Ugrás tartalomhoz


Fotó

Anne Rice


 • Válasz írásához lépj be
257 hozzászólás érkezett eddig

Vaszilij

Vaszilij

  Csendes szemlélődő

 • Fórumita
 • 123 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.03.12, 17:52

diane: szvsz nem kosztümös regények természetfeletti beütéssel, mivel a regényekben a természetfelettin van a hangsúly. (legalábbis azokban, amelyeket én is olvastam)

_diane (NPC/NJK)

_diane (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.12, 14:21

Geee, whoisnot, direkt kötekedsz velem? :D Természetesen azokra az Anne Rice könyvekre gondoltam, ahol nem múmiák, vámpírok, boszorkányok, kísértetek (most jut eszembe, milyen jól lefedi a WoD univerzumot, de hol marad a Werewolf?!? :) meg hasonló lények a főszereplők.
És képzeld, tudom, hogy a részek összessége nem egyenlő az egésszel, de azért kíváncsi lennék, hogy az Anne Rice könyvek valóban kosztümös, történelmi regények-e egy kis egzotikus supernatural beütéssel. Mert szerintem eléggé. (De azért remélem látható, hogy se egyikkel, se másikkal nincs bajom, sőt.)

d

whoisnot

whoisnot

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.03.12, 09:26

Kiveszed a természetfelettit? :D Ha a húslevesből kiveszed a húst? Ha a töltött káposztából a káposztát? A paradicsomlevesből a paradicsomot? :) Egy regényből nem lehet csak úgy kivenni-hozzátenni, nem egymás mellé rakott lego építőkockákról van szó, hanem szintetizált komponensekről, amik együtt adják az eredményt, ha csak egymás mellé rakod őket, messze nem ugyanaz! (Ld. kakaó nem egyenlő asztalra rakott pohár tej plusz mellé állított kakaóporos üveg, hogy megmaradjak a kulináris anomáliáknál... :buli: )

Hű, de reggel van most még.

:KV:

_diane (NPC/NJK)

_diane (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.12, 00:56

És a nem szigorúan fantasy témájúak közül? Nekem például nagy kedvencem a Cry to Heaven, bár én lány vagyok, talán azért. Egy ismerősöm szerint ha az Anne Rice könyvekből kiveszed a természetfelettit, nem marad más, csak kosztümös romantikus regény :D

d

Renkou

Renkou

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 9 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2003.03.10, 10:31

Tudjátok, miért szeretem Anne Rice-t?
Mert olyan dolgokat is megmagyaráz, aminek nincs történelmi bizonyíthatósága és mindezt úgy, hogy még el is hiszed. Amúgy minden megjelent könyvét olvastam már, a kedvencem a Pandora és a Lestat a vámpír.

alvara

alvara

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.07, 23:26

Üdv!

Ha megvan valakinek az Intejú a Vámpírral és/vagy a Lestat a vámpír, és csak olvasatlanul porosodnak a polcokon, akkor én szívesen megvenném tőletek mindkettőt. Nagyon régóta "vadászok" ezekre a kötetekre, de sajnos sehol sem találok belőlük egyet sem. Segítsetek! :aboci:

Alvara Morrigan

alvara@freemail.hu

_diane (NPC/NJK)

_diane (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.07, 19:15

bad_angel: azt hiszem, ez elég pontos jellemzés volt! :aboci: mármint, hogy jó, mert jók az ókoros visszaemlékezések (nekem, laikusnak legalábbis), a csattanóról még nem tudok nyilatkozni, de javára írnám a borítót is :lol: És eddig elég szar, hogy olyan vontatott, lóg a levegőben a cselekmény(?), 150 oldal üresjárat minimum, bár lehet, hogy ez csak azért van, mert a főhős egy emlékezni képtelen wraith/dzsinn... na, majd meglátjuk. én sajnálom a kihagyott lehetőségeket: engem pl. érdekelne, milyenek voltak a korábbi gazdái, nem csak annyi, hogy "ja, és volt vagy kétszáz, néhányat rögtön megöltem, másokat nem".

bad_angel

bad_angel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 891 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.07, 18:55

diane:
Szerintem a csontok szolgája egy jó könyv, és egyben szar is. Jó mert pl: jó a csattanó a végén, és nekem tetszetek a régi vissza emlékezések is az ókorról. szar mert nem olyan, mint az interjú a vámpírral szvsz.
Nekem azért mindezek ellenére tetszet.

Apokrif

Apokrif

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 395 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.05, 12:50

Sziasztok!

whoisnot: Na ez most egy kicsit SPAM-szagú lesz, de legfeljebb majd kimoderálnak... :(

Aztat csiripelik a verebek, hogy a Taltos (Táltos) még idén megjelenik magyarul a Dáinnál. A történetrõl én sem tudok sokat, de amit hallottam, az alapján elég szervesen kapcsolódik az elõzményekhez (ami ugye nagyon jellemzõ AR-ra, akinél minden regény mindegyikkel összefügg). Szóval, szvsz talán azokat is érdemes lenne elolvasni. Mindkettõ megjelent a Dáinnál, az elsõ a Boszorkányok órája (két kötetben), a második a Lasher (ez tavaly karácsonykor került a boltokba).

whoisnot

whoisnot

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.05, 12:27

A (mi fülünknek/szemünknek tréfásan ható) Taltos c. műről tudtok valamit? Rájöttem ugyanis, hogy megvan nekem, csak teljesen elfelejtettem... :party: Most azon töprengek, nekiálljak-e. A netes kritikák alapján nehéz eldönteni, mert írnak róla jót is (szép leírások, érdekes történetfolyam) rosszat is (unalmas, érthetetlen sztori, hollywoody giccs-feeling). No meg, ugye, egy széria utolsó része, és kérdés, mennyire érthető az első két könyv nélkül (amik nincsenek meg). Ezek után valakinek valami segéd-gondolata?

:(

_diane (NPC/NJK)

_diane (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.05, 07:55

Hát, végre átjutottam a könyv második felébe, ahol mintha cselekmény kezdenem felderengeni... :o Reménykedve olvasom tovább.
Az elején (az első 200 oldal!) az volt a bajom, hogy olyan jó felütéssel indul, aztán kb 150 oldalra úgy leül, hogy már kezdtem kételkedni, hogy A.R. írta :( Se részletek, se érzelmek, csak ilyen se füle, se farka áltörténések. Na de hátha most!

d

Vaszilij

Vaszilij

  Csendes szemlélődő

 • Fórumita
 • 123 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.04, 20:19

Diane:

Azért szerintem nem olyan szörnyű az a könyv :(. Igaz, kissé nehézkesen indul, de minél jobban belemélyed a történetbe, annál dinamikusabb lesz (bár igaz, sosem éri el egy B kategóriás akciófilm tempóját). Engem érdekelt, hogy mi lesz ezzel a fickóval, úgyhogy elég hamar a sztori végére jutottam. Ne add fel, talán nem fogod megbánni!

Persze ahogy te is írtad, Rice sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a szereplők érzelmeire, lelki vívódásokra, mint az akcióra; de ez talán nem is baj.

_diane (NPC/NJK)

_diane (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.03, 22:43

Jaj, igen, a Csontok szolgálója... a tavalyi év (és mivel még nem bírtam végigvergődni rajta, az ideié is, attól tartok) csalódása. Beleszerettem az angol kiadás borítójába (na jó, a rajta lévő hihetetlenül szépséges pasiba), és mivel láttam, hogy nem valami sorozat vagy krónika 9. epizódja, megvettem. Előtte olvastam az Interjút, meg a Lestatot, meg néhány különálló könyvét (Violin, Cry to Heaven), és igencsak bejöttek. Ezt a könyvet azonban még az isteni pasi sem tudta megmenteni: csak nyúlik, nyúlik, már a felén is túl vagyok, de még mindig _semmi_ nem történt. Ha valaha is befejezem, az csak borzasztó akaraterőm miatt lesz, nem pedig azért, mert érdekel :) Vaszilij, ha te már túl vagy rajta, kérlek, csak annyit árulj el: legalább egy kicsit beindul a végére?
Egyébként nekem tetszik Rice, szerintem tök érezhető, hogy nő írja ezeket a könyveket. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a részletekre meg az érzelmekre, mint egy átlagos férfi író, és én nagyon szeretem az aprólékosan kidolgozott történeteket.

d

Vaszilij

Vaszilij

  Csendes szemlélődő

 • Fórumita
 • 123 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.03, 20:46

Sziasztok!

Én speciel nagyon szerettem Rice azon könyveit, amelyeket volt szerencsém olvasni. A Vámpírkrónikák darabjai tetszettek legjobban, a másik, amit olvastam, (A csontok szolgálója) már annyira nem jött be.

Azt viszont meg kell hagyni, hogy irodalmi szempontból nagyon jók a könyvei; szerintem nagyon jó stílusa van a néninek.

_ginevra (NPC/NJK)

_ginevra (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.03, 14:53

A Kárhozottak Királynője könyvben nagyszerű volt, talán meg merem kockáztatni, hogy jobb is volt, mint az Interjú. A Lestat, a vámpírt sajnos nem olvastam (ez a kettő könyv között jelent meg), de arra is rengeteg utalás van Queenben.
A film szánalmasan leegyszerűsítette a Queen esetében a storyt, egy főszereplőt és a fő cselekményszálat! (mondjuk úgy a vámpírok létezésének kulcsát) teljesen kihagyott és Lestat megalkotását is teljesen átírta. Anne Rice néni nem vett részt a forgatókönyv kidolgozásában (ez meg is látszik sajna), nem úgy, mint az Interjúnál...
Egyébként, lehet, hogy népszerűbb lenne a fórum, ha csak annyi lenne a címe, hogy: Interjú a vámpírral, merthogy elég kevesen olvasták (inkább csak a filmet látták), így nem mindenki ismeri Anne Rice nevét.
Az utóbbi könyveiről: a Pandora és hasonlók... Oldalszálnak nem rosszak, sőt, jól vannak megírva és gazdagítják a mítoszt, pl. a Pandorában rengeteg újdonságot lehetett megtudni a Queenről is, de mégsem olyan ütősek, mint a korábbiak (talán, mert kisebb a terjedelmük is? passzz)

whoisnot

whoisnot

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.03, 00:51

kb. egy éve volt már egy AR-topik, ami érdeklődés hiányában kihalt ;)


Nem tudtam... :D Meglátjuk mi lesz. Nem fogok sírni, ha a temetőbe kerül (vissza... oda, ahonnét én most jól felidéztem, stílusához illőn).

Hm. Engem a lánya tragikus halála döbbentett meg - ezt akartam megírni, hátha más nem tudta. Kicsit más szemmel nézem ezen túl a műveit, s rajtuk keresztül őt magát.

TAlán a Queen of the Damned-film megérdemelt bukása volt az oka, hogy nem volt nagy élet Anne Rice ügyben :D


Ezzel implicite azt mondod, ugye, hogy nagyon nem érdemes megnézni...? :lol:

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.02, 23:31

kb. egy éve volt már egy AR-topik, ami érdeklődés hiányában kihalt ;)
TAlán a Queen of the Damned-film megérdemelt bukása volt az oka, hogy nem volt nagy élet Anne Rice ügyben :D

whoisnot

whoisnot

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2003.02.02, 22:21

Nem vagyok Anne Rice rajongó. Még az Interjú a vámpirralt sem olvastam - a többi regényről nem is beszélve. Igaz, az Interjút láttam filmen - és ott tetszett, méghozzá nem kicsit.

Mostanában épp egy Werewolf mesére készülök, ami New Orleansban játszódik majd (alapvetően a játékosaim ötlete volt a helyszín), így - netes adatgyűjtő bolyongásom közben - ismét belebotlottam az írónő nevébe és munkásságába, lévén történeteinek egy része Louisianában, New Orleansban zajlik.

Találtam néhány érdekes dolgot. Tudtátok, pl., hogy az Interjú megjelenése / megírása előtt halt meg a kislánya, méghozzá leukémiában (fehérvérűségben)? Ez az információ szerintem elég nagy többletsúlyt ad a regénynek (amiben szintén szerepel egy hatéves valaki, ugyebár).

Hát, igazából elsőre ennyi. Kérdésem... Nem tudom. Van kérdésem? Talán: szerintetek jók a regényei? Érdemes elolvasni őket? Melyiket igen, melyiket nem? (Nem, nem akarok nekiállni nagy hirtelen a Rice-életműnek - de hosszú távon lehet, hogy belenéznék egy-két írásába.)

És: szerintetek a Vampire: The Masquerade mennyire hasonlít Rice vámpírtörténeteire? (Régen sokat beszélgettünk erről a Holdtölte szerkesztőségében Nosferyvel, ha jól emlékszem, még cikket is írt arról, hogy szerinte hogy lehet Interjú-hűbbre alakítani a V:TM második kiadását... De ez már nagyon régen volt. Nem emlékszem. ) (Még egy zárójelben megjegyezném, hogy nekem a V:TM második kiadása jobban tetszik, mint a kétésfeledikharmadik, mert abban - a kiegészítők nélkül, megjelenéskor - sokkal szabadabb volt a mesélő, mint az új kiadásban, ahol a metaplot igen kényelmetlenné tesz mindent... De ez nem ide illik, tudom.)

És2: látta valaki a Queen of the Damned-et? Én nem. Jó film lett? Megéri megnézni?

A végére: két link.

http://www.playboy.com/worldofplayboy/even.../features/rice/

Ebből a cikkből tudtam meg, amit fent leírtam. És a másik:

http://vampire.implicit.net/VampChron/inte.../interlude.html

Egy AR novella, ami majdnem az interjú...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]