Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Trónok Harca Monopoly


 • Válasz írásához lépj be
19 hozzászólás érkezett eddig

Maester_Morano

Maester_Morano

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.14, 15:55

Észak nagyobb, mint a többi 6 királyság együtt, tehát szerintem egyáltalán nem ésszerűtlen, hogy az a legdrágább birtok.

Jogos, mondasz valamit... Deres a harmadik legértékesebb (Királyvár és Braavos  megelőzi a több lakó, jobb gazdaság alapon), de a Trónok Harca Rizikó tábláját elnézve igazad van, értékesnek kell lennie.

 

Észak 13 tartományból áll rajta, a többi királyság ennek a fele sincs külön-külön, és az északi tartományok nagyobbak is a délieknél, magyarul: szürke a fél térkép... A Monopoly közepén csak földrajzi térkép van, ott ez ennyire nekem nem jött át, de színkódokkal egyértelmű a másik játékban.

 

:ok:Szmore

Szmore

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.13, 09:54

Észak nagyobb, mint a többi 6 királyság együtt, tehát szerintem egyáltalán nem ésszerűtlen, hogy az a legdrágább birtok.

Maester_Morano

Maester_Morano

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.03, 10:23

Nornwarrior: tetszik a hangulati megközelítés (James Bond, Robotzsaru Monopoly), a Trónok Harca esetében is van ilyen próbálkozás, egy folytatólagosan kiadott Ingatlankalauz.

 

Itt az egyik rész:

 

Köszöntünk a Trónok Harca Ingatlankalauz olvasói között!

Rendszeresen frissülő kiadványunkból tájékozódhatsz a legfrissebb befektetési lehetőségekről, hogy megfontolt döntést hozhass vásárlásaid előtt. A bölcs földesúr gyarapítja mindazt, amit őseitől örökölt!

Trónok Harca Ingatlankalauz #4

Vakondváros

A birtok leírása: Elérkeztünk az Ingatlankalauz első városához! Ez már nem egyszerű tanya, építési telek vagy elhagyott erődítmény, ez bizony település a javából. A birtok ura mesterembereket, földműveseket találhat itt, akik örömmel varázsolják szebbé ezt a hangulatos helyet, ha új gazdája ezt kívánja. Vakondváros piacán valódi ritkaságokat találhatunk: tiszta vászonanyagot, szagmentes lámpaolajat, déli(nek mondott)gyümölcsöket és borzbőr zekét is kínáltak nekünk. Az itt élők vendégszereteténél talán a Fal sem nagyobb, egy előzékeny félszemű vadászember pár aranysárkányért még ellopott erszényünket is visszaszerezte!

A vásárlással járó előnyök: Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy egy egész város uraként tisztelik, ha ilyen címre vágyunk, ennél olcsóbban nem juthatunk hozzá… Észak néma tájai után itt végre pezseg az élet, szól a dal, folyik a bor és készségesek a nők. Az Éjjeli Őrség tagjai meglepően gyakran megfordulnak a városban, jó látni, hogy ennyire a szívükön viselik a biztonságunkat. Szedhetünk vámot és adót, megpróbálhatunk akár italméréseket is működtetni. Ne szegje kedvünket, hogy a helyiek többsége nem pénzben, hanem természeti (vagy természetes) javakban kívánja leróni úrbéri kötelezettségeit!

A vásárlással járó hátrányok: Nincsenek poros utcák, de – évszaktól függően – nyakig érő sárban vagy csontkeményre fagyott rögökön taposunk. Nem alhatunk nyugodtan, mert minden estére jut valami zajos csetepaté. A bordélyok késnek a védelmi pénzekkel, a kereskedők csalnak a mérlegekkel, saját csapszékünkben is vizezik a bort. Ser Rowan (az Éjjeli Őrség felderítőinek rangidőse) sosem akarja megadni a kártyaadósságát, hitelbe iszik és van nála egy rohadt nagy buzogány.

A jelenleg itt élők véleménye: „Eladom a prémeket, mielőtt visszamegyek a kunyhómba” (Jendhor, erdőlakó). „Gyere Vakondvárosba, kölyök, ott férfit faragnak belőled” (Tykles, az Éjjeli Őrség készletmestere). „Azt mondják, hogy Délen a lányoknak pénz jár a kedvességükért, én itt csak egy sózott mufloncombot kaptam” (Alisa, pályakezdő).

Van egy Társasjátékos Blog a tarsasjatek-webaruhaz.hu honlapon, ott van még pár ilyen rész, meg más írások is (például két játékbeszámoló a GoT Monopolyról és a GoT Riskről is).

 Maester_Morano

Maester_Morano

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.02, 16:23

Marvin: elvileg minden Monopoly-játékban sok mindent a játékos dönt el. Ez nem arról szól, hogy lépegetünk, meg fizetgetünk! Egész komoly koncepciókat, szövetségeket, szerződéseket lehet kötni a többiekkel, adni-venni a cuccokat (van, amikor egy adott birtok négy kézen megy át egyetlen kör alatt).

Az a baj a Monopolyval, hogy a JÁTÉK LÉNYEGE NINCS LEÍRVA a szabályban. A valódi játék nem a táblán zajlik - és a valóságban lényegesen kisebb a szerencse szerepe, mint elsőre gondolná az ember.

 

Sokan kisiskolás korukból emlékeznek erre a játékra, vagy azt hiszik, hogy a Gazdálkodj okosan egy kategóriás vele, de ez nem igaz. Itt a játékosok közti interakció adja a játék nyolcvan százalékát, ha ezt kihagyjuk, akkor a Monopoly totál értelmetlen.  :panikol2: Én sem játszanám, ha csak a szabálykönyv lépéseit kellene ismételgetnem 1-4-ig. Az 5. és a 6. pont (építkezés, üzletelés) a lényege az egésznek, ott viszont csak azt írja le a szabály, mit lehet/nem lehet csinálni. Kellő gátlástalansággal bármilyen üzlet megköthető, és stratégiának is kell lennie a győzelemhez.

 

10 éves koromban én sem így nyomtam, nem erre emlékeztem, de tényleg hihetetlenül szórakoztató, ha értelmesen játsszuk. A Trónok Harca hangulata is jó hozzá, nagyon sok poén megy közben az adott helyekről, meg az ott lakó arcokról.

 

 strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8125 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.02, 14:28

Premier: jó ötlet, de a fentiek (mely szerint attól függ, kivel játszunk) erre FOKOZOTTAN vonatkoznának. 

 

Van egy idevágó mondás a válogatósságról, de inkább most nem idézném.  :gugye:

 

Amúgy a Ludo felnőtt körökben szerintem egy méltatlanul alulértékelt társasjáték. Kétségtelenül olcsó, mégis pazar szórakozást nyújt egymás bábuinak leütögetése közvetlenül a cél előtt, és kis túlzással akár annyi idő alatt végigjátszható, amíg a Monopolyval előkészülünk 4 főre. :)

 

Nekem a kedvenc tematikus Monopolym amúgy a Capitaly, annak minden bájával együtt. :DMarvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2430 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.02, 14:15

Ebben már el is dönt valamit a t. játékos, vagy csak a kockát dobálja?Maester_Morano

Maester_Morano

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.02, 08:49

Bulldy: ízlés dolga. Attól is függ, kivel játszunk, óvódás gyerekemmel nem Monopolyznék, de a Ki nevet a végén? még bejöhet. Persze kellően fáradt állapotban ugye mindegy, mivel is próbálkozunk; a Trónok Harca Monopolyban aranysárkánynak hívják a pénzt. Ha nem tudom kimondani ezt a szót, akkor inkább elmegyek aludni. Volt már rá példa...  :unatkozik:

 

Premier: jó ötlet, de a fentiek (mely szerint attól függ, kivel játszunk) erre FOKOZOTTAN vonatkoznának. 

 Premier

Premier

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 597 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.02, 02:33

Figyelembe véve, hogy HBO-sorozatról van szó...

 

 

Trónok Harca vetkőzőpóker?

 

:PBulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6537 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 20:21

Hát nem tudom, a monopoly-nál szerintem a "ki nevet a végén" sokkal jobb. :)

Maester_Morano

Maester_Morano

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 20:17

A Trónok Harca Monopolyban is vannak elgondolkodtató dolgok  :nod:.

 

Meg lehet venni a Vörös Pusztaságot, meg a Falat (nagy üzlet, nem?), erődöt lehet építeni az Elsők Öklére (azért megnézném azt az építőbrigádot, aki összedobja) és egy rakás olyan hely van, ahol még a történetben szereplő tulajdonosok sem érezték túl jól magukat, mi meg telepíthetünk oda több falura való földművest.

 

A Monopoly amúgy egyáltalán nem rossz játék, a folyamatos üzletelés/szövetkezés/alkudozás miatt kifejezetten szórakoztató. Aki csak lépeget a táblán, annak persze unalmas, de ez a társas alapból a taktikázásról szól. Lehet ezt is értelmesen játszani,  sokan nem veszik figyelembe, hogy rengeteg kombinációs lehetőség van, mert a szabályok nem tiltják a ravaszkodást, egyezkedést - ettől még nem versenysakk, de családi hétvégékhez, baráti sörözésekhez kifejezetten passzol.  :five:

 

A Trónok Harca Rizikó meg tényleg hardcore gamer mutatvány, a komolyabb játékmódoknál már nagyon észnél kell lenni.

 nornwarrior

nornwarrior

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 278 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 19:59

James Bond 007 Monopoly!
Ön a Money Penny mezőre lépett, mondjon el egy bókot.
:)
Robotzsaru Monopoly.
Ön élve vagy halva de velem lép a következőre.
:)

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6222 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 19:17

Komolyan gondolkodom rajta, hogy megalkotom a "Hegylakó-monopoly" nevű játékot.

"Csak egy maradhat!"
:gugye:

Maester_Morano

Maester_Morano

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 18:24

Matzi1986: a Rizikó azért ilyen húzós, mert ez a deluxe változat (ez nem egy sima Risk-klón). Olyan, mintha egyszerre venné meg az ember az alapjátékot, meg a kiegészítőket. Egy külhoni társas (két standard kieggel) ennyibe kerül.
Viszont ehhez nem kell már venni semmit utána, a doboz (a képeken látszik is) tele van, mint a déli busz. Egy rakás játékmód van benne, nem kockadobálásról szól. Szerintem ez a legjobb Trónok Harca stratégiai játék, és semmilyen más témájú játékkal szemben sem marad szégyenben, sőt.

matzi1986

matzi1986

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 310 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 18:11

A Trónok harca Rizikó MEEENNNYYIII?? 25.000 Ft egy rizikóért? Na neeee.
16 körül még megvenném, de ez kicsit fan-lenyúlás szagú.

Abdul

Abdul

  Jetipásztor

 • Fórumita
 • 401 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 17:52

Nem rossz móka amúgy a Monopoly - dzsilió és egy másik társas-, szerep- és hadijátékot ismerve sem -, de ez szerintem is a rókabőr kategória.

Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6537 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 13:01

Beornmaci: mert az átlag szülő nem fordít időt arra, hogy megismerje a kínálatot, elolvassa a játékok hátulját. Azt ismeri, azt veszi.

Bulldy

Slayer7

Slayer7

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 72 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 11:28

Megvettem, évente egynél többször nem valószínű, hogy játszunk majd vele.

Malitia

Malitia

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 348 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 09:49

Ha már Monopoly verziók... A Necronomonopoly ( http://www.drivethrurpg.com/product/18826/Necronomonopoly?it=1 ) után kicsit nehéz már meglepni. :3

beornmaci

beornmaci

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 90 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 09:15

Hurrá! De jó...

A hivatalos bevásárlóközpontos társasjáték kiadás eljutott az "adjunk ki egy újabb köntösbe burkolt Monopolyt, vagy Ki nevet a végén?-t, és veszik mint a cukrot" szintre. Kár érte. Annyi, de annyi színvonalas, szórakoztató, gondolkodtató társasjátékot adnak ki a világban, mindenféle korosztálynak, különböző bonyolultsági szintekig (egy oldalas szabályú partyjátékoktól kezdve a több száz oldalas szabálykönyves wargame-ig bezárólag széles a skála), miért kell ezeket az agyatlan, ezerszer lerágott csontú, sehová nem vezető játékokat reklámozni, terjeszteni, árulni??? Miért jó, hogy az egyszeri magyar vásárló szülő azt hiszi, hogy a társasjáték kultúra még mindig ott tart, mint gyermekkorában, a Gazdálkodj okosan! és a Risk idején?

Volt egy rövid időszak, amikor átszakadni látszott a tömegigényeket kielégítő tucattermékek dömpingje (Végvári viadalok, Harc Európáért - emlékszik még rá valaki?). Azután nagyon gyorsan el is tűntek a süllyesztőben. Arról már nem is beszélve, hogy bármelyik értelmesebb társas mellé általában csomagolnak egy-egy reklámfüzetecskét is soktucat hasonló gammáról.

Miért van az, hogy a mai korban, amikor már rengeteg társasjátékkal vendégeket becsábító kávézó, klub működik, számtalan webáruház, szakáruház van, még mindig ezt a (elnézést, a kifejezésért) tucatszemetet kell az arcunkba tolni???

Bocsánat a kifakadásért...

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6456 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.12.01, 07:50

Örömteli hír, hogy megjelent a Winning Moves társasjátékának magyar kiadása. A Trónok Harca Monopoly teljesen más környezetbe helyezi a klasszikus szabályokat. George R. R. Martin regényét olvasva, vagy az HBO sorozatát nézve elég furcsa választásnak tűnhet ez, hiszen nem nagyon jön át a kapitalista életérzés ebből a világból, és viszonylag kevés hotelt adnak át a történet során. Ha Kisujj bordélyházait nem számítjuk, akkor talán egyet sem. Valamiért mégis működik ez a játék...

http://lfg.hu/75005/hirek/tronok-harca-monopoly/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]