Ugrás tartalomhoz


Star Wars regények


 • Válasz írásához lépj be
1073 hozzászólás érkezett eddig

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.28, 10:04

Lenne egy új téma amit szeretnék feldobni!
Szerintetek ki a legynagyobb bűnöző a Starwars Galaxisban. És most nem a nagymenőkre gondolok mint Solo vagy Jabba?

Mélységes tisztelettel! Gavin

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.22, 17:05

Hi to all!

Totius ne vedd sértésnek de ezekben a könyvekben amiről te beszélsz(írsz) vajmi kevés köze van ahhoz ami starwars könyvé tesz valamit. Ez az én személyes véleményem, ezek a könyvek teljes egészében megölik a Starwars hangulatot. Példának okáért ki olvassa azt szívesen, hogy Luke megbukott mint jedi mester mivel Jaina elfordult a jó oldaltaó ez számomra teljesen lehetetlennek tűnik sokkal jobb körülmények közt nőtt fel mint Leia, aki akárhogy is sokkal több gyűlöletet halmozott fel magában,neki lett volna esélye hogy átforduljon a sötétség felé. Tudod mihez lehetne legjobban ezeket a könyveket, ne vedd sértésnek de csak a Barzil szappanoperákhoz.

Mélységes tisztelettel! Gavin

Teron

Teron

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1526 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.21, 18:43

Micsoda??
Iylet kell hallanom. Han alkoholista lesz.. Hát már van ősz hajszálam, de most akkor lesz mégegy. Na nem. Ez gyilkosság a Star Warsra.

Igazából az zavar, hogy nem eredeti az ötlet. Mert az Ysalamiri az tök jópofa egyedi ötlet volt, egy állatka aki úgy védekezik az erő ellen, hoyg valahoyg kirekeszti magából.

De most ez, hoyg egy faj, ami midnenféle mutációra képes, tökéletes túlélő, mindenféle kretén bioengineered fegyvere van és génmutaál midnent, ezt már annyiszor elsütött és gyér ötletnek tartom. Az Alien filmsorozatban jó volt. A ZERG fajnak se volt rossz, de hoyg egy ilyen bekerüljön a STAR WARS világba !! Egyszerűen ocsmány. És még erőimmunis, mondván nem része az erőnek. HÁÁÁT Az erőnek minden része. Vagy úgy tűniuk, hogy az erő csak erre a spec galaxisra vonatkozó speciális energiamező? EZ megint agyonütés lenne..

amúgy az a háttérből irányító figura lehet, hoyg aza Vergere nevű valami erőhasználó.

Totius

Totius

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.21, 17:56

Hoi!!!

nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem egyes részek tetszenek ebből az NJO soroztaból... A nagyon durvák nem amikben meghalnak főszereplők, de amúgy a történet iszonyat érdekes szerintem...
Viszont ez a túl felnőttes tálalás nekem sem jön be:)
Csubakka halála=> Han alkoholista lesz => megromlik a házassága Leilával (majdnem szóba jön a válás is!) => erre rátetéz Anakin halála => Jaina átkerül a Sötét Oldalra... szóval lehetett volna egy kissé T.Z. féleszerűen is k***va jó storyt csinálni belőle...És akkor még nem említettem a többieket(a többi szereplőt):D
Az egyetlen pozitív dolog az Luke és Mara házassága és a gyermekük Ben:)

May the Force be with U:
Tt

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.21, 16:59

Bocs Teron, hogy megyanusítottalak azzal, hogy olvastál egy ilyen"könyvet" és igen ezeknek a könyveknek nagyon rossz a híre és nekem sem tetszett amikor elolvastam!

Mélységes tisztelettel! Gavin

Teron

Teron

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1526 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.21, 14:53

gavin: no ! olvasd mégegyszer amit írtam, pont azt fejtettem ki, hoyg visszataszít az egséz NJO. Szerintem baromság, és az egész teljesen agyonüte a star wars feelinget, de mivel nem olvastam könyvet, ezért kérdeztem, hogy aki olvasott, annak hoyg tetszett.

X-Wing: antikvárium talán megy :D(

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.21, 10:27

Először is Teronnak szeretnék válaszolni az X szárnyú könyveket nagyon nehéz beszerezni főleg a régebbi példányokat úgymint baktaháború egy módon azért lehet írj egy levelet a Lucas booksnak egy megrendelőlappal és már küldik is a könyveket. A két legújabb könyvet a Lidérc osztagot és a Vasöklöt akármelyik jobb könyvárusnál megtalálod.

Másodsorban Totiusnak és Teronnak mondanám ezek a legújabb könyveknek amikről beszéltek nagyon kevés köze van ahhoz, hogy igazi Starwars könyvnek nevezzük és mit ne mondjak nem rajongok értük mert nem jók. És ezt ne vegyétek sértésnek nem nektek szánom ezt hanem azoknak a könyveknek.

Ja és feldobnék egy új témát Ki volt minden idők legnagyobb bűnözője? És ebbe nem a nagymenőket értem mint Han Solo vagy Jabba.

És a saját kérdésemre válaszolva, bocs, hogy ellent kell mondanom neked Hamlet de szerintem minden idők legjobb egy kötetes könyve a Szökevények. Tökéletes a történetszövése.

Trilógia szempontjából igen a Timothy Zahn viszi a pálmát a 7. 8. 9. résszel.

És a legjobb sorozat pedig a jedinövendék ami obivan életét mutatja be.

Mélységaes tisztelettel! Gavin

Totius

Totius

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.20, 21:10

Hoi!!!

Teron:
Szerintem azért kellettek bele a történetszállba, mert mivel létrehoztak egy Új jedi rendet és kiírtották majdnem írmagostúl a Birodalmat, kellett egy új ellenfél akik még a Jediknek is ellenfelei...
Ráadásul nem volt sehol egy Sith sem aki ellenfél lett volna a Jedikkel szemben, ezért léttrehoztak egy ilyen fajt...
amúgy meg csak annyi a hozzáfűznivalóm, hogy a legutolsó könyvből már az derül ki, hogy a háttérben egy olyan valaki áll, aki képes gondolatilag kapcsolatba lépni a Y.Vongokkal és a háttérből manipulál:) Szerintem lassan, de biztosan belekevernek valamilyen eddig ismeretlen Erőhasználó valakit vagy valamit is:) Azon sem lepődnék meg ha a Császár térne vissza:) Amúgy is pedzegettek benne valami ilyesmit már egy másik fajjal is kapcsolatban( Truce at Bakura - Békekötés volt amagyar címe asszem...) Szóval semmi sem lehetetlen.
Egyébként nekem sem tetszik, hogy ölik benne az eddig ismert karikat, de hát kell valahogy előtérbe hozni az új nemzedéket is nem lehetnek mindig az elődeik árnyékában nem? Kicsit uncsi lenne ha Luke bácsi már a 20. nemzedéket is irányítganá, nem?:)
Szerintem azért is csinálták ilyenre az NJO-t mert a régi SW közönség felnőtt és erre alapoztak a legjobban:) Nekik meg már nem bizti, hogy elég lenne, ha egy olyan történetet tálalnak fel ami szinte ugyanolyan lenne mint a régi történetek...
ezzel azt akarták elérni, hogy meglegyen azért a realitás, hogy mindenki meghalhat egyszer még a hősök is (sajna)...

May the Force be with U:
Tt

Teron

Teron

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1526 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.20, 17:09

Totius:
A Corran Horn kulcsszerepe eléggé világos, de mi a véleményetek a New Jedi Orderről és a Yuuhzan Vong-ról?
Könyvet nem olvastam, ezt előrebocsjtom, csak rengeteget olvastam magáról a dologról és nagyon viszataszított az egész, egy Zeg faj, ami elpusztítja a világot és Erőimmunis, meg biomutálódó. Tiszta gáz, vagy nem?? Mi az, hogy nem részei az Erőnek??

Hamlet

Hamlet

  dán kalózherceg

 • Fórumita
 • 608 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.20, 13:25

Nekem a Csillagok Háborúja eredeti regényváltozata tetszett a legjobban. :)
("Ezek a fiatalok, mikor tanulnak már meg fékezni?" - meg hasonlók miatt)

Aztán a novelláskötetek: Jabba palotája, Fejvadászok)

végül, de nem utolsó sorban Han Solo történetei:
Brian Daley: Han Solo Legendája (valhalla classic, féltéglás kiadás)
Dale Avery (Nyulászi Zsolt): Han Solo a birodalmi ügynök, Han Solo és a fejvadászok, Han Solo háborúja
és az újak: Han Solo és az éden pokla, Han Solo és a Hutt játszmája

A filmekből a kedvenc szereplőm Landó Calrissian, így annakidején megvettem a róla szóló könyveket is (Sharu varázskulcsa, Thon Boka csillagbarlangja, stb.) de azok inkább csak könnyed ponyvának bizonyultak, egy szélhámossal a főszerepben, semmint egy ízig-vérig StarWarsos kötetnek.

Ami borzasztó volt: a "gyereksztárvársz" Zorba a hutt visszavágja és társai... + a Szökevények
Nem nagyon rajongtam Kip Duronért sem, Kevin J. Anderson könyvei nálam tartóoszlopostul sodorták el a lécet...

No, hirtelenjében ennyi.

Az Erő legyen veletek!
Hamlet

ui.: Egyszer Gáspár nadrás is írt StarWarst, a Han Solo nomádjait. Meg lehet ezt még valahol szerezni?

:)

Totius

Totius

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.20, 12:31

Hoi!!!

Teron:
Azért érdemes beszerezni legalább az első 4et (Michael Stackpole követte el őket), mert behoz benne egy fickót akinek Corran Horn a neve és később megjelenő könyvekben meg a már megjelentekben is nagy szerepe lesz a fickónak(a NJO sorozatban pedig mondhatni úgy is hogy egy kulcsfigura lesz).
Egy könyv még nem jelent meg magyarul a sorozathoz, mert közben egy másik muksó is írt ebbe a sorozatba 2 könyvet... Abban a szereplők a továbbiakban nem olyan "nagyon" fontosak. Tehát nem nagyon hallottam róluk más regényekben csak megemlítik őket vagy kicsi epizódszerepeket kapnak...

Ha pesti vagy akkor nem tudom pondtosan merre van, de egy-két éve elvittek a HÉV mentén(a SZIGET előtt 2-3 megállóval) valahol van egy sci-fi,fantasy antikvárium, abban érdemes nézelődni, esetleg érdeklődj utána nem ismeri-e valaki azt a helyet és ha megvan a cím akkor szólj nekem is mert már én sem nagyon találnék oda és márc. 1.-e környékén megyek az RPG talira és fel akarok nézni oda is...

May the Force be with U:
Tt

Teron

Teron

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1526 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.20, 07:06

Nekem a Novelláskötetek viszik a pálmát, aztán jön a Thrawn trilógia.

Egy kérdés: van az X-szrányúak sorozat, ami eszméletlen sok könyvből áll. Azt egyáltalán nem olvastam, pedig rengeteg dolog történik benne. Hol lehetne beszerezni, illetve jó/érdemes elolvasni?

Totius

Totius

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 215 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.19, 23:03

Hoi!!!

Gavin:
Nekem az SW irodalomból Timothy Zahn irományai tetszenek a legjobban...
Utánuk következnek a novelláskönyvek. ezek közül majd mindegyik nagyon tetszett, de még mindig T.Z. tartja nálam a mércét.
T.Z. mellett tetszenek még K.J.Anderson könyvei is, de a többiekkel az a gondom, hogy nagyon 12 egy tucat...

May the Force be with U:
Tt

_gavin (NPC/NJK)

_gavin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.19, 15:12

Üdvözlök mindenkit aki majd menézi vagy akár csak elolvassa ezt a fórumot!

Arra gondoltam, hogy mivel ez egy Starwars fórum legyen egy olyan alfórum ahol csak a könyvekről beszélhetnek az emberek. Tudom magamból kiindulva, hogy van egy pár ember Magyarországon akik megvesznek a Csillagok Háborújáért ezt a Fórumot elsősorban nekik szeretném ajánlani, de akárki más is hozzászólhat.

Nos ha már elkezdtem ezt a fórumot hadd tegyem fel én az első kérdést.

Kinek mi a kedvenc könyve és miért?

Szeretném még továbbá, hogy legyen 3 része ennek az oldalnak. Legyen az első a sima könyv aminek vége és elje van, de már egy másik könyvben nem folytatják a történetet. A második legyen a trilogia vagy"duológia"
ami 3 vagy 2 könyvben elmesélt történet. Az utolsó legyen a sorozat ami többnek kell legyen 3 résznél.

Remélem sokan fel fogják keresni ezt a Fórumkezdeményt én szeretném ha itt mindenki mindig számára érdekes dolgokat találna.

Most pedig induljon el ez a Fórum!

Mély tisztelettel! Gavin


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]