Ugrás tartalomhoz


Fotó

Mage Knight

társasjáték

  • Válasz írásához lépj be
84 hozzászólás érkezett eddig

MageKnight

MageKnight

    Újdonsült fórumozó

  • Fórumita
  • 2 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2018.02.05, 12:33

Sziasztok,

 

A Mage Knight lost legion magyar fordítása engem is érdekelne (most sikerült megsze

Mint alább is leírtam ezt mrakostube youtuber-nek köszönhetjük másrészt pedig a készítőnek. 
Játékszabály:
https://drive.google.com/drive/folders/0B0SFgGgrXj59WGlWMUdHUzQwYWc


Módosította MageKnight: 2018.02.05, 12:35


MageKnight

MageKnight

    Újdonsült fórumozó

  • Fórumita
  • 2 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2018.02.05, 12:29

A mage knight fordítása! Köszönet a készítőnek és persze mrakostube   youtuber-nek  aki a videójának komment szekciójába bekommentelte a játékszabály linkjét! Itt a videó amit ajánlok megnézni mert itt be is mutatja a Mage Knight-ot:  https://www.youtube.com/channel/UC0taynLLWj-0goxiAA-f_ag


​Játékszabály, kártyalapok stb.:
https://drive.google.com/drive/folders/0B0SFgGgrXj59WGlWMUdHUzQwYWc



mrakos

mrakos

    Újdonsült fórumozó

  • Fórumita
  • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2015.11.11, 22:46

Sziasztok,

 

A Mage Knight lost legion magyar fordítása engem is érdekelne (most sikerült megszerezni).

Előre is köszönöm.



mistpain

mistpain

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 103 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2015.09.07, 06:47

Hell!

 

Érdeklődnék, létezik-e // készül-e szabálykönyv-magyarítás a:

 

Mage Knight: The Lost Legion

https://boardgamegeek.com/boardgameexpansion/130704/mage-knight-board-game-lost-legion

 

játékhoz?

 

Választ // infót előre is köszi!

 

M.



nargoth

nargoth

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 50 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2015.08.03, 07:32

Nagyon szépen köszönöm! Javítottam őket!

 

Diplomácia a kártyaképen már jó volt, elfelejtettem átvezetni.

 

https://www.dropbox.com/sh/5p5cf6no8kyrnuq/AACdXJfvymH5RL3Ye8ITWtf-a?dl=0

 

4, 5/20.

GYÓGYFŰKERESKEDŐK (HERBALISTS)

3 2 Gyógyulás

 

10, 11/20.

UTEM ŐRZŐK (UTEM GUARDSMEN)

3 2 Támadás

 

19/28.

DIPLOMÁCIA (DIPLOMACY)

2 Befolyás.

Ebben a fordulóban a Befolyást Védekezésként is használhatod.

---

2 4 Befolyás.

Válaszd ki, hogy Jég, vagy Tűz. Ebben a fordulóban a Befolyást a választott elem Védekezéseként is használhatod.

 


  • olompumpa kedvelte ezt

R1200GS

R1200GS

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 177 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2015.08.02, 20:13

4, 5/20.

GYÓGYFŰKERESKEDŐK (HERBALISTS)

3 2 Gyógyulás

 

10, 11/20.

UTEM ŐRZŐK (UTEM GUARDSMEN)

3 2 Támadás

 

19/28.

DIPLOMÁCIA (DIPLOMACY)

2 Befolyás.

Ebben a fordulóban a Befolyást Védekezésként is használhatod.

---

2 4 Befolyás.

Válaszd ki, hogy Jég, vagy Tűz. Ebben a fordulóban a Befolyást a választott elem Védekezéseként is használhatod.

 

 



nargoth

nargoth

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 50 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2015.03.16, 11:13

"13/20.

ROMBOLÁS (DEMOLISH)

Hagyd figyelmen kívül a megerősített jellemzőket ebben a fordulóban.

Az ellenségek -1 Páncélt kapnak (a minimum 1-ig)."

 

Szerintem itt kimaradt, hogy ez csak a helyszínek megerősített jellemzőire vonatkozik (Ignore site fortifications this turn.) Legalábbis FAQ-ból is ez jön le.



nargoth

nargoth

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 50 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2015.03.09, 10:12

Kártyák, fki fordítása alapján. A talált hibákat javítottam:

 

https://www.dropbox.com/sh/5p5cf6no8kyrnuq/AACdXJfvymH5RL3Ye8ITWtf-a?dl=0



csibu

csibu

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 1750 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.09.03, 17:23

Hát úgy érthető. A városnál pláne hiba ha ki akarjátok maxolni meg megvártok mindenkit. Mire a városhoz értek kell olyan erősek legyetek hogy két támadással egyedül leverjetek egy kisebb szintű várost. Ha koopban nyomjátok sem érdemes hárman egy városra menni.

 

Mire a városi területekre juttok már legalább 6-os kézlimittel kell rendelkeznetek és 1 olyan haladó akcióval amivel gyorsan lehet haladni (pl. Song of Wind vagy vmi ilyesmi). Igen, ez tipikusan olyan játék, hogy a laphúzás nagyon meghatározó, de mégis bármit megtehetsz. Ne ragaszkodjatok az egész kezetekhez, különben egy helyben fogtok toporogni. Ez a játék rákényszerít, hogyha haladni akarsz és nincs mozgós kártyád, akkor bizony a mozgásért áldozatokat kell hozni. :) Különben ott fogtok rostokolni 2 mezőnyire a mágustoronytól. :) Úgy kell összehozni a támadási kombókat hogy 3 kártyából összejöjjön a győzelemhez kellő kombó, mert előtte még oda is kell mozogni.

 

De pont ettől lesz rettentően fontos, hogy minél több egységed legyen. Azokkal vagy mozogni tudsz így, vagy ha támadó lapokkal mozogsz, akkor ők le tudják ütni az ellenséget. :)

 



auer

auer

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 5039 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.09.03, 11:09

Co-op-ban toltuk az ostromot 3an mentünk rá. tény nem kaptunk sebzést de előtte mindenki 3 körig pörgette a decket h legyen rendes kártya a kezében.

A mozgás ott volt gond h nagyon sok erdő/sivatag, illetve a városok környéke eleve 4-es terület, pár sárkánnyal.

 

Van hogy nem tud mozdulni az ember mert nincs olyan lapja, vagy tud mozogni de nem tud harcolni mert azok nem jöttek fel. Az elején egyik játékos 3-4 turn-ig kerülgetett egy mage towert mire le tudta verni.



csibu

csibu

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 1750 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.09.03, 10:54

 

...

 

Vigyázz, általában a helyszínekre rá kell lépni, hogy interakcióba léphess vele! Egyetlen kivétel az, amikor ott ellenség található, akkor elegendő mellé lépni (de akkor meg előbb úgyis le kell győzni, hogy aztán ráléphess adott helyre)!


 

 

Hm. Mi eddig úgy vettük hogy elég mellette állni. Ok akkor erre is figyelünk.

 

Még egy dolog: nincs ötlet könnyítésre? megpróbáltuk 3-an a blitz conquest-et de 1 várost sikerült leverni a 3ból, egyszerűen nem volt időnk. Pl a mozgás nagyon sok energiát visz el, a mozgásköltség csökkentésén gondolkodtunk el.

 

Bizony! Ezért az is lehet, hogy valaki sokáig befoglal egy helyet, mert rálép és nem mozog el onnan, és akkor mások elől veszi el az interakciós/gyógyulós/kristályszerzős lehetőséget.

 

Nem lehet, hogy mást  is félreértettetek? Nekünk eddig gyakorlatilag az összes játékunk sikeres volt. Tény, hogy sokat kell mozogni, de ha sokszor visszafordultok, akkor természetesen nehezebb lesz a dolog. Esetleg próbáljátok meg ugyanezt a küldetést kooperatív módban, és beszéljétek meg ki mit csinál és egyszerre rohamozzátok meg a várost. Úgy mindenképpen sikerülnie kell.

 

Nálunk azzal megy el mindig sok idő, hogy megpróbáljuk (főleg eleinte) kimaxolni a hacot, úgy, hogy semmiképp ne kapjunk sebzést. Pedig ez tipikusan az a játék, hogy egy idő után muszáj, hogy bevállalj pár ütést. Ami ütős kombó tud lenni, ha távolsági fegyverre gyúrsz. A zöld és egy-két komolyabb szörnyet is le lehet győzni 1-2 katapultos/íjászos egységgel meg olyan haladó kártyákkal, skillekkel, amik távolsági fegyverre adnak bónuszt. (Merthogy nem szabad elfelejteni: ezek sima attack-ként is funkcionálnak, azaz egy "range attack 3" felhasználható 3 sima attackra is a harcban). Egyébként az is tény, hogy a játék eleje lassabban indul be, de mint mondtam nekünk sosem volt "kifutunk az időből" gondunk. 

 

Ha mégis továbbra is fennáll ez nálatok, akkor egyszerűen csak bővítsétek ki az adott játékot egy teljes nappal - erről a játék közben is határozhattok.


Módosította csibu: 2014.09.03, 10:56


auer

auer

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 5039 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.09.03, 07:42

...

 

Vigyázz, általában a helyszínekre rá kell lépni, hogy interakcióba léphess vele! Egyetlen kivétel az, amikor ott ellenség található, akkor elegendő mellé lépni (de akkor meg előbb úgyis le kell győzni, hogy aztán ráléphess adott helyre)!


 

 

Hm. Mi eddig úgy vettük hogy elég mellette állni. Ok akkor erre is figyelünk.

 

Még egy dolog: nincs ötlet könnyítésre? megpróbáltuk 3-an a blitz conquest-et de 1 várost sikerült leverni a 3ból, egyszerűen nem volt időnk. Pl a mozgás nagyon sok energiát visz el, a mozgásköltség csökkentésén gondolkodtunk el.



csibu

csibu

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 1750 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.09.02, 14:30

Köszi, akkor ezen átlapoztam.

Még egy dolog mert az angolból nem volt egyértelmű: ha falu (v bármi) mellett állok akkor interaction van vele. Lehet kombinálni a dolgokat? tehát gyógyítok és egységet veszek, egyszerre több egységet veszek (mage towernél egység és spell)

Mi egyszerre egy dolgot engedtünk.

Nincs mit. Ha ez kicsit megnyugtat, én is csak nehezen találtam rá.

 

Vigyázz, általában a helyszínekre rá kell lépni, hogy interakcióba léphess vele! Egyetlen kivétel az, amikor ott ellenség található, akkor elegendő mellé lépni (de akkor meg előbb úgyis le kell győzni, hogy aztán ráléphess adott helyre)!

 

A helyszínek magyar nyelvű áttekintő táblázata (még tavaly készítettem) innen letölthető:

http://boardgamegeek.com/filepage/86384/mage-knight-hungarian-references

 

Kérdésedre válaszolva: igen, ha interakciót választasz, akkor bármennyiszer végrehajthatsz  bármilyen kombináció interakciót ami az adott helyszínhez tartozik, így akár több egység is szerezhető ugyanabban a körben.

 

Szintén a 3. oldal jobb felső részén olvasható:

"5. You may buy any number of things of the same or different types during an interaction, as long as you have the Influence points to pay for them. (You apply the bonus or penalty (for Reputation and for Shield tokens in a city) only once per turn, no matter how many things you buy.)

 

Amire figyelni kell, hogy az interakció kezdetekor kell összeszámolnod az összes felhazsnálandó influence pontodat, tehát ha ezzel az interakcióval szerzel olyan kártyát ami influence-t ad, akkor azt már ebben a körben nem használhatod fel erre.


Módosította csibu: 2014.09.02, 14:31


auer

auer

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 5039 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.09.02, 13:37

Köszi, akkor ezen átlapoztam.

Még egy dolog mert az angolból nem volt egyértelmű: ha falu (v bármi) mellett állok akkor interaction van vele. Lehet kombinálni a dolgokat? tehát gyógyítok és egységet veszek, egyszerre több egységet veszek (mage towernél egység és spell)

Mi egyszerre egy dolgot engedtünk.


Módosította auer: 2014.09.02, 13:39


csibu

csibu

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 1750 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.09.02, 13:23

A város kártyákon van jelzés hogy mit lehet velük kezdeni miután meg vannak hódítva. 2 egyértelmű spell illetve artifact vásárlás, viszont a másik kettő (advanced action? unit?) nem egyértelmű. Ezek mit adnak hogy működnek? próbáltam neten keresni de nem találtam rá választ. kösz.

 

Szabályfüzet 7. oldal teteje:

 

MK_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Módosította csibu: 2014.09.02, 13:24


auer

auer

    Régi fórumozó

  • Fórumita
  • 5039 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2014.09.02, 09:48

A város kártyákon van jelzés hogy mit lehet velük kezdeni miután meg vannak hódítva. 2 egyértelmű spell illetve artifact vásárlás, viszont a másik kettő (advanced action? unit?) nem egyértelmű. Ezek mit adnak hogy működnek? próbáltam neten keresni de nem találtam rá választ. kösz.



mudleeska

mudleeska

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 213 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.02.11, 12:13

Köszi!


Helló!

Kérdésem lenne, a The Lost Legion-nal kapcsolatban. Amikor Volkare Questjét játszom solo-ban, akkor ugye a Deed deckjéből húzom fel a lapokat, amikor ő jön.
Kérdéseim, amire nem találtam választ:
- ha olyan action lapot húz, amellyel mozognia kell, akkor dobok a mana kockával, és megnézem, melyik irányba kell mennie. De a sheet-en csak három nyíl van. Tehát, ha pl. feketét, sárgát, fehéret, stb dobok, akkor merre megy?
- Ha piros action lapot húzok, akkor maga körül néz szét volkare, és támad. De ha én tőle messze vagyok, >2 hex, akkor gyakorlatilag nem történik semmi?

Előre is köszi a válaszokat!


Szia!
Nem így működik a dolog, hanem úgy hogy amikor Volkare köre van akkor felcsapsz egy lapot az ő paklijából. Ha kék, fehér vagy zöld színű lapot csapsz fel akkor lépni fog abba az irányba amilyen színű az adott lap. (ezen kívül, ha van olyan színű manakockád amilyen a kártya színe volt akkor azt újra kell dobni --> szóval azt rontottad el, h nem a kockadobás dönti el a lépés irányát)
A másik kérdésre a válasz az, h igen, ilyenkor gyakorlatilag nem történik semmi :)


szesze1

szesze1

    Újdonsült fórumozó

  • Fórumita
  • 2 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.02.10, 20:04

Helló!

 

Kérdésem lenne, a The Lost Legion-nal kapcsolatban. Amikor Volkare Questjét játszom solo-ban, akkor ugye a Deed deckjéből húzom fel a lapokat, amikor ő jön.

Kérdéseim, amire nem találtam választ:

- ha olyan action lapot húz, amellyel mozognia kell, akkor dobok a mana kockával, és megnézem, melyik irányba kell mennie. De a sheet-en csak három nyíl van. Tehát, ha pl. feketét, sárgát, fehéret, stb dobok, akkor merre megy?

- Ha piros action lapot húzok, akkor maga körül néz szét volkare, és támad. De ha én tőle messze vagyok, >2 hex, akkor gyakorlatilag nem történik semmi?

 

Előre is köszi a válaszokat!

 

Szia!

Nem így működik a dolog, hanem úgy hogy amikor Volkare köre van akkor felcsapsz egy lapot az ő paklijából. Ha kék, fehér vagy zöld színű lapot csapsz fel akkor lépni fog abba az irányba amilyen színű az adott lap. (ezen kívül, ha van olyan színű manakockád amilyen a kártya színe volt akkor azt újra kell dobni --> szóval azt rontottad el, h nem a kockadobás dönti el a lépés irányát)

A másik kérdésre a válasz az, h igen, ilyenkor gyakorlatilag nem történik semmi :)

 

 



olompumpa

olompumpa

    Érdeklődő fórumozó

  • Fórumita
  • 63 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.02.06, 09:43

úgy segítenék, ha meglenne a kiegészítő :( , de sajnos ennek híján..



mudleeska

mudleeska

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 213 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2014.02.04, 13:47

Senki többet harmadszor?:)

 

Helló!

 

Kérdésem lenne, a The Lost Legion-nal kapcsolatban. Amikor Volkare Questjét játszom solo-ban, akkor ugye a Deed deckjéből húzom fel a lapokat, amikor ő jön.

Kérdéseim, amire nem találtam választ:

- ha olyan action lapot húz, amellyel mozognia kell, akkor dobok a mana kockával, és megnézem, melyik irányba kell mennie. De a sheet-en csak három nyíl van. Tehát, ha pl. feketét, sárgát, fehéret, stb dobok, akkor merre megy?

- Ha piros action lapot húzok, akkor maga körül néz szét volkare, és támad. De ha én tőle messze vagyok, >2 hex, akkor gyakorlatilag nem történik semmi?

 

Előre is köszi a válaszokat!

 




[Fantasy háttér] [Sötét háttér]