Ugrás tartalomhoz


Fotó

Új MAGUS szerepjáték


 • Válasz írásához lépj be
3690 hozzászólás érkezett eddig

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2017.08.31, 19:25

Üdv!

 

 

KLM, vélhetően valami "kommandós-fantasy"-jellegű cuccot.

Képzelem. Van egy ősi templom a várostól 10 percre, azért ilyen közel, hogy vissza lehessen menni a paphoz, csurig van kinccsel pedig ott áll 200 éve. Élőhalottak, meg goblinok lakják az első két szintet, alatta orkok vannak tűzvarázslók meg ogárok. Ki akarjátok fosztani.

 

Ha valaki megkérdezi, hogy mit esznek, hogyan férnek meg egymással és ez a szutymány, hogyan lehet még mindig ott, talán nincsen az államnak serege ami lerombolja, akkor leteremted, hogy ez nem bullák és bányajogok.

 

Nyilván nem ilyet mesélnél de most annyit veszek figyelembe a mondandódból amennyit te a máséból. :)morgorito

morgorito

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 822 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 19:22

OFF:

 

"MAGUS avagy a Szippantós Szekér Krónikái"

 

ON:

 

Elővéve a régi vesszőparipát, megint azt kell mondjam, hogy ez az egész "orgyilkosok megölnek mert két éve meghágtad a húgomat de gaz bárd" dolog a játékstílus kérdése, tekintve, hogy más rendszerekkel (WoD, SRUN) szemben itt még "hivatalos feeling" sincs. 

 

Tehát lehet Ynev egy low és dark fantasy ahol az éhező utcakölykök megpróbálnak kizsebelni, mert tudják, hogy holnap már nem lesz erejük felkelni és felzabálják őket a patkányok, meg lehet "high" és "epic", hogy bezony a tökös kalandozó megjelenése után szétfutnak az aljas orgyilkolók, és inkább meghalnak minthogy megküzdjenek a hősökkel. Mindkettő sarkítás persze, de a lényeg az, hogy mindkettő rendben van, ha illik a -mesélő ÉS a játékosok- által preferált világképhez/stílushoz. A többi ízlés kérdése, SZVSZ.

 

OFF megint:

 

Azért csodás az anyanyelvünk, "Gáspárizmus", "Kornyulás", "Rúnoid". :DBulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6802 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 19:19

Nem értem ezt a felhördülést a budis eseten. Valószínűleg nem úgy történt, hogy a mesélő közölte a játékossal, hogy "Csinálj új karaktert, a mostanit belefojtották a vécébe ma reggel.", hanem volt odavezető út, aminek során a JK rálépett pár tyúkszemre, amire nem kellett volna és nem vette észre a korábban érkező jeleket, hogy valakit ki kellene engesztelni.

 

Szerintem ez teljesen belefér egy olyan játékba, ahol a szereplőknek (JK-nak, NJK-nak egyaránt) kiépült kapcsolatrendszerük van. Hasonló esetek simán beleférnek a cyberpunkba is, ott talán pont a készítők vicceskedtek vele, hogy lefekvés előtt mindig nézd meg nincs-e claymore az ágyad alatt.

 

Sőt, nekünk KéM-ben is sikerült ezt összehozni, mikor nekiálltunk emberkedni egy nem túl visszafogott egyetemi professzorral, aki úgy átvert minket, mint ürüléket a palánkon. Teljesen elfogadható volt, mivel ő ismerte a városállam jogrendszerét, megvolt a kapcsolati tőkéje és vagyona, mi pedig jött-ment kincsvadászok voltunk a butábbik fajtából (a csapat esze a 8-as INT-ű tolvaj/harcos karakterem volt, mivel a varázsló ugyan okosabb volt (14), de 6-os bölcsességgel mindennek lehetett nevezni, csak megfontoltnak nem - a 3d6 in order főjellemző dobás szépségei! :) ). A kampányt (1. szintről indulva, szemben a KéM javasolt 3. szintjével) 5. szintre érve úgy fejeztük be, hogy a karakterek értelmi szintje nem teszi lehetővé, hogy nagyobb tétekben játszanak, így egy nagyobb hajóra szert téve boldogan elhajóztak a naplementében (ha a Sundered Skies-ban lenne nap). Valójában mindannyian tudtuk, hogy a "máig is élnek..." náluk nem következett be. :D

 

Ebben a kampányban is sok olyan "szívatás" volt, amit okosabb, a világra jobban reagáló karakterek fel sem vettek volna, esetleg a maguk hasznára fordítanak. Viszont nagyon élveztük a Blöff/A Ravasz, az Agy... jellegű csetlés-botlást, ahogy a karaktereink egyik balhéból a másikba keverednek, jellemzően azt sem tudva, hogy mi történik körülöttük. Igazából azon csodálkoztunk, hogy senki sem küldött nekünk egy Robbanó Rúnákkal ellátott ajándékot. Ide is tökéletesen illett volna a budin haláshoz hasonló szánalmas halál.

 

BulldyKLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 19:15

KLM, vélhetően valami "kommandós-fantasy"-jellegű cuccot.
 

 

És ha lehet, ezért szemből támadnak, reggeli után, de ha kell megvárják, hogy a célpont felvehesse az abbit fullkonzerv vértezetét is, ugye?

 

És hát egy szakértőt idézve:

https://i.ytimg.com/vi/8d33YXd-_q8/maxresdefault.jpg


Módosította KLM: 2017.08.31, 19:17


Garaboncias

Garaboncias

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1364 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 19:01

Mottó: "Csak akkor budizom, ha úgy van. És általában úgy van."

:hc:Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2624 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 18:58

Ha M*-t játszok, ezentúl minden budiba bedobok egy fáklyát. Meggyújtva.


Módosította Marvin: 2017.08.31, 19:05


Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6521 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 18:53

KLM, vélhetően valami "kommandós-fantasy"-jellegű cuccot.

(Persze lehet olyat is, hogy ganyézzák ki Khrielor budiját :gugye: )

Módosította Orastes: 2017.08.31, 18:56


KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 18:40

@Orastes, mit mesélsz egy orgyilkos-bm-rondagól pap partinak?

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6521 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 18:31

Biztos én nem vagyok eléggé rugalmas, mert nekem Ynev = Kalandorok Krónikái, de nem a "Kalandok/izgalmak a WC-ben"/"Bullák és bányajogok" -még akkor sem, ha Tikos Péter által rajzolt vécésnénik a főszereplők. :ezvan:

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 18:08

Dallasz, elképzeltem, nyilvános WC, ráfirkálva a külső falra: "Itt már embert is öltek."-klasszikust idézve.


Torozonnál egy rakás strigula van a felirat alatt.

Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 17:41

Dallasz, elképzeltem, nyilvános WC, ráfirkálva a külső falra: "Itt már embert is öltek."-klasszikust idézve.

Mér' ne? Micsoda turisztikai látványosság lenne, nem? Sorolt budinál "Itt a piros, ...." kombinációban is!_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2017.08.31, 17:40

Üdv!

 

Most leírom, hogyan nézett volna ki ez a rajtaütés ha "szakemberek" végzik a felvigyázást.

 

Ha lett volna a csapatban orvgyilkos vagy tolvaj neki dobtam volna egy titkos észleléspróbát (+2-vel mert 2 napig lebzseltek ott) és ha sikerül közöltem volna vele, hogy neki nagyon nem tetszik a fogadó körüli fás rész, simán orvlövészeknek való hely. Ha ezt aktívan végzi a JK akkor nem is dobattam volna.

 

Ha a varázsló nem egyedül megy fel az emeletre akkor a két "orvgyilkos" kihagyja a böködős részt és futni kezd (nekik a tetőre kellett csalni a JK-kat).

 

A kóstolgató HVCS-kből kiverték volna ki küldte őket ide. Őt be lehetett volna gyűjteni és pár társát fel tudta volna adni (a főkolompost nem).

 

A fogadóst egy szociális karakter simán rábeszélhette volna, hogy kenje meg az őrparancsnokot, hogy normális őröket küldjön akik maradnak még. Így max nyomozni lett volna több idő, mert addig nem jöttek a lányért ameddig ott a hatóság. (Mondjuk ezt érzem a legvitathatóbb pontnak, ez nem biztos, hogy mindenki szerint így lenne.)

 Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 17:22

Orastes: Arya tark a könyvekben is benne van, és még durvább mint a sorozatban. Egyébiránt nem tudom ki hogy van vele, de ha a KM azt meséli hogy megy vécére, a játékos úgyis gyanakodni kezd.. :)

Nem feltétlenül így kell felvezetni. Kb. ugyanaz a technika mint egyéb rajtaütéses esetekben: a KM dob/dobat egy próbát megfelelő módosítókkal és indulhat a budi. Buli.....


Módosította Dallasz: 2017.08.31, 17:23


KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12412 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 17:10

@Orastes
Hàt, én másképp emlékszem Sicsre, plusz Kilhalm is felsorolt vagy öt példát.

Ja, a Nindzsák c "dokumentumkönyv" is írt egy budiban rejtözö törpéröl.

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2017.08.31, 17:10

Üdv!

 

 

Egyébiránt nem tudom ki hogy van vele, de ha a KM azt meséli hogy megy vécére, a játékos úgyis gyanakodni kezd.. :)

Ez egy nagyon "buta" rajtaütés.

 

Nekem a kedvenc általam mesélt, alacsony szintű rajtaütésem kb. így zajlott:

 

A karakterek egy módos fogadós lányára vigyáztak, akit a napokban próbált elrabolni egy jóképű muzsikus,az ágyába édesgette, be akarta drogozni, a lánynak szoktak látomásai lenni (pont ezért volt ő a célpont), most is volt neki. Sikítva, lepedőben rohant ki a férfi szobájából a titkos légyottról, a pasas egy felkapott gatyában tőrrel utána. Apa és a fiútestvérek (bútorokkal felfegyverezve) valamint egy az italtól bátor törzsvendég a lány védelmére keltek. Utóbbit a férfi megszurkálta majd elmenekült. Értékes holmiját a fogadóban hagyta. Másnap bérelték föl a JK-kat.

 

Az 1.szintű JK-k két napja vigyáznak a lányra két városőr társaságában, akik isznak meg potyáznak, jól érzik magukat. Az egyik JK rájuk is förmed többször, hogy nem veszik komolyan az egyenruhájukat.  A jól menő fogadóba sorra jönnek a vendégek, mindig van pár gyanús arc.

 

Fő gonosz emberrablónk egyik embere egy csapat HVCS-t küldött rájuk, hogy kötekedjenek és felmérje mennyire ütőképesek. Miután a varázsló pszi-lökéssel felmossa a kocsmát az egyikkel a másikat meg félkézzel fölemeli a korg elhatározzák, hogy nem kispályások. (Erre a következtetésre jutottak) A parti megelégedett azzal, hogy elkergette a HVCS-ket, semmit nem kérdezett tőlük.

 

A HVCS "támadás" után a JK-k idegesebbek lettek, főleg mivel a két városőr elment, mondván rájuk máshol van szükség, nem lehetnek itt örökre. A parti gorviki kalóza bezárta az ajtót és pofavizitet tartott minden kopogtatón. 

 

A beeresztett szalmakalapos férfi és vadászruhás társa előkészítette a kelepcét. Leoltottak minden lámpást az emeleten, majd saját lámpásukkal jeleztek a közeli fákon bujkáló orvlövészeknek. Az ablakban imbolygó lámpafényt látta is a parti varázslója aki kint őrködött. Gyanús lett neki, felment az emeletre, a szalmakalapos pasas véresen feküdt a földön és ordított (állati vérrel volt bekenve) az ablakban egy lámpás lógott, a varázsló közelebb hajolt, hogy megnézze a sebeit, közben a sötétben bujkáló társa aki megdobta a lopakodás és a rejtőzés próbát megszúrta vesetájékon. A varázslónak összejött a dobás, eszméleténél maradt és pszi lökéssel operált, majd levetette magát a lépcsőn. A korg és a kalóz ekkor értek fel az emeletre. A két "orvgyilkos" menekülőre fogta, a tetőre másztak ki. Egyiküket elkapták de a másik kijutott. Elkezdtek záporozni a nyilak a mécsessel megvilágított tetőre. A kalóz harcképtelen lett, ám a dühöngő korg eljutott az orv lövészek fájáig, azokból a szar is kifutott, hogy egy több nyilat kapott hegyomlás (aki még egy álcázott medvecsapdába is belelépett) rohan feléjük. Menekülés közben halt meg mindkettő.

 

A parti NJK kardművésze a lányra vigyázott a szobájában. Az emberrablók maradéka (bunkókkal, fokosokkal felszerelt HVCSK és a muzsikus) beözönlött a bejáraton. Mire a korg visszaért a kardművész a fogadós fiúk segítségével kifilézte a HVCS-ket és leütötte a muzsikust.

 

Végeredmény: A parti 2/3-a nagyon szar állapotban volt, a támadóknak 1 db elmenekült túlélője lett, aki csak bérenc szinten volt, soha nem tudott (nem is akart) többé próbálkozni.

 

Sajnos a mesét nem fojtattuk, a mai napig szeretném lemesélni...Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6521 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 17:09

Dallasz, elképzeltem, nyilvános WC, ráfirkálva a külső falra: "Itt már embert is öltek."-klasszikust idézve.

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6521 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 16:48

Kilhalm, játszottam Sicsnél az egyik Tiltott Kantonban, két dologra emlékszem:
-az egyik játékos bealudt
-a játék végéig nem derült ki, hogy miért is béreltek fel minket.

Számomra ez nem kalandozás. Az evolúcióra is lehet úgy tekinteni, hogy izgalmas, de ne adjuk úgy elő, hogy az egy JK-k által lejátszható kaland. Sics stílusa: lassú, de legalább unalmas, így a karaktereket legfeljebb a végelgyengülés fenyegeti, vagy egy olyan kataklizma, ami ellen teljesen tehetetlenek, szerepük annyi, hogy megkeresik azt az NJK-t, aki tenni is tud. Igaz, porig kell alázkodniuk, értelmetlen próbákon átesni, amibe belehalni nem lehet, hiszen akkor nem lehet az orruk alá dörgölni, hogy mennyire csírák. Aki akar, az játsszon így, én nem akarok.

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2017.08.31, 16:18

Üdv!

 

 

Kilhalm, a vért ráolvasztása ellen könnyű védekezni: felvesz egy erősebb bőrvértet, míg a "budin megtámadok valakit" nálam a mesélő fantáziaszegénységéről árulkodik, hogy nem tud kinyírni egy karaktert, csak akkor, ha az teljesen ki van szolgáltatva neki. Van egy rakat, ennél sokkal ötletesebb módszer is.

Én nem így mesélek... Nem tudom én Sics (ha még emlékszik rá valaki) "iskoláján nevelkedtem", a világot próbálom a saját logikája mentén működőnek mesélni. A budin leszúrós JK támadás nem ötlettelen hanem klasszikus :D.

 

Viccet félretéve. Az NPC-k is abból gazdálkodnak amijük van. Nyilván ha a PC-k egy agyatlan veremharcost meg a hasonszőrű cimboráit dühítették fel akkor rájuk kell számítani. Ők gengszteresen odamennek mert bíznak az ütőerejükben.

 

Ha a becsületes XY lovagot, akkor nyílt párbajra ahol a lovag még fegyver is ad ha nekik nincsen. Kivéve ha démonimádó sátánfattyaknak tartja őket akikben egy csepp becsület sincsen, mert akkor inkább szól az inkvizíciónak (ha van ilyen).

 

nálam a mesélő fantáziaszegénységéről árulkodik, hogy nem tud kinyírni egy karaktert, csak akkor, ha az teljesen ki van szolgáltatva neki.

Nem a mesélő tör az életére. Hanem az a karakter akinek a fejével megpróbál gondolkodni a mesélő.


Módosította Kilhalm: 2017.08.31, 16:24


Dallasz

Dallasz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2498 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 16:09

Kilhalm, a vért ráolvasztása ellen könnyű védekezni: felvesz egy erősebb bőrvértet, míg a "budin megtámadok valakit" nálam a mesélő fantáziaszegénységéről árulkodik, hogy nem tud kinyírni egy karaktert, csak akkor, ha az teljesen ki van szolgáltatva neki. Van egy rakat, ennél sokkal ötletesebb módszer is.
(Trónok harcát nem nézek, olvastam 3 könyvet, elég volt, nem jött be.)

Szerintem pedig teljesen jó ötlet, csak mesélőként alaposan elő kell készíteni és egyszer süthető el. Rá hozza a frászt a játékosokra. Legfeljebb legközelebb vödröt használnak.Kaloz

Kaloz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1154 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2017.08.31, 16:02

Orastes: Arya tark a könyvekben is benne van, és még durvább mint a sorozatban. Egyébiránt nem tudom ki hogy van vele, de ha a KM azt meséli hogy megy vécére, a játékos úgyis gyanakodni kezd..:)
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]