Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Vér és Varázs szerepjáték


 • Válasz írásához lépj be
17 hozzászólás érkezett eddig

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4652 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.12.12, 01:22

Letoltes frissitve.

slaGerzson

slaGerzson

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 295 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.22, 15:33

Gratulálok a munkádhoz, szép teljesítmény! Bár megvallom, hogy nem olvastam el, csak belelapoztam az elejébe. Szeretem a pilleszabályos játékokat és itt is felkeltette az érdeklődésemet a "kezdő szerepjátékosok számára készült" megjegyzés. Szerintem ezt érdemes lenne kihúzni a bevezetőből (és a reklám(?)ból), mert félrevezető...

 

Legalábbis ezt mondanám, ha nyomtatott formában is ki szeretnéd adni, hogy boltok polcaira kerülhessen. Így, hogy bárki letöltheti, nyugodtan elolvashatja és használhatja, nyilván nincs akkora súlya ennek a kijelentésnek, hisz mindenki megállapíthatja, hogy elég egyszerű-e ahhoz, hogy ezzel kezdjen szerepjátékokkal ismerkedni vagy sem.

 

Minimalista szabályrendszer készítéséhez legegyszerűbb az lenne szerintem, ha alapanyagnak elővenni a Petrus által megtalált és lefordított Névtelen szabályrendszert, vagy az akár ingyenesen is letölthető USR rendszert (szintén pár oldalas az egész) és azt csiszolgatni és kiegészíteni az adott műfajú játékhoz illő apró szabályokkal, és persze legfőképp a háttérvilággal. Ha klasszikus kasztos-szintes játékot szeretnél, akkor pedig a Dagger-t ajánlom vagy a The Black Hack-et. A Dagger eleve ingyenes, a The Black Hack-nek pedig van Open Game Content verziója, amit fel lehet használni bizonyos feltételekkel.

 

Gondolom, a játékodban inkább a saját szájízű és készítésű rendszer volt a lényeges szempont. Szóval mindegy, mit károgok itt a miniatűr játékokról :) Sok sikert a csiszolgatáshoz! :)


Módosította slaGerzson: 2016.09.22, 15:34


Usagikun

Usagikun

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.21, 15:49

Igaz, itt is kiváló, meg is feledkeztem róla!

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.21, 11:24

Mivel szemfüles vagyok, észrevettem, hogy van topikja a béta tesztelésnek, szóval, aki levelezésbe nem bonyolódna, de megírná az ötleteit, megteheti itt is:

http://lfg.hu/forum/index.php/topic/23889-ver-es-varazs-betateszt/Usagikun

Usagikun

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.21, 09:58

Kösz a sok pozitív visszajelzést. Egyetértek azzal, hogy kellene egy quick-start rules. De, az a helyzet, hogy egyedül írogattam, szabadidőmben, ami a nyár végén még akadt, most egyre kevesebb. Saját felhasználásra készül, és nekem tetszett a dwergar, álf, stb. elnevezés. Nem akartam publikálni, ilyesmi, csak egy laza időtöltés volt. Egy hirtelen jött ötlet nyomán tettem fel ide, hátha más is kipróbálná. És emellett ez NEM a kész verzió, jó estben is korai béta. Befejezni azonban csak tél végére lesz időm, előreláthatólag.
A grafikákról. Pinterest letöltések zömmel, nem csináltattam,ez nem a végleges design, csak hogy legyen valami.
De! Miután úgy látom, hogy a játék megtisztelő érdeklődést váltott ki, arra is hajlok, hogy interaktívvá tegyem olyan módon, hogy ha valakinek ötlete, javaslata van, ami beleillik a rendszerbe, világba, az megosztja velem, és bekerül a játékba, ő pedig, mint alkotó, természetesen feltűnésre kerül. Érdekel valakit ilyesmi?
Ha igen, elértek a szilankokfantasy@gmail.com címen, vagy a veresvarazs@gmail.com címen.
Bocs, ha lassan válaszolok, de sok a munkám, csak néha tudok ránézni a dologra.
Ui.: Térképek, világleírás és szörnyek készülnek! Coming soon!

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3357 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.20, 22:35

Letöltöttem, átpörgettem, első blikkre pozitív a benyomásom - alaposabban is megnézem még biztosan, de első nekifutásra elriasztott a terjedelem.

Köszönet a munkáért és a publikálásért!

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2528 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.20, 13:12

A Magyar Ember kedvenc szerepjátéka ! :konstruktív:

Abdul

Abdul

  Jetipásztor

 • Fórumita
 • 401 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.20, 12:51

Szép, meglepően igényes kinézetre, a grafikák is jók, engem megvett. :) Abban pedig tökéletesen egyetértek Glowface kollegával, hogy egy pár oldalas quickstart-ruleset jó volna az elejére, szerintem azzal könnyen be lehetne rántani a ténylegesen totál kezdőket a játékba. Utána meg jöhetne a nagyja.

Gratula és köszönöm. :)

Hamlet

Hamlet

  dán kalózherceg

 • Fórumita
 • 606 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.20, 11:51

Csatlakozom az előttem szólókhoz, pofás cuccnak tűnik, a rajzok különösen bitang jók! (ki csinálta amúgy?)

A szabálymennyiség viszont szerintem nemcsak 30 felett (nekem) tl;dr, de gyaníthatóan a 30 alattiaknak is... :(
Ma már nemigen piacképesek az olyan százoldalas szabálykönyvek, mint amilyenek '90-es években jöttek ki, pont a korábban mások által is emlegetett, pörgős, egyszerű szabályú retró cuccok a menők. Az ember szabadideje véges (pláne, ha egy egész csapatnyi ember szabadidejét kell összehangolni), és ma már a hagyományos asztali RPG-knek olyan konkurenciájuk van színes-szagos műanyagfigurás társasjátékok meg videojátékok terén, ahol általában alulmaradnak.


Módosította Hamlet: 2016.09.20, 11:51


BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4652 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.20, 03:04

Usagikun: Nagyon jok lettek a grafikak. Kikkel rajzoltattad?

Jaq_Draco

Jaq_Draco

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 188 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 22:33

Nem tudom, hogy az, hogy a játék neve megegyezik a D&D 3 egyik kiegészítőjének magyar fordításával mennyire lehet probléma, de szerintem érdemes lehet utánajárni (ha meg már történt ilyen, és nem az, akkor nem szóltam.)Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6322 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 18:36

Átlapoztam és az a vélemény alakult ki bennem, hogy ez egy kezdő számára nehezen megérthető darab, bár tele van ötletekkel, kicsit olyan, mintha a Magus és a D&D 3,5 nászából született volna. Érthető az a törekvés hogy fedjen le minél több dolgot, de kérdem én, pl. a képességeknek ezt a hatalmas mennyiségét -akárcsak a töredékét is- hogyan tudja egy karakter hasznosítani? Személy szerint itt elbizonytalanodtam.

 

A világ kimondottan jó lett, a fajok közül a tünci tamari (vagy mi) szerintem teljesen fölösleges.

 

(Ha már házi rendszerek, akkor pozitív példának ott a Helvéczia. A saját házi rendszerem is úgy született, hogy az alapelv "a kevesebb néha több" volt, szerintem ezt érdemes lehet ilyenkor számításba venni.)cyberdog

cyberdog

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 88 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 18:03

Nekem is tetszik és valóban kissé bonyolultnak találom egy kezdőknek szóló játékhoz képest. Emlékszem mikor én kezdő voltam és a D&D cikkeket olvasgattam a fanfárban hát azt se tudtam hogy az az AC meg ki tudja miféle értékeket eszik e vagy isszák. Aztán jött a Kalandok és Sárkányok (KéS) című háromoldalas játék egy cikkben és onnantól kezdtem rájönni hogy ez hogy is működik.

Most ott tartok hogy jómagam is egy hasonló de nem elsősorban kezdőknek szóló ennél messze minimalistább játékot írok szabadidőmben, kevesebb toposszal, igyekszem eredeti lenni. Az elf az nálam elf, a törpe is törpe, nem kell a skandináv mitológiában járatlanokat ilyen ónorvég szórémekkel terhelni mint Álf vagy Dwergar. Ami a pénzügyeket illeti leinte én is próbáltam a Mátyás féle háromosztatú pénzrendszert integrálni de rájöttem hogy egy univerzálisabb arany-ezüst párosítás minimális inflációval megteszi és akkor nem kell közgazdásznak lenni hogy az ember karaktere be tudjon vásárolni a piacon.

Összességében szépen kivitelezett, tisztes iparosmunka, talán túl is van kombinálva néhány helyen mint említettem de alighanem bekerül a Káosz Szerepjáték, Harc&Varázslat meg egyéb elismert hazai művek sorába.

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2947 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 17:02

Végtelenül dicséretes cél (szerepjáték újaknak) és szép kivitelezés (elég jó tördelés, jó grafika, olvasható, miegymás), meglehetősen alapos munka, látszik a sok idő és energia benne. Tetszenek az alternatív ötletek (szerepjáték, társas, lapozgatós könyv felhaszbnálás). Külcsín is jó. Nagy grat érte!

A fő aggályom, hogy így első átolvasásra ez nem tűnik egy kezdőknek való rendszernek. Persze, nem a legbonyolultabb játék a világon, bőven nem, de nem egy különösebben kezdőbarát, uniform, egyszerű, magától értetődő játék. Meg hát a 100+ oldal terjedelem (+ világleírás) már eleve elrettentő lehet újaknak. Ha tényleg arra szánjátok, hogy kezdők ismerkedjenek vele, akkor kellene valamiféle drasztikusan egyszerűsített quick-start ruleset hozzá (mindenféle speciális támadási módon, alternatív opciók, sokféle statisztika nélkül), ami max pár oldalban már egy játszható váz. És arra lehet ráépíteni az advanced szabályokat.
Amúgy hajrá, szurkolok!

kabal

kabal

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1268 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 14:09

Remek, főleg, hogy eddig még nem is hallottam róla. Örömmel olvastam a dobozról és a speciális kockákról, ezzel egy példányt máris eladtak nekem. A megjelenés, helyesírás és tördelés elég jó, néhány kivételtől eltekintve (pl. "szabja"). Az egyes szakaszokat viszont jobban el lehetne különíteni (legalább más színnel), nagyon egybefolynak pl. az osztályok leírásai.
Kezdőknek tényleg egy kicsit bonyolult lehet. Pl. a pénzrendszert felesleges volt megvariálni (nyugodtan maradhatott volna a réz-ezüst-arany), a mértékegységeket szintén. Játékos legyen a talpán, aki ki tudja fejben számolni, mennyi a metrikus megfelelője egy 2 "test"+3 "vér"+1 "csont" súlyú tárgynak.
Az "álf" faj egy kicsit erőltetett, mindig palóc tündék jutnak róla "ászámbe". A dwergar is maradhatott volna törpe, senki sem kötött volna belé.

Holnap csinálok néhány karaktert és végzek pár tesztet, addig is az összhatás pozitív.

Blob

Blob

  Kockavadász Ogre

 • Fórumita
 • 1604 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 10:15

Cuki. Viszont szerintem az ekkora mennyiségű képesség túl sok, egy kezdőt (vagy gyereket) teljesen elriaszthat. A Symbaroum 3 kvázi kaszttal és kb. 20-25 képességgel teljesen kerek lett, ennél több nem kell egy egyszerűségre törekvő rendszerhez.

nornwarrior

nornwarrior

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 281 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 09:55

A rajz máris jó!CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6552 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.09.19, 07:18

A Vér és Varázs egy Sword & Sorcery típusú szerepjáték, amely kezdő szerepjátékosok számára, készült, afféle bevezetésnek, a szerepjátékok világába. Célja nem csupán egy egyszerű, kincsek és kazamaták típusú játék, hanem egyúttal egy táblás, asztali stratégiai játék alapjául is szolgál. Sőt, szándékaink szerint, a kalandok, melyeket közlünk idővel, nem csupán szerepjáték modulként, illetve táblás, stratégiai játék küldetésként, de Kaland, Játék, Kockázat stílusban, lapozgatós könyvként is megjelennek. Ám a Vér és Varázs alapjaiban könnyed délutáni szörnyirtás és kincskeresés, amelyhez 5 perc alatt elkészülnek a karakterek, és amit akár táblás játékként is lemodellezhetünk.

http://lfg.hu/76492/rpg/ver-es-varazs-szerepjatek/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]