Ugrás tartalomhoz


Fotó

Star Wars - The Card Game LCG


 • Válasz írásához lépj be
301 hozzászólás érkezett eddig

jamie

jamie

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.19, 08:54

Végül ebben a packban is van Smuggler. Eddig is elég erősek voltak, most is kaptak egy elég durva objectivet szerintem :) A Force fázisban kapsz egy ingyen lapot ami az erőbe számít az oldaladon, és ha nyersz meg is kapod a lapot...kicsit durva :) Ráadásul nem is azt írja hogy "your force phase" hanem "the force phase", így gondolom az ellenfél körében is használhatod...Csapatos játékban is durvának tűnik. Az egész set az erő körül machinál, a Hired hand unitok a Galactic Scum megfelelői, olcsó golyófogók. A resource-os enhancement is olyan mint a Jedi-é és a Sith-é. A fő unit a Hyperspace marauder meg egyenesen iszonyat táp, még szerencse hogy nem elite :) Az event meg ingyen ad 3 force ikont egy egységednek a force struggleben...próba nélkül nem akarok itt hülyeségeket mondani, de ez nagyon erős set-nek tűnik, és indokolatlannak érzem az eddig is bivalyerős Smuggler ilyen szintű tápolását (persze nem panaszkodom, nagy Solo fan vagyok :D )

http://www.cardgamedb.com/index.php/starwars/star-wars-card-spoilers/_/echoes-of-the-force-cycle/knowledge-and-defense/along-the-gamor-run-knowledge-and-defense-109-1

 

Végül sikerült tesztelni 2v2-ben, volt belőle bőven ami 2X is kijött. Bár csúfosan kikaptunk, de attól még ez a set iszonyat erős. Az objective kb ingyen megtartja neked az erőt. Ha esetleg nem jót húzol akkor is még tudsz korrigálni az erő kártyával :) A többinek nem láttuk nagy hasznát egyelőre, mert az ellenfélnél Jerec tartotta az erős és a plusz 3 force ikonnal se értünk volna sokat az event lapból.

A Hired hand-ekből is sajnos capturöltek 2-t, de a harmadik lejött. 1-ért egy 3 életes egység sztem iszonyat jó szintén. A Hyperspace marauder-t meg direkt nem használtuk, mert kint volt az az objective amivel felhúzhatja a Smuggler a kezét ha kevesebb a unitja mint az ellenfélnek. Érdekes, hogy így ez a unit meg pont ellene dolgozik, de annyi baj legyen. Az resource-os enhancement meg iszonyat erős az objective-el kombózva, de ilyen resource-os enhancementje ami leszed magáról egy focus tokent az erő harc megnyerésével már minden frakciónak van, így azt nem érdemes kiemelni.

A set erős már csak nyerni kéne vele! :Drokarege

rokarege

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 599 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.14, 18:38

Akkor már hárman vagyunk. Megnéztem a szerzőket is, nem-e ugyanazok, de nem.

 

Nekem is az ugrott be. Tuti ugyanaz a koncepció is. Na majd elolvasom a cikket, de így első ránézésre elég gáznak tűnik...

 jamie

jamie

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.13, 22:24

Nekem is az ugrott be. Tuti ugyanaz a koncepció is. Na majd elolvasom a cikket, de így első ránézésre elég gáznak tűnik...ferq

ferq

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 293 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.13, 12:26

Első blikkre nagyon hasonlít A Game of Thrones: The Card Game-re, amit az LCG után adtak ki, annak egyszerűsített változataként, a kártyákon szereplő fotókkal a filmből.

Nagyon nem várós...

 

 

 rokarege

rokarege

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 599 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.12, 22:12

Fél off:

 

Új 2 személyes Star Wars kártyajáték az FFG-től.

 

 metagame

metagame

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.10, 14:45

Sziasztok - megérkezett a Knowledge and Defense a boltba.idey

idey

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 202 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.08, 11:20

Sziasztok!

ferq
Ti értitek: objective? Hogy lehet 3-nál több objective-t kontrolálni?

 

Szerintem majd később előfordulhat olyan kártyahatás, hogy több objective is kinn lehet, de most szerintem arra ösztönöz, hogy színtiszta Jedi pakliba rakd be, hogy biztosan legyen 3 Jedi objectived játékban, hogy működjön a hatás.

 

ferq

Azért én a gyári, alap Boba Fettet sem éreztem gyengének... Mondjuk egy Home One-t nem tud capturel-ni...

 

Mindjárt arra gondoltam, hogy milyen kegyetlen kombó lenne az új Boba Fett, a Bespin-es podban lévő Mandalori vérttel. :) Harconként kétszer támad + Targeted Strike + még három (össz. 6) HP. Nem tudom, hogy elegedő-e 1-1 db mindkét objective setből, hogy a kombó megvalósuljon. Viszont mindkettőből 2-2db-ot már kicsit túlzásnak érzem.

 

jamie

Ezt a fickót meg nem is értem, bár időhúzásnak kiváló, ha már egy kiépült Light Side-ot szedsz le vele, ugyanakkor egy egyesével támadó smuggler ellen rosszul is elsülhet. Meg kell fontolni a használatát az biztos.

 

Az "asztal-takarítás" sokszor jól jön. Főleg olyankor, amikor nem tudsz kezelni néhány ellenséges Unitot, olyannyira, hogy a meccs is rámenne, akkor inkább minden menjen a lecsóba. :)

 

Üdv

Robi


Módosította idey: 2014.06.08, 11:21


jamie

jamie

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.08, 10:10

Na így kicsit belenézve a folyamatábrába annyit helyesbítenék a lenti állításomon, hogy többnyire a fázisok végén tudsz action-ölni, kivétel a lent említett két fázis amikor ugye kb mindig tudsz.

 

Természetesen ha az adott action nincs fázishoz kötve vagy nem csak a fázis végéig tart a hatása (mondjuk ez inkább a LotR LCG-re jellemző) akkor a fázisok végén található action windowt arra is használhatod, hogy a következő fázist befolyásold.

 

Röviden:

 

Balance phase: Nincs Action, de miért is lenne, h akartál valamit megtehetted az előző kör végén.

Refresh phase: A végén van Action, vagyis nem szakíthatod meg a refresh lépéseit (Nem mintha lenne sok értelme :D )

Draw phase: Itt is a végén van Action. Nem mintha nagyon lehetne befolyásolni. Talán van olyan action amivel 1 lapot a pakli aljára rakhatsz de azt ellőheted a refresh végén is, de sztem az nemis action hanem response.

Deployment phase: Itt ugye ahogy előbb is említettem végig van action. Itt fogsz talán a második legtöbb actiont kijátszani a Conflict után, meg hát itt költöd a resourcaidat így aktuális a nem conflict specifikus actionökre elkölteni azt, mielőtt elfelejted később és bedobod a lapot az edge-be :)

Conflict phase: Itt is tulajdonképpen minden egyes mozzanat után csinálhatsz actiont ahogy látod az ábrán. Rögtön a fázis elején és ugye itt is a végén. Közben pedig a támadók kijelölése, majd a védők kijelölése, majd az edge után és minden egyes strike után is van action window, kvázi végig.

Force phase: Itt is a végén van ugye, érdemes figyelni, hogy ha olyan actiont akarsz ellőni ami befolyásolja a force strugglet akkor még a conflict végén kell.

 

Tehát ha nem akarod nézni a folyamatábrát akkor érdemes megjegyezni hogy 3 fázis végén tudsz míg deployment és conflict során mindig Action-t kijátszani. De ha kijátszod úgyis kb egyértelmű lesz, meg majd ha játszol látni fogod hogy nincs olyan sok action kijátszás a resource korlátok miatt sem, hogy nagyon megbonyolódna ez a rendszer ;)jamie

jamie

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.07, 22:16

Őszinte leszek, mi többnyire kb mindig kijátszunk actiont, mert szinte kb mindig lehet. Érdemesebb azt fejben tartani, hogy mikor nem lehet :)

De tényleg kb bármikor kijátszhatsz actiont, aztán ha kérdéses az időpont akkor érdemes megnézni a folyamatábrát.

Többnyire deployment vagy conflict során fogsz úgyis actionölni. Deployment során tökmind1 ugye, mert végig te vagy, conflict során meg van action window kb minden egyes mozzanat után. Most nincs előttem a szabály, de talán a force struggle-nél futottam egyszer bele abba hogy actiont akartam kijátszani és ott nincs előtte vagy a végén action window.mudleeska

mudleeska

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 232 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.07, 18:07

A hétvégén fogjuk kipróbálni a core set-et, és előre átolvastam a szabályt, meg megnéztem az elérhető tutorial videókat.

Egyetlen kérdésem merült csak fel, amit igazából értek, csak valami tippet szeretnék kérni rá (ha van).

 

Vannak ugye az Action kártyák, amelyeket az action window-okban lehet kijátszani. Ez tiszta sor.

 

Csak ebből több is van beékelve a folyamatábrán. Van erre valami jó tipp, hogy hogyan tartsd észben, hogy ne kelljen állandóan a folyamatábrát nézni, hogy most vajon van-e ilyen "window", ki tudom-e éppen most játszani a káryát?jamie

jamie

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.07, 08:03

Szívesen! A következő FP-ról már írtam lejjebb. Igaz nem a kártyákat linkelgettem hanem egyből a seteket. Persze lehetne részletesebben is végigmenni rajta...ha lesz időm megteszem! ;)

 

A 3 vagy több objective-t én se értettem...csak challange módban van az hogy lehet több objectived, de ez sima Jedi lap. Ki tudja, lehet lesznek később ilyen lapok amik csökkentik az objectivjeid számát vagy növelik, mint az az enhancement ami azt mondja hogy +1 Hoth objective-ed van ha számolod őket.

 

A Scum sztem is rendben van, minden fronton. Tulajdonképpen ők alkalmazzák egyedül 1-2 más laptól eltekintve a csak dark side-ra kidolgozott capture mechanizmust. Kiválóan húzzák az időt, de ha kell tudnak nagyot ütni is, jó arányban vannak characterek és vehiclek illetve az eventjeiket sztem nem kell bemutatni. Talán enhancementben kicsit gyengébbek mint a többiek, de most jön a Flamethrower :D

 

Szóval nem sztem kellett a Scumnak az erősítés, hanem a nagyközönség szerint! Azok a "profik" akik az FFG regionális versenyeire járnak nem használják őket csak bekeverik a Sith-be vagy Navy-be a jobb seteket. Hülyék ezek az amerikaiak...ferq odamész és szétcapturölöd őket!!! :Dferq

ferq

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 293 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.06, 15:40

Hát, én még Scum-mal nem nagyon kaptam ki. Elfogult vagyok vele szemben. Én biztos ezzel indulnék versenyen.

 

A Jodáékra valóban ráfért némi ráncfelvarrás, mert gyengék. Ti értitek: objective? Hogy lehet 3-nál több objective-t kontrolálni?

 

Várom már a deluxe-ot. Szerintem elsőként idey kollegának lesz meg először... Ha más nem, akkor még a megjelenés előtti hónapban kinyomtatja a lapokat, és némi renansszal, beteszi a deck-be :-)

 

Azért én a gyári, alap Boba Fettet sem éreztem gyengének... Mondjuk egy Home One-t nem tud capturel-ni...

 

Valóban a Flamethrower táp, főleg a speeder-ek ellen. Tematikus, nem?

 

Köszönjük Jamie-nek a véleményt, várjuk a köv. beharangozót akár a köv. FP-ről.

 

 

 

 

 jamie

jamie

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.06, 11:07

 

Köszi! Már el is olvastam mindkét cikket!

 

Jónak ígérkezik, sok régi harcosnak megkapjuk a felújított változatát mint Yoda vagy Boba Fett.

A Jedi és a Scum frakcióra fognak fókuszálni a deluxe-ban amit meg tudok érteni. A Jedi-re ráfért már kis erősítés hogy önállóan is megállja a helyét a harcban, míg a neten azt olvasom, hogy a Scum szerepel a leggyengébben az amcsi versenyeken és szinte mindenki csak részben használja őket kiegészítésként.

 

A Jedi a pár spoileres lap alapján azt fogja támogatni hogy végre sima Jedi deck-el menjünk lehetőleg és ne keverjük más light side mellé, mert a bónuszok többnyire a kontrollált Jedi objectivákért járnak. Pl új Yoda, vagy ez az objective. Ez az event baromira tematikus, de nem értem mi értelme, mert a light side-ról a tauntaunon kívül nem jut eszembe más creature, gondolom ezt is bővítik majd a deluxban.

 

A Scum-os spoilerelt lapok a Black Sun trait köré épülnek mint a galaxis legnagyobb bűnszervezete. Remélhetőleg valami kombót is kapunk a traitre és nem csak dísznek lesz mint a Renegade squadron trait (mellesleg ebből tippelem, hogy a jövőbeli Smuggleren alapuló deluxe meg a Renegade squadront fogja támogatni).

Az új Boba Fett kb olyan táp mint az új Dash Rendar, és a Flamethrower fegyver meg nagyon durvának néz ki! :)

Ezt a fickót meg nem is értem, bár időhúzásnak kiváló, ha már egy kiépült Light Side-ot szedsz le vele, ugyanakkor egy egyesével támadó smuggler ellen rosszul is elsülhet. Meg kell fontolni a használatát az biztos.

Ez az Entangled már most a kedvencem így látatlanban is...nincs is jobb mint felcserélni a sorrendet akkor amikor az ellenség már jól eltervezte a strike-ok sorrendjét! :D

Végezetül még ezt az objectivet emelném ki, amely 2v2-ben kötelezőnek tűnik, végre ki lehet venni a Home One-t a játékból rendesen :)

 

Hogy mit kapunk a pénzünkért?

 

Azt írják 26 objective set jön, amiből 12 kétszer lesz meg illetve 1-1 limites lesz.

Minden nem favorizált frakció kap 1-1 objectivet (Sith, Rebel, Navy, Smuggler). Nincs sok spoiler, de ezt kiemelném, mert szimpatikusnak tűnik, hogy a legszemetebb Dark side objectivről leszedjem az effektet, főleg ha több is van és nem tudok dönteni melyiket támadjam :)

A két favorizált frakció (Jedi, Scum) így gondolom 4-4et kap ami reálisnak is tűnik a jövőre nézve, hogy ha ez a cél hogy minden delux 2 frakcióra épül majd. Az 1-1 limites szerintem neutral objective lesz, bár nem lennék meglepve hogy ha az is az 1-1 favorizált frakcióhoz tartozna és valami nagyon erős setek lennének. Újabban a neutral setekkel mostohán bánt az FFG. A dark side-ba dobáltak 1-2 elég kukába való setet, míg a light side-ba csak azt zsúfolták be ami a Hoth-os rebelbe nem fért be.

Meglepőnek tartom, hogy challange deck nem jön 1v2 (1v3) módhoz, bár "nemrég" jött, de akinek tetszett az gondolom már rég kijátszotta azt. Nem tudom mekkora siker volt, mi Andúrilba nem játsszunk csak 2v2-t.

 

Ez a véleményem az új deluxról a morzsányi infók alapján!

Egyelőre még várom a Knowledge & Defense-t! :)mudleeska

mudleeska

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 232 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.06, 05:55

Helló!

 

A szabálykönyv megvan valakinek magyarul? Ha igen, dobjon egy pm-et légyszi.

 

Köszönöm srácok!rokarege

rokarege

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 599 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.05, 19:14

Új deluxe kieg: Between the Shadows, bővebb leírásjamie

jamie

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.05, 14:47

Nekem épp benne van a Rebel-es Hoth-os deckemben de még nem jött ki ez a lap eddig, csak az objective-ja :)

Kedvedért legközelebbre mindenképpen benne hagyom! ;)

Pl.: egy ha egy FX-7 Medical Assistant már lejönne, akkor a DS már elkezdhetne rettegni...

 ferq

ferq

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 293 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.05, 11:39

Idey kollega ötletét érdemes lenne megvalósítani. Legközelebb tolhatnánk a selejt lapokból egy-egy partit. Pl.: kezdetnek egy-egy szigorúan csak neutral deck-kel. Aztán érdemes lenne egy szabályrendszert kialakítani egy 50 non-used-cards/deck felépítésére.

Pl.: egy ha egy FX-7 Medical Assistant már lejönne, akkor a DS már elkezdhetne rettegni...

 

 

 

Sziasztok!

 

Ma természetesen ismét játék az Andúrilban este kb. 17:00-től. A játékkal még csak most ismerkedő, kezdő, haladó és profi játékosokat is szívesen látunk. Ha nincs paklid, de szeretnéd megnézni/kipróbálni, akkor itt a helyed. Kölcsönpaklit természetesen biztosítunk.

 

És a végére a lecke, amit minden sith-nek tudnia kell:

 

A béke hazugság, csakis szenvedély van.

A szenvedélyen keresztül erőhöz jutok.

Az erő segítségével hatalmat szerzek.

A hatalom által győzedelmeskedem.

A győzelmen keresztül a láncaim letörnek.

Az Erő felszabadít.

 

 

Üdv

Robi

 idey

idey

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 202 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.06.04, 08:57

Sziasztok!

 

Ma természetesen ismét játék az Andúrilban este kb. 17:00-től. A játékkal még csak most ismerkedő, kezdő, haladó és profi játékosokat is szívesen látunk. Ha nincs paklid, de szeretnéd megnézni/kipróbálni, akkor itt a helyed. Kölcsönpaklit természetesen biztosítunk.

 

És a végére a lecke, amit minden sith-nek tudnia kell:

 

A béke hazugság, csakis szenvedély van.

A szenvedélyen keresztül erőhöz jutok.

Az erő segítségével hatalmat szerzek.

A hatalom által győzedelmeskedem.

A győzelmen keresztül a láncaim letörnek.

Az Erő felszabadít.

 

 

Üdv

Robijamie

jamie

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2014.05.30, 09:51

A CardGameDB-n az új Force Pack lapjai.

 

A végére egy csemege az új lapok közül: Relentless Pursuit.

 

Hmm jó kis paklinak tűnik, ma jelent meg az FFG honlapja szerint.

Egyébként így gyors átfutás alapján tetszik a pakli. Örülök, hogy a Navy pihen most, már kicsit sok volt belőlük...

 

Érdekes az artworkje ennek a Relentless Pursuitnak, de tetszik! :) már csak ez hiányzott a Scumnak...tessék ezzel ki lehet fogni pakliből a sokak által retteget Aquaris Freeholdereket :) az objective set témája a rabszolgaság, a lapok is capture-ölnek keményen. Azért ez a Galactic Scum 1 resourc-ért nemrossz golyófogó 3 élettel :)

http://www.cardgamedb.com/index.php/starwars/star-wars-card-spoilers/_/echoes-of-the-force-cycle/knowledge-and-defense/the-slave-trade-knowledge-and-defense-111-1

 

A Jedi végre kap egy rakat blast ikont (4-et igaz csak fehéret) a Moldy Crow-val. Remélem azért később Kyle Katarn barátunk megkapja a Raven's clawt is maga alá :) Valley of the Jedi mint helyszín enhancement tökjó tematikus :)

http://www.cardgamedb.com/index.php/starwars/star-wars-card-spoilers/_/echoes-of-the-force-cycle/knowledge-and-defense/the-flight-of-the-crow-knowledge-and-defense-107-1

 

A Rebel érdekes módon kap még1 Hoth objective setet, pedig már vége a Hoth ciklusnak, de ezek szerint keveselték... mondjuk pont más frakciókba fért volna inkább Hoth-os cucc, mert a Rebel az ami tele van vele, és kiegészíthető a neutral hoth-okkal is, na mind1. Valójában tényleg a Rebelhez és a Navy-hez a legtematikusabb a Hoth és ez az új tábornok a filmből is ismerős :)

http://www.cardgamedb.com/index.php/starwars/star-wars-card-spoilers/_/echoes-of-the-force-cycle/knowledge-and-defense/the-hoth-gambit-knowledge-and-defense-108-1

 

A Sith pakli is végre kap egy Seeds of decayt fate kártyát, csak hogy le lehessen fókuszálni azokat a szemét elite+force kártyás ütős unitokat :) kapunk új Sith lovagot Sariss-al de nem tűnik túl erősnek, drága is, ikonjai se extrák, élete is kevés, a reakciója érdekes, néha lehet hasznos... A Darl Temple meg a Valley of the Jedi párja kb.

http://www.cardgamedb.com/index.php/starwars/star-wars-card-spoilers/_/echoes-of-the-force-cycle/knowledge-and-defense/the-plan-of-the-prophetess-knowledge-and-defense-110-1

 

Végül ebben a packban is van Smuggler. Eddig is elég erősek voltak, most is kaptak egy elég durva objectivet szerintem :) A Force fázisban kapsz egy ingyen lapot ami az erőbe számít az oldaladon, és ha nyersz meg is kapod a lapot...kicsit durva :) Ráadásul nem is azt írja hogy "your force phase" hanem "the force phase", így gondolom az ellenfél körében is használhatod...Csapatos játékban is durvának tűnik. Az egész set az erő körül machinál, a Hired hand unitok a Galactic Scum megfelelői, olcsó golyófogók. A resource-os enhancement is olyan mint a Jedi-é és a Sith-é. A fő unit a Hyperspace marauder meg egyenesen iszonyat táp, még szerencse hogy nem elite :) Az event meg ingyen ad 3 force ikont egy egységednek a force struggleben...próba nélkül nem akarok itt hülyeségeket mondani, de ez nagyon erős set-nek tűnik, és indokolatlannak érzem az eddig is bivalyerős Smuggler ilyen szintű tápolását (persze nem panaszkodom, nagy Solo fan vagyok :D )

http://www.cardgamedb.com/index.php/starwars/star-wars-card-spoilers/_/echoes-of-the-force-cycle/knowledge-and-defense/along-the-gamor-run-knowledge-and-defense-109-1

 

Jamieidey

idey

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 202 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2014.05.29, 09:13

Srácok!

 

A CardGameDB-n az új Force Pack lapjai.

 

A végére egy csemege az új lapok közül: Relentless Pursuit.

 

Megmutatsz egy elfogott lapot, szépen feltúrod a kollega pakliját és elfogod a párját is. :) És ez mind, mindössze 1 Resource-ba kerül. Csodálatos. :D

 

Üdv

Robi

 
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]