Ugrás tartalomhoz


Fotó

Shadow of the Demon Lord


 • Válasz írásához lépj be
43 hozzászólás érkezett eddig

Aziraffael

Aziraffael

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 256 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2019.04.27, 16:24

Revision:
https://schwalbentertainment.com/2019/04/24/shadow-of-the-demon-lord-revisions/

girion

girion

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 4 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.06.19, 13:55

Nem rég indítottam Discordon egy SotDL játékot. Az eddigi két játékos még nem jutott túl a kezdő kalandon, volna még hely.Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6484 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.12.12, 23:34

Népek, kicsiny csapatunk két fő jelentkezését várja, ha esetleg tetszik a SotDL, akkor írj nekem privát üzenetet. :)GothPunk

GothPunk

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 918 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.04.17, 07:52

Összeraktam egy kifejezetten kezdő karaktereknek szánt kalandot, ha meséled a SotDL-t és esetleg van kedved véleményezni vagy használni, szívesen veszem a kritikát. Letölthető egyelőre a dropboxomból, ha majd végleges lesz, felrakom ide is. 

 

 Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2955 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.01.21, 06:06

 

 

Király! Tervezed bővíteni esetleg?

 

Nem kizárt, ha 1) éppen ihletem lesz; és 2) eszembe jut, mivel bővítsem.

Tippeket örömmel fogadok! :)Arcana

Arcana

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1358 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.01.20, 23:21

 

Király! Tervezed bővíteni esetleg?GothPunk

GothPunk

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 918 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.01.18, 16:48

http://hu.rul-foldje.wikia.com/

Jó böngészést!

 

Nagyon menő!  :hedbeng2:

 

(OFF: Wikiánál kevesebb reklámmal dolgozó wiki motorról, oldalról tudtok esetleg?)Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2955 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.01.18, 08:08

Mivel viszonylag jelentős mennyiségű szabad idővel rendelkeztem mostanában, készítettem egy apróságot, talán hasznos lesz másoknak is.

http://hu.rul-foldje.wikia.com/

 

Wiki típusú áttekintés a játék világáról, főként új játékosoknak, akik ismerkedni akarnak vele. Komoly titkokat próbáltam egyáltalán nem lelőni, és emészthető mennyiségű információ-darabkákat feltenni. 

 

Jó böngészést!

 Blob

Blob

  Kockavadász Ogre

 • Fórumita
 • 1604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.01.06, 13:11

Lo and behold, megjelent a Godless is, a poszt-apokaliptikus Gamma World / Mad Max crossover kiegészítő. Még nem olvastam végig, első benyomásom, hogy az illusztrációk állati jók, viszont némi inspiráció vesztést érzek Rob bácsi részéről, nem rengette meg a kiadvánnyal alapvetően a Shadow alapjait. Én azért egy kicsit ambíciózusabb léptékű projektet reméltem, azért a kiegészítők színvonalát hozza, ne legyünk telhetetlenek! :D

 

Én azt hittem, hogy ez a könyv a rendes Shadow-nak lesz a lezárás könyve... (oké, tudom, hogy a hivatalos kampányban szereplő modul pont azt eredményezné, hogy elmarad a világvége, de akkor is cuki lett volna).bkemeny

bkemeny

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 64 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.01.03, 19:28

Lo and behold, megjelent a Godless is, a poszt-apokaliptikus Gamma World / Mad Max crossover kiegészítő. Még nem olvastam végig, első benyomásom, hogy az illusztrációk állati jók, viszont némi inspiráció vesztést érzek Rob bácsi részéről, nem rengette meg a kiadvánnyal alapvetően a Shadow alapjait. Én azért egy kicsit ambíciózusabb léptékű projektet reméltem, azért a kiegészítők színvonalát hozza, ne legyünk telhetetlenek! :DGlowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2955 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.12.19, 20:46

PDF-ben kijött a legújabb komolyabb kiegészítő: a Forbidden Rules.

Lényegében egy alternatív háziszabály-gyűjtemény a legkülönfélébb helyzetekre, a nagyon egyszerűsítőtől a jelentősen komplikálókig.Callinicus

Callinicus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 789 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.12.05, 05:13

Pár apróságot korrigálnék. :-)

 

Nem a technomágus/pap, hanem a harcművész/vadász érdeme volt az angolna megetetése, Eckhart erdőben deklaráltan elveszett lélek.

 

Nem az első napon találkoztunk a banditákkal, a kiinduló város környéke biztonságos volt, elég gyorsan jöttek egymás után problémák a célváros közelében.

 

Nem csak a technomanciám de a teurgiám is igen hányatott sorsú volt néha a tűzkáoszmágus ténykedése folytán. : D

A visszaúton a szalamander biztos alapos mágiaelméleti fejmosást kapott, a misztikus kölcsönhatások részletekbe menő fejtegetésével karöltve.

 

Nekem a kedvenc pillanataim a Hallowed Ground-hoz kötődnek.

- Felrakom a sebezhetetlen pajzskupolát, a szalamandra még abban a körben támadó varázslattal megszegi a szentséget és összeomlasztja. 

- Koboldok 1 életig ütnek, felrakom a pajzskupolát, aztán omlana ránk a barlang, nekem pedig lesz egy helyre kis magán lakásom, 2 méter vastag kőfalakkal. Az egyik riadt kobold be is bújt a határáig és vadul kopogott. Ha nem a mágus süti meg, esélyesen idézek egy lángszórót és kifújok az ablakon.

- A tündérerdőben felrakott láthatatlanná tévő kupola, aminél két szerencsétlen parasztot sikerült nem megölni, amikor kitörtünk.

 

Pont elég gyógyítgatást csináltam. :-)

Az egy (na jó kettő, spell recoveryvel...) darab második szintű napi varázslatom teljesen helyesen ment el Flamethrowerre és God Hammere. : D Következő szinten már lesz Vitality Burst-öm, de harcban azt sem érzem érdemesnek egy sérültre mondani egy még mozgó célpont Isteni Pöröllyel sújtása helyett. 0 HP-n lévőt viszont igyekeztem felszedni, csak a Cure-al nem olyan egyszerű touch range-be kerülni...

Ha nem vagyok Wizard ennyi heal-t se láttatok volna.

 

Összességében jó játék volt, sajnáltam hogy Cápának (a pogány pap boszorkány csingiling mikulás) le kellett lépnie, de játék közben is kicsit inaktívnak éreztem. :-( Sajnos a teológus/mérnök/pap/varázstudós karaktert nem igazán tudtam érvényesíteni, ez a kaland jellegéből adódott, inkább élő, főleg városi környezetben tudnának jobban előjönni valószínűleg a szakmái a karakternek. Mondjuk a mérnökre néha tudtam hivatkozni, amikor alapból nem számítottam volna rá. :-)

 

Ha máskor is összejön a csapat a 6d6 sebzésnyi lángszóróbombával öngyilkosközelharcba rohanó szalamander élőbombát meg kell még valamikor (sikeresen) játszani. :-)

 

A játék végén 4. szintűek lettünk!Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6484 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.12.05, 00:50

Szombati játékunk (2016.12.03)

Mesélő: Glowface

Karakterek:

Sharyn: elf, misztikus harcművész, lopakodó és vadász 

Ekhart: ember, technomágus-pap, aki az Egyisten hitén volt

Shin: cseregyerek pap, embernek látszik,  aki az Ősi Hitet követte

Azegdúr: szalamander, a tűz, káosz és a pusztítás útját járó sorcerer

 

Hőseink egy késő tavaszi napon érkeztek meg Sixton városába, ami egy jelentős település az egykori Birodalom középső, bár más észak felé nyúló részén.

 

Jókora, rokokó kastélyba vitt az utunk, ahol mindenféle díszes szökőkutak, cicomásan öltözött inasok és a pökhendi Fowley udvarmester fogadott minket, végül a jelentkezők közül mi lettünk kiválasztva.

 

Lord Brexley toborzott rátermett alakokat, akik a segítségére lehetnének, mivel van egy kényes ügy, amit nem mer, illetve nem szeretne egyszerű katonákra bízni, mert hááát... van neki egy eddig nem engedélyezett vasérc bányája, törpe bányászokkal,  ahonnan az adószedője nem ért vissza, pontosabban a mellette levő nagyobb faluból. A jutalom jelentős (mármint az uraság szerint) az előlegbe végül 4 ló is belekerült, mivel 100 mérföldnyire esett a falu a várostól. Az elhangzott hogy a falu határa már eléggé veszélyesnek tartott környékre esik, ott érdemes óvatosabbnak lenni.

 

Az utazás kicsivel több mint három napig tartott, kalandjaink első napja úgy kezdődött, hogy lebeszéltünk egy rablóbandát arról, hogy ránk támadjanak, ezzel megmentettük az életüket :rohog:

A második napi találkozásunk egy folyón átkelésnél egy jókora húsevő, sikító angolna volt, ami riaszthatta volna a társait, de szerencsére a tecnomágusunk észnél volt és bedobott a lény szájába egy húst, így aztán azzal foglalkozott, nem velünk, társait sem riasztotta, megúsztuk a dolgot. 

Harmadik találkozásunk az úti célunkhoz egészen közel esett, egy menekülő, sáros, szakadt ruhájú falusi volt, éppen onnan ahová igyekeztünk. Elkaptuk és kifaggattuk, kiderült hogy a falut jelentős számú hobgoblin  katona szállta meg, akik a Tündérföldeken élő elfeket vagy más tündéreket szolgálják. A bányáról nem tudott semmit, de azt mondta hogy a faluból aki tudott elmenekült, de sokakat foglyul ejtettek.

 

Ezek fényében már mi is másképpen jártunk el, beóvakodtunk a falu szélére először körülnézni, de sok életnek nem volt nyoma, pontosabban pár hobgoblint és goblint láttunk, de embereket nem sokat. A kocsma közeléből -pontosabban bentről- mulatozás zajai hallatszottak, de azt egyikünk megállapította, hogy az emberek bizony nem így mulatnak, mivel jeles kocsmatöltelék volt az egyik felvett háttér és ezzel ezt lehetett tudni.

 

Más taktika kellett, elkaptunk egy goblint, aki nem volt túl bőbeszédű, így el is engedtük (annyi kiderült, hogy valami nagy hatalmú tündér mellé vannak ide rendelve a hobgoblinok) mi pedig felkerestük a bányát.  Itt már csúfabb dolgok voltak, a bányához tartozó kis épület le volt döntve és a bányába vezető fa "sín" melletti csille is üres volt.

 

A bányát nem derítettük föl teljesen, de lementünk, gyalogosan. Hallottuk hogy az egyik helyről kopácsolás meg zaj hallatszik, na akkor jó helyen vagyunk, itt lesznek a törpék. Hát nem, helyettük mire leértünk, sötétség fogadott bennünket. Fényt gyújtottunk, de nem törpék voltak, hanem csúf koboldok voltak, akik meg is támadtak minket, de végül győzedelmeskedtünk. Eléggé harciasak voltak, még a bánya plafonját is megpróbálták ránk omlasztani, szerencsére ki tudtunk futni az omlásból. Kilenc kobold nem volt ilyen szerencsés, igaz megtépázva, de legyűrtük őket és még a kincseskamrájukat is sikerült megtalálni, ami jól el volt rejtve. Kimentünk a bányából és úgy döntöttünk hogy lepihenünk, mert eléggé meg voltunk tépázva.

 

Sikerült is menedéket találni, de hallottunk zörejt, meg vélhetően kerestek is minket, de a rejtekhely jónak bizonyult. Megtaláltuk a mi nyomunk keresőinek a lábnyomait is, ami egyébként véres bakancstalpak hagytak, emberi méretűek, örültünk annak hogy nem találtak ránk.

 

A faluba nem akartunk visszamenni, ezért ütöttünk tanyát az erdőben. Másnap sikerült megtalálnunk az emberek táborát, ahol is Tristor atya vezetése alatt elég sok falusi volt, akik elmondták, hogy a faluban valami szörnyű patás lény, Lycos a szatír vette be magát. A cserzővarga műhelyét pedig folyton hobgoblinok őrzik, valamit rejtegetnek ott. Ez lett a célpontunk, ahol a falusiak segítségével levágtunk négy rusnya hobgoblin katonát és bementünk a házba.

 

A házban elsőre nem volt semmi gyanús, de amikor az egyik ajtón benyitottunk, akkor onnan két nagyon gyors és nagyon ronda, összefércelt, lenyúzott bőrű alak rontott ránk, akikkel nagyon nehezen (két ájult karakter) végeztünk, de végül itt is mellénk állt a szerencse. Ezt a helyet nem sokkal később fel is gyújtottuk. Visszatértünk a falusiakhoz és azt terveltük ki, hogy elkapjuk a hobgoblinok kapitányát, mert ő biztosan többet tud ezekről a dolgokról. Két falusi "gerilla" segített is ebben, Robar a ráfaragott felderítő suhanc, akit sajnos nem láttunk többé és  Hugó, aki kileste, hogy merre fog menni a kapitány, aki az őrposztokat ellenőrzi.

 

A nem túl kiforrott tervünk az volt, hogy rajtuk ütünk és a kapitányt fogjuk kivallatni, ő majd biztosan többet tud. Sajnos némelyik tűzvarázslat túl jól sikerült, így a kapitány szalonnapörcként végezte, de az egyik vele levő hobgoblin némi kínzás után kibökte, hogy a nagy hatalmú Elmena úrnő a falutól nagyjából északnyugati irányban található, még azt is elmondta hogy mik az ösvények, amin könnyebben oda tudunk jutni. A hobgoblint mi a falusiakra bíztuk, aztán útnak eredtünk.

 

Az erdő egy darabig egészen közönséges volt, majd furcsa növények tünedeztek fel, végül pedig egy spriggan állta el az utat, de egészen jól égett, nem volt könnyű  falat.

Kicsit jobban felszerelkeztünk, a technomágusunk idézett egy lángszórót, amit a szalamander a hátára vett, mondván ha nekirohanok a főtündérnek, az nagyon sokat sebez, de a tűzimmunitás ilyenkor nagyon jó tud lenni. :hc:

Nem sokkal később zajokat hallottunk és meglepve tapasztaltuk, hogy csatárláncot alkotva egészen sok falusi közeledett, de kicseleztük őket és elértünk egy szép nagy tisztásra. Itt volt egy jókora tölgyfa, valamint Elmena úrnő.

Aki egy driád volt, meg is próbált minket a bűbája alá vonni, majd beszélgetni kezdtünk, a velünk levő elf meg is kérdezte, hogy mit ártottak neki a falusiak. Erre kibökte, hogy 500 évvel ezelőtt megölték az ő szerelmét, de kötötték a kezét, viszont mikor az emberek itt elkezdtek vasat bányászni, nos ez tündérszemmel a szerződés felrúgása volt. A bányában levő törpékből pedig veressipkásokat (akiknek a sapkája mindig kell, hogy friss vért kapjon, különben a gazdájuk meghal) bűvölt, mint kiderült, az ő nyomaikat találtuk meg, ők vadásztak ránk,de nem találtak meg. :melegvolt:  A nyúzottak (akik a falusiakból készültek) arra kellettek, hogy terve szerint sok lett volna belőlük és egy kezdődő blitzkrieg lett volna a kezdet, aztán pedig behódoltatni a szőrös majmokat.

Innen felgyorsultak az események, indák kezdtek előkúszni a földből és szinte járhatatlan lett az egész rét, három falusi is előkerült nagy hirtelen. Mi lelassultunk e miatt, de a mi dicső harcművészünk a bozótossal mit sem foglalkozva nagyon gyorsan odafutott a driádhoz, torkon csapta, aki ettől azonnal meg is halt. :rohog: :cool: :hc:

 

A kaland itt véget is ért és mindenki csodálkozott, de vannak tanulságok:

-a partiban nem árt, ha valaki tud gyógyítani is, a parti össz-életereje nem volt magas.

-a technokütyük nagyon jók, de akárhányszor meg lettek idézve, a sorcerer nyers erőinek az útjába kerültek és csavarjaikra estek szét :D

-a mesélőt is meg lehet lepni néha

 

Ez egyébként 11 órányi játék rövid summája, a többiek majd kipótolják.

 


Módosította Orastes: 2016.12.05, 00:53


strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8543 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.11.25, 21:13

Alapkönyv (pdf) féláron:
http://www.drivethrurpg.com/featured.php?promotion_id=BFCM2016Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2955 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.11.22, 19:03

Most vasárnap (XI.27.) a HammerTime Caféban egész újszerű RPG esemény lesz: nagyon eltérő zsánerű játékok más-más asztalnál, nagyon eltérő játékosoknak. Ezen a "Szférák Vándorai" heppeningen én Shadow of the Demon Lordot mesélek, és maradt még 2-3 hely az asztal körül. Ha valakinek van kedve egy jót játszani, vagy még nem volt alkalma kipróbálni a játékot, itt az alkalom!

 

Jelentkezési infók:

https://www.facebook.com/events/315547462154434/?active_tab=aboutGlowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2955 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.11.15, 06:43

Én is azt mondanám, hogy igazi must-have az alapkönyv. Nagyon jó, értékes kiegészítők vannak, de szerintem tökéletesen teljes értékű játék megy nélkülük is, ezek tényleg kiegészítők.

 

Hunger in the Void: nagyon ütős anyag, fokkal kevésbé játékosoknak szól. Az Incarnate származás mondjuk igen, de egyébként kifejezetten mesélőket megérintő anyag.

Személyes kedvencem az univerzum eredetének leírása (fluff), a könyv vége felé... nagyon ütős, igazi demon lordos levezetés.

 

A kedvenceim közé tartozik még az Exquisit Agony, a pokolról szóló kiegészítő, megint csak mesélőként. Az ördögökben nagyon sok a potenciál, és a világ történetéről ebben is sokkolóan brutálisan jó gondolatok vannak. Például Diabolus és a különféle hitek, egyházak kapcsolatáról...bkemeny

bkemeny

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 64 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.11.14, 17:10

Igazán must-have kiadványként csak a Demon Lord's Compainon-ra tudok tekinteni. Az egész tulajdonképpen az alapkönyv részét képezné, csak oldalszám korlátozás miatt kimaradt belőle. Nagy része ennek játékosi tartalom, de azért van benne mesélői anyag is bőven: járművekre vonatkozó szabályok, plusz bestiárium és relikviák.

 

Az Uncertain Faith nagyon fluff-os. A rengeteg kiváló vallásleírás szintén tele van kalandötletekkel.

 

Az összes többi kiegészítőben is arányosan osztottan találunk játékosi és mesélői tartalmat, és mindegyikben rengeteg kalandötlet leledzik, ezeknek a hasznossága attól függ, hogy milyen kalandot szeretnél mesélni.

 

Egy kérdés:

Nekem eddig egy rövid improvizált próbára futotta, de határozottan bejön a játék. 
A megjelent kiadványok közül melyiket tekintenétek must-have könyvnek? 

 

(Inkább a mesélői segédleteket, nem annyira a játékosok lehetőségeit bővítő tartalommal). 

 Baka

Baka

  Elementalista

 • Fórumita
 • 986 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.11.14, 13:33

Egy kérdés:

Nekem eddig egy rövid improvizált próbára futotta, de határozottan bejön a játék. 
A megjelent kiadványok közül melyiket tekintenétek must-have könyvnek? 

 

(Inkább a mesélői segédleteket, nem annyira a játékosok lehetőségeit bővítő tartalommal). bkemeny

bkemeny

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 64 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.11.14, 12:24

Megérkezett a "The Hunger in the Void" is, tele démonokkal, beastmen karakterekkel, kalandötletekkel, és ami a legjobban teszik, világvége-variációkkal. Még csak egyszer futottam át a füzetet felületesen, de mind tartalmában, mind minőségében ott van az eddigi kiegészítők mellett.

 

Már csak egy kiegészítő, egy modern posztapokaliptikus világleírás és szabálycsokor van hátra a kickstarteren beígért kiegészítők közül, remélem Rob utána lelassít egy kicsit, mert kezdem elveszíteni a fonalat.

 

Kinek mi az eddigi kedvenc kiegészítője? Nálam eddig a Glorious Death talált be a legjobban, a Blasted Lands leírása atomfeelinges.Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2955 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.08.22, 15:58

Ma megjelent a SotDL "nagyobb" méretű kiegészítői közül a legújabb: A Glorious Death. A fagyos déli földekről szól, sok óriással és egyéb szörnyűségekkel, az óriásvérű viking Jotun származás részletes leírásával, meg szokás szerint pár új path és varázslat leírásával (pl. skald, ilyesmi), kalanddal.

 

Kifejezetten jók amúgy szerintem a játék kiegészítői is. A nagyobb kiegészítők eddig: Demon Lord's Companion (általános tartalombővítés, ami nem fért az alapkönyvbe), Tombs of the Desolation (az északi sivatagos vidék, erős élőholt fókusszal), Terrible Beauty (tündérek), Exquisite Agony (pokol és ördögök), Uncertain Faiths (viszonylag kevés crunchot, főleg fluffot tartalmazó kiegészítő a főbb vallásokról), és most az A Glorious Death. 

+ ugye megjelent halom kaland, és nagy halom néhányoldalas mini-kiegészítő (pl. mérgek, fertőzések, kentaurok, gnómok, zombik, keményebb őrületszabályok, keményebb sérülésszabályok, stb). Tud ez a srác írni bőséggel.

 

A kis összefoglaló tábláimat bővítettem is a nálam meglévő kiegészítőkkel. Ha kell valakinek, ebben a mappában tartom mindig a frisset: https://drive.google.com/open?id=0B1Z-L6Bv3wePb3paVTBES2NZeW8


Módosította Glowface: 2016.08.22, 15:59[Fantasy háttér] [Sötét háttér]