Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Őrség idején - záróbeszéd a közönségszavazás előtt


 • Válasz írásához lépj be
72 hozzászólás érkezett eddig

Tiger91

Tiger91

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 30 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.05.11, 18:04

Úgy gondolom, hogy azért mert nem kifejezetten egy írói közösségről van szó, attól függetlenül lehet ugyanolyan szintű munka.
És szerintem nem a zsűri emelte a lécet, hanem inkább nekünk (mármint akik megpróbálták) nem jött össze az eddigit nyújtani.
Egyébként egy "irodalmi alkotóműhelyben" bizony sűrűn előfordul, hogy a pályázatok nevezési díjjal járnak.

Én örülök, hogy vannak itt ilyesmi lehetőségek. Igaz pályamunkát nem adtam le, mert nem készült el (nem ment, ez van), de megmozgatta a fantáziám.

Én személy szerint inkább köszönöm, hogy van ilyen!
A következő majd jobb lesz, megint.

A nyereményalap nem tudom, hogy miből állt, nem igazán néztem utána. De attól tartani esetleg, hogy ez nem kerül ki a közönséghez, szerintem fölösleges. Amint tapasztaltam az oldal és a háttérben dolgozók elég önfeláldozóan teszik a dolgukat!

Hoild
"serkentőleg hatna a némelyek által a pályázók közül hiányolt profikra (a kifejezés nyugati értelmében, tehát a megélhetési írókra)"
Nem gondolod, hogy akkor nekünk tök fölösleges lenne nevezni?

Maradok tisztelettel!

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4622 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.05.08, 05:22

Hoild
Egyaltalan em tartom szerencsesnek, hogy valaki azert kapjon dupla dijat, mert elotte egy palyazat sikertelen volt, utana pedig a kovetkezo nyertes pont ezert kapjon kevesebbet az elozo dijazottnal.

Termeszetesen a kulonbozo felajanlasokkal (foleg azon olvasoktol akik annyira hianyoljak a profik es megelhetesi irok jelenletet es ezzel probalnak oket idecsalogatni) orommel kiegeszitem a novellapalyazat dijait.

Hoild

Hoild

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 221 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.05.07, 22:15

Remek javaslatnak találom Attila ötletét arról, hogy a díjosztás nélkül lezáruló pályázatok díjai átkerüljenek a következőhöz tervezett alapba. Sőt, célszerű lenne azt hasonló módon halmozni, mint a nyertes nélküli lottósorsolások után a nyereményalapot.
A hazai viszonyokkal valamelyest tisztában lévén biztos vagyok abban, hogy egy kellően kikerekedett díjalap serkentőleg hatna a némelyek által a pályázók közül hiányolt profikra (a kifejezés nyugati értelmében, tehát a megélhetési írókra) is, akik nevezésükkel bizonnyal emelnék a színvonalat -- még ha művészeti értéket tekintve nem is feltétlenül, de legalább a tisztes iparosmunka szintjén.
Érthetőnek tartom BePe álláspontját arról, hogy az összes pályaművet nem tenné közzé -- a véleménye által sugallt átlagszínvonalat tekintve az ilyesminek legfeljebb egy irodalmi alkotóműhelyben volna értelme, ahol a cél nem az olvasóközönség szórakoztatása hanem az amatőr szerzők fejlődése és fejlesztése.

Steel

Steel

  Unknown

 • Fórumita
 • 472 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.05.02, 09:21

Nos, én szerettem volna megvárni az összes kiemelt novellát mielőtt véleményt nyilvánítok, de nem pazarlom tovább az időm azok elolvasásával.
Nem igazán értek egyet a beígért díjak utólagos megtagadásával, de azt kell mondjam, hogy én sem döntöttem volna másként. Ez így nagyon kellemetlen lehetett, sajnálom a zsűrit.
Néhány ember lelkendezését látva a maximum közepesnek nevezhető irományokon érthetővé tette számomra, hogy miért eladható az a sok igénytelen fantasy/sci-fi könyv, amelyekkel tele vannak a pláza polcok.

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4622 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.05.02, 08:21

alkony
ugy gondolom, hogy a velemenyed nagyjabol fedi azt, amiert nem osztottunk ki 1-3 helyezest.

ertem a keresed, de sajnalom, de nem tudunk/fogunk ebbe a zsakutcaba (a NAGYON sokszor bejaratott utvonal tomoren: 1-2 szerkesztoi indoklas, menetrendszeru iroi magyarazkodas/szorszalhasogatas/kirohanas, mindekozben jobb sorsra erdemes, elpazarolt munkaorak feletti keserges) bemenni es egyesevel indokolni a te precedensed alapjan minden masik ironak is, hogy melyik irasuk miert nem kerult be a kozonsegszavazasba.

ugy velem, hogy ez meg a mi reszunkrol jogos.
aki privat szerkesztore vagyik, fizessen meg egyet maganak.

alkony

alkony

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 4 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.05.02, 06:22

Üdv!

Őszintén szólva meglepődtem. A világért sem akarok senkit lealacsonyítani, sem magamat dicsérni, de az eddig megjelent novellákat nem érzem jobbnak, a sajátomnál. Nem tudom mi lehet a különbség.

- A sztori sablon;
- A helyesírásban akad hiba bőven;
- Magyartalan mondatokat is találtam
eleget;

Ezek voltak a kiemelt problémái a zsűrinek, nem? Azt hittem, a 6 mű ( ha díjazhatatlan is ), de mentes ezektől a típushibáktól, esetlegesen kevesebb fordul elő belőlük a novellákban. Ezzel szemben eddig nem igazolódott ez a feltevésem.

Azért úgy gondolom, joggal formálódik meg bennem a kérdés, hogy mégis miben lettek ezek jobbak a többinél?

Üdv: Alkony

olger

olger

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 34 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.29, 09:56

Mikor várhatóak a következő novellák? Szívesen elolvasnám a többit is.

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2012.04.27, 14:13

Üdv!

tapsi:

Nem a magas mérce a baj. Tényleg a minőségre kell törekedni. De mondjuk ne várjuk el egy ovodástól, hogy triplaszaltózzon, azért mert van olyan ovodás aki tud. Mindegy innentől tiszteletben tartom a véleményedet, nekem tetszenek az eddig olvasott írások, nem értem mitől mitől olyan rosszak de ez van. Ebben az ovodában nem én adom a tejbegrízt, inkább örülök neki, hogy van. Innentől lezárnám a témát mert nincs értelme, trollkodni meg akar direkt a hóhér.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8001 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.27, 10:44

Mivel semmilyen módon nem vagyok érintett ebben a hacacáréban, csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy szerintem nem árt, ha a jövőre nézve a dilettáns és az amatőr szavak eredeti (nem elpejoratívodott) jelentésével is megismerkedik mindenki:
http://www.kislexikon.hu/dilettans.html
http://www.kislexikon.hu/amator.html

És talán a nem egyenlő jelzéseire is érdemes lehet egy pillantást vetni:
http://en.wikipedia.org/wiki/Not_equal_sign#Not_equal

tapsi

tapsi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 288 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.27, 10:18

Kilhalm: magas a mércém, hja. Ez most hol is baj?Igen, lehet, hogy Mikszáth meghalt már, meg Szerb Antal sincs már köztünk, és hát - ha már a Sebőkös sztorit szóba hoztad - Móra Ferenc is egy ideje az angyalokról ír kritikus szeretettel, de attól még ők a mérce, nem? Mármint miért is lenne más? Mi értelme lenne nem a valóban jókhoz méredzkedni? Persze, talán több sikerélmény születne, de az irodalom célja nem a személyes sikerélmény.A kezdők letöréséről meg nekem az a véleményem, hogy akit el lehet tántorítani az írástól, annak végül is az írás úgysem igazán fontos. Aki tényleg akar írni, azt bármennyire is orrba csapja egy negatív kritika, írni fog - lehet, hogy megtorpan egy időre, de írni fog, mert írnia kell. Viszont szerintem egyáltalán nem kell mindenkinek írással foglalkoznia. Rengeteg más kreatív hobbi van.

Rengeteg kezdő szerzős pályázat van, utána viszont nincs magasabb szint. Aki kicsit gyakorlottabb, publikált itt-ott, annak ciki írni egy rakás pályázatra, hiába érdekes a téma. A következőre lehet, fele ennyi novella érkezik, de tollat ragadnak majd a rutinosabb szerzők, ha van eszmei/irodalmi értéke a helyezésnek.


Pontosan. Szerintem pl. ez a döntés kifejezetten emelt a pályázatok és a zsűri presztizsén.

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4622 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.27, 10:07

icsula:
Felteszitek- e a 93 "művet"?
nem, ez soha nem is allt szandekunkban.

Kilhalm
reszemrol nincs harag.

Vist
a tanulsagot levonjuk mi is. :)
/korabban en sem gondoltam volna, hogy lesz olyan palyazatunk amin nem fogunk dijat adni./

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2012.04.27, 09:21

Üdv!

Bepe: Mea culpa. Komolyan. Pozitívat csalódtam akkor.

icsula

icsula

  Újdonsült fórumozó

 • Inactive / Invalid
 • 2 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.27, 09:00

Tisztelt Szerkesztők!

Bevallom szívemre vettem a kritikát és nagyon is rosszul esett mikor olvastam, de be kell látnom hasznomra vállt. Lecsillapodtak bennem a kedélyek és higgadtan átgondoltam milyen hibát is vétettem a novellákban. Voltak, nem is kicsik, de úgy döntöttem, hogy legyenek bármilyenek is, nem írom át őket, mert olyannak szeretem amilyenek (mellesleg példának sem rosszak, hogy legközelebb ne vétsek hasonlókat). Ennek ellenére mégis az lenne a kérdésem, hogy miután a közönség szavazás lezárult:

Felteszitek- e a 93 "művet"?

Nagyon szeretném ha kaphatnék hideget-meleget is az olvasóktól, mert az csak még jobban segítene a hibák rálátásában, javításában, nem utolsó sorban a tanulásban! Szeretném elolvasni a többiek munkáit is, hiszen abból is nagyon sokat tanulhatok, ezzel pedig (gondolom) nem vagyok egyedül.

U.i.: A következő pályázatot is várom már, és indulni is fogok. :)
Nem rettentett el a kissé nyers hangnemű fogalmazás, bár ez az előző hozzászólásomban nem látszik. (Mentségemre váljon kissé elragadott az indulat, mikor írtam még friss volt az élmény.) :)

Üdvözlettel: Icsula

Comedian

Comedian

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.27, 08:44

BePe

Persze, sorry, ez világos. Amire célozni akartam, az az, hogy kár annak arcoskodnia, akit meg senki sem károsított, viszont aki ehhez az egészez nem is tett hozzá semmit. Ha pedig becsapva, így-úgy érzi magát, annak orvoslására is van lehetőség. Indítson egy az ő szájízéhez közel álló pályázatot, vagy csak simán lépjen tovább. Szerintem jó, hogy volt ez a lehetőség, köszönöm, hogy energiát és időt fektettetek ebbe az egészbe. Sajnálom, hogy nem sikerült olyan írást küldeni, ami megütötte volna a mércét, nyilván jöhetnének a mentségek, de most már minek :) Tanulságok levonva. Ennyi.

Vist

Vist

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 5 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.27, 08:40

Ha az indulatokból és a személyeskedésből kicsit mindenki visszavesz, talán egész megnyugtatóan meg lehetett volna oldani ezt a konfliktust. Ha a zsűri nem talált olyat, ami megütött egy általa elvárt mércét, akkor ne osszon díjat. Aki pedig bekerült a hatba, örülhet, hogy mégis ki lett emelve. A zsűrinek tanulságul szolgálhat ez az eset annyiban, hogy máskor kicsit pátyolgassa érzékeny önérzetünket is és valahogy tompítsa a véleményét, nehogy elsírjuk magunkat. :) :D

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4622 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.27, 08:21

Comedian
egyetlen kiegeszitest tennek hozza: nem az oldal uzemeltetoje ragta vegig magat az irasokon es biralta el a novellakat, hanem a zsuri tagjai, ezert az o ertekszemlelete szerencsere irrelevans volt.

(en azt biztositottam, hogy az fileokbol ne deruljon ki az iro szemelye, ezaltal garantalva, hogy szemelyes preferencia ne johessen szoba ertekeleskor. mondjuk szemely szerint igy volt erdekes megfigyelni, hogy alkalmasint ismerosok /akar sajat, akar a zsuri tagjainak ismerosei/ novellai a biraloi szempontoknal esetleg hol vereztek el.)


Attila/Kilhalm
ugy latom megvolt az odavissza beszolas, innentol kerlek maganba vigyetek at, ez a topik nem errol kellene szoljon. koszonom.

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.27, 08:13

Ha még nem tetted volna kérlek olvasd el a két szavazásra bocsájtott novellát. Azután mond azt őszintén, hogy olyan pocsékok, hogy egy lfg.hu-s novellapályázaton, az "Őrség idején" jeligére sem állják meg a helyüket.


Elolvastam a három eddig kirakott novellát. Nem túl jók. Ha ez a csúcs a felhozatalból, akkor nem lehet túl erős a többi sem. Azt nem tudom belőni, hogy nálad milyen szintet jelent egy lfg.hu-s novellapályázat, szerintem korrekt ha nem erőltetik feltétlenül a díjátadást ha nincs arra érdemes cucc. A legjobb tán az lenne, ha a mostani díjat továbbgörgetnék a következő pályázatéhoz, illetve a most tanultak alapján rákészülnének ilyen esetekre is a szervezők. Inkább ez az út, mint mondjuk a Szellemharcos küldetésének díjazása, ugye...A másik vakarózásod az élőben-ezt-ki-merné témában közepesen szórakoztató, bár lehet, hogy meglepődnél. De most inkább eriggy a francba, kezd unalmas lenni a nyivákolásod. :fejsimi:

Onsai

Onsai

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 155 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.27, 06:58

"kíváncsi leszek, egy ilyen után hányan fognak harapni a következő s.eggberúgás típusú lfg-s pályázatra, mert ez minden volt, csak nem ösztönző meg kedvcsináló."

Szerintem pont ez az ösztönző.

Rengeteg kezdő szerzős pályázat van, utána viszont nincs magasabb szint. Aki kicsit gyakorlottabb, publikált itt-ott, annak ciki írni egy rakás pályázatra, hiába érdekes a téma. A következőre lehet, fele ennyi novella érkezik, de tollat ragadnak majd a rutinosabb szerzők, ha van eszmei/irodalmi értéke a helyezésnek.

Comedian

Comedian

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.26, 22:03

Sziasztok!

Indultam a pályázaton, de mégsem értem azt, ami itt folyik. Ez a vita ugyanis -- elvi állásponttól függetlenül -- parttalan. Van egy oldal, van annak egy üzemeltetője, aki rendelkezik valamilyen ízlésvilággal, értékszemlélettel. Nem meglepő módon ezt szeretné viszontlátni/olvasni a pályázatra érkezett művekben. Csak halkan mondom, hogy csekély online tapasztalatom alapján egy ilyen pályázat levezénylése masszívan veszteséges. Szóval nem nyerészkedni akar. És itt jön a de... De ha még nyerészkedni akarna is, ha még szerintünk égbekiáltó igazságtalanság is történt... Fizetett itt valaki ezért bármit is? Át lett verve, le lett húzva bárki? Akkor? Az ő oldala, az ő ízlése, és az ő igazsága. Ehhez pedig igenis joga van. Ráadásul sosem mondta, hogy csak ő egyedül írhat ki pályázatot, üzemeltethet portált. Nyitott a pálya, akinek nem tetszik, lehet rá pénzt összegründolni. Még jó is lesz, mert eggyel több pályázat lesz a döglödő kismagyar valóságban. Azonban elsősorban mégsem ezért szólok hozzá, hanem mert egyfajta negatív tendencia kialakulását érzékelem. Mintha a már kint lévő művek az alapján kerülnének egyeseknél értékelésre, hogy az illető milyen véleménnyel van a zsűri döntéséről. Márpedig ez igen rossz. Lépjünk túl azon, hogy ki mit gondol, ki min sértődött meg, és ezt a hat novellát a saját értékeik/gyengeségeik alapján ítéljük meg, ha lehet.

Üdv!

Uwallah

Uwallah

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 369 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2012.04.26, 20:58

Nem vettem részt a pályázaton, de abban egyet kell értenem a novellák minőségétől függetlenül, hogy ez a záróbeszéd igencsak fanyarra sikerült.

A stílusa, mondanivalója körülbelül akkor lenne célszerű, ha a célja a teljesen alkalmatlan indulók végleges eltántorítása lenne a további felesleges próbálkozásoktól. De mivel teljesen általánosít, ezt könnyen magára veheti mind a 93 induló, ami nem hiszem, hogy szándékos lehetett...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]