Ugrás tartalomhoz


Fotó

FPS/TPS - általános


 • Válasz írásához lépj be
1157 hozzászólás érkezett eddig

sleepwalker77

sleepwalker77

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 245 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.08, 13:26

Tudna nekem valaki ajánlani egy igazán jó Fps et?Eddig csak COD val, Sw Republic Commandoval és Doomal játszottam.


Bioshock-ot ajánlom, már ha olyan játékot keresel, aminek jó a sztorija is, nem csak a grafika. ;)

Ronin

Ronin

  Anyaszomorító

 • Fórumita
 • 1947 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.03, 06:17

Strato, most meg nem mondom neked, milyen márkájú monitorom van (melóhelyen vagyok), Samsung vagy Siemens, de az tuti, hogy 8ms-nél nem jobb, és még semmit nem láttam a gyos mozgásoknál (pl. CoD2-nél teljesen éles a kép, akárhogy kapkodom az egeret).

Goraq, ha még nem próbáltad, CoD2, ill. bármelyik CoD-ot lehet neten játszani, még ha biztonsági másolat is, csak XFire-rel kell hozzá szervereket keresni :nos: (bár lehet hogy csak magyaroknál működik). Neten játsszva sokkal pörgősebb (főleg az 1, de nekem jobban bejön a 2) és bele lehet bolondulni egy időre.

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.02, 08:14

Goraq: Far Cry. Még ma is szép látványvilág, nem teljesen lineáris játékmenet, és tűrhető gépigény. Három éves már. Egy trópusi szigeten nyomulsz zsoldosok, később mutáns szörnyek ellen. Elég nehéz, de a kedvenc FPS-em.
Ha a Doomot kirpóbáltad, és tetszett, told végig a Quake 4-et is. Ugyanazok csinálták, és szvsz sokkal jobb is lett.
Ha agyatlan hentelésre vágysz, a Painkillert ajánlom. Mozgás, ugrás, tűzgomb- enyi az irányítása. A feladat mindössze annyi, hogy henteld halomra a pályánként eselteg több száz ellenfelet. Beteg hangulat, szép grafika, durva pörgés.
CoD melltt a CoD 2-t tudm ajánlani- tudod milyen ha már az elsőt végigvitted. Hasonló témában a Medal of Honorok jók még. Az Airborne-nal még nem játszottam, de a többinek nagyon jó a hangulata, az egyetlen baj hogy nagyon be van drótozva, az ellenfelek kottára ugyanonnan, ugyanannyian jönnek minden végigjátszáskor.
hát hirtelen ennyi FPS. Amivel játszottam is.

Goraq

Goraq

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.10.01, 15:34

Tudna nekem valaki ajánlani egy igazán jó Fps et?Eddig csak COD val, Sw Republic Commandoval és Doomal játszottam.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8447 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.11, 11:39

Goraq!
Mobilon folytatódik a buli. :)

Lenne egy technikai kérdésem azokhoz, akik TFT monitoron játszanak FPS-ekkel és/vagy autóveseny játékokkal:
8ms-os válaszidejű monitoron mennyire élvezhetők a gyors mozgások? Érzékeltek-e negatív hatásokat?

Goraq

Goraq

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.28, 21:47

Hireim vannak.
http://starwars.wikia.com/wiki/Republic_Commando:_Order_66

keoma

keoma

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 660 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.13, 18:22

A STALKER nekem nagyon tetszett, az a baj, hogy tele van buggal. (legalábbis nekem annak tűnt.)
Először végig sikerült játszanom úgy, hogy eggyel sem találkoztam. Gondoltam elkezdem mégegyszer, hogy más befejezést is megismerjek, de ekkor már több hibával is találkoztam:
- egyszer például a PDA-ban minden információ benne volt, amit az előző játékban összegyűjtöttem.
- ami bosszantóbb, hogy a Duty illetve Freedom frakciókkal kapcsolatos küldetések során mindegyik újrajátszás próbálkozás során sikerült belefutnom abba, hogy mindenki ellenem fordult látszólag minden ok nélkül:
- például egy freedom csapat belefutott egy anomáliába, mindannyian meghaltak. A következő pillanatban már mindenki ellenséges lett. Vagy a Bar területén megjelent 3 Merc stalker, megtámadott, következő pillanatban már az egész város engem üldözött.
- Ez nem bug, csak kellemetlen: ha a Bar-ból rossz irányba halad az ember (mert a játék ugye kötetlen) akkor könnyen kiköthet a tudósoknál úgy, hogy azok nem adnak psi ellen védő szerkezetet. (Mert előbb máshova kell menni, csak utána a tudósokhoz.) A titkos labort megoldottam heal kitekkel, de a red forest kifogott rajtam. Nagyon sokáig próbálkoztam mire rájöttem, hogy valami hiányzik.

Ami még zavart, hogy az átvezető képsoroknál folyamatosan mozog mindenkinek a szája akkor is, ha éppen nem beszél. A játékban szerencsére nem.
Az első percekben a Trader miután elmondja a mondandóját, hátradől a széken és olyan arcokat vág miközben a rádiót hallgatja, hogy halálra nevettem magam.

Módosította keoma: 2007.06.13, 18:26


Goraq

Goraq

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.10, 20:27

A Sw republic commandoban,hogy is hivták azokat a ,,droidobozokat,, amikből droidok másztak elő?

Clorel

Clorel

  Szakállas fórumozó

 • Fórumita
 • 2766 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.13, 13:29

Na azt én nem értem, hogy a Stalkerre miért mondja mindenki, hogy olyan hatalmas gépigénye van. Lehet, hogy az én gépem a hülye (vagy okos :ugri: ), de nálam szintén 800x600-ason ment az Oblivion jó közepes grafikán, viszont a stalker maxig felhúzott grafikán sosem szaggatott egy pillanatra sem. 1-2 óra játék után kezdett néha ötletszerűen töltögetni, de ezt inkább a kevés ramnak (1 giga) tudom be.

Menteni ugyan bármikor lehet, de csak a menübe kiklépve, quicksave nincs

Dehogynincs. F7

Ehelyett orosz, ukrán beszédet hallhatunk végig

Ez sem igaz, de tény hogy a többség az. A tényleges információtartalommal bíró szövegek angolul vannak, erősen szláv akcentussal :sor:

Egyébként egyetértek az értékeléseddel Sigmund, csak a játszhatóságot húznám fel egy kicsit :ok:
A Stalkerben a játékélmény és a világ az, ami mindent visz. Minden mást már láthattunk máshol (zombira és egyéb szörnyekre lövöldözés, hatalmas fegyverarzenál, bazinagy, szabad terep), de azokat itt olyan jól kombinálták, hogy le a kalappal. Én ugyan elsőre közepes fokozaton futottam neki (úgy szoktam, mert úgy jönnek ki az ellenfelek erősségei/gyengeségei) nem nehezen, de helyenként így is paráztató volt. Másodszor futottam épp neki :D Kíváncsi vagyok most, hogy lehet-e a Freedomhoz csatlakozni :D

Drone

Drone

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 830 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.12, 12:26

Háló!

Meg tudná valaki mondani, hogy a multiban letöltött cuccokat hogy tudom kivenni Call of Duty 2 alól? Hülyén néz ki, hogy single-ben is színesek a füstgránátok, stb...

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.11, 15:22

No; játszottam a Stalkerrel. Másfél hétvége tanulságai:
Előszöris amikor először megláttam a boltban, azt hittem, hanyattesek helyből. Aki kicsit is követi a játékpiacot, az tudja, mennyi ideje halogatják már a játék megjelenését. Ennél jobban már csak az lepne meg, ha suttyomban kijönne a Duke Nukem Forever :wow: Ezek után, ugye szvsz lehetetlen lett volna minden várakozásnak megfelelni. Tanulság: játék piacra dobását nem jó halogatni. Ne tegyük. Vagy csak akkor jelentzsük be a piacra dobást, mikor már kész a játék, vagy tartsuk be az eredetit.
Szóval, első meglepiből magamhoz térve lecsaptam rá. Telepít, elindít. Első kellemes meglepetés: a menü. Lepusztult fal, ócska fegyverek a fal mellett, nyomasztó zene. Mely zene különben engem gyanúsan a Condemned zenéjére emlékeztetett, de ez most részletkérdés.
Gyors irányításbeállítás kedvenc kombóimra, szem felhúz az inventory gombon (FPS-ben???), vállvonás, new game pont, rookie fokozat (kövezzetek meg érte, de én ismerkedési céllal minden játékot a legkönnyebb fokozaton tolok végig először, aztán ha tetszik, jjöhet nehezebben). Hangulatos bevezető mozi, JÉÉÉ! Zil! - felkiáltás. Már itt megjelenik az a félig posztapokaliptikus, félig keleteurópai fíling, ami az egész játékra jellemző.
És végre megkapom az irányítást. Látvány lehengerlő, bár csak egy kis cszobában vagyok. Mondanom sem kell, hogy a doom 3-at magasan veri pl, pedig nemrég még az volt az etalon grafikában.
Első küldetés megkap, megindulok kifelé. És a játék nagy hátulütője pofánver, amint kilépek a - na nem napfényre, hanem egy komor felhős délutánba. És a játék megfagy kérem. Grafika levesz minimumra - így már nem olyan szép, de játszható. Azon a gépen, amelyen a Condemned full max frafikán, az Oblivion meg 800*600-ban, legmagasabb minőségi beállítások mellett hasított, a Stalker csak minimális grafikával, különben szintén 800*600-ban akar menni. Mondanom sem kell, a látványbeli különbségeket zongorázni lehetne. Végül sikerült azért megftalálni a kompromisszumot.
Miután gatyába ráztam a dolgot, elindultam, hogy végre akciózzak kissé. Lepukkant falu, kibelezett Zapi az út szélén. Kollégák a tűz körül gitároznak. Odamentem, és leesett az állam: látszik ahogy lefogja a húrokat... eszem megállt. És ráadásul mindig más dallamot játszott a fickó. Aztán az első tűzharcom: bemegyek, pisztoly elő (az is megért egy misét, amíg rájöttem hogy az inventoryból kell a fegyvert előmazsolázni, mint egy RPG-ben), bummbumm. Bummbumm vissza, meghaltam. Eegen, a játék még legkönnyebb fokozaton is dögnehéz. Menteni ugyan bármikor lehet, de csak a menübe kiklépve, quicksave nincs. Legalábbis a billentyűzetleosztásban nem volt, arégi megszokott meg (f5) nem működött.Ami elég szomorú.
Alapból kapott pisztoly olyan mint az eredetije: lehetetlen vele pontosan célozni. Ez abból is látszik, hogy a célkeresztje teljes joggal kitakarja a fél képernyőt. Ehhez jön még hozzá, hogy alig van hozzá töltény, az ellenfelek meg szívósak: kell nekik vagy két fejlövés a felforduláshoz. Intelligenciájukról majd később.
Ez különben csak az első harcnál gond, utána már lesz soti meg kalasnyikov- mégis, mi kéne még? Ezekkel már lehet aratni rendesen, csak arra kell vigyázni, hogy a lelőtt ellenfeleket mindig kutassa át az ember, és lehetőleg fejre menjen. Ami nem kell, azt is hasznos elvinni- eladható, aztán a kapott ruberlből vesz az ember vodkát (Cossacks vodka, hehe...), lőszert kötszert, stb. Vodka a sugrázás ellen jó különben. Emellett kajálni is kell, ugyanis az éhség egy idő után csúnya hatással van hősünk fizikumára. Kaját is lehet a lelőtt fickóktól szerezni ha szerencséje van az embernek.
A világ különben elég szivatós hely: éjszaska különösen genya dögök jönnek elő, szóval ajánlott búvóhelyet keresni, pláne hogy ilyenkor az anomáliák sem látszanak igazán. Ja, az anomáliák: ezek a csernobili katasztrófa után keletkezett furcsa jelenségek. Elég annyit tudni róluk hogy pillanatok alatt megölhetik az embert: van olyan amelyik sugrázással, mások elektromos kisüléssel, ismét mások spontán fekete lyuk létrehozásával. Nappal még látszanak is: vibrál a levegő, elpusztulnak az állatok. Éjszaka már nem, olyankor az ember kénytelen a műszereire hagyatkozni.
Nem csak stalkerek, rablók, katonák mászkálnak jobbra-balra, hanem állatok is. Kutyák, vaddisznók, persze eltorzult formában. Ezek hangulattól és éhségtől fügően támadnak ránk, ha egy falkából kilőttünk pár egyedet, vagy megsebesítettük a támadót, általában elkotródnak. Ritka az ilyen következetes AI, és le a kalappal előtte. Ahogy az emberekénél is: a rablók megelégszenek a fedzék mögé bújással, lopakodással, ilyenekkel (meg ha tudnak, megpróbálnak bekeríteni), a fejlettebb ellenfelek (katonák pl.) már fedezik is egymást, társuk helyváltoztatását fedezőtűzzel biztosítják, stb. Az AI tehát nagyon jó, csak néha csinál hülyeségeket. A többi figura sem csak ránk vadászik: egymással is tűzharcba keverednek időnként. Mi meg eldönthetjük, kinek az oldalára állunk, ami mellesleg a kapott küldetéseket, a szereplők hozzánk való viszonyát is meghatározza.
A hangulat és agrafika telitalálat. Az első órákban percenként felkiáltottam a meglepetéstől, amikor egy-egy Zilbe, Kamazba, vagy Moszkvicsba ütköztem: az egész játék úgy autentikus ahogy van. Különösen hogy a szereplők nem angolul beszélnek: úgy csak a felirat van. Ehelyett orosz, ukrán beszédet hallhatunk végig - egy-egy tűzharc során a részvevők a legváltozatosabb ukrán káromkodásokat eresztik el. Mivel én Kárpátaljáról származom, rengeteget szórakozok az ilyen megnyilvánulásokon; gondolom aki nem érti, annak ez nem akkora élmény.
Magyarul a játék jó. Nagyon jó. Részeire lebontva kb. így néz ki:
Grafika: 9\10
Zene\Hang: 9\10
Hangulat: 10\10
Játszhatóság: 7\10
Össz játékélmány: 9\10
Összefoglalva, szvsz az év FPS-ével van dolgunk.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.18, 21:53

Goraq: Szívesen máskor is. :freud:

Shadowguard: Gyökeresen.
Spoiler
:)

shadowguard

shadowguard

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.18, 21:40

Én csak a legnehezebb fokozaton játszom már, annak a befejezése tetszik valahogy na. :)

Ez azt jelenti, hogy nem csak egyféle befejezés van? Én egyszer végigvittem és nekem annyi elég is volt belőle. De ezekszerint megéri nekikezdeni többször is.
Bár attól is függ: sokban különbözik a befejezés? :freud:

Ardvisson

Ardvisson

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 47 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.18, 15:35

Kösz a segitséget mindenkitöl. :sor:

Nincs mit! :sor: :lol:

Goraq

Goraq

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1259 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.18, 14:35

Kösz a segitséget mindenkitöl. :sor:

Módosította Goraq: 2007.03.18, 14:36


Ardvisson

Ardvisson

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 47 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.18, 11:46

Üdv!

Az acélgerendákat, kis acéltüskék tartják a helyükön, az MP5 távcsövével könnyen ki lehet szúrni, 2-3 lövés ugyanoda, és már le is esik, hármat elég kilőni, hogy a szerkezet összeroskadjon. Uzána Vlad leesik a szerkezettel, ezekután őt nagyon könnyű megölni, én az AK-ra szavazok ellene, nem bírja. :sor:

Sztem az MP4-gyel hatékonyabban lehet ölni Vladot de végülis mindegy. Az MP5 sztem azér nem annyira jó a tartók ellövésére mert azzal nem látod ha esnek a koktélok.

Sztem az a legidegesítőbb pálya ahol azt a bohócot kell megvédeni miközben dőlnek a tenorok :sor:

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.18, 11:29

Üdv!

Az acélgerendákat, kis acéltüskék tartják a helyükön, az MP5 távcsövével könnyen ki lehet szúrni, 2-3 lövés ugyanoda, és már le is esik, hármat elég kilőni, hogy a szerkezet összeroskadjon. Uzána Vlad leesik a szerkezettel, ezekután őt nagyon könnyű megölni, én az AK-ra szavazok ellene, nem bírja. :sor:

Én majd 40x vittem végig a játékot (tényleg), így az öszes pálya közül nekem nem ez, hanem a Monával Maxet fedezős rész a legidegesítőbb. (néha Max érthetetlen módon meghal, pedig elvileg fedezékben van, és pont egy olyna fickó lövi ki, akit nekem egy másik ablakból kellene kiiktatnom, valami bug).

Én csak a legnehezebb fokozaton játszom már, annak a befejezése tetszik valahogy na. :sor:

Ardvisson

Ardvisson

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 47 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.18, 11:25

Valóban a tartókat kell kilőni. Kétszer egymás után. Dögnehéz feladat, ehhez képest az első rész vége röhej volt. Vetődés, oldalról kilőni a csapot, vigyázni hogy ne lődd vissza a helyére...idegesítő.

Ha nem dobálna az a kedves a koktélokat egyzserűbb lenne :sor:
De milyen csapról beszélsz...? Kicsit nem emlékszem ilyen csapos részre :sor:

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.18, 11:16

Valóban a tartókat kell kilőni. Kétszer egymás után. Dögnehéz feladat, ehhez képest az első rész vége röhej volt. Vetődés, oldalról kilőni a csapot, vigyázni hogy ne lődd vissza a helyére...idegesítő.

Ardvisson

Ardvisson

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 47 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.03.18, 10:58

Szükségem volna egy kis segitségre Max Payneben.Vlad egy kisebb álványon van,nem tudom,hogy ejtsem rá az acéltüskét.Megprobátam elönni az acélvezetéket,de sehogy se ment.Amugy kösz az elözöre a választ,tudtam mit kell csinálnom csak nem kptam az ablakot.Ajándékként :sor: :lol: ;) :aaaaa: :aaaaa: :aaaaa:

Kösz a söröket :aaaaa: :aaaaa:
Ha jól emlékszem akkor ott nem a kábelekre kell célozni hanem a tartóikra, a plafonon. De nem 100%, már rég játszottam vele :sor:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]