Ugrás tartalomhoz


Fotó

Kalandos históriák (Helvéczia játékbeszámolók)


 • Válasz írásához lépj be
76 hozzászólás érkezett eddig

Ratface

Ratface

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.03.03, 09:22

Megvolt a második mesém, most már tényleg hamarosan írom a beszámolókat.
A jelenlegi állás szerint egy kalandozó kényszerült nagy szolgálatot tenni a patásnak, a másik három inkább buzgón imádkozik... de a sorsukat Ők sem kerülhetik el...
:hedbeng2: :gonosz: :hedbeng:Morak

Morak

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1011 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.02.18, 12:14

Sikerült egy ördögien szerencsétlen kártyahúzással az Ördög szolgálatába állítani a német fegyvermestert.

 

Az Ördög arra kérte, hogy szentségtelenítsen meg egy katolikus templomot [falakat ürülékkel mocskolni, a keresztet a Hold fényében elégetni és táncolni a lángoló kereszt körül]. :)

 

A szitu az volt, hogy néhány erdőben éldegélő elvadult kutya beszorította őket egy elég halálos helyzetbe és ijedtében Isten helyett az Ördög segedelmét kérte. A vén patás le is rántotta a kutyuskákat magával a Pokolba, de a 21-es játékban az oktalan németnek 24 jött ki eredményül. :)Ratface

Ratface

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.24, 09:57

Morak!
Örömmel olvastam, hogy sikerült összehoznotok az első játékot.
Köszönöm a beszámolót! Jó olvasni a Helvécziai kalandozásokról ok.gif.pagespeed.ce.t_qHhiLIdn.gif

(OFF) Nohát.Végre elérkezett ez az idő is. Lemeséltem az első Helvéczia kalandot. (/OFF)

A franczia vagabund megérkezvén Helvécziába, lerongyolódva, éhezve, úgy döntött, hogy rablógyilkosok kergetése...

(OFF)Ez csak egy bemelegítő játék volt, hogy megismerjük a mechanikát. Mindösszesen két és fél óra volt az egész, de mindketten nagyon élveztük. (/OFF)

 elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4363 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.24, 08:38

Jó kezdet! Tempósan mesélve egészen sok fért abba a két és fél órába. :)Morak

Morak

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1011 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.23, 22:02

(OFF)

Nohát.

 

Végre elérkezett ez az idő is. Lemeséltem az első Helvéczia kalandot.

(/OFF)

 

A franczia vagabund megérkezvén Helvécziába, lerongyolódva, éhezve, úgy döntött, hogy rablógyilkosok kergetése helyett [egy nemesember keresett bátor férfiakat hajtóvadászathoz, és hős vagabund leányunk férfinak álcázva magát rója a végtelen utakat] beáll napszámosnak a kovácshoz. Sajnos gyenge fizikuma miatt nem bírta a munkát így másnapra ájultan rogyott a szeneslapát mellé így kiebrudalták. Így orrát lógatva somfordált be a közeli fogadóba s utolsó rezeiből kivett egy szobát.

Másnap megtudta, hogy elkapták a rablógyilkosok egyikét, a többit kardélre hányták. Sőt, megtudta a nevét is, s így felismerte, hogy az elfogott személy szeretett atyjának régi katonacimborája.

 

Úgy döntött hát, hogy kiszabadítja.

 

Előbb beállt volna várkatonának, de az őrmester próbáján elbukott. Egy legényét kellett volna kardvívásban legyőzni, de az egyszeri legény bizony felülkerekedett a vagabund vívótudományán. De felvették lovásznak. S eme álcát ügyesen kihasználva leosont a cellákhoz, s egy részeges börtönőrt semlegesítve [csak leütötte, nem akarta megölni] felöltötte egy börtönőrfizimiskáját. Megszerezte a kulcsokat [saját tolvajkulcsa nincsen, mert hát szegény vagabund az övé, nem telik neki ilyen hívságokra], amiket a fogolynak eljuttatott. Mert kiderült, hogy tényleg jó atyjának a cimborája, aki azért dezertált a seregből, mert valamelyik háborúban azt a parancsot kapták, hogy lőjenek le ártatlanokat. Hát ez volt a mese, vagabundunk el is hitte így a kiszabadulást segítendő, az Ördögöt segítségül hívva, felgyújtotta a szalmabálákat, s míg a tüzet oltották a várnépek, addig a fogoly megszökött.

 

Hősünk, dolga végeztével visszavedlett egyszerű vándornak a képibe, s folytatta útját az ismeretlen felé.

 

(OFF)Ez csak egy bemelegítő játék volt, hogy megismerjük a mechanikát. Mindösszesen két és fél óra volt az egész, de mindketten nagyon élveztük. (/OFF)


Módosította Morak: 2014.01.23, 22:03


rmordon

rmordon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 117 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.14, 08:29

Megeskette e csapattagokat :D szép is es a bizalom :D teljesen jogos! XD Gratula a beszámolóhoz

alister

alister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 3451 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.13, 21:46

(OFF)Tegnap lemeséltem A hét latort egy már nem teljesen kezdő*, csak lányokból álló csapatnak. Az egyszerűség kedvéért a példakaraktereket használtuk: szerencsére mindenki talált kedvére valót, sőt, a játék végére egészen a szívükhöz nőttek.
*: meséltem már nekik egy Changeling-kampányt meg egy pár alkalmas Dungeon Squad történetet, amikor nem volt ott mindenki a Csingilinghez, plusz az egyikük játszik egy másik csapatban(/OFF)


A csapat:
Isolde Knecht, 2. szintű német deákhölgy, ki bár a gyengébbnek mondott nem tagja, de a csapat erős karjának bizonyult;
Giancarlo Castiglioni testvér, 2. szintű olasz pap, ki szép szavakkal és magasztos szónoklattal kívánta a baj elejét venni, de életét védve a botot is ügyesen forgatta;
Valérie de Montcalvan, 2. szintű franczia párbajhősnő, kinek szép orczája bizalmatlan és sunyi szívet takar; és
Venczel Starny,2. szintű cseh deák, ki sok sebek szerzett, ám sokat ki is osztott, és végül diadalmaskodott.

Innentől ne olvassa, aki lejátszaná a példakalandot!

Mikor dolguk után járva Oberwalden falujába érte őket az éjszaka, az utazók barátságtalan fogadtatásban részesültek: szó szerint kikergették a faluból a társaságot. Rövid ismerkedés után a vándorok együtt indultak tovább, hátha valami éjjeli szállásra bukkannak. Bukkantak is, de nem ám szállásra, hanem egy mohos kőkeresztre, s a kőkereszt aljában a hortyogó Zöld Bernárdra.
Isolde felébresztette Bernárdot, és miután tisztázták vele, hogy nem akarják megverni és (még jobban) kirabolni, elmondta, hogy az úton feljebb van egy ház, ott verték meg és rabolták ki a latrok, akiket egy Raoul nevű úrféle vezetett (erre Valérie kiköpött oldalra - nem bírja az arisztokratákat), amikor bezörgetett éjszakai szállást kérni. További faggatózásukra kiderült, hogy Bernárd molnár volt, aki azért kényszerült vándorlásra, mert egy csapat őrült se szó, se beszéd berontott a malomba, leölték az inasait, majd csóvát vetettek a malomra, és ő is csak alig tudott elmenekülni előlük. Felfedeztek egy ösvényt is a kőkereszt mögött, ami a sűrűbe vezetett, de hosszas tanakodás után inkább nem koczkáztatták meg.
Hosszas rábeszélés és csapat tagok esküje után, miszerint a füttyjelére a segítségére sietnek, Valérie előreosont felderíteni, és egy mohos kőívnél fel is fedezett két latort, amin koczkajátékkal múlatták az időt. Visszament szólni a többieknek, és hosszas tanakodás után úgy döntöttek, tőrbe csalják a haramiákat. Valérie az erdő szélén előre lopakodott, míg a többiek hangosan danolászni kezdtek. Meghallotta ezt a két zsivány (Vörös Müller meg Zsebes), és elindultak megnézni, ki danolászik az ő vidékükön. Ahogy megpillantották a közeledő zsiványokat, Isolde, Venczel és Giancarlo testvér elrejtőztek, szegény Bernárdot hagyva ott csaliként. A haramiák lépre mentek: ahogy megrohanták a rémült molnárt, a csapat rájuk vetette magát. Zsebest Isolde azonnal a földre rántotta, és ott is tartotta, míg Vörös Müllert Venczel és Giancarlo próbálta meg elfogni. Végül ez sikerült, bár Venczel szerzett egy csúnya zúzódást. Kivallatták, majd a kőkereszthez kötözték a foglyokat. A rablóktól tudomást szereztek róla, hogy a vezérük, Raoul, aki félelmetes ember, éjfélre fontos vendéget...
Eközben Valérie az erdőszélen osonva a ház oldalába került, és felmérte a terepet a ház körül. Balszerencséjére felrúgott egy rozsdás vödröt, és a bentiek meghallották, hogy kint ólálkodik. Sikerült visszainalnia az erdőbe, így nem fedezték fel. Hátulról megkerülte a házat, és belesett a szakadék felőli ablakon, ahol látta a mulatozó zsiványokat és a kristálygömbjével játszó Raoult, majd a ház sarka mögé bújva leadta a megbeszélt füttyjelzést.
Közben a többiek a várakozást megunva elmentek a kőívig, ahol megszemlélték és Isolde beazonosította a címert, majd az erdő szélén elosontak a ház előtt. Már elérték az erdőben délre vezető ösvényt, amikor meghallották Valérie füttyjelét. Mind odaosontak a ház oldalához, kivéve Giancarlo testvért, aki egyenesen az ajtóhoz ment, és bezörgetett. Az egyik (név szerint Nyakazó) nyitott ajtót, és le akarta csapni, de Giancarlo testvér belefogott egy Tartalmas Prédikáczióba, ami Lator és Francois kivételével mindegyik haramia figyelmét megragadta. Előbbi félretaszította Nyakazót, utóbbi felkapta a puskáját. Isolde a Csontkulcs segítségével kinyitotta az ablakot, Venczel pedig beszökkent és megszúrta Francois-t. Kitört a a harcz. Valérie tőrt vetett Latorra, de elvétette, és a rezegve a falba álló penge felriasztotta Nyakazót. Isolde is a terembe mászott, majd egyetlen csapással a földre terítette az eszmélő zsiványt. Francois meglőtte Venczelt, aki cserébe ledöfte őt, Lator pedig hasba vágta Giancarlo testvért, akiben benne szakadt az ima, de utána összeszedte magát, és botjával bezúzta a haramia koponyáját. Az eszmélő Raoul megpróbálta bebörtönözni Venczelt, de a deák lerázta magáról a varázslatot, Valérie pedig egy lövéssel leterítette a haramiák vezérét, mire Ostoba Heinz rácáfolt a nevére, és azonnal megadta magát. Megkötözték, majd átkutatták a házat. Ám a sok tervezéssel, osonással és kutakodással eltelt az idő, és az oberwaldeni harang elütötte az éjfélt...

Nagy kocsizörgéssel megérkezett a Komámuram, és be is nyitott, ám nagy belépőjének hatásosságát lerontotta, hogy Valérie pisztolyt fogott rá, Giancarlo testvér pedig a feszülettel és Isten szent nevével kiűzte őt a házból. Ezután a csapat úgy döntött, hogy a hullákat elrekkentik, és a házban éjszakáznak.

És itt fejeztük be, A lányoknak nagyon tetszett a játék (sőt, a példakaraktereket is megkedvelték :) ), úgyhogy majd folytatás is következik. :)


rmordon

rmordon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 117 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.10, 15:03


Én köszönöm! :sor:

Zöld fény! Fusd át, egészítsd ki, javíts, ahol úgy érzed, és ha készen vagy, küldd el nekem! A többit intézem, ahogy időm engedi.
Nem sürget a tatár, nem kell kapkodni, de abba a hibába se ess, hogy sok túl sok időt szánsz rá, és végül teljesen más hangulatú lesz közben. ;)

Rendben! Köszi szépen! Vasárnap valószínűleg lesz rá időm. Csak hibajavítást eszközölök, túl sok mindent nem írok át, maximum akkor, ha valahol előbújik bennem Ödön :gonosz:

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8188 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.10, 00:18

Én köszönöm! :sor:

Zöld fény! Fusd át, egészítsd ki, javíts, ahol úgy érzed, és ha készen vagy, küldd el nekem! A többit intézem, ahogy időm engedi.
Nem sürget a tatár, nem kell kapkodni, de abba a hibába se ess, hogy sok túl sok időt szánsz rá, és végül teljesen más hangulatú lesz közben. ;)

rmordon

rmordon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 117 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.09, 16:30

Én köszönöm! :sor:

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8188 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.09, 16:16

Értem! Erre nem gondoltam, ha van értelme természetesen nagyon szívesen dolgozok vele, csak nem hittem volna, hogy van. Ez esetben viszont elfogadom mindkét felajánlást. Átjavítom és elküldöm Neked priviben, ha komolyan gondolod.
Köszi

Szerintem van értelme. Persze ezt igazán nem fogjuk tudni mérni, így én köszönöm meg már most, ha ennek ellenére hajlandó vagy befektetni a szükségesnek energiát a történet "retusálásba". :)
Bár BePe szerintem ezer örömmel átveszi cikként az írást, addig azért ne kezdj bele a munkába, amíg nem egyeztetek vele. Köszi szépen! :sor:

rmordon

rmordon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 117 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.09, 16:04


Nagyon köszi :D Azért jó sok helyesírási (ciki) meg stilisztikai hiba van, szóval azért azt nem vállalnám, sok munka lenne.

Pedig én nem csak jófejségből írtam, amit írtam. :) Szerintem pont egy ilyen jellegű, könnyen továbblinkelhető élménybeszámoló az, ami be tud vonzani új embereket a játékba (a Helvécziába konkrétan, és a szerepjátékba általánosan nézve), aki meg már benne van, szerintem szívesen olvas ilyet. Meg van a humora, jó a története, sokkal több nem is kell.
Persze nem akarom ráderőltetni a dolgot, de kérlek, fontold meg. Ha csak az az akadály, én szívesen lektorálom az írást, és szerkesztőként BePével is egyeztetek az ügyben.

Értem! Erre nem gondoltam, ha van értelme természetesen nagyon szívesen dolgozok vele, csak nem hittem volna, hogy van. Ez esetben viszont elfogadom mindkét felajánlást. Átjavítom és elküldöm Neked priviben, ha komolyan gondolod.
Köszi

Urban

Urban

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1557 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.09, 12:19

Pedig én nem csak jófejségből írtam, amit írtam. :) Szerintem pont egy ilyen jellegű, könnyen továbblinkelhető élménybeszámoló az, ami be tud vonzani új embereket a játékba (a Helvécziába konkrétan, és a szerepjátékba általánosan nézve), aki meg már benne van, szerintem szívesen olvas ilyet. Meg van a humora, jó a története, sokkal több nem is kell.

Csak megerősíteni tudom!

(OFF)Semmiféle bizonyítékom nincs rá, de meggyőződésem, hogy Amerikában a szerepjátékok utóbbi években történő (relatív) újraerősödésében, a berögzült D&Ds sztereotípiákra nem kíváncsi közönség érdeklődésének felkeltésében nagy szerepe volt a különféle postoknak, tweeteknek. Persze ez hazánkban inkább Facebookot jelente.(/OFF)


strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8188 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.09, 11:30

Nagyon köszi :D Azért jó sok helyesírási (ciki) meg stilisztikai hiba van, szóval azért azt nem vállalnám, sok munka lenne.

Pedig én nem csak jófejségből írtam, amit írtam. :) Szerintem pont egy ilyen jellegű, könnyen továbblinkelhető élménybeszámoló az, ami be tud vonzani új embereket a játékba (a Helvécziába konkrétan, és a szerepjátékba általánosan nézve), aki meg már benne van, szerintem szívesen olvas ilyet. Meg van a humora, jó a története, sokkal több nem is kell.
Persze nem akarom ráderőltetni a dolgot, de kérlek, fontold meg. Ha csak az az akadály, én szívesen lektorálom az írást, és szerkesztőként BePével is egyeztetek az ügyben.

Módosította strato: 2014.01.09, 11:30


rmordon

rmordon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 117 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.08, 17:37


Bendoin, strato örülök ha tetszett, ha a Czeh gavallérok ügyesen szerepelnek, akkor jön nemsokára a folytatás :D :D

Várom. :)
Egyébiránt az alábbi beszámolód minimális módosításokkal mehetne cikként a főoldalra is. ;)

Nagyon köszi :D Azért jó sok helyesírási (ciki) meg stilisztikai hiba van, szóval azért azt nem vállalnám, sok munka lenne.
(spoiler veszély)
Meg volt a következő játék, de nem véletlenül lapítottam mint nyuszi a fűben. Rémálom volt :szerencsetlen: Mindenki fellelkesült az előzőn. Mire észbe kaptam hat játékos nyomorgott a szobámban, ami dicséret persze a játék készítőjének, de nekem teljes meglepetés volt. Haza meg ugye nem küldhetek senkit, szóval a "túl sok játékos, és az őket fegyelmezni nem tudó GM" balladája volt terítéken. Amsterdamba akartam átültetni a Megátkozott pinczét. 6kor még fontosabb volt a pizza mint a karaktergenerálás. Tizenegykor mentek még vissza másodjára, gyakorlatilag megostromolni azt a szerencsétlen malmot, miután első alkalommal megtalálták az óraszerkezetet, gyakorlatilag rá is jöttek a feladatra (utólag erről volt más vélemény is), de mindenkit minden jobban érdekelt (pl MMO rpgk)... Szóval szörnyű volt. Persze az nagyrészt a mesélő hibája, ha nem tudja lekötni őket. A Nagyérdemű sohasem hibás... Mindenesetre nagyon letört, úgyhogy Depimaci vagyok :zokog:
Kis szünet, most l5rezünk, aztán majd visszatérek rá, ha tisztára nyaltam a sebeimet. Nem picsogok többet :D

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8188 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.08, 00:39

Bendoin, strato örülök ha tetszett, ha a Czeh gavallérok ügyesen szerepelnek, akkor jön nemsokára a folytatás :D :D

Várom. :)
Egyébiránt az alábbi beszámolód minimális módosításokkal mehetne cikként a főoldalra is. ;)

rmordon

rmordon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 117 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.04, 15:49

Bendoin, strato örülök ha tetszett, ha a Czeh gavallérok ügyesen szerepelnek, akkor jön nemsokára a folytatás :D :D

rmordon

rmordon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 117 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.04, 14:52

Urban:
A természetes húszas esés nagy poén! :D Nálunk is ilyen hangulatot vett fel az egész. Valahogy ez kerekedik ki mindenből :D Csak jön csak jön csak jön. Gratu

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2934 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.04, 08:49

Urban, ez nagyon király. A módszer működik... most már csak találni kell elég számú, laikus, de nyitott ismerőst, akit be lehet rángatni legalább amatőr-szinten a szerepjátékosságba.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8188 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.01.04, 01:02

AZ MI!

:D :D :D


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]