Ugrás tartalomhoz


Fotó

MAGUS 2017


 • Válasz írásához lépj be
517 hozzászólás érkezett eddig

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 5684 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 13:36

1,Ha jól emlékszem, ez volt a legelső kérdés a fórumon, mikor híre ment, hogy új M.A.G.U.S. érkezik, és még mindig ez a legfontosabb. A személyes találkozón mintha azt mondák volna, egy ehhez hasonló kérdésre, hogy akik már rég óta játszanak, vagy nem tetszik az új, azoknak ott a régi, az új rendszert, a fiataloknak, a leendő új játékosoknak tetsző módon, a mai igények szerint próbálják meg kialakítani. Nyilván ez nem teljesen igaz, hiszen nem feltétlenül szeretnék elveszteni a meglévő játékosokat, de a megjegyzésüknek volt egy fajta sértett, dacos érzete, hogy a régieknek úgyse jó semmi, ezért meg sem kísérelik a régi "tradiciók" folytatását.


2,Ez részben jogos, mert vannak olyanok, akik például az ÚTK-ról még csak tudomást venni sem hajlandóak, mert bár nincs nagy különbség, de nem pont ugyan az, mint az ETK, viszont ez a fejlesztői hozzáállás számomra (lehet, hogy tévedek) azt is jelenti, hogy nem nekünk készül, rólunk már letettek.

3,Ennek ellenére, viszont ott vannak a kérdőívek, amiknek a megléte, vagy egyszerű marketing fogás - higgyük csak azt, hogy beleszólhatunk, hátha akkor mi is megvesszük - vagy annak a jele, hogy amint állítják, kifejezetten nekünk készül a játék.

4,A baj az, hogy nem csak hogy nem tudjuk kinek és egyáltalán miért készül, de az ellentmondásos részinformációkból az derül ki, hogy szerintem ők maguk sem tudják.

5,Például itt a képzettségek számának esete. Állítólag van egy rendszerük és megalkották a képzettségek listáját, kevés képzettséggel. Ezek után megkérdezték, hogy mennyi legyen. Erre felmerült, hogy minek kérdezik, nem tudják? Amire azt válaszolták, hogy de nagyon is, csak kíváncsiak... Ha a válaszunk szerint alkotják meg (nem mondom, hogy baj), akkor nem tudták, és nem volt konkrét elképzelésünk, akkor pedig minek fogtak bele, mi a céljuk vele? Biztos nem az új trendek követése. Ha a válaszunktól függetlenül alkotják meg (ez se lenne baj), akkor minek kérdezik, és ismét áll a kérdés, kinek és minek csinálják, miért állítják, hogy nekünk?

6,Nem volna tisztább egyszerűen kihírdetni, hogy mi a cél és miért csinálják ezt az egészet, aztán ennek tükrében cselekedni? Ha meg út közben rájönnek, nem biztos, hogy jólcsinálták, és ezért inkább minket is megkérdeznek, nem kéne ezt bevallani (hiszen ez nem szégyen) és nem ködösíteni, hogy mennyire jól tudják ők, csakhát még ránk is tudnak közben figyelni?

7, Vagy csak mi gondoljuk túl ezt az egészet, és ők csak csinálni akarnak végre valamit, hogy legyen? Ez a legvalószínűbb.

 

 

1, Egyébként ezen lehet a legjobban fejre állni, szeretném ha sikeres lenne az új magus, de láthatod, hogy itt a fórumon kb a nosztalgia maradt meg, hogy milyen jó volt a '90-es évek, meg amikor ezeknek az embereknek még volt hajuk, és azt sem tudták mi a prosztata meg sörhas. :bezzeg:

A "kedvezünk a régieknek" nem azt jelentené szerintem, hogy ugyanolyan hibákat tesznek bele, mint a régibe, hanem valami olyasmi, hogy egyes hangulati elemek megmaradnának benne. :hogymi: :titok:

 

2, El kell szakadni ettől a szektás hozzáállástól, hogy nekem mi a kedvencem, inkább azon kéne agyalni, hogy min lehetne ötletelni az első nyilvános béta után, kihozni azokat a hibákat, amik megvannak, hogy ne az legyen, mint eddig négyszer volt: https://giphy.com/gifs/3o6ZsTttIH4bcVIVvG?utm_source=media-link&utm_medium=landing&utm_campaign=Media%20Links&utm_term=https://mail.google.com/mail/u/0/

 

3, Remélem lesz annyi nyitottság a készítőkben, hogy valamennyire figyelembe vegyék őket:

a, ha nagyon a kilencvenes évekre mutat vissza az eredmény, akkor is át kell gondolni a reakciókra adott válaszokat (lásd, 1-es pontra amit írtam ennek kapcsán).

b, ellenkező esetben meg kell hallani az új idők szavait is

c, valami egészen más, nagyon ütős dolgot kellene összerakni a és b kombinációjából.

 

4, Ezt kell tudni megválaszolni és amennyire Magnustól tudom, ez lesz a legnagyobb falat.

 

5, Erre nem tudok jó választ adni, annyit mondanék rá, hogy érdemes megnézni napjaink szerepjátékait, az összes magus-kiadás ilyen téren elkövetett hibáit pedig elkerülni és elásni a könyvek hamvait is egy mély gödörbe, vagy tengeri árok legmélyére.

 

6, Szerintem ezzel meg kéne várni, amíg lesznek béták, annak az eredményei után. Ez nem megy gyorsan, meg nem is szabad elkapkodni, nem szar ez.

 

7, Ezt passzolom, TR azt mondta, ez presztízskérdés, ők tudják.Garaboncias

Garaboncias

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 259 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 13:16

Az az igazság, hogy mivel magyar nyelven nem igazán adnak ki szerepjátékokat mostanság, a régiek meg nehezen megszerezhetőek már (antikvárium, hirdetések stb.), szerintem ha a Delta szétszórja az ország könyvesboltjaiba az új M*-t, elég sok új ember találja majd magát vele szemben. És sokan meg is veszik majd. Én megkockáztatom, hogy az első kiadása el is fog fogyni.

Az igazán kérdéses a folytatás: ez elég lesz-e ahhoz, hogy rajongótábor épüljön köré, hogy újabb kiadványok, termékek stb. épülhessenek rá, vagy ez is megy a süllyesztőbe sok szerencsétlenül járt társa mellé. Kaloz

Kaloz

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 13:11

Dronner: ...

 

KLM: Igen, Codex-ben simán megoldható, ráadásul ott eleve kisebb és egységesebb a (játszható) világ.Cundior

Cundior

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 208 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 13:09

Tar, láthatod hogy az évszám ugyan 2017, de az igémyek magus terén nem nagyon változtak 1993 óta, akkor meg minek és kiknek kell az új kiadás? :hogymi: Ezt a gorduini csomót kéne kibogozni.Ha jól emlékszem, ez volt a legelső kérdés a fórumon, mikor híre ment, hogy új M.A.G.U.S. érkezik, és még mindig ez a legfontosabb. A személyes találkozón mintha azt mondák volna, egy ehhez hasonló kérdésre, hogy akik már rég óta játszanak, vagy nem tetszik az új, azoknak ott a régi, az új rendszert, a fiataloknak, a leendő új játékosoknak tetsző módon, a mai igények szerint próbálják meg kialakítani. Nyilván ez nem teljesen igaz, hiszen nem feltétlenül szeretnék elveszteni a meglévő játékosokat, de a megjegyzésüknek volt egy fajta sértett, dacos érzete, hogy a régieknek úgyse jó semmi, ezért meg sem kísérelik a régi "tradiciók" folytatását.

Ez részben jogos, mert vannak olyanok, akik például az ÚTK-ról még csak tudomást venni sem hajlandóak, mert bár nincs nagy különbség, de nem pont ugyan az, mint az ETK, viszont ez a fejlesztői hozzáállás számomra (lehet, hogy tévedek) azt is jelenti, hogy nem nekünk készül, rólunk már letettek.

Ennek ellenére, viszont ott vannak a kérdőívek, amiknek a megléte, vagy egyszerű marketing fogás - higgyük csak azt, hogy beleszólhatunk, hátha akkor mi is megvesszük - vagy annak a jele, hogy amint állítják, kifejezetten nekünk készül a játék.

A baj az, hogy nem csak hogy nem tudjuk kinek és egyáltalán miért készül, de az ellentmondásos részinformációkból az derül ki, hogy szerintem ők maguk sem tudják.

Például itt a képzettségek számának esete. Állítólag van egy rendszerük és megalkották a képzettségek listáját, kevés képzettséggel. Ezek után megkérdezték, hogy mennyi legyen. Erre felmerült, hogy minek kérdezik, nem tudják? Amire azt válaszolták, hogy de nagyon is, csak kíváncsiak... Ha a válaszunk szerint alkotják meg (nem mondom, hogy baj), akkor nem tudták, és nem volt konkrét elképzelésünk, akkor pedig minek fogtak bele, mi a céljuk vele? Biztos nem az új trendek követése. Ha a válaszunktól függetlenül alkotják meg (ez se lenne baj), akkor minek kérdezik, és ismét áll a kérdés, kinek és minek csinálják, miért állítják, hogy nekünk?

Nem volna tisztább egyszerűen kihírdetni, hogy mi a cél és miért csinálják ezt az egészet, aztán ennek tükrében cselekedni? Ha meg út közben rájönnek, nem biztos, hogy jólcsinálták, és ezért inkább minket is megkérdeznek, nem kéne ezt bevallani (hiszen ez nem szégyen) és nem ködösíteni, hogy mennyire jól tudják ők, csakhát még ránk is tudnak közben figyelni?

Vagy csak mi gondoljuk túl ezt az egészet, és ők csak csináli akarnak végre valamit, hogy legyen? Ez a legvalószínűbb.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 12:39

Tar, láthatod hogy az évszám ugyan 2017, de az igémyek magus terén nem nagyon változtak 1993 óta, akkor meg minek és kiknek kell az új kiadás? :hogymi: Ezt a gorduini csomót kéne kibogozni.


Talán az a dolog nyitja, hogy a régi rendszer kínjait megoldva, de a hangulatát megtartva kellene új rendszert csinálni.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 12:36

KLM: Akár lehetne úgy is, viszont amit emlegetni szoktam, hogy ez nem feleltethető meg a kalandozók által is ismert képzettségnek, mert annál sokkal alaposabb.


Hmm... CXben erre a százalékos "képzettség alá vagy nehézség fölé" dobásos rendszer volt jó - egy 5-10%-os képzettség már frankón használható volt, de mégis van értelme az 50-80%-osoknak is.

Vagyis belátható mennyiségű pontból ki lehetett hozni egy, a hétköznapi életben elboldoguló karaktert, ami ezen felül még egy-két szakirányban is "ott volt".

Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5076 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 12:35

Orastes, tar242:

 2017-ben egy ÚJ rendszerben milyen megközelítést tartanánk kívánatosnak

 

Ti igen, más meg nem.

 

Az, hogy a rendszer gördülékeny vagy sem, az szerintem nem a képzettségek számán múlik.

Sokkal inkább azon, hogy a képzettség rendszer koherens-e, könnyen kezelhető-e, ideértve azt, amit Diocletianus írt.

 

Kaloz:

 

De nekem mindegy, úgyse foglak meggyőzni, úgyhogy legyen nálad 3821 képzettség, persze mind saját KP-költséggel mert úgy az igazi, és jó játékot.

Klasszikust idézve: ki mondott ilyet? :nono:

 

Szerintem kissé irreális elvárásaid vannak a játékkal kapcsolatban

Szerintem meg nem. Mennyivel vagyunk előrébb? :drama:KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 12:28

KLM:

Ebből a 3 példából az elsőt asszem nyugodtan mondhatjuk bűnbandának, a másodikat meg elitkommandónak, amúgy nálunk is jó sok ezer dollárokat költöttek a népek mindenféle tápos kiberverre, akinek futotta, de elég utilitárius módon álltak hozzá.


Bocs, de bűnbandának Tibiéket tekintem az Argóból, ami kicsit más kaliber, mint a Corleone családregény.
És valahogy Tibi és haverjai jelentek meg a lelki szemeim előtt leírásod alapján.

A céges parti sem annyira a Predator hangulatát hozta...

Kaloz

Kaloz

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 12:15

KLM: Akár lehetne úgy is, viszont amit emlegetni szoktam, hogy ez nem feleltethető meg a kalandozók által is ismert képzettségnek, mert annál sokkal alaposabb.

NoiseEHC: "Üdv! Az elébb sikerült belebotlanom egy cikkbe Tharr papjairól, és a bakszarv-szektákról. Esetleg nincs valami kánoni infó a többi fejhez-aspektushoz tartozó szektafajtákról? valahol egyszer mintha emlegettek volna oroszlánszektákat is, de már nem nagyon emlékszem.

Előre is köszönöm: Glendower
 

@Glendower: ez eredendően a másik Gáspár asztala, aki nem folytat olyan széles körű közönségszolgálati tevékenységet, mint én... szóval sok jóval nem biztatnálak.
A kánon szerint Tharr nem három összeolvadt állat, hanem egyetlen háromfejű karnális lény, mely ebben a formában magasztosult fel, és önmagára is egységként tekint. Arra, hogy különálló testrészeinek imádatát ne támogassa (értsd: tűzzel-vassal üldözze), nem csak ideológiai oka van: Satralis szakrális energiarendszerének sajátságai miatt az ilyen elhajlások effektíve csökkentik isteni hatalmát.

Ezt ne úgy értsd, hogy Tharrnak nincsenek eretnek szektái, hanem úgy, hogy a várható élettartamuk Toron érdekszféráján belül öt perc, azon kívül (max) egy év."

Nekem ez nagyon is ellentmondásnak tűnik. Sőt, ha Satralis szakrális energiarendszerének sajátságai miatt az ilyen elhajlások effektíve csökkentik isteni hatalmát, akkor teszemazt Arel ilanori hívei, akik őt Szűz Vadászként tisztelik, szintén csökkentik az istennő hatalmát?Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 5684 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 12:12

Tar, láthatod hogy az évszám ugyan 2017, de az igémyek magus terén nem nagyon változtak 1993 óta, akkor meg minek és kiknek kell az új kiadás? :hogymi: Ezt a gorduini csomót kéne kibogozni.

tar242

tar242

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 733 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 12:00

Tök fölösleges itt a képzettségeken lovagolni, ha ugyanazon tengely két végét képviselik a népek. Mindenki játszon azt, amit szeret. De a mókusnak felróni, hogy nem lehet kevés képzettséggel játszani benne, az user error. Már a legelső kiadásban is a fejvadász 11 fegyverhasználattal kezdett és volt benne 32 harci módosító, tehát soha a büdös életben nem tartozott a gördülékeny és gyors rendszerek közé, aki mégis ezt a stílust erőlteti benne, az meg csak önmagát szopatja.

Csak a jegyzőkönyv kedvéért: a vita nem arról szól, hogy valaki "felrója" egy 1993-ban készült rendszernek, hogy sok képzettség van benne meg nem gördülékeny, hanem arról, hogy 2017-ben egy ÚJ rendszerben milyen megközelítést tartanánk kívánatosnak. (ezzel kapcsolatban jött fel részemről, hogy "hát nem olyat, mint a régi")

Aztán nyilván ki ilyet, ki olyat a játékstílusától függően.
 


Módosította tar242: Ma, 12:03


Selmo

Selmo

  Lochost kvesztor

 • Fórumita
 • 1667 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 11:54

Tök fölösleges itt a képzettségeken lovagolni, ha ugyanazon tengely két végét képviselik a népek. Mindenki játszon azt, amit szeret. De a mókusnak felróni, hogy nem lehet kevés képzettséggel játszani benne, az user error. Már a legelső kiadásban is a fejvadász 11 fegyverhasználattal kezdett és volt benne 32 harci módosító, tehát soha a büdös életben nem tartozott a gördülékeny és gyors rendszerek közé, aki mégis ezt a stílust erőlteti benne, az meg csak önmagát szopatja.Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 5684 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 11:54

KLM, soha nem sarkítanék! :aboci:

Módosította Orastes: Ma, 11:55


NoiseEHC

NoiseEHC

  Logikarendőrség

 • Fórumita
 • 474 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 11:15

Orastes: Épp most olvastam GA fórumán:
"A kánon szerint Tharr nem három összeolvadt állat, hanem egyetlen háromfejű karnális lény, mely ebben a formában magasztosult fel, és önmagára is egységként tekint. Arra, hogy különálló testrészeinek imádatát ne támogassa (értsd: tűzzel-vassal üldözze), nem csak ideológiai oka van: Satralis szakrális energiarendszerének sajátságai miatt az ilyen elhajlások effektíve csökkentik isteni hatalmát.

Ezt ne úgy értsd, hogy Tharrnak nincsenek eretnek szektái, hanem úgy, hogy a várható élettartamuk Toron érdekszféráján belül öt perc, azon kívül (max) egy év."

http://deltavision.hu/forum/viewtopic.php?pid=56250#p56250

PPl II? Toron? Regények és novellák? Ugyan kérem...

 

Annyit azért hozzátennék, hogy ez szerintem nem megy szembe a világképpel, mert nem azt mondja, hogy nincs Bak meg Kígyó-pápa, hanem azt, hogy ezek azért nem Bakként meg Kígyóként imádják Tharr-t, hanem háromfejűként. És ez még azzal se mondana ellent, ha netán a Bak-pápa részlege a háromfejű Bakságos tulajdonságaira fektetné a hangsúlyt, a Kígyó-pápa meg a Kígyóságos tulajdonságokra. De mind háromfejű, egységes Tharr-t imádnak, persze a likvidált kis szekták nem...

 

 

A Képzettségekhez meg annyit tennék hozzá, hogy egy aspektusa a dolognak, hogy azért annyi Képzettségnek (beleértve az Attribútumokat és Harcértékeket) kell lennie, hogy lehetőség szerint mindegyik Játékos Karakternek jusson valami "niche", hogy a játék legalább egy kis részében az övé legyen a rivaldafény. A Fate-ban legalább is ez volt a vezérelv, amikor kialakították a Skill-ek számát (amit én végül Képességnek fordítottam, mert Attribútumokat és Harcértékeket is belefoglal), hogy a Képesség Piramis (vagy oszlop) mezőinek számához képest elég legyen. Szóval, a 8 Képzettség szerintem általában túl kevés, hacsak nincs valamiféle más, például Feat rendszer is. (A Fate-ban ezért is vannak Stunt-ok, hogy ha két JK-nak ugyanolyanok a Képzettségei, akkor is ugyanabban a helyzetben máshogyan villantsanak.)


Módosította NoiseEHC: Ma, 11:17


Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1791 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 11:00

KLM:

 

Ebből a 3 példából az elsőt asszem nyugodtan mondhatjuk bűnbandának, a másodikat meg elitkommandónak, amúgy nálunk is jó sok ezer dollárokat költöttek a népek mindenféle tápos kiberverre, akinek futotta, de elég utilitárius módon álltak hozzá. KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 10:46

KLM: Leírtam párszor, de lehet hogy nem elég egyértelműen. Én támogatom az ilyesfajta képzettségek meglétét is, de fontosnak tartom, hogy a kalandozók számára ezek legfeljebb közepes szintű ismeretet jelentenek, amiknek az ő számukra egyébként sincs nagy jelentősége. (Például az UTK rendszere szerint a városőr is lehet közepesen magas szintű harcos, aki attól még messze elmarad harcértékben, fájdalomtűrésben, sőt harci képzettségekben is a kalandozó harcostól, de rengeteg olyan képzettsége van, ami neki kell, egy kalandozó viszont alig veszi hasznát. Helyi(!) jogrendszer ismerete, helyismeret, helyi pecsétekre vonatkozó heraldika, balhésabb arcok, fontosabb arcok, ismerős és ismeretlen arcok, éppen aktuális pletykák, aktuális sportesemények, stb. 

 

A Helyismeret képzettség - szerintem - magában kellene foglalja a prominens "arcok" ismeretét is, illetve azt, kitől és hogyan lehet "update"-elni a pletykarovatot. Nem kell túlságosan elaprózni a szakértelmeket.

Jog esetén meg ugye "szintén attól függ" - egy murgador szélsői katona (ahol aztán az uraság fegyveres erői és a rendfenntartók nem különülnek el) esetén tényleg nem kell sok jogi ismeret.

De egy olyan városban, ahol van térkapu és nemzetközi tengeri kikötő is... Hát ott legalább valami fogalma kell legyen a külvilágiakról is (Heathrown a biztonságiak).

 

Amúgy az a városőr, aki azért 20 éves szolgálata alatt nem kétszer lát kalandozót (és ebből egyszer sem tudja, hogy azt látott) az némiképp más, mint az erioni SWAT-os, nem igaz?


Módosította KLM: Ma, 10:49


Kaloz

Kaloz

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 513 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 10:41

KLM: Leírtam párszor, de lehet hogy nem elég egyértelműen. Én támogatom az ilyesfajta képzettségek meglétét is, de fontosnak tartom, hogy a kalandozók számára ezek legfeljebb közepes szintű ismeretet jelentenek, amiknek az ő számukra egyébként sincs nagy jelentősége. (Például az UTK rendszere szerint a városőr is lehet közepesen magas szintű harcos, aki attól még messze elmarad harcértékben, fájdalomtűrésben, sőt harci képzettségekben is a kalandozó harcostól, de rengeteg olyan képzettsége van, ami neki kell, egy kalandozó viszont alig veszi hasznát. Helyi(!) jogrendszer ismerete, helyismeret, helyi pecsétekre vonatkozó heraldika, balhésabb arcok, fontosabb arcok, ismerős és ismeretlen arcok, éppen aktuális pletykák, aktuális sportesemények, stb. Cyberpunkból lehet mazsolázni. De ez egy kalandozónak minek és hogy?) 

Marvin: Nálunk magus-ban is sok olyan fordult elő amit nem gondolnál. És az alaphelyszín Amerikában is megnézném ahogy megpróbál valaki talpig automata puskában vonulni mondjukrá a Wall Street-en, vagy a már emlegetett Beverly Hills-en. Pedig az még nem is cégzóna ahol céges szabályok és céges rendőrség van, igaz?KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 10:40

Tar, hosszabban: "Kalandorok Krónikái, avagy Kovács Főtörzsőrmester, erioni városőr kalandjai a semmiről, akivel néhány ittas alak igazoltatásán kívül soha nem történt semmi. 

 

Nehogy a Hawk és Fisher szériára gondolj. Nehogy, mert akkor kiderül, hogy sarkítasz :)KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 10:37

 

 

Majd ezt mondd akkor, ha a gályán húzza a parti induláskor az evezőt és onnan kezdtek, hogy a mozaikmágusból kitisztul a drog, kezdhet varázsolni.

 

 

Arra céloztam, hogy reménykedem  abban, hogy az ÚJ rendszer mágiarendszere a réginél azért hangulatosabb,  gördülékenyebb és könnyebben használható lesz, de hát ez az én lényegesen lazább (és molyolós könyvelőfentezítől nagyon messze lévő) hozzáállásom a játékhoz ill. annak megcélzott hangulatához és témájához (kaland, veszély, harc, felfedezés, érdekesség, izgalom, stb - és egyéb ilyen proli dolgok.)

 

 

Bocs, elvesztettem a fonalat. A "gépházban húzzátok az evezőt" kezdésben a "kaland, veszély, harc, felfedezés, érdekesség, izgalom" szlogenek közül melyik nem passzol?Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 5684 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt Ma, 10:37

Tar, hosszabban: "Kalandorok Krónikái, avagy Kovács Főtörzsőrmester, erioni városőr kalandjai a semmiről, akivel néhány ittas alak igazoltatásán kívül soha nem történt semmi. Élete nyugalmas és eseménytelen volt, de az 5. szintű 'Igazoltatás' 'Bürökrácia' 'Könyvelés' valamint 'Ivászat' képzettségei majdnem kalandozóvá nemesítették! Élt 77 évet, emlékét megőrizzük mindörökre!"-sírfelirat az erioni Nekropoliszból.
 • Garaboncias kedvelte ezt


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]