Ugrás tartalomhoz


A cyberpunk feeling


  • Válasz írásához lépj be
442 hozzászólás érkezett eddig

_-lasereyegecko (NPC/NJK)

_-lasereyegecko (NPC/NJK)
  • Látogató

Kelt 2004.01.13, 23:17

Hello arcok, nemtom alkalmasabb fórumot találhattam volna -e a kérdésemre, de a cp VILÁGGAL kapcsolatos fórumokból mintha nem lenne túltengés.

Tehát: el tudja valaki mondani, hogy mi az a dodgeball? Sok helyen vanróla szó a kiadványokban, de részlteket valahogy nem találtam eddig. Annyit tudok hogy sport,, talán csapatsport, gyorsnak meg keménynek kell lenni és elég erőszakos game. Egyéb?


-lsg

Proximo

Proximo

    Rendszeres fórumozó

  • Fórumita
  • 202 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.13, 16:08

Az alábbi írást egy német CP2020 oldalon találtam, mesélőknek szól. A könnyebbség kedvéért lefordítottam.

A kétségbeesés inspiráló hatása a cyberpunk 2020 sötét világában.

Sok mesélõ próbálja érzékeltetni a kiszolgáltatottság és kétségbeesés érzését a játékosokkal és talán nem tudja hogyan is tegye. Ami itt következik, nem a tökéletes megoldás, de segítséget nyújthat.
1. Ölj!
De nem feltétlenül JK-kat. Lehet úgy játszani, hogy néhány NJK tartalék JK-ként, helyi színfoltként szolgál. Egy különösen szerencsétlen történetben pl két NJK-t rossz kockadobások öltek meg. A játékosok érezhették, hogy ha õk dobnak 1-est a kitérésre, akkor õk mostanra hamburger hús lennének. Ölj olyanokat, akik segítik a játékosokat. Mondják el segítõ tippjüket, aztán a csatornából kerülnek elõ vízihullaként. Ezután jöhet a hivatalos híradás, miszerint aerodyne balesetben haltak meg. A játékos-halál kezelésére jó módszer, ha egy kisebb NJK csoport folyamatosan kapcsolatban van a játékosokkal, és amikor valaki JK-ét megölik, azonnal az egyik NJK bõrébe bújhat. Ezáltal a folyamatosság megõrizhetõ, de vigyázzunk, nehogy az új karaktert át akarják formálni a régi mintájára.
2. Érzékeltesd a lakosság közönyét!
A karakterek felderíthetnek valamilyen szörnyûséges tettet és aztán miután néhány napig a híradások miatt a rémálom szünetel, újra kezdõdik minden, az átlag, az agymosott lakosság pedig már el is felejtkezett a dologról. Senkit sem érdekel már, a JK-k feladata, hogy az emberek orra alá dörgölje, mi folyik körülöttük.
3. Lopj!
Errõl a CP alapkönyv is tesz említést, de egy kis kidolgozást még igényel: leginkább azt, hogy mit NE lopjunk el. Ha a játékosok kalózrádiósok, ne lopd el a rádiójukat. Ha kamionsofõrök, akkor ne a kamion tûnjön el. Ha a játékosok csak felhalmozzák a cuccokat, akkor érdemes leginkább elvenni tõlük. A szerepjátékos kötõdéseket viszont ne vegyük el, tehát azokat a dolgokat melyek által a karakter meghatározza önmagát. Különben a válasz az lesz: "a szerepjáték nem mûködik, hát vegyük elõ az FN-RAL-t, mindent szétlövök".
4. Érzékeltesd a rendõrség diktatórikus mivoltát!
Õk megúszhatnak mindent, és ráadásul mindig jobbak a fegyvereik mint a játékosoknak. Verd a játékosok fejébe, hogy a rendőrőrsre menni csak akkor jó ötlet, ha több pénzed van, mint annak, akit be akarsz fújni. A rendõrök ne habozzanak hidegvérrel lelõni valakit, ha nincs kedvük bevinni az illetõt az õrsre további kihallgatásra.
5. Erõsen balkanizáld a várost.
A gazdagok és a szegények egymástól elkülönítve éljenek. Ahhoz, hogy a város jobbik felére juthasson valaki, ellenőrzésen kell átesnie. A vállalati negyedben biztonságos az utcán sétálni, míg a nyomornegyedben semmikor sem biztonságos. A cégnegyed rendőrei segítőkészek és barátságosak, míg a szegénynegyedben legalább hármasával járőröznek krómozott energiapáncéljaikban, olyan fegyverekkel, melyek ránézésre bármit el tudnak pusztítani. A folyóval elválasztott város elég jól működik.
6. A véletlenszerű őrület megszokott rutin.
Őrültek menjenek oda a játékosokhoz és ordítozzanak velük. Támadják meg a játékosokat véletlenszerűen. Sok olyan dolog történjen, amelynek nincs a kaland kimenetére hatása. Csak azért, mert a játékosok az X cég ellen harcolnak, még nem jelenti, hogy minden utcai banda támadása annak tudható be, hogy az X cég felbérelte őket. Legtöbbször csupán az a helyzet, hogy „rossz helyen vannak, rossz időben”.
7. Érzékeltesd a város hangulatát.
Ha láttál már filmet nyomornegyedről, tudod, mennyire rosszak lehetnek a körülmények. Az épületek bedeszkázva, az enyészet és vizelet szagától bűzlenek. Az emberek úgy mozognak, mint a patkányok, mindig a fal mellett és elkerülve a fényt. Az ég mindig halott és szürke. Olyan sok szemét van az utcán, hogy a járdát alig lehet látni. Az egyetlen élő növényzet a beton repedésein kinövő gyom. A gyerekek patkányokra vadásznak, hogy megehessék őket.

_SnowBeast (NPC/NJK)

_SnowBeast (NPC/NJK)
  • Látogató

Kelt 2003.03.09, 00:46

Szomorúság ellen a legjobb móka, ha ledarálsz néhány boostert!!! :buszke:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]