Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

MikroRPG - A Fantázia Bajnokai


 • Válasz írásához lépj be
6 hozzászólás érkezett eddig

Cthulhu

Cthulhu

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 710 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.04, 12:38

Koncepció:

Nekem alapvetően tetszene, de az önellentmondások teljesen hazavágják. Tehát elvileg a játék valamilyen külső entitások által szimpatikusnak talált fantasztikus hősökről, szörnyekről és egyebekről szólna... Vagy mégsem, mert konkrét, ismert fikcionális alakokat nem lehet játszani. Akkor pontosan kiket lehet? Kik és mik a játékos karakterek? És pontosan hogyan kényszerítik őket az élethalál harcra? 

 

Tálalás:

A külcsíny nagyon szegényes és a szövegen is lehetne csiszolni. Utóbbi talán nem annyira vészes, de azért ráférne egy alapos szerkesztői átnézés. Egészében véve a sivár külalak semmilyen ingert nem ébresztett bennem hogy kipróbáljam a játékot. Pedig a koncepció szerintem izgalmas lehetne – ha nem rontanák el az önellentmondások.

 

Szabályok:

Tudom hogy egy mikrojátéknál nem igazán van lehetőség bonyolultabb szabályokra, de ennél azért valamivel összetetteb, kiforrottabb rendszert is lehetett volna barkácsolni, vagy találni alá. Nem igazán tudnám megmondani hogy pontosan miért, de esetlennek és túl darabosnak érzem a rendszert. Meg merem kockáztatni, hogy ha a kockadobásokat kivennénk, a játékmenet lényegében nem nagyon változna.

 

Összbenyomás:

Szerintem jelen formájában a játék totál csőd – egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy tényleg jól tudna működni. Ugyanakkor szerintem akadnak benne érdekes ötletcsírák, érdemes lenne azokat kimenteni és esetleg újra próbálkozni.Xellos

Xellos

  Great Old One

 • Fórumita
 • 1136 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.04, 08:46

Kicsit furcsa nekem. Az alapötlet nekem tetszik.  A szöveg egész jó. Viszont ami a szabályokat illeti...

 

Néhány dolog nagyon szájba van rágva. Ez annyira még nem nagy probléma. Néhány megkötés viszont kifejezetten furcsa (4 végtag? 100-290 centi? Magyarország?)

 

A szabályrendszer előny-hátrány része sejtem én, hogy a mesélőre/játékosra van bízva. De pl. ahhoz képest, hogy mennyire ki van emelve, hogy ilyet ne kérjenek a karakterek meg hogy legyenek egyensúlyban, szerintem egy fél mondatot az is megért volna, hogy ezeknek a játéktechnikai részét a játékos és mesélő együtt alkotják meg, ha kell.

 

Hasonlóan a próbák is elég egyszerűek. Nyilván kis józan ésszel lehet finomítani rajta, ahol szükséges, de furcsa, hogy így ha nem teljesen irreális valami ("Kehessel megverem Hulkot") akkor 50%-om van rá, és kész.

 

Summa summárum, kis nyesés itt, kis toldozás-foltozás ott és meg fog érni egy próbát. Lehet visszatérek rá, mert meggondolom magamat, de per pillanat nem jelölöm.Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6195 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.01, 21:26

Nagyon ötletes, és eléggé szabad is. :cool:
[JELOLOM]

Baka

Baka

  Elementalista

 • Fórumita
 • 979 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.01, 16:21

A hasonlóság a Fate/ Stay Night univerzummal minden bizonnyal a véletlen műve.bbface

bbface

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.01, 09:18

Eléggé lóg a levegőben. Unalmas földrajzórák alatt a hátsó padban játszható, de nem hiszem, hogy szentelnék neki egy délutánt.

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5178 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.01, 08:32

Jó próbálkozás de van rajta még mit finomítani.
Ami bejött:
- jópofa alapötlet

Ami nem jött be:
- miért nem lehet már létező fiktív hős? (azért mert nem publikált saját könyvre épül, csak a szerzőt érinti (érthető okokból) de a többiektől kár elvenni az esélyt
- a kaland Mo-on indul. Miért? Miért nem jó bárhol máshol? Ehhez kapcsolódóan ha már a Földön van a "viadal" akkor ne tegyünk be utalást távoli űrbázisokra.
- Mire jók mechanikailag az erősségek, gyengeségek? (mivel a dobásban nem jelennek meg)
- Hogy sérülnek, halnak meg a játékosok? Emellett lehetett volna pár tipp az ellenfelekre is.
- Jelen állásban nem látok annyi fantáziát hogy 6-8-10 alkalmat bárki játsszon vele hogy epikus zárást kapjon.

Összességében jó szárnybontogatás, de kevés. Egy próbajáték kellett volna vele akkor pár kérdés tisztázva lenne, de így nem jelölöm.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6369 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.01, 08:12

Az Univerzumot különös Entitások járják. Nagyhatalmú, fizikai testtel nem rendelkező lények. Angyalok, démonok, Istenek, kísértetek, csupán felfogás kérdése, hogyan nevezzük őket. Eme lények úgy szórakoztatják magukat, hogy alsóbbrendű lények világait látogatják meg. Olyanokét, akiknek fantáziája és kreativitása lenyűgöző és rengeteg fiktív hős van irodalmukban. Az Entitások a számukra legszimpatikusabb hősöket, szörnyeket, varázslókat és egyéb torzonborz alakokat életre keltik, majd arra kényszerítik őket, hogy a bolygón élethalál harcot vívjanak.

http://lfg.hu/67920/rpg/rpg-fejlesztes/mikrorpg-a-fantazia-bajnokai/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]