 19:55

Igen, Budapest. Érdekelne esetleg a dolog?dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5804 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.08.03, 09:49

d10 alapú Fallout rendszerhez keresek játékosokat. A csel annyi a dologban, hogy a játék péntekenként lenne, havonta kétszer, emiatt kérem, olyanok jelentkezzenek, akik ráérnek. Pár érdeklődő már akad.

Mivel sem itt, sem az apróhirdetésben nem szerepel, a helyszín gondolom hőn szeretett budapestünk lenne...

 


Módosította dekszter: 2014.08.03, 09:50


freelancer

freelancer

  keyser söze

 • Fórumita
 • 240 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.08.02, 18:53

d10 alapú Fallout rendszerhez keresek játékosokat. A csel annyi a dologban, hogy a játék péntekenként lenne, havonta kétszer, emiatt kérem, olyanok jelentkezzenek, akik ráérnek. Pár érdeklődő már akad.haha

haha

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 244 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.05.05, 18:45

Hi nincs valakinek meg a d10 Fallout szabálykönyv

deepsmile

deepsmile

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 111 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.21, 11:16

Majdnem eltelt 1 hét, köszönöm az üzeneteket, tanácsokat mindenkinek, eszközöltem jópár javítást a pnp-n, de úgy látszik, hogy a fórumot ezzel a házi szabálykönyvvel nem nagyon lehetett feléleszteni, :) de nem adom fel! ;)


Hát... ezzel nem is fogod... csak felületesen néztem bele, így egyelőre tartózkodnék a mélyebb elemzéstől, de azt kell mondjam, a sok belefektetett munka ellenére nem lett jó... de valóban ne add fel!

Nagash

Nagash

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 534 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.07.30, 09:20

Hali
Nem szeretne valaki indítani egy online Fallout kalandot?
- Nag

Aristeus

Aristeus

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.06.17, 09:35

Hali!

Majdnem eltelt 1 hét, köszönöm az üzeneteket, tanácsokat mindenkinek, eszközöltem jópár javítást a pnp-n, de úgy látszik, hogy a fórumot ezzel a házi szabálykönyvvel nem nagyon lehetett feléleszteni, :) de nem adom fel! :D

Szóval elkészült az első javított változat, feltöltve ugyan úgy, ugyan oda, a honlapomra. Sok helyen átírtam a fegyverek kaliberét, tömegét, erőkövetelményét, hogy egyezzen a valós fegyverekkel, és találtam pár elgépelést is, így remélem már nem nagyon maradtak hibák! :) Ha mégis, kérlek jelezzétek minél hamarabb. Ide a fórumra is várom a tisztelt Falloutos társaság véleményét! Húzzatok bele! :rohog:
Előre is köszönöm!

Pnp + karilap letöltés innen: Fallout

Aristeus

Aristeus

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.06.11, 22:18

Üdv Falloutosok!

Nemrég fejeztem be a saját Fallout-os házi szabálykönyvemet, a hozzávaló karakterlappal, és szeretném ezt megosztani veletek!
Először csak egy fordítási projektnek indult az eredeti, angol Fallout pnp alapján, aztán jöttek sorba a házi szabályok, a végén már szinte mindent átalakítottunk. :punny:
Majd jött az ötlet, hogy miért ne lehetne ezt összegyűjteni egy szabálykönyvben. Mivel mindig én meséltem, és nekem volt ez a legfontosabb, így nekiálltam. :nemertem: Majd fejlesztés közben, egyszer a neten ráakadtam Sector, Eroberer és Iron Doom Fallout Realism rendszerére, és az ő engedélyükkel, tőlük is átvettem hasznos szabályokat. És végre elkészült. Na, de nem szaporítanám tovább a szót:

A szabálykönyvet és karakterlapot le lehet tölteni a honlapomról innen a Szerepjátékok - Fallout menüpont alól. 1 db Zip fáj, benne két db pdf. (mj.:legalább 8.0-ás Acrobat Reader-rel nyisd meg ha tudod, mert a régebbiekben elég igénytelenül néznek ki a táblázatok. Ha netán nincs ilyened, akkor letöltheted innen ingyenesen.)

Remélem azért elnyeri majd pár ember tetszését! Minden negatív és pozitív véleményt várok vagy személyes üzenetben, vagy a honlapomon, vagy itt a fórumon (legalább lenne itt egy kis élet :aboci: ) És ha netán találnátok valami elgépelést benne, (tuti, hogy maradt, hiába néztem át vagy 100x) akkor légyszíves azt is jelezzétek!

Előre is köszönöm!

Aristeus

Módosította Aristeus: 2009.06.11, 22:20


Mitea

Mitea

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 29 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.18, 14:00

Kilhalm:
Itt a fallouthoz használható d20 rendszerű kiegészítő:
Fallout d20

jó játékot :D

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.11.03, 17:24

Hali!

Tud valaki hivatalos Fallout szerepjátékról? Esetleg eladná? Magyarúl lenne az igazi, de angolul is oké. Max majd fordítok a többieknek :rohog: .A google-ben kerestem de nem sok eredménnyel. Rajongóiakat találtam ám azok nem nyerték el a tetszésem. Nem kell, hogy a S.P.E.C.I.A.L. rendszerre legyenm d20 is remek volna.

Ogreg

Ogreg

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.29, 13:21

Tisztelt fenevad

ha még nézegetsz konzultálhatnánk párszor mi 2 éve játszun es ugy érzem kezdjük a játék kisebb hibáit (néha nagyokat) kijavittani ha érdekelnek szivessen megosztom veled vagy bárki mással is ügyebár

na üdv

Ogreg

Ogreg

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.29, 13:07

hej haj

amugy a páncél ap-t azzal magyaráztam meg a játékosoknak hogy ez az amikor ugyan eltalál a golyó de vagy leppatan a páncélrol vagy nem okoz sebzést.

Az egész csapat elfogatta ezt a magyarázatot és azota is boldogan élünk ezzel a tudattal

üdv

Ogreg

Ogreg

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.29, 12:57

Tisztel ti.

Mint tudjuk a legszebb látvány az amikor egy szupermutáns két kezében fog egy-gy minigunt és azzal apritja a népet de ezt az akció pontok miatt nem lehet/nem éri meg csinálni ha erre a pronlémára vaklaki tudna egy kellemessen elfogathato házi vagy egyéb szabáj/perket mondani azt nagyon megköszönném

üdv

Fenevad

Fenevad

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 339 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.21, 03:50

hali
láttom nem tul aktiv a forum de azért beirok hátha van valaki aki még foglalkozik fallout pnp-vel
Én most találtam rá a rendszerre és a hétvégére gyüjtöttem csapatot is szóval lesz játékalkalom. gondoltam megosztom itt elképzeléseimet és késöbb érdklödés esetén tapasztalataimat aztán remélem esetleg mások is fognak ílymódon cselekedni.
Történetem magyarországon fog játszodni átfutottam egy angol nyelvű leirását a régio III.vh-s eseményeiről ehez hozzávettem elgondolásaim és a következő kép rajzolodott ki elöttem: Az atomháborút megelözö hagyományos és vegyifegyverek felhasználásával zajló "játszadozások" föleg a Keleti és nyugati országrészeken hagyták meg lenyomatukat. A Nukleáris végkifejlett elött azomban az ország középső területein feszültek egymásnak a szembenálló felek igy a piros gomb megnyomásakor ott volt megtaláléható minden amit érdemes célbavenni. Így magyarországon "csak" pest és bács-kiskun megye esett át teljes nukleáris lemosáson. Illetve a nyugati határszélen ide is jutott az ausztriát ért áldásból
Véleményem szerint a Vaulttek magáncég igy mindenütt épültek ovóhelyek ahol erre volt fizetőképes kereslett igy nálunk is.
És itt kezdödik a kaland.
A JK-k egy a mátrában található Ovóhely lakói, a gondnok (főlvigyázó?) igazi Pató Pálos jellem töle akkár még 100 évig is lent maradhatnak, vannak azonban a pincében olyanok akik szerint már ép eleget ültek már odalenn, vezetőjük a Őrparancsnok aki egyben a külsö érzékelök figyelésével is meg van bizzva, illetve annak mentora a tanito aki az ovóhelyen születettek nevelésének koordinátora. (ö volt az aki a jk-kat igyekezet a kinti életre is felkészíteni.) A lényeg az hogy végül a gondnok beleegyezik hogy kiküldjenek embereket megnézni mi a helyzett azonban ekkr már 2110 fele járunk. 4 csapatot küldenek ki négy irányba (a másik 3 csoport vezetöi fontos njk de azt most nem irom le) 2 hét mulva kell viszajönniük jelentést tenni a jk-k a keleti irányt kapják ahol a romok és a szenyezett folyók mellet egy rabszolgakereskedövel találkoznak aki épp a frissen befogott árujával tart egy Reménység (névadásban sose voltam jó) nevü városba. A találkozás kimenetelétöl függöen vagy rabszolgaként vagy útitársként eljuttnak oda, itt halanak elöször a 3-as-ról (egy kb 10 évvel korábban kinyilt pince az egész keleti országrész vezető hatalma ) Reménységben egy gyors mellék küldetés keretéban beszálhatnak a 4 földbirtokos család játszmályába. Elég sokat megtudhatnak a környékröl, aztán eljönn a viszamenettel idelye. csak 3 csoport érkezik vissza délre üres pusztát (nincs viz) keletre ghul telepeket találtak annak a csoportnak vezetője igazi jólélek humanitárius expediciót akkar inditani. A jk-k is részt vesznek a gyülésen mehet az intrika mi legyen a gondnok szerint a 4. csoport eltünése is jelzi hogy még nem jött el az idelye a kimenetelnek és zárkozanak be az örparancsnok mentést akkar küldeni északra a tanitó felkarolja az orvosi segitségnyujtás ötletét. a jk- meg majd mondanak valamit. de ahogy ismerem öket ráharapnak a mentöakcióra. A lényeg hogy távolodjanak el a pincétöl. Igy az egyik este láthatják hogy nagy gépmadarak zugnak el a fejük felet a pince irányába. mire viszaérnak a pince feldulva... van tovább is de most rájöttem hogy kicsit dolgoznom is kéne ha már itt vagyok mindeg remélem lesz aki elolvassa véleményezi esetleg megossza velem saját dolgait

üdv mindenkinek

Hao

Hao

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.20, 12:29

Üdv!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, nagyon sokat segítettetek! (Nemsokára be is fogom fejezni a saját Fallout-rendszeremet) :)

Hao

Tilleo

Tilleo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2252 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.16, 00:44

A védelem, még a távolsági is azért függ az ügyességtől mert a mozgékonyabb illető keresztűzben jobban tud cikk cakkban rohanni :) De komolyabban, Aemaeth is írta, és hát az én véleményem is hogy akire lődöznek az bizony össze vissza rohangál, és ez ad igazán védelmet. Persze mondthatod hogy meglepetés esetén ez ne érvnyesüljön, és igazad is van nálunk nagyon fontosak voltak a meglepetések és becserkészések :)
Szerintem ez a módszer még mindíg jobb mint a falloutos megoldás, elég vicces ha elképzeled hogy egy 7 fős kivégzőosztag akarna lelőni egy erőpányélos figurát... aztán véletlenül lábonlövögetik magukat, vagy berobban a tár, vagy csak szimplán elejtik a fegyvereiket :D

Tilleo

Ryel

Ryel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 745 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.12, 17:53

Aemaeth:
Teljesen igazad van szignifikánsan nehezebb eltalálni valamit ami mozog, ugyanígy nehezebb eltalálni valamit ami kisebb vagy ami távolabb van (az utóbbit többek között azért mert kisebbnek látjuk). Tudatosan nem tudsz félreugrani egy lövedék elől csak a honkongi akciófilmekben, ezért szerintem nem túl realisztikus beleszámolni a lövésbe a célpont védekezőértékét/kitérését/stb... , persze az más tészta hogy megpróbálsz átfutni egyik fedezékből a másikba, imádkozva hogy nehogy elkapjon egy golyó (ha van aki fedezzen akkor az ellenfél nem fog lőni, hanem a fedezékében marad).

Mondjuk az is igaz hogy be lehet illetve bele is kell számolni a célpont gyorsaságát is a célzásba mivel nem mindegy hogy járókeretes öregemberre vagy sprintelő terroristára lősz.

Aki meg megáll nyílt terepen nézelődni tűzharc közben az az öngyilkosság egy felettéb furcsa formája. Mivel nem mozog ezért csak a távolság és a méret számít.

Én csak azt nem értem hogy mivel lenne nehezebb eltalálni egy loholó szupermutánst mint a legközelebbi fedezék felé spurizó utcakölköt, akinek vajnyi kevés tapasztalata sincs a tűzharcban.

Egyébként tényleg elég röhejes néhány tűzharc a fallout rpg-ben, de azért megvan a varázsa. Főleg amikor 2 távolságból nem találja el géppuskával az ellenfél a félmeztelen pusztakezes harcost, vagy ha mégis akkor a földreesik majd felkel és nyom neki egy critical hitet, aztán két-három stimpack után mint ha mi sem történt volna nekiáll kifosztani a hullákat.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.12, 10:50

Üdv!

Annyit szerényen közbeszúrnék, hogy egy nyílvessző elől félre lehet ugrani, akárcsak egy pisztolylövés elől. Mindkettő a távolság függvényében változó sikerekkel történik.

Az elv egyszerű, az emberek szinte soha nem egy helyben állnak harc közben, hanem folyamatosan mozognak, ergo folyamatos a kitérés. Az, hogy egy turn based játékban ez nem látványos attól még így van. ^^ Egy mozgó ellenfelet pedig nehéz eltalálni. Mondhatnám úgy is, hogy aki egy helyben áll, miközben záporoznak a golyók, annak szinte nincs is védelme...miért? Egy gyakorlatlan lövész, egy jobb fegyverrel, több tíz méterről simán ellő egy fél literes sörösüveget(hogy közben a vállcsontja eltörik ez az most irreveláns a példa szempontjából), az meg azért sokkal kisebb, mint egy átlagos célpont egy tűzharcban. Csak nem tér ki, ergo semmi védelme sincs.

Módosította Aemaeth: 2007.11.12, 10:52


Ryel

Ryel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 745 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.12, 10:10

Tilleo: olvasd el a hozzászólásomat még egyszer. Azt írtam két fő mechanizmus létezik. Ezek egyikét érdemes használni nem mindkettőt egyszerre mert a játék túl bonyolult lesz tőle.

Az első metódus mint írtam inkább hideg fegyverek körében állja meg a helyét.

Egyébként teljesen igazad van. Annyit tennék hozzá hogy szerintem a lőfegyverek használata teljesen független a célpont védelmi értékétől, hiszen még a ledurvább mutáns sem képes félreugrani egy pisztolylövés de még egy nyílvessző elől sem.
A fallouthoz a 2)-es verziót ajánlom, tehát a páncél x sebzésig mindent felfog, ez az x pedig függ a sebzés típusától. Ha talált a lövés és nem volt célzott akkor pedig jöhet a találat helyének meghatározása, ez vagy egy százalékos dobás a lefedettség alapján, vagy ha finomabban akarjuk akkor egy speciális hitlokációs dobás táblázattal, esetleg lehet kombinálni a találat sikerével (minél jobban túldobtuk a 'célszámot' annál érzékenyebb részt találtunk el.)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]