Ugrás tartalomhoz


Fotó

Zaranassinum


 • Válasz írásához lépj be
38 hozzászólás érkezett eddig

Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.06.16, 11:44

Egy kis kedvcsinálóként leírom a készületben levő kiadványom hozzávetőleges tartalomjegyzékét.

Ha tetszik valakinek, jelezze, ezzel segítve az elkészülését.

 

Mi az a szerepjáték?

Koncepció- Rianvírus

Karakteralkotás

Szakértelmek- Képességek- Ismeretek

Fajok

Szabályok ( Próbák- Diplomácia- Párbaj)

Világleírás  (Társadalom- Eszmerendszerek- Egyedi fogalmak)

Technikai eszközök

Agyi alkalmazások

Járművek

Mesélői Tanácsok

Játékosi tanácsok

Bestiárium

Példakarakter

PéldakalandZaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.06.10, 05:17

Szia Tileo!

 

Természetesen, ha ezt látod benne, akár lejátszhatsz egy ilyen kampányt is, de én ilyenre nem gondoltam. 

Maradok a békés világban zajló kalandoknál.

 

Köszönöm Eberen Orkodo a bíztatást!

 

Remélem, lesznek még páran, akik segítenek motivációhoz jutnom.Eberen_Orkodo

Eberen_Orkodo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1013 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.06.09, 20:21

Érdekes, hajrá, nézzük, mi lesz belőle!Tilleo

Tilleo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2254 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.06.09, 14:16

Sziasztok,

Érdekes, bár erősen szirupos a koncepció. :) de mint kiindulásai alap remek, és tök jó kampányt lehetne mesélni rajta:

Egy véletlen eseményláncolattal indulna, ami felkorbácsolja az emberekbe kódolt alap érzelmeket: félelem, düh, paranoia, stb. Erre reagál a többi ember, reakció mindig épp csak kicsit erősebb mint a kiváltó akció. Mindezt addig amíg a teljes társadalom nem lesz érintett, és össze nem omlik a civilizáció.

A karakterek lehetnének az összeomlás szélén egyensúlyozó rendszer ügynökei, állandó dilemmával: látnak egy érzelmei álltal „megfertőzött” személyt, vajon cselekedjenek, és elpusztításával növeljék a gonoszt, vagy nézzék tétlenül az ámokfutását.

Ahogy az erejét veszett bolygó egyre kevésbé képes kontrolálni a természetet, már tömegek esnek ki a harmonikus állapotból, ami egyre gyorsuló spirálban vezet a végső pusztulás felé. A legvégén pedig remek posztapokaliptikus kalandokat lehet mesélni, bemutatva a romok között nyomorgók legendáiba hogyan épül be, az egykor volt aranykor.

 

Bocs,

TilleoZaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.06.04, 16:05

Szia kavarajavarava!

 

Neked is köszönöm a jó kérdéseid. Első kérdésre a válasz: (a kiadványomból is beollózok ide magyarázatot)

Az Amniakron egy különleges rendszer, gépezet és irányító központ. Elhelyezkedése a bolygó mélyén, annak magja körül van. Félig szilárd, félig olvadt állapotban, de mégis egy egészet alkotva működik, de nincs zaran ( az emberhez hasonló faj megnevezése), aki értené, hogyan. Egyszerűen csak megélik a létezését, de senki sem tud arról biztosat, hogy ki telepítette oda ezt a szuperszerkezetet. Annyit lehet róla tudni, hogy egy személytelen, de hihetetlen intelligenciával rendelkező apparátus, melynek az a dolga, hogy koordinálja a bolygó működését.

Zaranassinum bolygóján az élet és a béke ennek a rendszernek köszönheti fennmaradását. Több globális funkciója is van, amelyek mindegyike hatással van a bolygón levő életre. Nézzük ezeket sorban.

Mielőtt belekezdünk a részletes magyarázatba, tisztáznunk kell a mentranaal energia fogalmát.

Mentranaal: Zaranassinum bolygóján élő zaranok a tudatukkal, személyiségükkel, genetikai felépítésükkel egyfajta mentranaalnak nevezett energiát termelnek. Az Amniakron ebből nyeri a működéséhez szükséges erőt. A mentranaal energia mindenki esetében más- más erejű, minőségű és mennyiségű. Az Amniakron mindenkinek a mentranaal energiáját képes a maga hasznára fordítani. A mentranaal annál jobb minőségű, minél jobb, erkölcsösebb a termelője, annál nagyobb erejű, minél fejlettebb egy zaran idegrendszere, és annál nagyobb mennyiségű, minél mélyebb a termelőjének a tudata, azaz érzelmi és értelmi intelligenciája. Ez azt jelenti, hogy a nemesebb tulajdonságú személyeké a kiváltság, hogy nagyobb mértékben táplálhatják az Amniakront.

Most nézzük meg az Amniakron funkcióit:

Életőrzés: Az Amniakron egy erős sugárzást bocsájt ki. Ennek a sugárzásnak köszönhetően kapcsolatban van az összes bolygón levő intelligens, mentranaalt termelő lénnyel. Érzékeli a testben levő hormonok működését, mely visszahat a saját működésére is. Azokat a személyeket, akiknek erősebb a mentranaaljuk, vormarieleknek nevezik. Bennük közös az, hogy az Amniakron működését jobban elő tudják segíteni. De a tudat gyengítheti is az Amniakront.

A testek különböző hormonokat termelnek, mikor erkölcstelen vagy gonosz viselkedésformákat gyakorolnak tulajdonosuk. Ez a fajta viselkedést észlelve az Amniakron energiái csökkennek. Míg a szeretet, a hűség, a béke és az ehhez hasonló erények táplálják a nagy gépet, hogy az erőteljesebben működjön. Tehát az Amniakron a jó cselekedeteket, tiszta erkölcsöt és szelíd szellemet részesíti előnyben, mert az erősíti, míg a gonoszság gyengíti.

Mivel minden tudatra rá van hangolódva, az Amniakron, úgymond jutalmazni és büntetni is képes az Életőr funkcióval. Azokat a személyeket, akik megátalkodottan, tudatosan gonosz módon élnek, azzal bünteti, hogy meggyorsítja az öregedésüket ezzel lerövidítve a cselekedeteiket. Egy gonosz zaran tized annyit él a bolygón, mint amennyit élhetne. A vormarielek a mentranaaljukért cserébe visszacsatolást, azaz jutalmat kapnak. Ezt a visszacsatolást auin energiának hívják, mely alkalmas magas fejlettségű gépek és technikák üzemeltetésére és irányítására. Szóval ez az Életőrnek nevezett funkció biztosítja a békét, a tiszta erkölcsöt és a nemes tulajdonságok ápolását a bolygón, míg gátolja a gonoszság elterjedését. Itt meg kell említeni, hogy az Amniakron különbséget tud tenni a gyarlóság által elkövetett hibák és a szándékos gonoszság között. Ezt a hormonérzékelése által tudja megtenni.

Féregaltatás: Az Amniakron másik funkciója a Féregaltatás. A föld mélyében ősi férgek szunnyadnak. Ezek évezredek óta alusszák mesterséges álmukat. Az Amniakron energiájának negyede arra megy el, hogy gátolja eme lények felébredését. Bár a funkció jól működik, néha hiba csúszik be. Egy - egy ilyen lény feléled és feljön a felszínre. Ezek általában nagy veszélyt jelentenek, és különösen pusztítóak tudnak lenni. Ha nem altatná az Amniakron az ősi férgeket, azok ébredése minden mostani létformát megsemmisítene.

Anomáliafék: A bolygó alapvetően vad természetű lenne, ha az Amniakron nem koordinálná. Nélküle szuperviharok, szökőárak, földrengések, vulkánkitörések és szélsőséges időjárási jelenségek ostromolnák a bolygó felszínét. Ennek féken tartása sem mindig sikerül. Az esetek 1%-ban sajnos az Amniakron tehetetlen. Az anomáliák kezelésére a bolygón külön hatóságok alakultak.

Zanz: A zanz egy olyan sugárzás, aminek a felhasználása által az vormarielek rengeteg funkciót érhetnek el. A zanz sugárzás az Amniakronból kiindulva behálózza a bolygót.

Íria: Az Amniakron másik funkciója a Tudás ismerete. A Tudásnak ezt a kiapadhatatlan kútforrását Íriának hívják. Az Íria magasan felette áll a hétköznapi tudósok által ismert ismereteknek. A hétköznapi tudomány és az Íria között egy hatalmas szakadék van. Az Íria olyan Tudás, amely nem kifejlődött, hanem egyszerűen csak megjelent. Az Amniakron úgymond megsúgja azokat az alapismereteket, technikákat, módszereket és képleteket, amelyek segítségével hihetetlen dolgokra képesek a használói.

 

Összefoglalva: Az emberiség és az Amniakron egymással függő viszonyban él. A lakosság termeli az energiát a gépnek. A gép pedig lehetővé teszi a bolygón az életet és fejletté teszi a tudományt. Így mindenkinek egyéni felelőssége, hogy úgy viselkedjen és olyan ember legyen legbelül, amivel használ a közérdeknek.

Igen ezt tanítják is a bolygón.

(részlet a könyvből)

A Nap Rendnek nevezett államszervezet által megkövetelt viselkedésforma betartása alapvető azoknak, akik bármit is el akarnak érni a világban. Ha valaki komolyan veszi a viselkedését és folyamatosan fejleszti a személyiségét, egyre minőségibb mentranaalt fog termelni. Amellett, hogy hasznos tagja lesz a társadalomnak és rendelkezhet az auin kristály előnyeivel, elősegíti az Amniakron működését is. Az anaragooniai társadalom úgy épül fel, hogy senki sem lehet sikeres, aki nem rendeli alá magát a Nap Rendnek. Ebből következik, hogy a vezető személyek, vezérek, nemesek és értelmiségiek csak jóságos, szeretetteljes személyekből kerülnek ki. Ezek többsége egyben vormariel is.

A Nap Rend általi elvek betartásában való előrehaladás mértéke szabja meg, hogy kinek milyen helye lesz a társadalomban. Így elmondható, hogy mindenki magának köszönheti sikereit, nem a pénzének vagy a családjának. Amikor valaki előrehaladást tesz, az Aiar Tanács dönt arról, hogy kaphat e aiun kristályt. A rátermettsége és alkalmassága által kerülhet mindenki arra a helyre a társadalomban, ahová leginkább illik. Ha egy nemes családból való személy rossz erkölcsöt mutat fel, könnyen lecsúszhat az oggnossurok (legalsó társadalmi réteg) közé. Míg nemesi címhez juthat egy közember is a Nap elvek betartásának köszönhetően.

 

A rian (rain) vírusról:

A rianvadászok akciója titkos. Persze mindenki tud a vírusról, de azt, hogy valaki megkapta ezt, az nem nyilvános. Még az sem tud róla, aki gazdatest volt. Így marad meg a nyugalom. A körülötte élők csak annyit vesznek észre, hogy rossz dolgok történtek a környéken, de a rianvadászok munkája miatt más nem derül ki. Így a gazdatest sem érzi magát bűnösnek. De persze vannak esetek, mikor kiderül, hogy valaki gazdatest volt. Ilyenkor a nép úgy kezeli, mint aki azért köhögött, mert beteg volt.

A vírus terjedésének módja nem ismert. Lehet, hogy minden közeget ki tud használni a mozgásra vagy még a dimenziókat is. Ezért nem lehet ellene védekezni vagy nem lehet megelőzni. Így ez nem hat ki az építészetre.

A vírus előfordulásának adatai nem ismertek, mert az ügyek nem nyilvánosak, de valószínű, hogy egyenlő eloszlású.

Az oltóanyagnak nincsenek mellékhatásai.

 

Remélem, kielégítők voltak a válaszok. Jöhetnek még kérdések, szívesen veszem őket!

 

Zarankavarajavarava

kavarajavarava

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 107 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.06.04, 07:53

Szia Zaran!
Birom a világot, meg a koncepciót, nagyon felpörgette a fantáziám. Ezért lehet, h most olyanokat is beleképzelek, ami nincs benne. De próbálom összeszedni a gondolataimat.

Először is a jogi része érdekelne a világból. Valaminek össze kell tartania az öt nap népeit, mert mégiscsak békében élnek. Szóval a kultúrális különbségeket, hagyományokat, vérmérséklet különbségeket valahogyan kordában kell/kellett tartani. Jó az ötlet, hogy mindenki jószándékú akar lenni, de szokták mondani, hogy a pokolig tartó út jószándékkal van kikövezve. Szóval azt a jót meg kell mondani a népnek, tanulniuk kell az iskolában, vagy genetikailag kell módosítani őket, vagy vírus vagy mittomén... Szóval szerinted hogyan működik az, hogy az alja nép még nem ette meg a királyát? Vagy hogy a különböző Utak még nincsenek háborúba egymással? Vagy a szomszéd nem akarja rámfogni, hogy elkaptam a rain vírust, csak mert jószándékúan oda akarja adni a telkem a gyerekének, csak útban vagyok?

A második kérdésem a rainvírusról szól.
Ugye mindenki fél, hogy rainos lesz, mert gondolom nem titok. Ha vki pedig elkapja, akkor balhék vannak körülötte, amit a nép nem szeret. Esetleg ha vkiről kiderül, hogy rainos volt, akkor félnek tőle? Lenézik? Milyen viselkedéssel vannak iránta?
És ha tudják, vagy megtudják, hogy a bolygó mélyéről jön, akkor hagyományból/újításból nem változik-e meg az építészetük. Gondolok itt repülő városokra, meg szigorú beléptetőrendszerekre, esetleg karanténra. És minden bolygón egyenlően oszlik meg a rainvírus? Ha valahol több az csak a pontosabb diagnózis vagy a nagyobb populáció vagy több féreg? Mi okozhatja?
Esetleg van vmi mellékhatása az oltóanyagnak? Mi van ha valaki allergiás rá és belehal?

Azért kérdezek ilyeneket, mert esetleg így rátapintok vakfoltokra. Szerintem a világok egyébként attól lesznek játszhatóak, ha a hétköznapi dolgok a helyére kerülnek és nem kell velük akkor foglalkozni. (Habár volt olyan játékosom, aki mindig bejelentette, ha elmegy a karaktere budira)
Bocsi, ha valamelyik feltételezésem rossz volt.

Köszi a válaszokat!
Kavarajavarava

Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.06.03, 00:16

Kedves QuippeR!

 

A kérdéseid értelmesek és lényegre törőek. Köszönöm szépen őket! 

Megpróbálok válaszolni a kérdésekre, de természetesen csak ízelítő jelleggel. A válaszok szülhetnek további kérdéseket, és azokra is szívesen válaszolok itt röviden. A teljes anyag megszerkesztését viszont akkor fogom megcsinálni, ha páran érdeklődnek. Hogy ez így legyen, itt vannak a válaszok és egy kis előzetes a világleírásból:

 

A szürke eminenciások ötlet azzal bővült, hogy ezek a személyek nem tudják magukról, hogy azok. A bolygó mélyén különös férgek alszanak, amik egy vírust tenyésztenek. Ez a rianvírus, ha feljut a felszínre a lehető leghamarabb gazdatestet talál. A gazdatest ekkor elkezd alattomosan rosszindulatú lenni és rafinált terveket eszel ki és kezd végrehajtani. A vírus olyan mértékben tud tevékenykedni, amilyen intelligens a gazdatest és amilyen befolyással rendelkezik. ( Egy nemes nagyobb galibát tud okozni, mint egy cipész). A vírus rövid időre meg tud fertőzni másokat is a gazdatest környezetében, hogy segítsék terveit.

A Játékosok, egy ilyen esetek kezelésére specializált szervezet tagjai. Olyan tűzoltó, magánnyomozó, lovag hősök, akik felkerekednek, a helyszínre sietnek, beépülnek a lakosság közé és titkosan megelőzik vagy megakadályozzák a vírus által okozott veszélyeket és alattomos tevékenységeket. Céljuk még, hogy kinyomozzák a célszemélyt és beoltsák a vírus ellen. Másik eset, hogy teljesen tönkreteszik a vírus terveit, így az meggyengülve távozik. De ez csak egy időre megoldás, mivel újabb testet talál magának.

A KM- nek egy nagyon összetett sztorit kell kitalálnia. Majd adok javaslatokat arra, hogyan tegye. Röviden: találjon ki érdekes történéseket, eseményeket, állapotokat, jelenségeket és ezeket utána kapcsolja össze magyarázatokkal. Majd ezeket az infókat jól csepegtesse le a csapatnak.

A nyomozás mellett a probléma megoldás és a mellék küldetések adják a szerepjáték másik oldalát. A KM hozza meg a döntést: Mi legyen az a nagy probléma, ami elé állítja a nyomozókat? 

A nyomozás és a sok probléma kellő nehézségű kihívás elé állítja a Rianvadászokat. A csúcspont a veszély teljes elhárítása és az ügy felgöngyölítése.

Van benne harcrendszer, de azt inkább önvédelmező rendszernek nevezném. A Játékosok sosem kezdeményeznek harcot, viszont önmagukat megvédhetik, például vadállatoktól. Ez a játékülés 1%- át teszi ki.

Egy másik rendszer, aminek a mechanikája nagyon hasonló az előzőhöz, a beszélgetéseket és a meggyőzéseket szimulálja. Ha meggyőzik a karakterek a személyt az igazukról, akkor az segítő tettekben vagy információban reagálja le.  Ez arra van, hogy ha a csapat kockagurításokra vágyik. Persze lehet rendesen is nyomozni.

A próbarendszer nem egyedi. Annyi kockával dobunk, amennyi a tulajdonság értéke, és az 5-ös, 6- os dobások a sikerek.

 

 

 

Kicsit írnék a világról is:

 

Zaranassinum bolygóján 13 birodalom létezik. Egyelőre egyet tudok jobban kidolgozni. Ez Anaragoonia.

Jellemzők: (amik miértjeit és hogyanjait később részletezem)

Összetett társadalom, mindennapi tárgyakba integrált csúcstechnika a mágia helyett, a bolygót kontrolláló szuperszámítógép, internethez hasonló rendszer, ahol az alkalmazást nem a telefonodra töltöd le, hanem az agyadba, középkori fantasy világkép, különleges emberi alfajok egy gyönyörű éden szerű bolygón.

 

Talán ennyi elég lesz ahhoz, hogy többek is érdeklődjenek.

 

Ha lesznek még kérdések, örülni fogok neki és röviden szívesen válaszolok


Módosította Zaranassinum: 2017.06.03, 00:17


QuippeR

QuippeR

  Story Gamer

 • Fórumita
 • 969 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
    2                      

Kelt 2017.06.02, 09:19

Engem minden kezdeményezés érdekel.

 

Szerintem az egyik legfontosabb része egy új játék és világ megalkotásának, hogy érezhető legyen, hogy miről lesz szó egy átlagos játékülésen. Ezért ezeket kérdezném:

Kik a játékos karakterek? Államilag megbízott nyomozók? Szuperhősök? Aggódó állampolgárok? Nemescsaládok sarjai?

Hogyan készül a KM a mesélésre? Mit dolgoz ki? Hogyan ér véget egy átlagos mese? Mit tesznek a szürke eminenciás lázadókkal, ha megtalálják őket? Mi a történet csúcspontja?

Mit csinál egy átlagos játékos karakter a játékülés során? Milyen rendszereket használ ehhez? (Ha már harcrendszer nincs, gondolom.)

Miért jár tapasztalati pont? (Ha van ilyen?) Hogyan tudnak a karakterek fejlődni? Mitől lesz más a tizedik játékülés mint a harmadik? (Mechanikailag és történet szempontjából is kérdezem.)Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.05.31, 21:45

Sziasztok!!!

 

Körülbelül másfél éve indítottam ezt a fórumot, mert kiugrott a fejemből egy szerepjáték és egy egyedi világ terve. Az idő nem folyt eseménytelenül. Azóta sokat fejlesztettem rajta, de még így sincs teljesen készen. De abból, amit itt ez előtt olvashatsz a fórumon, szinte semmi nem maradt meg a folytatásban. Tervem egy szabálykönyv és világleírás PDF és/vagy egy weboldal létrehozása, amiket bővíthetek idővel.

Egyetlen egy dolog kellene nekem a folytatáshoz. A TI érdeklődésetek. Úgy vagyok vele, hogy ha nem érdekel senkit, amit csinálok, akkor kicsiny a motiváció. Arra kérnélek Titeket, hogy ha szeretnétek, hogy a kiadvány és a weboldal elkészüljön, jelezzétek ITT nekem. Nem vagyok telhetetlen. Ha már 10 érdeklődő lesz, folytatom a munkálatokat és rövid időn belül készen leszek vele. De ugye minél többen jeleztek, annál nagyobb kedvvel fogok a billentyűzethez ülni.

 

Ízelítő:

- Az alapkoncepció egy olyan játék létrehozása, amiben nincs durva erőszak, okkult elemek és szörnyek, MÉGIS szórakoztató marad.

- Egyedi világ (fejlett technika, békés társadalom, érdekes emberi alfajok és ezeknek miértjei és hogyanjai)

- Sok elemet (persze) más világokból hoztam. Az egyedisége ezen elemek különös kombinációjában rejlik.

 

 

Remélem, több személy is jelez itt majd nekem és akkor lesz erőm a folytatáshoz.

Várom tehát a véleményeteket.

 

Üdvözlettel: Zaran

 Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.29, 17:23

Köszönöm a válaszokat. Ez a lázadók mint szürke eminenciások kifejezetten tetszik! Saját rendszert raksz alá, vagy valamit módosítasz? A gumshoe rendszere például tipikusan ilyen nyomozós kalandokhoz ideális.

 

 

Örülök, hogy tetszik!

 

Igen, megpróbálkozom egy saját rendszerrel. 

 

Nem ismerem a te általad említettet, de belenézek, hátha ad átalakítható ötleteket.

 

Üdv!cobra

cobra

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 124 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.29, 15:59

Köszönöm a válaszokat. Ez a lázadók mint szürke eminenciások kifejezetten tetszik! Saját rendszert raksz alá, vagy valamit módosítasz? A gumshoe rendszere például tipikusan ilyen nyomozós kalandokhoz ideális.

Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.29, 15:43

Azért bennem merült fel pár kérdés, de csak jóakaratúlag. Ammenyiben a társadalmi értékrend és a technológia ilyen fejlett, miért feudális a berendezkedés, ami köztudottan az egyik legigazságtalanabb és legelnyomóbb volt? Mik a nemesi előjogok és mi garantálja őket, ha nincs megfelelő kényszerítő eszközük. Mellesleg egy nemes amennyiben sem adót nem vett ki, sem termelő tevékenységet nem folytat, miből él? Ha a parasztok jóindulatából, mi veszi rá a parasztokat, hogy ne önmaguknak halmozzanak fel tartalékokat? Ami pedig a rend ellen lázadókat illeti, ha sem pénzük, sem megfelelő társadalmi támogatotságuk nincs, miért nem söprik el őket egy pillanat alatt?

 

Kedves cobra!

 

Köszönöm kérdéseidet, nagyon jók. Megpróbálok logikus válaszokat adni.

 

 

 

A berendezkedés csak nagyon hasonló a feudálishoz. Abban hasonlít, hogy egy fajta rend alapját képezi, mely egy természetes rétegződés ember és ember között.

 

 

A nemesi előjog kimerül abban, hogy szellemi és vagy fizikai vezetésre ad kiváltságokat. Ezeket még fogom részletezni.

 

Igen, nem vet ki adót a földesúr. Nincsen kényszerítő eszköze. Apellál arra, hogy a nép tiszteletteljes szeretetből adakozik. Ez már évszázadok óta működik, mivel minél több erőforrással rendelkezik a kormányzat, mely a nép érdekeit nézi, annál jobb a parasztoknak is. Például: A nemesek azok, akik hozzáférnek a sonaar technológiának nevezett eszközökhöz Ezek az eszközök kényelmesebbé teszik a parasztok életét. Egyre fejlettebb mezőgazdasági „gépek-et” adnak a falvaknak, például. Ezeket a parasztok, tudás hiányában nem kaphatnák meg, csak úgy ha támogatják azokat, akik fejlesztik azt, azaz a  nemeseket, és ezzel az értelmiségi osztályokat is.

Lázadók:

Ez az, aminek az alapjait már kitaláltam, de még nincs begépelve. Erre adandó válasz fogja alkotni az egész szerepjáték alapját. Röviden összefoglalva ezek személyek a rendszerekbe beépülve láthatatlanul működnek. (Nem külön csoportosulások.) Onnan szereznek erőforrást és fejlesztik a technológiájukat, mindezt titkosan. Van, hogy egyedül, vagy maximum ketten- hárman végzik az akcióikat.  A legdurvább példa a zaranassinumi történelemben, mikor maga a király volt egy rian.

A karaktereknek ki kell nyomozniuk majd a kilétüket, majd elkapni őket, de addig míg ez nem sikerül segíteni azokon, akiket már megnyomorítottak.

Ez bővebben ki lesz fejtve.

 

Még egyszer köszönöm a jóindulatú kérdéseidet.Jöhetnek még ha gondolod, mert ezek segítenek nekem is, hogy logikusabbá szedjem össze  a világot.

 

Zaranasscobra

cobra

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 124 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.29, 14:55

Azért bennem merült fel pár kérdés, de csak jóakaratúlag. Ammenyiben a társadalmi értékrend és a technológia ilyen fejlett, miért feudális a berendezkedés, ami köztudottan az egyik legigazságtalanabb és legelnyomóbb volt? Mik a nemesi előjogok és mi garantálja őket, ha nincs megfelelő kényszerítő eszközük. Mellesleg egy nemes amennyiben sem adót nem vett ki, sem termelő tevékenységet nem folytat, miből él? Ha a parasztok jóindulatából, mi veszi rá a parasztokat, hogy ne önmaguknak halmozzanak fel tartalékokat? Ami pedig a rend ellen lázadókat illeti, ha sem pénzük, sem megfelelő társadalmi támogatotságuk nincs, miért nem söprik el őket egy pillanat alatt?

Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.29, 13:51

Itt olvasható az egyik bolygó, Higderon leírása, mely megtalálható a honlapon is.

A többi anyagot már csak oda fogom feltölteni. 

Kellemes képzelődést kívánok Mindenkinek!

 

Zaranass

 

 

 

Spoiler


Módosította Zaranassinum: 2015.10.29, 13:54


Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.28, 21:27

Érdekesnek találom az alapötleted és látok benne fantáziát. Várom a további anyagokat, nagyon érdekel, hogy fantáziád termékéből, ami csak a tiéd, hol és hogyan válik interaktív játék.

 

Kedves Urban!

Köszönöm az érdeklődésedet és a hozzászólásod!

Nagyon sok ötletem van a világhoz, és most érzek is magamban annyit, hogy valamennyire elkészítsem.

Remélem előrehaladok vele és sok minden fog benne lélegezni.  :)

 

ZaranassinUrban

Urban

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1557 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.28, 16:06

Érdekesnek találom az alapötleted és látok benne fantáziát. Várom a további anyagokat, nagyon érdekel, hogy fantáziád termékéből, ami csak a tiéd, hol és hogyan válik interaktív játék.Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.28, 10:13

Sziasztok!

 

 

A folyamatosan bővülő Zaranassinum világleírás és szerepjáték rendszer ezen a weboldalon olvasható:

 

http://zaranassinum-vilaga.webnode.hu/

 

 

Üdv. Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.27, 15:36

Szeretném bemutatni Neked Zarannassinum Világát.

 

 

Először azzal kezdeném, hogy mik azok, melyek kimaradtak belőle.

Ebben a világban nincsenek háborúk, nem gyilkos mindenki, nincs gonosz mágia, nincsenek torzszülött kreatúrák hegyes kicsavarodott fogakkal. Nincs benne vámpíros vérszívás, csonkító lézerfegyverek, misztikus sötétség. Szóval nincsenek benne azok a klasszikus elemek, melyek sokak szerint a fantasy világok alapelemei. Ha ezt sajnálod, akkor lehet, már nem is olvasod tovább a világleírásomat. De, ha már beleuntál a kaotikus világok felemelkedésének sztorijába, akkor biztosan fog tetszeni Zaranassinum története. Ennek örülnék!

Az Öt Nap Világa egy harmonikus világ. A társadalmak a „Jóakarat” ideológiáját követik sok más elv mellett. A Jóakarat egy fajta eszmerendszer, mely alapját alkotja mindennek, mi az Öt Nap körül kering. A szeretet, kedvesség, jóság, önuralom, szelídség olyan felbecsülhetetlen értékek közé tartoznak melyeknek, ha valaki magas szinten a birtokosa, akár királlyá is koronázhatják. Ez oka annak, hogy világban általános a béke.

Miért is hívják Öt Nap Világának Zaranassinumot? A válasz elvezet ahhoz, hogyan képzeljük el az ismert világot. A csillagrendszerben, melyben több millió nap ontja magából az éltető fényt, csak öt naprendszer az, amely valamiben más. Van egyetlen bolygójuk, mely elhelyezkedésében, méretében és minden másban kísértetiesen hasonlít a mi földünkhöz, és ezért minden meg van rajta, mi az élethez kell.

A csillagrendszerek népei az emberek. Nem meglepő, hogy őket választottam. Nem akartam belemenni mindenféle korcs, csúnya lények létrehozásába. Hiszem és vallom, hogy az ember a leggyönyörűbb, legváltozatosabb és legérdekesebb lény az összes fantasy világban levő teremtmények között. Az emberi bőrszínek változatosságát nem múlja felül semelyik kék, lila vagy piros színű kreatúra bőrszíne sem. S én még nem tudtam elgyönyörködni egyetlen másfajta élőlény női egyedeinek szépségébe sem úgy, mint az emberekéibe. Változatosságukat pedig a kultúrájuk csodálatos ezerszínűsége szavatolja.

Ha már emberek, akkor van közöttük hófehér, rózsaszín, barna, sárga, fekete bőrű és ezeknek százféle változata. Ezek az emberek mind szépek és gyönyörűek a maguk nemében. S ha már emberek, akkor adjuk nekik vissza a kultúrájuk alapjait. Vannak a földi indiai, japán, európai, afrikai, eszkimó népek kultúráihoz hasonló kultúrák, melyeknek öltözködésében, szokásaiban csak kicsi az eltérés a földi, középkori kultúrákhoz képest.

Ezek az emberek élik a bolygójukon a mindennapjaikat. Tanulnak, dolgoznak, esznek, alszanak, és legtöbbjük nem különleges ember.

Vannak viszont közöttük, kik kiemelkednek ebből a rétegből. Ez több úton is megvalósítható. Az egyik út, amiről volt szó a Jóakarat Útja. Ez az út a kiinduló alapja a további utak megismerésének.  A további utak a Kreativitás Útja, mely a művészetekben és a szakmákban való karriert biztosíthatja. A Lélegzet Útja, mely az élet megóvását tartja feladatának orvosi eszközökkel. A negyedik pedig a Törvény Útja, mely a rendezettség és a harmónia elveit veszi célba. A Balansz Útja ezeknek az utaknak egy fajta keveréke, mely egyensúlyozza azok legjobb képességeit. Eme utakon járó személyek alkotják az értelmiségi osztályokat.

Amiben ezek az utak egymásba csatlakoznak, az a Technológia Útja. Csak az értelmiségiek egy kis csoportjának adatik meg, hogy elmerüljenek ennek tudományában. Ők a Vormariel-ek. Feltalálják, kikutatják, felderítik az egyes utakhoz kapcsolódó technológiákat, azaz az Íriákat. Ezek használata emeli ki a köznép fejletlenségéből az Íria- használókat, azokat az értelmiségieket, kik a saját útjaikon már előrehaladtak és így megkaparinthatják ezen eszközök használatának jogát. Ezek a technológiák megsokszorozzák a mostani földön élő emberiség technológiáinak teljesítőképességét és változatosságát. Itt már régen nem probléma az űrutazás, a teleportáció, időutazás és még sok más, még ennél fejlettebb találmány.

Mégis mi teszi ezt a világot vonzóvá például Neked? Mit lehet csinálni itt, azon kívül, hogy szép és jó minden? Talán az, hogy ez mégsem olyan egyszerű. Vannak, kik képesek borsot törni a nép orra alá. Mint mindenhol, ahol emberek laknak, vannak olyanok közöttük, kiknek nem tetszenek a szabályok. Ezek a személyek belső viszályokat, széthúzásokat, meghasonlásokat támasztanak, és lázadásukkal próbálják gyengíteni a rendszer egységét. Ezek az úgynevezett rian-ok. Földalatti munkájukkal fel akarják gyújtani a rendet, az életet és a harmóniát. Olyan eszközökhöz nyúlnak, melyekkel ez nagyon hamar sikerülhet nekik. Technikai találmányaikkal robotlényeket létrehozva megtámadják a békés településeket. Biológiai tudásukkal vírusokat, baktériumokat és különféle gombákat tenyésztenek ki, és ezekkel létrehozott járványokkal sújtják a bolygók lakosságát. Mérgeikkel tönkreteszik a természetet. Meteorológiai fegyvereikkel viharokat, cunamikat, és földrengéseket is képesek létrehozni. Egy szerencséje van az emberiségnek, hogy kevesen vannak és ezért korlátozott a pénzük, erejük és tehetségük ezek véghezvitelére. Ezeknek a kézre kerítése és akcióiknak a meghiúsítása lesz a karakterek feladata.

Ez hát Zaranassinum rövid áttekintése, melynek részletei egy világleírásban lesznek olvashatók, melyek kiegészülnek teljes RPG szabályokkal, a nem tudni mennyire közeljövőben.

 Zaranassinum

Zaranassinum

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 95 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2015.10.27, 15:12

Előszó:

 

 

 

 

 

 

 

Zaranassinum

 

Álmok óceánjában fürdeni nem mindenkinek adatik meg. A kiváltságosok pedig kihasználnak minden lehetőséget, hogy tegyék. Elmerülnek benne, és érzékelik, hogy mélyebb, mint amit álmodni mertek. Majd az álmokat álmokkal telítik, hogy mélyebbre jussanak benne. És minden másodpercét élvezik a merülésnek. Majd mikor rádöbbennek, hogy ez végtelen, akkor megnyugszanak.

 

Ilyen ember vagyok én is. Az agyam képessége, hogy álmodjon. Az álmaimat pedig munkára fogom, és addig dolgoztatom, míg teremteni nem kezdenek. Amikor teremteni kezd a gondolat, anyagtalan formát öltenek a képzelgések, és én elkezdek boldog lenni. Formálódik bennem a fantázia agyaga, és hozzáértő fazekasként olyanná alakítom, mely lélegezni kezd. Így teremnek meg bennem a galaxisok, a csillagok milliárdjai, körülöttük keringő gyönyörű bolygók, rajtuk a növény- és állatvilág, és rajta az ezerféle nép. Technológiák sora, középkori öltözékekben munkájukat végző mesterek, fenséges trónokon ülő géniusz királyok, és a lovagok, kik megbékéltetik mindezeket.

 

Zaranassinum nem egy létező világ. Egy „semmi”, amit csak szavakkal lehet leírni. De amit nekem ott bent a fejemben jelent, néha sokkal több a „valaminél”. A képzelgések hona, amely egy biokémiai program a neuronjaim között, és lélegzik. Lélegzik benne a fű a réten, a paraszt a kapát fogva és egy Vormariel a legfejlettebb Pók mobilon szaladva át a sivatagon. Addig élnek, míg én élek. Ezért kivetítem papírra, hogy miután meghalok ők éljenek tovább valaki másnak is a neuronjai között. Szeretem őket.

 

Kérlek Téged, kedves olvasó, hogy ismerd meg a világomat, és képzeld el. Akkor te is hordozója leszel az Öt Nap világának. Remélem, megszereted, és nem felejted el, hogy had lélegezzenek ott bent. Örökké!

 
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]