Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Kérdőív - emotikon és smiley témakörben


 • Válasz írásához lépj be
4 hozzászólás érkezett eddig

THE_Eye

THE_Eye

  Csillagvadász

 • Fórumita
 • 1262 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.03, 10:17

Celeborn:
A kérdőívben az "öncélú" internetezésről/fórumozásról van szó, azaz a hivatalos levelek és hasonlók nem tartoznak/tartozhatnak ide, szigorú formai követelményeik, és azon elvárás miatt, hogy érzelemmentesnek kell(ene) lenniük.
Az SMS valóban egy zavaró párhuzamot képvisel, viszont én azt az elektronikus környezet kutatom, ahol szabad formában, és nem utolsó sorban szabad terjedelemben oszthatod meg a véleményed másokkal. Azaz lehet erre is figyelemmel lenni, hiszen tényleg vannak hasonló/azonos elemek a két kommunikációban, de az sms talán még csak nem is másodlagos a kérdés szempontjából. Szerintem úgy lenne érdemes ezt csinálni, hogy amit csinálsz neten és sms-ben is, az beletartozik az internetes nyelvhasználatba, amit csak sms-ben, az nem. (Ennek indoklását kifejthetem bővebben is, de talán jó irányvonal lehet másoknak is.)

Egyébként köszönöm az észrevételed! Már mások is felhívták pár ilyen kis részletre a figyelmem. A gond az, hogy két kérdés kivételével lényegében ez nem az én kérdőívem, hanem mint írtam, egy megismételt kutatásról van szó. Pont azért, hogy összevethetőek legyenek az eredmények, kénytelen vagyok megtartani az eredeti formát, holott több helyen nekem is gondom van vele.

Celeborn

Celeborn

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 17 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.03, 07:03

Hali!

Én is kitöltöttem a kérdőívet, de azért felmerült bennem egy-két kérdés. A legelső kérdést ugyanis nem tudtam, hogy értelmezzem. Az internetes nyelvhasználat vajon mire terjed ki? Különböző chat alkalmazásokra, vagy emailezésre is? Meg aztán az, hogy "csak interneten" használt nyelvről beszélünk, az azt jelenti, hogy semmilyen más formában sem? Tehát SMS-ben sem? Mert sokan SMS írásnál is azt a nyelvezetet használják, amit chaten. Aztán ott az általános tegeződés. Én MSN-en/chaten pl. mindenkit tegezek, de emailben nem. Főleg, hogy sok hivatalos levelet kell írni.

Szóval én nem kötekedni szeretnék, csak szeretném felhívni a figyelmet, hogy lehetnének kicsit egyértelműbbek a kérdések.

Loreadon

Loreadon

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 27 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.02, 22:11

Cucc kitöltve :D

Stoneskinner

Stoneskinner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1137 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.02, 18:27

hm, és a listában ott van a saját ikonom, ami nekem készült az rpg.hu chat-re :)

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6584 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2012.04.02, 18:27

A téma az internetes kommunikáció, azon belül is a szövegen túli érzelemkifejező jelek (emotikonok, smiley-k), és alkalmazásuk. A kész szakdolgozat elérhető lesz innen, az LFG.HU-ról is, így vagy úgy, de mindenki okulására :) Kérdőív - emotikon és smiley témakörben


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]