Ugrás tartalomhoz


Fotó

Déli Puszták, meg a lakói


 • Válasz írásához lépj be
627 hozzászólás érkezett eddig

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.05, 13:35

Üdv!

Régebben volt itt arról szó, hogy többek között hogyan alakult ki a szőke, magas, kékszemű pyarroni alkalt.

Szerintem ezt a legjobban úgy lehet megmagyarázni, hogy az ötödkor végén délre menekült kyrek (akik Kye-Lyront is megalapították - ezzel szvsz lérehozták az első majdnem emberi "birodalmat" a délvidéken) szépen lassan elkeveredtek a helyi, szórványosan előforduló embernéppel, és az idők során valahogyan a kyr hószín hajból emberi szőke lett. :lol:

Baali

Baali

  Nekromanta

 • Archívum
 • 2292 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.03, 21:28

Üdv!

Daekow: a kereskedelmi részhez nekem csak annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy szerintem azok a hajók luxuscikkeket vihetnek Erionba nagy mennyiségben, mert azok értékesítésén van akkora nyereség, hogy megérje fizetni a rengeteg embert az oda és visszaúton. Valamint nem árt, ha elég nagy hajóval mennek, hogy sok cumó beleférjen.

Ón felhesználása: tányérok, kupák, tálak, stb, mint a középkorban. Természetesen nem a nemeseknél, hanem az egyszerű polgároknál/parasztoknál. Forrasztást nem hiszem, hogy használtak akkor, de ha igen, akkor ezt is lehetett erre használni.
Ólom: nehezék. Akármilyen formában, méretben.
Higany: asszem gyógyszernek használák kis mennyiségben, méregnek meg nagyobban.

Az előző 3 bizonyos színes vegyületeit esetleg festéskor, vagy kozmetikai szerekhez, vagy ilyesmihez.

daekow

daekow

  Ormányosbogár

 • Fórumita
 • 2843 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.03, 19:30

Hali.

(jessz, daekow visszatér, és a fórum pezseg :titok: )

Ami az összynevi bányászatot illeti, a kérdés túl bő választ igényelne. Inkább olvass utána egy-két technikatörténeti könyvben. (:leráz: :D )


:D

Akkor maradjunk a három általam is említett fémnél (ón, ólom, higany), és annak kérdésénél, hogy ezeket ynevi viszonyok között mire lehet használni... ónnal pl. írtak is, ón-ólom: esetleg használtak forrasztásnál...? Higany...? Ha jól tudom, a XVII-XIX. sz. körül bányászták már Dél-Amerikában (persze lehet, hogy ordas baromságot mondtam éppen...)

Ynevi viszonylatban ezek közül az ámbra játszhat nagyobb szerepet

És a zsír...? Vagy az nem "jó" annyira, és csak szükségmegoldás volt...? Ilyesmit nem érdemes kereskedelmi forgalomba hozni...? (vagy pl. glicerin / szappan...? Nagy erioni szappanfőzde, a bálnazsír fő felvevője...) Nem igazán értek a kérdéshez.

Andhelliannal kapcsolatban nekem az a "látomásom", hogy régi városállam, mondjuk 2000-2500 éves is lehet; Chei érkezésekor így vagy úgy, de behódoltak persze. De kereskedelmi tevékenységet ez előtt is folytattak már; sőt, az elfekkel való kereskedelem monopóliuma is igen ősi paktumokon nyugszik. Yllinor partjain kevés hely kínálkozik komolyabb hajók kikötésére, Andhellian az egyik. Esetleg elfek által épített kikötő volt, aztán a békés szándékkal bekéretőző emberek (tarranok, pajzsállamiak) miatt egy idő után emberi város alakult ki. Aztán megjelenhettek a dzsadok, akik a szárazföldi szállítást bonyolították... A környéken aztán megritkultak az elfek annyira, hogy más kisebb (bánya)várost is lehetett alapítani a környéken, sőt, "gyarmatosítani" lehetett a szigeteket...
Hm... :sor:
...aztán amikor az Andhelliani Királyság háborút vív a függetlenedő szigetek kalózállamaival, hogy néhány év múlva áldozatául essen a tarran rokonnépek birodalmi törekvéseinek; és az ottani katonakirályság kikötőjévé avanzsáljon...
Aztán ez a királyság összeomlik a nomád támadások súlya alatt, Andhellian pedig kormányzók uralma alatt virágzik újra... Majd egy híres dzsad és egy híres godorai jogtudós Dreina helyi püspökének irányítása alatt kidolgozza az Andhelliani Kereskedelmi Jogi Kódexet, amely alapján minden különböző kultúra kereskedői képesek megérteni egymást, és még Erionban is hivatkoznak rá...

Amúgy ahogy nézem, kb. 7000 mérföld megtételével bőven megkerülhető Krán Andhellian és Erion között... ami 3 Km/h állandó sebességgel olyan 97 nap alatt megtehető; persze ha 6 Km/h-t veszünk, akkor máris csak 49 napról beszélünk... "Mennyivel megy" egy vitorláshajó? (szélcsend nincs, Antoh kegyes...) Ha egyetlen kereskedőtársaság foglalkozik avval, hogy évente négy alkalommal indít hajókat oda-vissza, és odafele monnyuk értékes fát, bőröket, ámbrát stb., visszafele meg monnyuk abbitot meg üveget szállít... akkor neki megéri... szerintem. ;)
(Bár ehhez a kérdéshez sem értek... :D )

Huhh...
...na. :D :titok:
Hali.
d.

Torgar

Torgar

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 269 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.03, 18:59

Ehető persze, sőt! állítólag elég finom is!

Amúgy nem tudja vki h. a szürkéknél most készül vmi újdonság? mert már elég rég nincs olvasnivaló... :titok:

Baali

Baali

  Nekromanta

 • Archívum
 • 2292 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.03, 17:41

Üdv!

A bálnavadászathoz még egy kérdés: a bálna húsa ehető? Mert ha igen, akkor egy akkora állatból elég sokáig lehetne táplálkozni...

A bányászatos dolog engem is érdekelne.

Torgar

Torgar

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 269 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.03, 14:29

A cetvadászathoz még hozzátenném h. pl japánoknál a bálna külömböző részei az inpotenciától kezdve minden szerelmi nyavaját gyógyítanak, így amiatt aprítják őket baromira :titok: :titok:

Az a bányászat dolog engem is érdekelne! főleg h. hol és mit....

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.02, 20:45

Ami az összynevi bányászatot illeti, a kérdés túl bő választ igényelne. Inkább olvass utána egy-két technikatörténeti könyvben. (:leráz: smile.gif )


Hehe, most adtál egy cikkötletet :gonosz:

_Domoly

_Domoly

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 718 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.02, 20:17

Az ámbra tudtommal illatszerek alapanyaga volt már a középkorban is, csak akkor még nem jutottak hozzá ipari mennyiségben. A szervezett bálnavadászat a XVII. században kezdődött a Jeges-tenger viharait álló vitorlások megjelenésével. Addig főleg a partra vetődött állatok széttrancsírozásával próbálkoztak a tengerpartokon élők, főleg Norvégia, Izland, Skócia és az észak-spanyolországi Galícia lakói. A bálnavadászat fő célja azonban nem az ámbra, hanem a bálnacsont (pontosabban szila) volt mint divatkellék, fűző-alapanyag, no meg a zsír, amivel fél Észak-Európa világított.

Ynevi viszonylatban ezek közül az ámbra játszhat nagyobb szerepet, hacsak ki nem találjuk, hogy pl. Enysmonban valamilyen oknál fogva bálnacsontból készítik a templomi kegytárgyakat. :gonosz: (Nehogy valaki komolyan vegye, ezzel csak a kulturális hatások fontosságát akartam jelezni.)

Igen, valóban Yllinor lehet a déli bálnavadászat központja, bár fiatal államról van szó, fejletlen tengerészettel. Az őslakos népek nem hajóztak, az elfeknek sincsenek igazán viharálló hajóik (mindig gályákat említenek), ezért ha tengerhajózást akarnak, külhonból kell hajóépítőket hívniuk. A halbőség ezt nagyon is kifizetődővé teszi, sőt, lehet, hogy új kereskedelmi utak alakultak ki: Andhellianból sózott, füstölt halat szállítanak a pyarroni országokba. Erionba nem hiszem, az túl messze van ehhez, Kránt körülhajózni meg... hm, úgy érzem, veszélyes vállalkozás lehet. (Maga Krán valószínűleg nem túl aktív a tengeren, a Jó széllel toroni partra... gályája sem volt egy übertápos vízijármű. Ennek oka az lehet, hogy nincs túl sok település a külső partvidéken - ha volna, bizonyára intenzív hajózást folytatnának Erionnal. De nem teszik. A kráni partok tehát valamilyen szempontból igen zordak lehetnek.)

Tényleg lehet, hogy Andhelliannak monopóliuma van az elfendeli kereskedelemben:Chei király részéről logikus lépés volna, ha legalább egy kikötőt lendületesen akarna fejleszteni.

Erionból szvsz bármit behozhatnak, csak éppen a nagyságrend minimális. Avagy évente hány tonna áru jutott el Kínából Írországba a Selyemút közvetítésével?

Ami az összynevi bányászatot illeti, a kérdés túl bő választ igényelne. Inkább olvass utána egy-két technikatörténeti könyvben. (:leráz: :felvon: )

daekow

daekow

  Ormányosbogár

 • Fórumita
 • 2843 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.02.02, 12:25

Hali.

Kicsit más.

"Középkorias" azaz ynevi viszonyok között mire használják az ámbrát...? Illetve mi egyéb haszon származik a bálnavadászatból...?

Miért itt teszem fel...?

Szvsz Yllinor kikötőiből futnak ki bálnavadász hajók is, a hűvös déli vizek felé. Az ámbrát utána akár tengeri úton Erionba is szállíthatják szerintem; épületfával, bőrökkel, gyapjúval együtt.

Másrészt nem volnék meglepve, ha Andhellian (Yllinor) kikötője kizárólagos joggal rendelkezne az Elfendellel való kereskedelemre (amit persze az elfek kötöttek ki); így Yllinor megkerülhetetlen tényező az elfekkel való kereskedelemben.

Kérdésem, hogy Erionból mit hoznának be Yllinorba? Abbitot valószínűleg, talán üveget is, de mit még...?

További kérdésem, hogy ynevi környezetben mit és mi célból bányásznak...? Pl. ólom, ón, higany...? Mire használhatnak ilyesmit?

(remélem, _Domoly is benéz ide... :pirul: )

;) :)
Hali!
d.

vigo

vigo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1540 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.07, 16:23

Hello!

A varázslók meg azért törölték ki a nép emlékezetéből ezeket a rémtetteket, hogy ne emlékeztessen semmi a korábbi időkre, és ne legyen olyan sem, aki esetleg megpróbálná felkutatni, és elsajátítani ezt az ódon tudást, és ne szabadítson el semmi rémséget Yneven.


Bár nem egészen így (tehát varázslók által), de ezt egy másik faj, a khálok, már megtették. Szerintem a godoniak nem akartak felejteni, sőt, inkább arra hajlok, hogy az emlékeiknek köszönhetik azt a szintet, amire eljutottak. ( és ha ez így van, akkor az egy töredékes tudás volt, szval elképzelni is nehéz, hogy milyen lehetett az eredeti... :titok: :ugri: ;) )

Vigo

Baali

Baali

  Nekromanta

 • Archívum
 • 2292 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.06, 20:49

Üdv!

Az elfnek nem a tudását kellett megosztania az emberekkel, hanem az ágyát, hogy kis félelfek születhessenek, amik beviszik a szőke hajat meg a kékszínű szemet az emberi génállomány közé.

A varázslók meg azért törölték ki a nép emlékezetéből ezeket a rémtetteket, hogy ne emlékeztessen semmi a korábbi időkre, és ne legyen olyan sem, aki esetleg megpróbálná felkutatni, és elsajátítani ezt az ódon tudást, és ne szabadítson el semmi rémséget Yneven.

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.06, 12:24

Baali

Szerintem egy elf, a körülményektől függetlenül, soha nem osztaná meg népe tudását az emberekkel, vagy más fajokkal. Elvégre miért tennének ilyet?

Szvsz ugyancsak kizárt, hogy a godoniak ne tudjanak a saját, igen sötét múltjukról. Ehhez az kellett volna, hogy a godoni varázslók együttes erővel kitöröljék a nép emlékezetét a múltra vonatkozóan. De miért tettek volna ilyet?

Baali

Baali

  Nekromanta

 • Archívum
 • 2292 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.06, 11:55

Üdv!

Cs2160: Kösz a godoni infót. Nem rémlett a dolog.

Attól, hogy a Felföldön nem említettek elf kolóniát, attól lehetett egy pár elf, aki a fajháborúk után ottmaradt. És nekik nem feltétlenül kell tudni arról, hogy az emberek pár évszázaddal azelőtt mit csináltak. Sőt, szvsz az emberek sem tudták mer ezt ekkor.

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.06, 11:12

daekow

Megint átolvastam a D.Ó.-s elméletet, de nem sok helyen tudok belekötni. Talán csak annyit fűznék hozzá, hogy a ott is voltak aquirok, nem is feltétlenül "korcsok". Lásd pl a Fogadalomban azt a Xil... mittudoménmilyen nevű izét.

Illetve, tényleg lehet, hogy valami démonokat béklyóba verő mágiát is ismertek, de az is elképzehető, hogy az egész birodalom néhány nagyhatalmú szerafistán alapult, akik csak a patrónusuk hatalmának köszönheték, hogy irányítani tudják az alattuk lévő démoni hordát. Így amikor egy-egy ilyen szerafista elpusztult, akkor lehet, hogy egy egész birodalomrész pusztult vele. Így amikor Krán odacsapott, lehet, hogy nem is kellett a démoni sereggel bajlódnia, hanem csak a vezetőket kellett kiirtani, és a sereg velük pusztult. (Vagy egyszerűen visszakerültek a saját síkjukra...)

Viszont a godoniak sorsába nem kevernék bele semmi elfes izét. Legfőképpen azért, mert szerintem elképzelhetetlen, hogy elfek segítsenek olyan percéltű lényeknek, akik nemrég még démonok talpát nyaldosták. Másrész, ha a felföldön lett volna említésre méltó elf kolónia, akkor nyilván valahol említették volna őket.


Baali

Ha jól rémlik, az AK és a Geó írja, hogy a D.Ó.-ból egy magukat gdon-nak nevező népcsoport alapította a későbbi Godont, és az ő varázstudóik alkották meg (korbbi tapasztalataik, tudásuk alapján) a godoni mágiát.

daekow

daekow

  Ormányosbogár

 • Fórumita
 • 2843 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.05, 13:19

daekow

Tetszetős elmélet, majd egyszer kivesézem. :D


:) :lol: :)

Viszont azt nem értem, hogy a D.Ó. mágikus hagyományából hogy fejlődött ki a godoni mágia.  :rohog:

Mert az ugye magasmágia volt, szóval a D.Ó.-ban is kellett, hogy legyen valami ilyesmi.

Szvsz volt is.

Ugyebár a démonurak nagy része "varázshasználó" is egyben. Nyilván vannak olyan módszereik, amik átadhatók, megtaníthatók halandóknak (is). Nyilván maga a birodalom nem egyik napról a másikra jött létre: az "előzmény-államocskák" (pl. templom-erődök, szekták, varázsló-iskolák) valószínűleg évezredeken keresztül léteztek, mielőtt birodalommá egyesültek volna (ill. a későbbi uralkodó birodalommá egyesítette volna őket). Számtalan mágia-stílust művelhettek: ezek egyike a szerafizmus, egy másik az óbirodalmi "egyenlőtlenül kétoldalú" szerafizmus; de ezen kívül bizonyára kísérleteztek mozaik-mágiával, meta-mágiával, nyilván idézőmágiával...
(ahogy ugyan a kyrek is magasmágiát műveltek, ebből mégis Ryek esetén idézőmágia és szerafizmus lett, a jelenkorra meg boszorkánymesteri mágia... De az alávetett népek a birodalom fénykorában is éltek pl. drágakőmágiával, illetve számos más, alsóbbrendű tapasztalati hagyománnyal)
Valami ilyesmi lehetett az óbirodalom is. Egyes iskolák és beavatási láncolatok csak és kizárólag klasszikus és óbirodalmi szeraizmussal éltek; mások mondjuk asztrálmágiával (...és több tízezer khál harcosnak parancsoltak evvel...), megint mások idéző- és megkötő-mágiával (minek következtében tartósan Ynevre béklyózott démonokból álló sereget hoztak létre...), megint mások talán nekromanciával... És megint mások ezek különböző ötvözeteit művelték.

És Godon sem hipp-hopp jött létre! Biztosan évezredekbe telt, amíg a hajdani rabszolgák néhány rendelkezésre álló töredékből kikísérletezték a godoni magasmágiát (ahogy a jelenkori dorani magasmágia NEM azonos az ötödkori kyr mozaikmágiával sem...) Meg ugyebár fogalmunk sincs, hogy a leendő godoniak kiket vagy miket találtak a leendő Felföldön odaköltöztükkor... Lehet, hogy élt ott néhány segítőkész elf nemzetség, ahol a varázstudók évezeredek óta a magasmágiát használták...? Ugye amíg Domoly nem mondta, hogy a godoniak nem hasonlítanak a jelenkori pyarokra, tehát nem voltak magas, karcsú, szőke emberek; addig én úgy gondoltam, hogy a Felföldre érkeztükkor beolvasztottak szépen lassan néhány elf családot, innen ez a vonás.


A DÓ mágiűjűból fejlődött ki a godoni? Ez azért érdekes, szvsz. Ez hol van leírva? Én úgy tudtam, hogy csak a sámánok mágiája fejlődött ki ebből...

A godoni mágia "egyszercsak ki volt fejlődve"; Godon lakossága pedig az Óbirodalom menekültjeinek egy részéből alakult ki (lsd.: Geo; megjegyzem, vissza lehet keresni: én ezt a Geo előtt már mondtam :) )
(Számomra) kézenfekvő a következtetés, hogy a godoni mágia alapjai megegyeznek az Óbirodalomból örökölt mágikus hagyományok töredékeivel. Meg ugye rabszolganép, rabszolganép, de nyilván voltak saját varázstudóik is az embereknek... Gondolom, kénytelenek voltak démonokat imádni, mint a mai nomádok; gyanítom, Godonban ezért is erőltették kevéssé a vallást és a vallásosságot.

Másfelől a nomádok mágiája nem "kifejlődött", hanem kb. letorzult... :rohog: Azé' nem mindegy. :nono:

:rohog:
d.

Baali

Baali

  Nekromanta

 • Archívum
 • 2292 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.05, 00:34

Üdv!

A DÓ mágiűjűból fejlődött ki a godoni? Ez azért érdekes, szvsz. Ez hol van leírva? Én úgy tudtam, hogy csak a sámánok mágiája fejlődött ki ebből...

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.04, 23:38

daekow

Tetszetős elmélet, majd egyszer kivesézem. :lol:

Viszont azt nem értem, hogy a D.Ó. mágikus hagyományából hogy fejlődött ki a godoni mágia. :)

Mert az ugye magasmágia volt, szóval a D.Ó.-ban is kellett, hogy legyen valami ilyesmi.

daekow

daekow

  Ormányosbogár

 • Fórumita
 • 2843 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.12.04, 22:48

Hali.

Azt azért nem érdemes elfelejteni, hogy a démonikus óbirodalom vezetői legkevésbé sem emberek voltak. Nem is khálok; legfeljebb azok egy-két magasabbrendő rokonfaja jöhet szóba, amik viszont biztosan kipusztultak... de mondjuk van számos értelmes humanoid faj - pl. a tamarik (ősei) nem jöhetnek szóba...? Vagy elkorcsosult, hatalomszavak használatára képtelen ősfajok, stb. Az általuk használt mágia pedig torzult szerafizmus - nem egyenrangúak szerződése, hanem démonok rabigába kényszerítése! Erre senki nem képes azóta sem - még Kránban sem.

Azaz az uralkodó elitet alkotó mágusok egyike kb. úgy nézhetett ki, hogy félig-meddig avatárja volt valami elképzelhetetlen hatalmú túlvilági entitásnak (ugye pl. Uwel és a szerafizmus...), akivel rendes szeráfi szerződésben állt, plusz még egy tucat démonúrral ilyen fentebb vázolt parancsuralmi szerafista szerződésben.

Ez ugye jelenkori varázstudók számára nem csupán "elveszett tudás", hanem egyenesen elképzelhetetlen! Még Ryekben is csupán "tiszta" szerafizmust használtak; valószínűleg a nem egyenlő szerafizmusnak ez a fajtája meghaladja az emberek (kyrek) mágikus kapacitását.

(Mert ugye amúgy a jelenkor nomád sámánjai sem szerafisták... ők szintén egyenlőtlen alkut kötnek, de - természetesen - ők számítanak alávetettnek a démonokhoz képest. Nagyon kevés olyan beavatási volnal létezik, aminek tagjai igazi szerafisták.)

A Démonikus Óbirodalom tehát nem rendelkezik párhuzamokkal - mert sokkal förtelmesebb, mint Ryek volt. Képzeljünk el egy varázstudót, aki erős túlvilági hatalmakat szipolyoz; keze alatt megidézett és e világhoz béklyózott démonok és elementálok százai sínylődnek... mindeközben szerafista, egy olyan szeráffal, aki lassan istenséggé válik: ő pedig lassan avatárrá... Néhány varázsló meg valószínűleg egyenesen a démoni síkok valamelyikéről származott...

...aztán persze Krán elsöpörte őket; igaz, sok év kellett hozzá.

A hatalom átvétele meg... gyakorlatilag az avatárrá váláshoz köthető :lol: Más kérdés, hogy egy _igazán_ ravasz varázstudó óvakodott avatárrá válni.

És ugye ha egymást gyűlölő démonok lépnek Ynevre, akkor mi akadályozza meg a véres belháborút...? :) Bizony, bizony. A közös ellenség. Krán.

Amihez maguk az óbirodalmiak intéztek kihívást. Tegyük fel, hogy volt valami démon, aki Yneven élt, hatalmas varázslóként; mellesleg gyakorlója volt a szerafizmus óbirodalmi változatának, és számos démonurat szipolyozott. Szomszédja egy halandó varázstudó, egy másik démon szerafistája; egy olyan démoné, amit előző démonunk hevesen gyűlöl. A harmadik szomszéd szintén halandó mágus, maga is jelentős démoni sereg felett rendelkezik; aggódva figyeli, hogy a másik mágus lassan avatárrá fejlődik, és akkor a két démon egymásnak ugrik... A mágust leállítani nem lehet, éveken belül avatárrá fog fejlődni...
...és ekkor a harmadik mágus rátámad Kránra, vagy az ő javaslatára a birodalom uralkodója teszi ezt meg, mindegy. A háború pedig egységbe kovácsolja a két démont. Csak elszámították magukat - szerafista dölyf :) Az ősmágia szép lassan szétszedte őket; na meg a kráni hadak.

Hm...?

vigo

vigo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1540 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.11.30, 17:04

...mindenesetre jelenlegi tudásunk alapján, az 500 éves háborúban egyik fél sem dobálózott démonokkal. hogy orwella mért nem, az jó kérdés, a kyrek meg- elvileg- nem tudtak olyantat idézni...


Vigo

_L.J. (NPC/NJK)

_L.J. (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.11.29, 15:07

cs2160: nem a közdémonokon a hangsúly hanem a démonhercegeken.Nem az a fontos hogy isten v. démon volt az, a lényeg az, hogy szépen lassan átvette a hatalmat.Erre céloztam


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]