Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Doctor Who RPG Limited Edition


 • Válasz írásához lépj be
2 hozzászólás érkezett eddig

Radivoj

Radivoj

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.02.26, 19:08

Jatszani nem jatszottam de alaposan atfutottam es a rendszer egyik iteraciojat, a pulp/planetary romance Rocket Age.et be is szereztem
Mondjak h a vortex engine ami a doctor who a primeval es a rocket age mogott van a cinematic unisystem szellemi orokose.
a rendszer pofonegyszeru, stat + skill + 2d6 valtozo celszamok ellen. vannak elonyok hatranyok a szokasosak. dramapontok is vannak ez valo az eselyjavitasra meg az instantkillek ellen de ebbol uzemelnek a csodas kepessegek is. tehat kolteni kell belole ha valami pszionikus kepesseget kivansz hasznalni. dramatic editing is ebbol megy.

ezek eddig nem hangzanak valami hu de egyedinek. a finomhangolas viszont jol sikerult szerintem. a rendszer sallangmentes a kepzettsegek jol vannak meghatarozva az elonyok es hatranyok szorosan kotodnek a licencelt vilagokhoz es tobbnyire szellemesek is.

a harcrendszer eleg porgos. ami szinten nem ujdonsag a cineuni es a savage worlds utan. viszont az egyes fazisok mindig kotott sorrendben jonnek egymas utan. aki csak beszelni akar mindenkeppen a harci cselekvo elott jon. a mozgo detto. ahogy az a doctor who sorozatban lenni szokott: a szo mint lebeszeles vagy meggyozes csataszituacioban is megoldast hozhat. gyorsabbat a fegyvereknel.

ami furcsa, olyan h hp eletero stb. igazabol nincs. minden sebzes valamelyik tulajdonsagot roncsolja. igy serulesnel egyre gyengebben mennek a dolgok, ilyet is lattunk mar, srunban, wodban, lotrban, de utobbival szemben ez a deathspiral nem nyujtja el a vegtelensegig a harcot. a harc elegge rizikos vallalkozas, akar a doctor whos ellenfelek akar dinodzaurusxok jonnek szembe, ha a tamadasuk sikerszintje a nomalnal magasabb, hat boven van instantkill. ezert fontos a beszed. az hamarabb jon, es kimenthet a kulimaszbol. vagy ha bekaptal egy lethalis sebet es meg van dramapontod akkor van mod tulelni. csak hat dramapontbol olyan keves van es annyira klassz dolgokra lehet hasznalni oket...

na tehat a rendszernek egyed elemei onmagukban nem jelentenek ujdonsagot, de az osszeepitesukkel szerintem eddig meg nem volt minoseget hoztak letre cubicle7-ék, gyorsat, szellemeset a rulesmedium jatekok koreben. foltetlenul ajanlom barki figyelmebe.

ja, nagyon keves a kepzettseg, azt hiszem 13 van (tulajdonsagbol 6), de sikerult minden fontos szoba joheto tevekenysegi kort doctorwho primeval es planetaryromanc cselekmenyvilagokban lefedni.

es meg ami jopofa: a sikerkategoriak. az tobb mint franko. lehet h ezt robin d lawstol es a gumshoe.bol vettek de tradicionalis stat plusz skill rendszerben en meg nem lattam no...and / no / no...but / yes...but / yes / yes...and sikerbeosztast.
mar ez meger egy miset.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.02.26, 13:39

Bevallom, hogy a teljes Doctor Who sorozat úgy repült el mellettem, mint a szél (egy részt láttam véletlenül a tévében, ami az ellenszenves főszereplő dacára tetszett), így a belőle írt szerepjáték meg aztán még távolabb esik tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől.
Játszik itt valaki ezzel? Tudna róla írni pár szót?

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.02.26, 13:39

A Doctor Who című sorozatot azt hiszem nem kell senkinek sem bemutatni. Az 1963 óta futó sorozat milliónyi rajongóval büszkélkedhet, így érthető, ha sokak kedvenc időutazója szerepjátékot is kapott.

Doctor Who RPG Limited Edition


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]