Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

MikroRPG - Clash of the Future


 • Válasz írásához lépj be
9 hozzászólás érkezett eddig

Cthulhu

Cthulhu

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 712 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.04, 14:44

Koncepció:

Szeretem a cyberpunk-ot és ez a játék is tetszhetne, ha látnék benne bármi frisset, újat vagy rendkívülit – akármit, amitől pont ehhez kapnék kedvet a kismillió hasonló témájú RPG között. Tudom hogy ebben a témában nehéz újat mutatni a nap alatt, de nekem olybá tűnik hogy ez a játék egyszerűen nem tudja érdekesen megközelíteni a műfajt.

 

Tálalás:

Az igyekezetet és a viszonylag kis számú döccenést a szövegben mindenképpen értékelem (bár van egy rendkívül bosszantó elcsúszás a második lap alján a bal hasábban). A lapok alján lévő képeket szerintem sokkal szerencsésebben is meg lehetett volna választani – kvázi akármi jobb lett volna egy sor csatlakozónál meg a tech-dobozkánál. Aztán a háttér... A kép jó de az olvashatóság kedvéért nem ártott volna fakítani és esetleg grayscale-be tenni. Ez így borzasztóan „szemkifolyatós” lett.

A tömörítés itt kevésbé szerencsétlen, de a végén a helyhiányra hivatkozni... Ha az adott játék nem fér a terjedelmi korlátok közé, akkor nem kellett volna nevezni. Vagy mondjuk kihagyni az amúgy látszólag teljesen felesleges karaktertípusokat és az így nyert helyre berakni ami még hiányzik...

 

Szabályok:

Ha jól értem a szabályokat, akkor minél kisebb egy karakterisztika, annál jobbak a karakter esélyei a sikerre. Csak sajnos annál rosszabbul bírja a sebesülést. Pedig ahogy kapja a sebeket, egyre jobban teljesít, kivéve ha védekeznie kell. A szabályok alapján érdemes lehet pl. 7-7 ponttal növelni a Fizikai és a Szellemi képességet, a maradék 6 pontról pedig lemondani. Így a karakter szociálisan és műszakilag elég jó, és bár fizikailag és szellemileg eléggé zokni, csatákban mégis nehezen lehet eltalálni. Ha pedig mégis megsérül, erősebb, ügyesebb és ravaszabb lesz.

 

Összbenyomás:

Sajnos ebben a formában teljesen kihagyható darab. A külcsínyt leszámítva semmilyen fronton nem tud újat vagy izgalmasat mutatni, és a tényleges játszhatóság kapcsán is komoly kételyeim vannak. cyberdog

cyberdog

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 88 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.04, 13:57

Mivel látom hogy sokan "csak egy CP játékként" tekintenek a művemre, jelzem igaz hogy nem nagy durranás, de ismét csak a rendelkezésemre álló idő rövidségére tudok hivatkozni, valamint nem mertem egy egyedi, bármilyen más témába belevágni mert egy összecsapott saját koncepció rosszabb lehet mint egy jól bevált sablon tömörítve.

Az olvashatóságra nincs mentségem, nem tudtam hogy pontosan milyen méretben lesz megtekinthető végül, így erre sajnos nem gondoltam. Akit érdekel az írjon, mert mint mondtam igény esetén lesz javított és bővített változat.

Xellos

Xellos

  Great Old One

 • Fórumita
 • 1136 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.04, 09:41

A borítókép tetszik. Cserébe a CP/SR jellegű bevezető után inkább csak átfutottam a szöveget, nem volt türelmem kisilabizálni. Átfutás alapján simán CP mini játéknak tűnt lecsupaszított szabályokkal, semmi extra. Ezzel együtt alighanem játszható.

 

A végén én mondjuk felvontam a szemöldökömet a Tanácsok mesélőknek felütésénél. Lehet csak az én rigolyám, de ha 4 oldalas játszható játék a kiírás, akkor nem pro beleírni, hogy "terjedelmi korlátok miatt ennyi a szabály." Félreértések elkerülése végett, teljesen rendben van, hogy ez vagy az a mesélőre/játékosokra van bízva. Csak a terjedelmi korlátra való hivatkozással van problémám.

 

Szerintem kicsit túl sok sebből vérzik ahhoz, hogy jelöljem.Birbin

Birbin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1787 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.03, 21:33

Ha a szöveget lefordítottad, akkor a címet miért nem?

cyberdog

cyberdog

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 88 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.03, 20:05

Én volnék az elkövető. Kedves zsírvezér, van egy jó hírem, ugyanis amennyiben igény mutatkozik rá, lesz bővített és javított verzió.
A játék hibáinak oka részben az hogy nagyobb lélegzetvételű projektekhez vagyok szokva, és nehéznek bizonyult ennyi oldalba egy minden szempontból kielégítő játékot bezsúfolni. A másik pedig az időhiány, mivel meglehetősen későn kezdtem hozzá a megíráshoz, a határidő előtt egy-két héttel.

Igyekeztem nem összecsapni, de sajnos így is kimaradt pár dolog, illetve már nem volt idő rendesen kidolgozni a járműves harc, kibernetika és egyebek részleteit, így ezek végül nem kerültek bele.

zsirvezer

zsirvezer

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 50 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.03, 16:56

Pozitív:

 

* Gyors, pörgős a harc, legalábbis itthon lejátszottam egyet, es kifejezetten jól szolgálja a pár órás rpg-vel töltött szórakozást.

* A fekete vörös, borító engem elrepített a Blade Runner világába.

 

 

Negatív:
* nem tudtam eldönteni, hogy megáll azon a ponton ahol a shadowrun vagy a cyberpunk tovább megy a játék rovására, -a virtuális világ dekásostul, fekete jegestül- vagy van itt is csak már nem fért bele a négy oldalba. A mesterséges bőrből gondoltam, hogy valami kibernetika, vagy hasonló létezésével számol a szerző.

 

* Miért kellenek a karakter típusok? Nem lenne elegendő, ha a játékos leírná a karakter klisét, ehhez igazítaná az értékeit? Én ebben a formában töltelék „vekengésnek” érzem a Karakter típusok fejezetet.

 

* Motivációk és célok: ezt is feleslegesnek érzem, akinek ilyen mankó kell egy 4 oldalas játékhoz, az mars vissza az alapokhoz, ahol több oldalon ki van fejtve az ,hogy a játékban a karaktert mi és hogyan motiválja.

 

* A két fejezet helyett kicsit több elfért volna, az elérhető technológiáról, esetleg a járműves harcról.

 

* A külcsín, az egy borítóképet leszámítva, szerintem jó szar az egész. Alapesetben olvashatatlan. De nincs minden veszve, ha a pdf olvasódban 200%-ra nagyítasz akkor már végig is tudod silabizálni.

 

* Olyan mintha a készítő NORNWARRIORtól vett volna leckéket minimálból. Idővel rájött, hogy ez a kevesebb nem több és hozzá csapott még valamit. A fekete doboz gombokkal és a három RCA kábelvég képek helyett szívesebben olvastam volna még pl. a világról.

 

* Kicsivel több munka és méltó mini cyberpunk lehetett volna. Nem jelölöm, de egy javított és/vagy bővített verzióval szívesen játszanék.


Módosította zsirvezer: 2014.12.03, 17:01


Ratface

Ratface

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 272 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.03, 09:25

Csak ismételni tudnám az előttem szólókat.
Mégis próbálok picit mást, vagy máshogy.
A borító kiváló, azonnal megnyert magának (e miatt el is tekintek attól, hogy öt oldal). Háttérként használva a minimum egy jól belőtt "fakítás" kellett volna.

A tördelési hibák... vannak. A lapokat jobban ki lehetett volna használni; azonban ha nem volt több "írnivaló" a betűméret és a bekezdéstagolás segítségével áttekinthetőbbé-, olvashatóbbá vált volna a mű.

Valóban egy CP2020 miniklón. Ennek ellenére biztosan ki fogom próbálni. (mert oda vagyok a CP-ért)
 

[JELOLOM]bbface

bbface

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.03, 08:59

Megkapó a hangulat, jó a borító is, de háttérként kicsit erős.
Ismét csak az az érzésem, hogy nincs komoly baj a játékkal, eltekintve néhány apró hiányosságtól (Ha a TP pénzre váltható, jó lenne tudni, mekkora a kezdőösszeg. Miért van szükség szintlépésre, ha egyszerűbb 20 tp-nként növelni egy értéket.)

Ugyanaz a bajom, amit zsirvezer is említett Mutants in Serious Trouble kapcsán, csak épp a másik oldalról. Ez a játék nagyon nyitott, a kerete a világ, ami szinte azonos a Shadowrun disztópiájával. Akkor már inkább játszanék azt.

Mindent összevetve nem rossz, csak nincs benne semmi új.

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5193 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.03, 08:29

Lelkesen álltam neki olvasni aztán ez a lelkesedés lecsökkent. Ez egy CP2020 4 oldalba gyömöszölve. A borító lap nagyon jó, után viszont kicsit már nehezebben olvasható. A 2. oldal első hasábjának alján nem jó a tördelés kétszer kellet elolvasnom mire (nem) dob a nyomozó 1d10-el. Ha már vannak szerepek valami bónuszt adhattak volna a releváns próbákra.
A szabályok kicsit lazán vannak megfogalmazva, 40-45 tp-nél fejlődik, 3at cselekedhet (kb amit akar). Néhol kicsit értelmetlen - fedezékéresésre minek dobni... (a "reális" rendszerét majd más elmondja a magáét... :)

Rezeg a léc de végül is [JELOLOM] a nosztalgiafaktor és az elején/végén levő kedvcsináló miatt. Minden ami közte van mehetne a kukába és újra lehetne írni.


Módosította auer: 2014.12.03, 08:30


CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6453 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.03, 08:15

Háttér:2039-et írunk. A világot megváltoztatta a technológia és a fejlődés, számos téren jobbá téve az emberek életét. De ez a változás csak külsőségeiben tűnik jónak. A hatalmas, túlzsúfolt városállamok a kontrollálatlan kapitalizmus áldozatai lettek, a repulzoros, repülő autók, és a középosztály jóléte ellenére is óriási a bűnözés, és a korrupció. A rendőrség erős technológiákkal rendelkezik, de túl kevés emberük van, hogy felszámolják a szervezett alvilágot. A mamutcégek könyörtelen manipulációikkal vannak elfoglalva, magánkatonáikat csak akkor vetik be, ha a vállalatot is érintő ügyről van szó.

http://lfg.hu/67927/rpg/rpg-fejlesztes/mikrorpg-clash-of-the-future/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]