Ugrás tartalomhoz


Fotó
* - - - - 1 Szavazat

Éjfél előtt


 • Válasz írásához lépj be
9 hozzászólás érkezett eddig

borika

borika

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 28 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.04, 06:42

Hellguard666: már hogy lenne harag? Ez egy nagyon patentül megfogalmazott kritika volt. :) Nem mindennel értek egyet, de nagy részével igen, aztán majd levonom a tanulságot. Kösz, hogy beugrottál!

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.04, 06:27

Őszintén szólva én kínlódtam... ma reggel végigolvastam, de szégyen, nem szégyen bekezdéseket ugrottam, annyira untam a dolgot, és annyira nem tudott érdekelni a kántor sorsa.

Szvsz:

1. Párbeszédek laposak, közhelyesek
2. A háttér - t.i. a diktátor elleni forradalom ideje - teljesen zavaros, aki nem élt abban az időben azon a helyen, valószínűleg semmit nem ért. A fiatal tiszt megjelenésekor, aki a magyar konvojokról beszél már azt hittem, hogy alternatív valóságban vagyunk, és a magyar csapatok támadnak, bevonulnak Erdélybe. :)
3. Tündér, féltündér, démon, sok ez egy kicsit szerintem egyszerre... egyiknek sincs komoly jelentősége, nem ad hozzá semmit a történethez, de feleslegesen elvitt engem balra el. Minek ennyit magyarázni, hogy a démon lehet fehér, meg szürke meg fekete? Ráadásul ha a démon lehet "jó" is, akkor célszerű volna nem démonnak hívni, hogy elkerüljük a rossz képzettársításokat az olvasóban, nem?
4. Kéne valami ív is a cselekménybe, mert jelenleg ez lapos. A kántor megvilágosodik, a kántor odaér, a kántor nem hisz a tündéreknek, és a kántor átveszi az őrséget. Bonyodalom? Tetőpont?

Vadul átgázolt a szörnyetegeken. Minden erejével aprította őket, ám azok is visszatámadtak. Tépték, harapták, elgáncsolták, de ő újra talpra állt, és nyomult tovább előre. Elugrott a csattogó fogak és karmok elől, aztán kínkeservesen a védőkörbe verekedte magát.


Itt ez a leírás... kb. ásításra késztetően unalmas leírása egy élet-halál harcnak, aminek a világ a tétje. Kár, hogy ez utóbbi nem derül ki semmiből....

Summa summarum, ha ez tényleg a jobbak közül való, akkor értem és megértem a zsűri döntését. Ennél a novellánál már sokkal-sokkal jobbakat olvastam itt, ez a gyenge középszerű szintjét éri el szerintem.

Borika, remélem nincs harag, a fenti vélemény nem ellened irányul, de a novellád sajnos ilyen véleményre késztetett.

borika

borika

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 28 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.03, 21:16

Kedves Blazious, köszönöm neked is a véleményt! Igen, össze akartam kapcsolni a valóságot a fantasy világgal, ahogy a főhős látja/érzékeli a "másikat". Az egyik világban történő események tükrözik a másik világban játszódókat. És igen, valóban dolgoznom kell még a gyenge pontokon: az átmeneteken és a párbeszédeken. A végével én sem vagyok teljesen elégedett, még szeretnék majd ezzel a novival foglalkozni, újraírni.

Blazious

Blazious

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.03, 21:07

Nekem is tetszett, bár van rajta javítanivaló. Van egy bizonyos népies, mesés stílusod, ami nem rossz (bár én annyira nem szeretem az ilyet) csak itt eléggé üti egymást a valósággal. Tetszettek a történelmi eseményekre való utalások, viszont nem igazán illettek össze a mesei elemekkel. Ez leginkább a párbeszédeknél volt érezhető, azok túlontúl egyszerűek voltak, ami a meséhez jól passzolna, de a romániai eseményekhez már kevésbé.
A vége is jó, bár lehetne még rajta csiszolni. Már pár napja olvastam, szóval nem emlékszem pontosan a részletekre és a hibákra, de összességében tetszett, talán a legjobban a mostani írások közül.

borika

borika

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 28 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.03, 19:16

sultankalifa: köszönöm szépen a véleményt! Valóban, lehetett volna még dolgozni nemcsak a befejezésen, hanem sok más helyen is, erre nincs is mentségem, ha csak nem az, hogy szorított a karakterlimit... :)

sultankalifa

sultankalifa

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 10 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.03, 08:59

Nekem tetszett, eddig ez az egyetlen az őrségváltósak közül amiről ez elmondható. Volt csattanó is, bár szerintem azt még lehetett volna domborítani.

borika

borika

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 28 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.02, 17:16

Zajec: igen, a kántor úr „féltündér”, rájön, hogy mi a feladata, átveszi az őrséget, és ott fog csücsülni még legalább száz évig. Bezony.
Auer: azért kösz, hogy egy darabig elkínlódgattál vele. :)

Zajec

Zajec

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 223 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.02, 09:40

Az alapvetés nem is lett volna rossz, bár a politikai szálat én gyengébbre vettem volna, igaz, nincs is személyes élményem az akkori és ottani viszonyokról, amit aztán mindenképp ki kell magamból írni, műfajtól függetlenül. A végén érdekelne, hogy mi lesz a kántor úrral. Felmászott a várfalra és 100 évig le sem jön onnan, vagy hogy?

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5132 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.02, 07:12

Még egy "magyaros" csak ez még "erdélyis" is... Nem tetszett - amíg bírtam.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6308 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2012.05.02, 07:12

A diktátor elfogásának éjszakáján, amikor az emberek a párás ablakok mögül leselkedtek a decemberi sötétségbe, Bartos Pista megkapta a jelet. A fiatal kántor éppen az orgonánál ült a Szent József telepi templom karzatán... Éjfél előtt


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]