Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

MikroRPG - Fejre ejtett hős


 • Válasz írásához lépj be
9 hozzászólás érkezett eddig

Lenday78

Lenday78

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.12, 21:12

Nekem ez a kedvencem. [JELOLOM]

Nagyon bejött a témája.(Már a beharangozása óta vártam a kidolgozott verziót.)

Szerintem ez a három oldal megadja az alapot(a játék motorját, kereteit és a hangulatot), a többit a mesélő és a játékosok úgyis hozzá álmodják.
Tetszett a kártyás megoldás is.

Cthulhu

Cthulhu

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 683 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.10, 22:23

... Valamint célunk volt, hogy nyomtatás után kioszthatóak legyenek az oldalak. Első oldal a mesélőnek, második oldal a játékosoknak, harmadik és negyedik középre. Végül a szabályok egyszerűsítése után a negyedik oldal kimaradt. ...

 

Így már értem a három oldalt.

Szerintem az elgondolás jó volt, csak a megvalósítás nem sikerült. Minden esetre ha lesz javított verzió, akkor majd esetleg érdekelne egy kópia.bbface

bbface

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.10, 20:48

Köszönet a kritikákért, az ötletekért és a jelölésekért.

A tálalás valóban minimalista. Talán túlságosan is tartottuk magunkat az otthoni nyomtatóhoz. Ezért mellőztünk minden képet. Valamint célunk volt, hogy nyomtatás után kioszthatóak legyenek az oldalak. Első oldal a mesélőnek, második oldal a játékosoknak, harmadik és negyedik középre. Végül a szabályok egyszerűsítése után a negyedik oldal kimaradt. Valóban át kell gondolnunk, hogy érdemes-e ehhez tartanunk magunkat a jövőben. Az biztos, hogy újratördeljük.

Nincs akadálya annak, hogy bővítsük a karakterek archetípusait, több jó ötletet is kaptunk.

Az eddig megjelent pályaművek is sok új nézőpontot mutattak be, ami jól fog jönni az áramvonalasítás során. Bízunk benne, hogy a kritikák alapján lereszelhetjük a játék felesleges részeit.

Cthulhu

Cthulhu

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 683 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.10, 19:44

Koncepció:

Kifejezetten tetszik. Számomra legalábbis ötletesnek, újszerűnek és passzolónak tűnik. A kifejtésnél talán egyik-másik poén néha már kicsit izzadtságszagú, de a komédia nem könnyű műfaj és a játék úgy általában jól veszi az akadályt. A Lovagon talán még lehetett volna kicsit mélyíteni és pár további karakteropció sem ártott volna (pl. lódoktor, kirurgus, szakács – szerintem van még bőven lehetőség)

 

Tálalás:

Az apróbetűs, kéthasábos megoldás borzasztóan sűrű, elég kellemetlen volt olvasni. Ezt már csak azért is fájlalom, mert 4 oldalra szétterítve biztosan sokkal kellemesebb lett volna az olvasás. Vagy ha legalább valami képek kerültek volna a szövegbe. Nagyon nem értem a kihasználatlan helyet. Így aztán hiába jó amúgy a szöveg, a prezentáció számomra sokat csökkent az értékén.

 

Szabályok:

Nem rosszak, sőt. Akár jók is lehetnének, csak a koncepcióhoz képest picit feleslegesen túlbonyolítottnak érzem őket. Szerintem a játékos karaktereket kevesebb részletezéssel is remekül meg lehetett volna oldani, és látok némi túltengést a harc terén is (pl. szerintem a kezdeményezést simán ki lehetett volna hagyni). Ugyanakkor vannak jó ötletek is a mechanikában, amik nekem kifejezetten tetszenek és passzolnak is. A kártyapakli újrakeverésére itt sem látok szabályokat, viszont a kaland behatároltsága miatt lehet hogy ez nem is baj.

 

Összbenyomás:

Jó kis játék ez is, csak szerintem ordítva kíván egy átgondoltabb prezentációt és némi „áramvonalasítást”. A téma kifejezetten tetszetős, a szöveg adja a hangulatot, a dolgok így az átolvasás alapján egyben vannak.

Példának okáért ha én lennék a készítő, akkor valószínűleg lenyúlnék néhány ötletet a korábbi „Avatárok” nevű játék motorjából (pl. a „négykártyás” karaketerlapot, meg a hozzá tartozó húzásmechnika egy némiképpen egyszerűsített változatát) kicsit a témára módosítanám ezeket, majd az egészet megtoldanám egy alapos dizájnfrissítéssel, és akkor szvsz már nagyon bejövős kis játék lehetne. Én biztosan kipróbálnám. :)Seraph

Seraph

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 14 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.10, 12:24

Kifejezetten igényes munka, mind megfogalmazását, mind pedig tartalmát tekintve. Humoros, remek szórakozást ígér.
Nekem egyáltalán nem volt hiányérzetem a lovaggal kapcsolatban, mert ő igazából csak a "mellékes főszereplő" (de jó kifejezés lett), a lényeget úgyis a hű csatlósok alakítása adja majd.
[JELOLOM]

Guildenstern

Guildenstern

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 322 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.10, 11:27

Valódi mikro játék, nem egy nagyobb munka 4 oldaba erőltetve. Tudjuk kik a karakterek, és mi a céljuk. A szabályrendszer jól illeszkedik ehhez. Jól megfogható a hangulata, és nem utolsó sorban elolvasni is élvezetes. Remek. [JELOLOM]

Talán annyit tennék hozzá, hogy a harcot túl hangsúlyosnak érzem a szabályokban. Legalább is én úgy képzelem, hogy a csatlósoknak nem kifejezetten harccal kéne megoldaniuk a problémákat.

bbface

bbface

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.10, 10:54

@auer
Szóba került, hogy legyen egy játéktechnikai leírás is a Lovagról, de egy vitát követően végül elvetettük. Ezek szerint mégis lenne létjogosultsága.

Köszönjük a visszajelzéseket. Már javítjuk az első verziót. Számítunk a további észrevételekre, amiket igyekszünk majd beépíteni a rendszerbe.

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5159 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.10, 08:37

Ebben pont megvan az ami hiányzott az avatárosból szóval [JELOLOM]. Itt az érdekes mechanika egy jól játszható szűk kerettel társul, és jó a kidolgozás.

Amit hátrányként tudok felróni az hogy nem találtam meg a Lovag értékeit ahogy átfutottam. Illetve lehetett volna még pár szerep (apród, bárd pl) hogy ne legyen ismétlődés. Ezen felül kicsit lehetett volna még írni a kalandokról hogy jobban segítse a rögtönzést.

 Arflo

Arflo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 175 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.10, 08:36

Azt kell mondanom ebben meg van a kellő humor. Már a fülszöveg meghozta a kedvem, hogy elolvassam a művet. Úgyhogy mivel felkeltette az érdeklődésemet, [JELOLOM]

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.12.10, 08:16

Ismerős léptek közeledése verte fel a késő estét. A csatlósok tudták, mit jelent ez, nyomban szedelőzködni kezdtek. Valaki egyre erőszakosabban rázta az ajtót, a zár majd kiszakadt a helyéből.
– Húzni, vitézlő uram! – szólt ki a Fegyverhordozó a lehető legudvariasabb hangján. A Lovag kis híján kitépte a vasalt tölgyfaajtót a keretből, kezében a kilinccsel berontott a szűkös szobába. – A népnek szüksége van rám. A Gonosz ébred. Négy nap múlva megvívok vele. Megmentem a birodalmat és annak lakóit. Hajnalban nekivágunk az útnak, hogy a nagy csata előtt áldást kérhessek. nyergeljétek a lovam!

http://lfg.hu/68192/rpg/rpg-fejlesztes/mikrorpg-fejre-ejtett-hos/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]