Ugrás tartalomhoz


Fotó
* * * * * 2 Szavazat

Legend of the Five Rings hirek


 • Válasz írásához lépj be
19 hozzászólás érkezett eddig

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3342 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.06.02, 22:40

Nos, a reszemrol elkuldtem az elso par jatek szerkesztett osszefoglalojat, kerlek majd tajekoztassatok, hogy mi a pálya. :)

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8075 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.06.01, 23:14

strato: a Nocturna féle L5R sztori work in progress :) ;) .


Kúl. Majd dumáljunk pár szót róla. Jó éjt!

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5614 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.06.01, 22:49

strato: a Nocturna féle L5R sztori work in progress :) ;) .strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8075 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.06.01, 22:45

Srácok, ha publikálásra készen vagy annak a közelében van az első adag a krónikákból, küldjétek már át mondjuk nekem és megnezzük, hogy itt az LFG-n tudunk-e találni nekik valami okos megoldást. Egyelőre nem ígérek semmit, de itt mégiscsak nagyob tömeg olvasná őket, mint egy blogon (ennek minden pozitív és esetleges negatív hozadékával).

Terde

Terde

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 28 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.06.01, 22:16

Nocturna: Engem is érdekelne. Sőt, akár valami közös platformot is találhatnánk ha gondolod. Ugyanis jelenleg én meg egy CP2020 krónikát mesélek, melyhez minden játékalkalom után megírom az összefoglalót. Különösebben nem lenne nagy munka - kisebb ráncfelvarrás után - átmásolni akár egy blogba vagy fórumba. Persze csak akkor, ha van erre igény.Weila

Weila

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 175 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.30, 14:00

Dekszter: Ma érkezik rendelés, mert annyira jól mentek a starterek, h reprintelni kellett a dolgokat. Ha szeretnéd, elteszek neked egy Spider startert  :) ?dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5614 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.30, 13:47

Weila: köszi :) . Metagames oldalt nézegettem, de amit én szeretnék (Spider starter) pont nem találtam :( . Mondhatni, elég karcsú a felhozatal jelenleg.

 

Nocturna: lenne :D ! Számos játék beszámolója fut és "sikkad el" (tisztelet a kivételnek) kölönböző blogokon, holott többségük alapvetően érdekes és jó olvasmány lenne, valamint kedvet is meghozná az adott játékhoz. Arról nem is beszélve, hogy sokan például megtudnák, hogy x és y játék egyáltalán létezik! A játékok saját fórumain is fel-fel szokott bukkanni hasonló, de minél inkább szem előtt van, annál több az esély a "sikerre" és ami még fontosabb, a visszajelzésekre.

 

Summázva: a felhozott témák kapcsán (kártyás hírek, események, legyen akár pl. Magic vagy L5R; különböző játékokról élmény- és mezei beszámolók) szerintem nem csak én lennék az egyetlen támogató, segítő és olvasó :) !Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3342 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.30, 12:45

Hella!

Azert irok, hogy megkerdezzem, lenne-e erdeklodes L5R jatekbeszamolok irant? Nyomunk egy L5R kronikat, ami affele eletut, es az eddigi jatekulesek torteneseit lejegyzeteltem, es ez a jovoben is igy lesz. Ha lenne ra igeny, akkor igenyesebb es tomorebb formaba ontom, es idonkent megosztom (hol?). A kampany mondjuk nem az akciora van kihegyezve, inkabb Rokugan vilagan, meg a szerepjatekon van a hangsuly (ez utobbit mondjuk nem igazan lehet visszaadni beszamolokban) -- mivel a csapatnak ez az elso L5R kampanya, es a Meselonk is tobbezer (!) oldalnyi forrason (jelentos reszben nem rpg kiadvanyokon) ragta at magat, igy ez volt a kozos preferencia.

Azert kerdezem csak, mert egy masik temaban tobben emlitettek, hogy olvasnanak ilyesmit. De ha ezt rosszul mertem fel, akkor nem olom bele az idom. Tovabba, azt sem igerem, hogy mindvegig kitart majd a lendulet.

Weila

Weila

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 175 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 22:30

Az L5R kártyaversenyekről megtaláljátok a kiírást a Legend, 2014 versenyek fórumában. Ált kéthetente rendezünk versenyt a Metagame-ben, náluk egyébként lehet kártyákat is venni. A hivatalos megjelenés után pár nappal már beszerezhetőek a legújabb kiegek. Amúgy rendeléssel kapcsban lehet nálam érdeklődni, tanácsot kérni stb.

http://metagames.hu/

Jöv hétre rem elkészül egy segédlet, ami a kezdőket támogatja, kis világleírással, klánokról pár szó, magáról a kártyáról és a játék felépítéséről, plusz egy rövid lista a leggyakrabban használt lapokról, h mindenki gyorsan belerázódjon. A Legend fórumban lesz szintén elérhető.

A játék költségeiről csak annyit mondanék gyorsba, h a 9 klán és az esetleges klán nélküli frakciók miatt (ezek nem minden Érában vannak), maga a kártyi nem sok pénzben kerül. Aki választ egy neki szimpi klánt, sőt azon belül egy irányvonalat, mert term ezekből is több van klánonként, az tényleg olcsóba megússza a dolgokat. Pl minden klánhoz vannak Starterek, amik már önmagukban is játszhatóak, egész jó játékélményt nyújtva és csak 4500Ft darabja. Ami ahhoz képest nem sok, h kapsz egy csini fém klándobit, 3db boostert (ezek már önmagukban is vagy 2700Ft-ot érnek), plusz fix klánlapokat, bajnokot, klánfavor tokent (term a két örökössel, ami követi a sztorit és azt a felét használod, amelyik örököst támogatni szeretnéd:) és még 10db egyedi lapot is. Ez elég franki biznisz.

A legfeelingesebb dolog pedig, h a nagyobb versenyeken a játékosok, akik jó helyezést érnek el, írják a Legend sztoriját, azaz ők dönthetnek Rokugan jövőjéről. Pl eldönthetik ki legyen a Smaragd bajnok, vagy ki legyen a Császárnő hangja stb. Egyébként ezt követi a szerepjáték is...

Nagy hirtelen ennyi:). Tényleg nyugodtan lehet nálam érdeklődni, csak hajrá hajrá :).

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3342 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 16:20

"Másrészt, úgy az egész magyar szerepjátékos szubkultúrára igaz, hogy többen rángógörcsöt kapnak attól, ha meghallják, hogy skypeon vagy hangoutson keresztül játszanak."
Rangogorcs, a turot.
Megis miert elne valaki ilyen potlekkal, ha a bevalt modon, asztalnal ulhet le szerepjatekozni?

A felhaborodasod egyedul akkor erzem jogosnak, ha olyan emberekbe botlasz, akik amugy nem jatszanak asztalit a regivagasu modon, am meg igy sem hajlandoak belefogni egy online jatekba.

Morak

Morak

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1010 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 15:23

Az L5R találkozótól teljesen függetlenül szerveződik egy L5R mese, amire eddig úgy tűnik, hogy 2 stabil jelentkező van [én és a mesélő barátnője].

 

Most lehet utálni, de kicsit neheztelek az L5R játékosokra, mert hónapok óta nincs senki, aki azt mondaná, hogy "Miért ne bővítsem a játékosok táborát azzal, hogy online mesélek érdeklődőknek?".

 

Sem az LFX-en, sem a MASZK sem a MASZEK sem pedig a Magyar L5R közösségben nem akad senki, aki gondolna azokra, akik nem akarnak 50-100+ kilométereket utazni azért, hogy beülhessenek egy csapatba, de amúgy meg szeretnének L5R-ezni.

De egyszerűen nem lehet rávenni a népet. Próbáltam eleget, szóval tudom.

 

Bizonyára nem csak engem érint a dolog.

 

És furcsállom, hogy az a kevés L5R-es az pont rendelkezik egy stabil csapattal, akikhez le lehet ülni játszani.

 

Másrészt, úgy az egész magyar szerepjátékos szubkultúrára igaz, hogy többen rángógörcsöt kapnak attól, ha meghallják, hogy skypeon vagy hangoutson keresztül játszanak.strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8075 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 12:59

Ezt tanúsíthatom! Esetleg a versenyekről képes beszámolók :) . Én vevő vagyok mindenre, ami L5R :) .

 

Például nagyon szívesen olvasnék egy "how to start?" dolgot a friss IE kapcsán. Hol lehet itthon beszerezni, mi-mennyibe fáj és egyebek :aboci: . Engem nagyon érdekelne a kártya is, csak itt felénk nincsen(?) semmiféle ilyen jellegű élet.

 

@Weila
Látjátok? Máris van egy helyi mecénása az ügynek. :) Éljetek vele! ;)


Módosította strato: 2014.05.29, 12:59


dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5614 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 12:38

 

A kártyás élet is újraindult :).

Kezdőknek kéthetente betanítás és demo dekk ajándékba, sőt nemsokára indul egy L5R Liga kezdőknek, tök jó díjazással :).

Most hétvégén lesz a Kotei, akit érdekel a kártyajáték nyugodtan nézzen le. Nem csak kiélezett meccseket láthat a legjobbaktól, hanem rengeteg lapot is lehet lootolni :).

http://design.webidea.hu/kotei/

Kérdésekkel nyugodtan forduljatok hozzám, vagy keressétek Mumo bácsit (Mumoku No Oni-t) a bookon.

 

Ezeket a versenyeket nem akarjátok itt az LFG-n kicsit jobban megszellőztetni?

Ha a szervezők dobnak róluk egy-egy épkézláb leírást időponttal, helyszínnel és egyéb paraméterekkel, szerintem az LFG szívesen ad hírt róluk a főoldalon.

 

Ezt tanúsíthatom! Esetleg a versenyekről képes beszámolók :) . Én vevő vagyok mindenre, ami L5R :) .

Például nagyon szívesen olvasnék egy "how to start?" dolgot a friss IE kapcsán. Hol lehet itthon beszerezni, mi-mennyibe fáj és egyebek :aboci: . Engem nagyon érdekelne a kártya is, csak itt felénk nincsen(?) semmiféle ilyen jellegű élet.Eberen_Orkodo

Eberen_Orkodo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 974 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 12:31

És az 5Gyűrűs cuccok hazai értékesítési jogát is megszerezte a Főnixcsarnok, amelynek az első akciója június 14-én lesz Székesfehérváron.

Plusz Korcsiék már többször szerveztek kisebb találkozót L5R RPG ügyben.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8075 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 11:55

A kártyás élet is újraindult :).

Kezdőknek kéthetente betanítás és demo dekk ajándékba, sőt nemsokára indul egy L5R Liga kezdőknek, tök jó díjazással :).

Most hétvégén lesz a Kotei, akit érdekel a kártyajáték nyugodtan nézzen le. Nem csak kiélezett meccseket láthat a legjobbaktól, hanem rengeteg lapot is lehet lootolni :).

http://design.webidea.hu/kotei/

Kérdésekkel nyugodtan forduljatok hozzám, vagy keressétek Mumo bácsit (Mumoku No Oni-t) a bookon.

 

Ezeket a versenyeket nem akarjátok itt az LFG-n kicsit jobban megszellőztetni?

Ha a szervezők dobnak róluk egy-egy épkézláb leírást időponttal, helyszínnel és egyéb paraméterekkel, szerintem az LFG szívesen ad hírt róluk a főoldalon.


Módosította strato: 2014.05.29, 11:56


Weila

Weila

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 175 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 11:23

Hi Samurai of Rokugan!

A kártyás élet is újraindult :).

Kezdőknek kéthetente betanítás és demo dekk ajándékba, sőt nemsokára indul egy L5R Liga kezdőknek, tök jó díjazással :).

Most hétvégén lesz a Kotei, akit érdekel a kártyajáték nyugodtan nézzen le. Nem csak kiélezett meccseket láthat a legjobbaktól, hanem rengeteg lapot is lehet lootolni :).

http://design.webidea.hu/kotei/

Kérdésekkel nyugodtan forduljatok hozzám, vagy keressétek Mumo bácsit (Mumoku No Oni-t) a bookon.

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3342 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 09:37

Mi a Teli Udvar talalkozo ota 5 Rings-ezunk, heti-ketheti rendszeresseggel. :) Igy az ujabb, pesti jatekokra nem is volt modom feljutni azota.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8075 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 09:11

Volt tavaly is? Nem a Téli Udvarra gondolsz? Az idén márciusban volt.BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4631 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 07:38

Tenyleg... a tavalyi talalkozo mekkora fellendulest hozott a hazai l5r eletben?

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6425 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.29, 07:17

Idén új érába lépett a világ egyik legrégebbi és leghosszabb ideje futó gyűjtögetős kártyajátéka, a Legend of the Five Rings. Az Ivory Edition márciusi megjelenésével számos szabályváltozás állt be a játékban, de természetesen más érdekességek is történtek illetve történnek Rokuganon. Lássuk, hogy mit tartogat nekünk a következő pár hónap.

http://lfg.hu/65570/hirek/legend-of-the-five-rings-hirek/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]