Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Technoir ismertető


 • Válasz írásához lépj be
25 hozzászólás érkezett eddig

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 5105 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.05.26, 20:36


Ha a rendszer nem is biztos, hogy mindenkinek bejön (nekem azért van bajom a melléknevekkel), de a játékvezetési útmutató (már ha lehet így nevezni?) megér egy átolvasást és egy-két tesztjátékot.

 

Elolvasva nagyon furcsa, hogy a mesélő nem készül modullal, kalanddal, csak felrajzol egy lapra három nevet és összeköti őket, és voltak kétségeim, hogy ez fog-e működni. Ez alaptalannak bizonyult, jól működik a dolog.

 

Sok mindenre nem jó, de ha valaki Máltai sólyom-szerű nyomozásra vágyik, akkor tökéletes. Ezalatt azt értem, hogy van egy csomó kétkulacsos szereplő, akiket újra és újra meglátogatva (belőlük szép szóval, később zsarolással vagy erőszakkal nyomokat kicsikarva) más és más információhoz jutunk, és a végén összeáll egy igazi, noir-ba illő bűnügy, ráadásként a csavarok, átverések a játékból fakadnak.

 

Egy ilyen típusú kalandot modulként megírni nagyon nagy meló, ha egyáltalán sikerül, itt meg minden szépen összeáll magától...

 

 

Egyébként nem csak cyberpunk-hoz jó, mindenféle nyomozós stílushoz passzol: A rózsa neve, A máltai sólyom, Török nyitás (tureckij gambit, nemtom mi a magyar címe), A sakál napja, vagy Grisham mozgalmasabb regényei (pl. Az ügyfél, Pelikán ügyirat).

A módszer mindhez jó, csak a szereplők által alkalmazott eszközök mások. (értelemszerűen Baskerville-i Vilmos nem fog vérfürdőt rendezni egy apátságban, de azt is hiába várjuk, hogy Sam Spade latinul vitázik majd egy egyetemi tanárral)Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6581 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.05.26, 20:27

Celeb lett a karakteremből (Johnny Laser) :buszke:

 

Egyébként az utóbbi időkben az egyik legjobb, amit kipróbáltam, és bár a cyberpunk stílus sosem volt nagy kedvencem, ez megszerettette velem. Rosszat nem nagyon tudok rá mondani, hatalmas előnye, hogy a játékosok pörgetik fel a cselekményt, a mesélő csak kereteket tesz le.nornwarrior

nornwarrior

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 285 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.05.26, 15:47

Ölég érdekesnek hangzik !
Lehetne több ilyen pdf-es cucc- például steampunk, fantasy vagy szuperhős témakörben :)

Narmi

Narmi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 246 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.05.26, 09:52

Köszi az ismertetőt!:five:

Blob

Blob

  Kockavadász Ogre

 • Fórumita
 • 1604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.05.26, 09:05

"Lázár János a miniszterelnök."
Oké, meggyőztél, mikor kezdünk?

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6615 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.05.26, 06:51

A cyberpunk története valahogy úgy kezdődött, hogy mindenki halálosan komolyan vette, és boldog-boldogtalan meg volt róla győződve, hogy valóban csak pár évtized kérdése, hogy bekövetkezzen. Az utóbbi években a benne megjósoltak nagy része be is következett, ezért aztán mostanában divat arra hivatkozni, hogy szép és jó volt, de már eljárt fölötte az idő; vagy hogy a vasalónkban komolyabb számítógép van, mint a Neurománc vállalati adatbankjaiban; vagy hogy már az üres tévécsatornának is egészen más a színe.

http://lfg.hu/73735/ismerteto/technoir-ismerteto/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]