Ugrás tartalomhoz


Fotó

The One Ring

fantasy lord of the rings

 • Válasz írásához lépj be
75 hozzászólás érkezett eddig

Garaboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.28, 17:37

"The One Ring is dead,
long live The One Ring!
"

 

(Francesco Nepitello Facebook-on)

 

A Cubicle7 licenszek tegnap lejártak, a Fria Ligan/Free League licenszek június elsején lépnek érvénybe, most interregnum van.

Nepitello egyébként úgy tudja, hogy a virtuális "könyvtárakból" valószínűleg nem fognak eltűnni a már megvásárolt pdf-ek, de ez ügyben még vár a hivatalos megerősítésre.Garaboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.05.22, 10:32

"Hi all,

This is an important announcement regarding The One Ring™ Roleplaying Game and Adventures in Middle-earth™, Cubicle 7 products you currently own.

Wednesday 27 May 2020 marks the end date for Cubicle 7 to be able to sell PDF products of The One Ring™ Roleplaying Game and Adventures in Middle-earth™. We would encourage those who would like to complete their PDF collections to do so before this date. Currently, the easiest way to complete your collection is via the bundles linked below. We will also reduce the price of individual PDF products later on today for the final week of their availability. (Reflecting the same level of discount as the bundles.)

ONE RING BUNDLE at 50% off

AIME BUNDLE at 30% off

What happens after Wednesday 27 May 2020?

After this date we will mark all The One Ring™ Roleplaying Game and Adventures in Middle-earth™ products as inactive. This means they will no longer be available to purchase, but all previously purchased PDFs will remain in your Drive Thru RPG libraries.

After Wednesday 27 May 2020: we will no longer have any say about what happens to these files – they may remain inactive forever or even be removed from Drive Thru RPG. This is up to the licence holder: Sophisticated Games.

We strongly encourage you to download and create a backup of these files — just in case they are removed — as we wouldn’t want you to lose access to a product that you already purchased and own.

As a final note, we’d like to take this opportunity to thank you, our loyal customers for your continued support over the years.

Dom and the Cubicle 7 team."

 

 

Én mondjuk nem hinném, hogy aki már megvette volna DriveThruRPG-n a pdf-eket, annak júniustól eltűnnek a könyvtárából – ez inkább hangulatkeltésnek tűnik a Sophisticated Games-szel szemben. De a balrog sohasem alszik, úgyhogy azért nem árt, ha elmentjük ezeket a pdf-eket.Garaboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.08, 18:14

Ingyenesen letölthető az Other Minds Magazine 22. száma egy házi készítésű The One Ring kalanddal:

https://www.otherminds.net/downloads/other-minds/other-minds-magazine-issue-22_200407.pdf/viewGaraboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.04.03, 13:52

Thomas Härenstam (FL) az enworld interjújában:

 

EGG: You’ve partnered with Sophisticated Games to publish tabletop RPGs based on J.R.R. Tolkien’s Middle-earth. Will these be continuations of Adventures in Middle-earth for Dungeons & Dragons 5th Edition and The One Ring?

TH: Yes, that’s the idea!

EGG: Cubicle 7 published these games, now you’re taking over. How did this deal come about?
TH
: Our agreement is with the license holder Sophisticated Games and Francesco Nepitello, the lead designer of The One Ring. After they and Cubicle 7 went their separate ways – something that we had no part in whatsoever of course – they approached us. We feel we have a very similar philosophy when it comes to game design as Francesco, and he seems to feel the same way about us. We just simply think that The One Ring fits perfectly in our portfolio, and we really look forward to what we can do together.

EGG: I know it’s early, but is there any discussion around using this setting in conjunction with the Year Zero Engine?
TH
: Currently, the plan is to publish a new edition of The One Ring with rules designed by Francesco, further developing the rules in the first edition. It will most likely not be the Year Zero Engine. That said, we will definitely be involved in the design process and have our input on the rules. I look forward to many interesting and rewarding design discussions with Francesco!

 

Forrás:

https://www.enworld.org/threads/tales-from-the-loop-middle-earth-and-free-league-interview-with-tomas-h%C3%A4renstam.671219/Garaboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.03.10, 14:55

 

Nepitello többször posztolgatott Facebookon arról a kiadó nélküli időszakban is, hogy dolgozik rajta. Valószínűleg most azt fejezik be és adják ki, de hogy ez mennyiben lesz más, mint amit a Cubicle 7 alatt terveztek, azt csak a fejlesztők tudnák megmondani.

 

Teljesen más mint az 1e? A 2e tulajdonképpen az 1 újragondolása, fejlesztése, ha az eredeti rendszer "jogai" a C7-nél maradtak, akkor még esetleg nem, de szerintem Napitellonál maradtak a rendszer motorja, tehát maradhat ugyanolyan.

 

 

Nem marad a motor a korábbi kiadónál, legalábbis a TOR kapcsán biztosan. Én túl nagy változásokra nem számítok az első kiadáshoz képest, főleg az alapján, amit a C7 időszaka alatt írtak a második kiadásról. Sajnos, pedig szerintem ráférne egy komolyabb áramvonalasítás és egyszerűsítés. kukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.03.10, 14:30

Nepitello többször posztolgatott Facebookon arról a kiadó nélküli időszakban is, hogy dolgozik rajta. Valószínűleg most azt fejezik be és adják ki, de hogy ez mennyiben lesz más, mint amit a Cubicle 7 alatt terveztek, azt csak a fejlesztők tudnák megmondani.?

 

Teljesen más mint az 1e? A 2e tulajdonképpen az 1 újragondolása, fejlesztése, ha az eredeti rendszer "jogai" a C7-nél maradtak, akkor még esetleg nem, de szerintem Napitellonál maradtak a rendszer motorja, tehát maradhat ugyanolyan.Garaboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.03.10, 14:26

Szerintem még nem készültek el teljesen a The One Ring második kiadással, amikor a Sophisticated Games szakított a Cubicle 7-nel. Nepitello többször posztolgatott Facebookon arról a kiadó nélküli időszakban is, hogy dolgozik rajta. Valószínűleg most azt fejezik be és adják ki, de hogy ez mennyiben lesz más, mint amit a Cubicle 7 alatt terveztek, azt csak a fejlesztők tudnák megmondani.

 

Érdekesebb számomra viszont az Adventures in Middle-earth sorsa, amely a tegnapi bejelentésig igen bizonytalan volt: vajon a TOR után ebből is készítenek egy második kiadást, vagy más utat választanak?dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5787 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.03.10, 09:44

Tippem (reményeim) szerint, mivel előrendelhető volt a nagybadabumm előtt, csak átveszik a dolgot :) .strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8450 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.03.10, 09:42

Ezek szerint a TOR 2. kiadása újra sínen van, folytatódik a fejlesztés, csak a Fria Ligan fogja kiadni?dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5787 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.03.10, 08:36

Ez nagyon örömteli hír :) . Nem tudom mikor és hogy, de biztos, hogy a polcra ültetek egy TOR 2E-t :) .Garaboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.03.09, 19:39

Megszületett a döntés: a The One Ring és 5e átiratának új kiadója 2020. június elsejétől a Free League lesz. Francesco Nepitello és Marco Maggi marad a fedélzeten!

 

https://frialigan.se/en/news/#/pressreleases/free-league-signs-deal-to-publish-rpgs-in-tolkiens-middle-earth-2979811Mr_Nemo

Mr_Nemo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 935 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.02.11, 16:15

Loremaster gruop AiME 
https://www.facebook.com/groups/254361118533348/?ref=group_header

 

Genral AimE group
https://www.facebook.com/groups/1855668421386951/?ref=group_headerGaraboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2020.01.07, 13:14

A remény hal meg utoljára:

https://www.facebook.com/francesco.nepitello/posts/10159250706356632strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8450 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.17, 11:21

Éppenséggel nyithatunk egy topikot az AiMe-nek, de szerintem 10-20 komment után elapadnának a hozzászólások. Praktikusabbnak érezném, ha készítenénk egy általános kérdezz-felelek topikot ide, ahova ez a téma is simán befér. Sőt, találtam egy meglévő topikot, ami már lényegében ekként működik, és most átneveztem eszerint:
http://lfg.hu/forum/index.php/topic/3946-%C3%A1ltalanos-kerdesek-es-valaszok/

 

Mindjárt átlapátolom az AiMe-szálat ide.

Szerk.: Kész is.kukac

kukac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1273 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.17, 10:06

 

 

Van kulon foruma az Advenutes of Middle-Earth-nek?

 

Itt az LFG.HU-n nincsen.

Igazából nehéz is lenne eldönteni, melyik fórumcsoportba kerülne: A D&D-hez vagy ide.

 

 

Ezt szomoruan hallom. Itt jobb helye lenne, a tipikus DnD-st nem nagyon erdekli, mert nincs benne magia (van, de ugye csak egy kicsi), meg kulonben is unalmas (mert nincs millio faj es mindenkinek jonak kell lennie)... legalabbis nekem ez a tapasztalatom angol nyelvu forumokat nezegetve.

 

 

Nyugodtan kérdezz bárhol, a topicok elég gumiszinten kezelik a témákat, nem hiszem, hogy bármi gondot okozna akár itt akár a D&D fórumon az AIME-ről beszélni.Mr_Nemo

Mr_Nemo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 935 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.17, 10:03

 

Van kulon foruma az Advenutes of Middle-Earth-nek?

 

Itt az LFG.HU-n nincsen.

Igazából nehéz is lenne eldönteni, melyik fórumcsoportba kerülne: A D&D-hez vagy ide.

 

 

Ezt szomoruan hallom. Itt jobb helye lenne, a tipikus DnD-st nem nagyon erdekli, mert nincs benne magia (van, de ugye csak egy kicsi), meg kulonben is unalmas (mert nincs millio faj es mindenkinek jonak kell lennie)... legalabbis nekem ez a tapasztalatom angol nyelvu forumokat nezegetve.Garaboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.17, 09:59

Van kulon foruma az Advenutes of Middle-Earth-nek?

 

Itt az LFG.HU-n nincsen.

Igazából nehéz is lenne eldönteni, melyik fórumcsoportba kerülne: A D&D-hez vagy ide.Mr_Nemo

Mr_Nemo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 935 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.17, 09:55

Van kulon foruma az Adventures in Middle-Earth-nek?


Módosította Mr_Nemo: 2019.12.17, 10:01


dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5787 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.07, 11:13

Mindegy ki csap le rá, csak ne az FFG legyen az XD *fanboy üzemmód off* . Az első ijedtség után egyértelmű volt, hogy csak parkolópálya és nem kuka a TOR project. Drukk.Garaboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.12.07, 10:33

 

Egy másik fórumról hoztam:

 

Csak hogy bonyolódjon ez utóbbi története: a licensz tulajdonosa a Sophisticated Games, nem a Cubicle 7. Francesco Nepitello, a játék tervezője eleve a Sophisticated Games-szel állt szerződésben, és velük továbbra is jó kapcsolatban van. A Cubicle 7 esetén pedig a fő probléma Dom, azaz Dominic MacDowell, aki sokak szerint egy f***fej mint főnök, és picit kapzsi lett - ezért akadtak el a tárgyalások.

A Sophisticated Games most új publishert keres (tuti a Modiphius csap le rá), az írók megvannak, lehet pár képet le kell cserélni majd, szerencsére az eredeti könyvek illusztrátora, Jon Hogdson is lelépett a C7-től két éve, így őt talán be tudják rántani.

Egyik fórumon a Mória kiegésző írója is beszállt, jelezte, hogy az is 60%-ig kész volt már, csak leállították az új kiadás megjelenéséig. Ő is freelancer, át tudja adni a anyagot a Sophisticatednek.

Szóval még van remény.

 

 

Homály-gyengeség: Sárkánykór

:freud:

 

Remélem, nemcsak a The One Ring 2. kiadásának jut majd újabb esély, de az 5e-átiratok sora is folytatódhat valahogyan.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]