Ugrás tartalomhoz


Fotó

MAGUS 2018


 • Válasz írásához lépj be
1884 hozzászólás érkezett eddig

Kaloz

Kaloz

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 720 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 17:48

Kilhalm: Érdekes volt látni hogy elismételtél egy csomó dolgot amit én is írtam, csak akkor még vitatkoztál vele. Vannak ugyan apróságok, hogy a Korok alatt változott a világ, ami az Ötödkorban tutibiztos módszer volt lehet hogy már nem működik, vagy ami a Hatodkorban még nélkülözhetetlen volt, ma már simán kihagyható. A kiérletező kedvű emberiség ezt hatékonyabban kitapasztalhatja mint a hagyományőrző elf nép. Vagy hogy Sirenarban nincs demokrácia, a rehynneknek van igazuk, bármit is csinálnak. De mindegy. Tényleg érdekes volt.

Ami a harcművészetes dolgot illeti, ha használható tudást akarsz azt kapsz, de miben fog ez különbözni attól, amit egy egydanos mester is megtaníthatna? A többit hagyom, majd ha legalább magadnak nem mondasz ellent folytathatjuk. Addigra talán hó is lesz. Rowonka

Rowonka

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 28 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 17:15

 

Üdv!

 

 

Ezt TERVEZIK. Direkt ki van számolva, hogy a nem cserélhető, létfontosságú alkatrészek közül valamelyik meg fog dögleni 3 éven belül.

Ez így van. Van is erre egy szakszó. Irányított amortizáció vagy mi.

 

Edison villanykörtéje (aki állítólag lopta az ötletet) még mindig ég, a lakás lámpáiban meg pár havonta cserélni kell...

 

Ugyan nem kapcsolódik a M*-hoz, de azért ekkora sületlenség ne maradjon már a fórumokon. A lakásban azért kell cserélgetni az izzót, mert amikor felkapcsolod a lámpát, és véletlenül a 300V-ot kapja meg, akkor a 0-ról 300-ra való hirtelen ugrás miatt kiég benne a szál. Ha folyamatosan égne, ki-be kapcsolás nélkül, akkor akármelyik kommersz lámpa túlél párszáz évet...

 

 

Na igen, de ha csak ilyen lámpát gyártanának, abból nem lehetne megélni.

Amúgy:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tervezett_elavul%C3%A1s
http://index.hu/tech/2016/07/24/led_lampa_izzo/

 Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1559 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 17:13

Üdv!

 

 

Ha már harcművészet, ez olyan lenne mintha fél éve járnál karatézni, aztán elmennél egy nyolcdanos mesterhez, hogy tanítsa meg neked minden tudását, de fél év alatt, mert sietsz. Aztán nem érted miért nem vagy ugyanolyan jó mint az, akinek nem volt ugyan nyolcdanos mestere, de rászánta azt a 15-20 évet a tanulásra. Franc, ez is túl bonyolult, de ha már leírtam itt hagyom.

Nyilván ezt nem tudjuk mert senki nem él 200-1000 évig...

 

De Nem. Nem lenne olyan Yneven. Ez olyan lenne mintha elmennék ahhoz a mesterhez és megkérném, hogy tanítson nekem használható tudást. És nem fél évet szánnék rá nyilván.

 

Az M* szabályok szerinti realitásában (mivel sem a hosszúéletű népek nem kapnak TP levonást sem a rövidek bónuszt ám mégis egy szinten vannak) ez úgy nézne ki, hogy az a mester csodálkozna rá, hogy vazze ez az ember milyen gyorsan tanul, ha annyi ideig élne mint én ki tudja mi lenne belőle. És igen az az ember ügyesen tanulna, csak az igazi mesterfogásokat (amik annyira nagyon a tömeghasználatban már nem jelentékenyek mert a jó holmiból csinálnak kicsit még jobbat) nem bírná elsajátítani mert nem lenne rá ideje.

 

Az M*-ben a kárnyi fejvadásznál le van írva, hogy démonktól tanulta a harcművészetet, ha azok megbirkóznak ezzel, hogy embereket tanítanak akkor más is aki nem "démoni jellem".

 

Ugye a jó bokfar mesternek is azt mondták a törpjei, hogy mester ezek a Gilron hívő csókák azért nem csinálnak ám olyan rossz dolgokat, ezt-azt még mi is tanulhatnánk. Csak a mester kukacoskodott.

 

Nyílván az elfek sem úgy tanítják a sajátjaikat, hogy jól van húgom 300 év múlva tudod meg az alapokat. Plusz az ember/ork tanulékony gyerekkorban mert jó hamar lesz 1. szintű az elf meg suta gőgicsélő nyálbaba SZVSZ.

 


Módosította Kilhalm: 2017.09.24, 17:15


Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1559 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 17:02

Üdv!

 

Off:

 

 

akkor a 0-ról 300-ra való hirtelen ugrás miatt kiég benne a szál.

Akkor amikor azt láttam, hogy már órák óta világított a lámpa és akkor égett ki az égő akkor hallucináltam? Oké, lehet ez így van, mert gyengíti a Volfram szálat a dolog. De azért az amit leírtam egy létező dolog, nem én találtam ki, közgazdászoknak tanítják. Vagy abban is tévedek?

 Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1559 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 16:57

Üdv!

 

 

Kilhalm: Ja, nyilván velem van a baj, ha össze-vissza kevered amit mondok, aztán nem érted. Ja. De megmagyaráznád akkor, hogy Ynev hogy a francba nincs tele 300+ szintű elf harcosokkal és mágusokkal, és miért nem söpörték még el Erent, Toronnal együtt?

Kaloz, akkor most átmegyek nagyon szájbarágós üzemmódba, mert igényled.

 

Szerintem "tele vannak" az elf földek magas szintű karakterekkel. Nem 300+ de mondjuk 12-25, érezhetően több van mint másoknál. Viszont a szaporább és rövid életű népeknél több a "közepes szintű" (4+) és alacsony de hadképes (0.-3.) alak akik puszta tömegükkel ellensúlyoznak és azért mert "bevállalósabbak". Mondjuk egy elf katonára jut 7-100 másik. Lehet, hogy az elf becsületes párbajban minddel tudna végezni, de kevesen hajlamosak így küzdeni...  Most háborúkra gondolok, leírom mert kell neked. Bár a harcosaik mint írtam jók mert nagyon sok idejük van fejlődni, és aki annak áll az már jól csinálja (nem k***ázik meg kártyázik inkább a békeidőben) de a társadalom jóval kisebb része akar ezzel foglalkozni mint más fajoknál. Plusz a társadalmuk egy része emós. Az egyedül búslakodás, szomorú vers írás, madármegfigyelés, másokat elkerülés, ingerlékenység és hasonló képességekben jeleskedik és nem akar katona lenni. Sokkal több a hippi mint máshol.

 

Egy emberi generáció mondjuk 15-25 év alatt hadképes. Egy elf a legtöbb szabálykönyv szerint ekkor még fikaevő óvodás. Ám később nem fejlődik ilyen lassan, mert erre nincsen szabály. Ezt valószínűleg az elf tábornokok is tudják.

 

Szerintem a legtöbb dorani- a legtöbb elf varázslónak csókolomot köszönhet. Főleg mivel az elfeknek soha nem kellett újra felfedezni semmilyen ősi tudást, maximum elolvasni a dédpapi szakkönyveit. Ám doranban többen vannak, nagyobb az utánpótlás és egy bizonyos szint után tömegesen annyira nem számít, hogy 5 vagy 10 tűzlabdát varázsolsz egy nap. Most talán kevesebb a talentumok mint pár korral ezelőtt mert rossz passzban van a népük. Mert megsínylette azt, hogy a részben mágikus anyagcseréről átállt a "hagyományosra". Azon az elfek is vitatkoznak, hogy most korcsosulnak vagy alkalmazkodnak. A déliek szerint korcsosulnak, észak szerint alkalmazkodnak. Nyilván vannak kivételek itt is ott is. Leírom biztosa ami tuti...

 

Szakrális mágiában "suták". Az elf Kalahórák nem istenek, nem is tudnak annyi "papot" tartani. Urria nem segít, mert sarokba állította a népét. Az elfek sokkal jobban hajlamosak arra, hogy maguk intézzék a vallásos igényeiket, az emberek inkább "paphoz" mennek. Nagyon régen játszottam ETK szerint de úgy emlékszem az elf megtartók rosszabbak is a papi mágiában, kevesebb manát és varázslatot kapnak. Kérlek javíts ki ha tévednék.  Az emberek ellenben "okádják" a szakrális cuccokat, giga méretű sokszor militáns egyházaik vannak. Hiszen a "közös" nyelv egyben a pyarr egyház nyelve, a pyarr istenek a legnépszerűbbek világszinten. A szakrális mágia sok esetben táposabb mint a nem szakrális. Tömeges méretű áldásokban biztosan.

 

Az elfek kevesen vannak, kicsi a szaporulatuk, sokat ér nekik a saját fajtársaik élete és a sajátjuk is, nem is szeretik eldobni holmi piszlicsáré dolgok miatt. Szerintem senki nem fog egy csapat elfet könnyen belevezényelni a másik sereg nyílzáporába (behelyettesítheted másra). Még embereknél tudunk ilyen példákat. Tényleg hisznek az igaz szerelemben, a lelki párban, jó sokáig keresik (addig lehet szexelnek azért de gyereket nem nemzenek) ha megtalálták már nem szeretnek/szoktak félre kefélni. Nem lesz 3-10 gyerek egy családban. A gyereket sokkal tovább és jobban nevelik, mert az elf gyerek "speciális nevelési igényű", egy emberöltő (vagy még több) időtartamáig két lábon járó hullajelölt, fikaevő, kobrát tutujgató nyálbaba.

 

Az elfek mint már említve volt faji szinten nem feltétlen egyénileg érzékenyebbek az embernél. Rosszabbul viselik a vérontás, a halál, a szenvedés hosszútávú hatásait. A szapora népeket nehezen értik meg, utálják a nagy kővárosokat, azt ha túl sokan vannak egy helyen és egymás életterét nyirbálják. Nem lesznek "dogs of war" jellegű csapataik akik felprédálják, kifosztják, megerőszakolják a vidéket nem mellesleg megnyerve a harcot is. A felesleges kegyetlenséget, kényszermunkát, stb. is elvetik. Tehát nem alkalmasak megszállónak, nem tudnak rémuralmat sem gyakorolni. Az az elf sereg akit bevezényelnének Shulurba (akárhová ami nagy és sokan lakják) vagy antidepresszánsokon, kábán élne, remek célpontot nyújtva, vagy végső elkeseredésében inkább porig égetné a várost, hogy visszaadja a vadonnak. Ám a lángok okozta pusztulást sokuk nem nézné könnyen, olyan állapotba kerülne ami labilis.

 

 

A felégett föld taktikáját sem alkalmazzák szívesen mert jaj szegény galócák, mókusok, rókák és fakérgek.

 

Az elfek nem tudnák belakni a megszállt földeket, mert kicsi a szaporulat, tehát 1000-10.000 év múlva is folyamatos helyőrséget kéne tartani mindenhol. 1000-2000 év alatt emberi államok jönnek és mennek.

 

A legtöbb elf nem hiszi magát rasszistának pedig az ha kicsit rézsút nézem... Mert hajlamos az embert és más fajokat lenézni, gyereknek, féregnek tekinteni stb.. Na ezek azok az elfek akik nem igen láttak ork/ember hordát. Mert aki látott az inkább elborzad és tudja, hogy ez a nyüzsgés, agresszió, bírvágy, pusztítási kényszer halálos és veszélyes és meg kell figyelni és ha veszélyes meg kell fékezni.

 

Amire be vannak rendezkedve az az, hogy jól védett (elsősorban mágikus védművek mert kővárakat, alagutakat sem nagyon építenek) erdőkbe (mert ott szeretnek élni) húzódnak ahol négytudású varázstudóik minden állatot, patakot, fű szálat a kémükké tesznek (legalább is az ellenség így érzi). Jó erős illúziókat használnak stb.. Mobil felderítőik vannak, a bosszúállók tudod akik nem is igen léteznek szerinted.

 

A társadalmuk egy része (kicsi része) viszont nem ilyen északon. Ők jóval kegyetlenebbek, rasszistábbak (bár ők még talán mindig nem annak gondolják), gyorsabb életet élnek. Ők a Maillor szekta, bosszúálló, kalandozó alapanyag. Ők megtorolják a sérelmeket amiben az elf állam támogatja őket (inkább titokban mert a hippi, emós menne ríni, hogy jogokat a galócának). Ők olyanok mint a szamurájok és az eták keveréke, tehát kicsit külön kaszt akit félnek de tudják, hogy kellenek és mindenki tudja az emós, síros is a lelke mélyén csak nem szereti bevallani. Ők simán felégetnek egy falut ha úgy ítélik meg ott mindenki rászolgált. Kivonulnak, megmondják mit tettek aztán választhatnak, hogy kiadják a bűnösöket (az utolsó köpködőig) vagy jön a bünti. Ők azok akik a diplomáciát intézik (nyílván nem csak ők) és otthonosabban mozognak az emberek között (mert sok dolguk van velük). Le van írva, hogy orkot kérdés nélkül ölnek (nyílván velük is sok dolguk volt amire igen jól emlékeznek).

 

Toron 1vs1 valószínűleg legyőzné az elfektet. Nem nyílt harcban, lelki hadviselésben törné meg őket, szétzilálva az államukat. A toroni nép nagyja állat aki azért él, hogy szolgálja azt aki több nála. Bár néha vannak lázadások de még mindig áll a rendszer.

 

Tehát az elf sereg önvédelemre alkalmas. Megszállásra, hódításra nem. Az elf faj lassan és nehezen szaporodik.

 

Kaloz elég jól kifejtettem?kukac

kukac

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 414 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
3                              

Kelt 2017.09.24, 16:54

Üdv!

 

 

Ezt TERVEZIK. Direkt ki van számolva, hogy a nem cserélhető, létfontosságú alkatrészek közül valamelyik meg fog dögleni 3 éven belül.

Ez így van. Van is erre egy szakszó. Irányított amortizáció vagy mi.

 

Edison villanykörtéje (aki állítólag lopta az ötletet) még mindig ég, a lakás lámpáiban meg pár havonta cserélni kell...

 

Ugyan nem kapcsolódik a M*-hoz, de azért ekkora sületlenség ne maradjon már a fórumokon. A lakásban azért kell cserélgetni az izzót, mert amikor felkapcsolod a lámpát, és véletlenül a 300V-ot kapja meg, akkor a 0-ról 300-ra való hirtelen ugrás miatt kiég benne a szál. Ha folyamatosan égne, ki-be kapcsolás nélkül, akkor akármelyik kommersz lámpa túlél párszáz évet...Gkar

Gkar

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 278 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 15:48

 

 

 

Úgy érted Sirenar fegyverben álló hadereje több, mint a lakosság egyharmada?   :titok:

 

Arra sem esküdnék meg, hogy a kráni elfeknél gyakori lenne, hogy valaki 300 feletti születésnapját ünnepli.

 

Nem, viszont az egyik ország ahol a lakosság  nagy része megtanul min. 2 fegyvert használni,  amikkel  a rendszeres gyakorlás követelmény az ország vezetőinek az óhaja szerint.

Lehet, hogy nem gyakori a 300+ éves kráni elf viszont még kránban is kiemelkedőnek számíthat  a tudása.Kaloz

Kaloz

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 720 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 15:35

Kilhalm: Ja, nyilván velem van a baj, ha össze-vissza kevered amit mondok, aztán nem érted. Ja. De megmagyaráznád akkor, hogy Ynev hogy a francba nincs tele 300+ szintű elf harcosokkal és mágusokkal, és miért nem söpörték még el Erent, Toronnal együtt? (Ezt most úgy értem hogy Erent és Toront söprik el együtt, nem úgy hogy Toronnal együtt söpörnél el Erent. Ha esetleg túl bonyolult lenne neked.)

" Vagy kiképzi hirtelenjében, csak kapkodva (elf mérce szerint) ami több a semminél, de nem ugyanaz mint az elf."
"Ez egyszerűen nem lehet így egyik M* játékban sem. Vagy akkor te úgy mesélsz az elf karakternek, hogy a többiek már 6 szintet léptek ő pedig most van félúton a második felé? Nem? Akkor miért nem?"

" Vagy kiképzi hirtelenjében, csak kapkodva (elf mérce szerint) ami több a semminél, de nem ugyanaz mint az elf."
"Igen. Elf mércével még csíra lesz."

"Kaloz... Te nem érted amit én írok...  :)"
Hát nem könnyű.

"Szóval akkor egy 500 éves törpe kovács aki ép elméjének birtokában van igazából szarul tanítana meg engem a kovácsolás technikájára de egy (nem Gilron pap) 20 éves ember nála jobban..."
Lehet hogy meghalnál végelgyengülésben mire odajutnál hogy az igazzy mesterfogásokat tanítsa. Mert neki még nem elég jó amit csinálsz. Neki persze 100 éve volt tökéletesíteni a tudományát, neked meg csak 20, de mivel a törpék sem butábbak mint az ember, nyilván volt valami előnye a hosszabb gyakorlásnak. Ha már harcművészet, ez olyan lenne mintha fél éve járnál karatézni, aztán elmennél egy nyolcdanos mesterhez, hogy tanítsa meg neked minden tudását, de fél év alatt, mert sietsz. Aztán nem érted miért nem vagy ugyanolyan jó mint az, akinek nem volt ugyan nyolcdanos mestere, de rászánta azt a 15-20 évet a tanulásra. Franc, ez is túl bonyolult, de ha már leírtam itt hagyom.Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1559 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 15:14

Üdv!

 

 

Ezt TERVEZIK. Direkt ki van számolva, hogy a nem cserélhető, létfontosságú alkatrészek közül valamelyik meg fog dögleni 3 éven belül.

Ez így van. Van is erre egy szakszó. Irányított amortizáció vagy mi.

 

Edison villanykörtéje (aki állítólag lopta az ötletet) még mindig ég, a lakás lámpáiban meg pár havonta cserélni kell...

 

Ám a nem mágikus tárgyak szerintem nem lesznek azért tartósabbak mert elf/törpe csinálja. Az anyag elfárad. Egy ember iparos is tud nagyon tartós dolgot csinálni (piramisok).

 

Az, hogy az elf iparosnak kevesebb-e a munkája nem tudom... Nyilván kevesebb elf van, kisebb populációt kell kiszolgálni de arányaiban az iparos is kevesebb, kell, hogy legyen.

 

Nyilván az elfeknek vannak jó hozamú növényeik és állataik, de ha az elf lovak és egyéb "titkok" kiszivárogtak akkor azok is... Szóval jobb ha nem ver rá fényéveket az emberi mezőgazdaságra... Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1559 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 15:05

Üdv!

 

 

Na, vissza az elfekhez akkor. Nem kell jobbnak lenni mint a mestered, de ha ő úgy és azért ér el jobb eredményt mert mindennek megismeri az elméleti hátterét és a filozófiáját mielőtt jó alaposan begyakorolná, akkor az ember tanítvány lesz vagy hatvanéves mire végeznek az alapokkal. Vagy kiképzi hirtelenjében, csak kapkodva (elf mérce szerint) ami több a semminél, de nem ugyanaz mint az elf.

Ez egyszerűen nem lehet így egyik M* játékban sem. Vagy akkor te úgy mesélsz az elf karakternek, hogy a többiek már 6 szintet léptek ő pedig most van félúton a második felé? Nem? Akkor miért nem?

 

 

. Vagy kiképzi hirtelenjében, csak kapkodva (elf mérce szerint) ami több a semminél, de nem ugyanaz mint az elf.

Igen. Elf mércével még csíra lesz.

 

 

Így már érted, vagy hagyjuk ezt is?

Kaloz... Te nem érted amit én írok... :)

 

 

Az én megfogalmazásommal van a baj, vagy csak megviselt a szombat este?

Nem viselt meg. Csak finom akarok maradni és nem írom le, hogy mit gondolok a szellemi kapacitásodról... De most tényleg személyeskedni akarsz? Majd a hóra is kimegyünk a végén? :D

 

 

WH40K kapcsán is elegánsan kifelejtetted a válaszomat...

 

Van itt valaki aki küzdő sportol? Mikor fejlődsz jobban ha a csapat-, dojo-, anyámkínja- mesterével mész edzőmeccseket vagy ha egy másik kezdővel...

 

 

Acél és oroszlán törpe klánvezére megvan? "Még 200-300 év.és ebből a suttyő ötvösből lehet is valaki."

Arról a Bokfar mesterről beszélünk aki még a saját klán társai szerint is vaskalapos volt és őrültségeket csinált, kb. adósrabszolgát a saját klánjából... Emlékszem rá. Szóval akkor egy 500 éves törpe kovács aki ép elméjének birtokában van igazából szarul tanítana meg engem a kovácsolás technikájára de egy (nem Gilron pap) 20 éves ember nála jobban...

 

A munkatáboron is fel voltál háborodva. Nem is olvastam a novellát de mivel nem vagyok "megviselt" kb. 10 másodperc alatt rájöttem, hogy hát ez nem úgy van azért na...Kaloz

Kaloz

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 720 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:59

Más: Miért ne lenne? Erenben gyűlölik csak az elfeket, Gianagban csak nem kedvelik őket, de Erigowban előtörténettől függően lehet, Haonwellben meg főleg. Biztos van ott is valami lovagrend, de taníthatja akár az apja vagy a nagybátyja is, mehet Erigow-ba valami akadémiára (Egy erv nemesi család címerével a pajzsán elég kevesen ugatnának neki a hegyes füle miatt.) ahol kiképzik. Használd a fantáziád.Rowonka

Rowonka

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 28 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:35

 

 

 

 

Ja, arra se fogadjon senki, hogy a mostani EU területén nem lesz 5-10 év múlva olyasmi, amiben tankok lövik szét egymást. Szeretném, hogy ne így legyen, de nem merem megígérni.

Ki lőne szét kit?

 

 

Nem tudom, hol fog kezdődni, ha fog, de azt se hittem volna, hogy egyik jugoszláv a másikat fogja.

(Hány éves vagy amúgy?)

 

 

29. Majdnem azt írtam, hogy jelenleg földrajzilag minden ország rendben van, tehát nincs esély háborúra. Aztán arra gondoltam, hogy nincs meg a háttértudásom, hogy ilyenről ilyen egyenes véleményt alkossak, másrészt nincs annyira rendben mégsem. Ha minden igaz a következő 10 évben lesznek olyan országok amik felbomlanak, vagy kiválnak (pl. Skócia, Flandria, Vallónia, Katalónia,stb.). Na de erről csak spekuláció szinten hallottam.

Más:

Félelf hogyan lehet lovag északon? Haonwelli félelfre gondoltam, ott vannak-e lovagrendek? Az ervek rühellik az elfeket, tehát Erenben vagy Erigowban nagy karriert nem tudna befutni.


Módosította Rowonka: 2017.09.24, 14:39


KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10578 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:28

 

 

 

Ja, arra se fogadjon senki, hogy a mostani EU területén nem lesz 5-10 év múlva olyasmi, amiben tankok lövik szét egymást. Szeretném, hogy ne így legyen, de nem merem megígérni.

Ki lőne szét kit?

 

 

Nem tudom, hol fog kezdődni, ha fog, de azt se hittem volna, hogy egyik jugoszláv a másikat fogja.

(Hány éves vagy amúgy?)


Módosította KLM: 2017.09.24, 14:29


Rowonka

Rowonka

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 28 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:24

 

Ja, arra se fogadjon senki, hogy a mostani EU területén nem lesz 5-10 év múlva olyasmi, amiben tankok lövik szét egymást. Szeretném, hogy ne így legyen, de nem merem megígérni.

Ki lőne szét kit?KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10578 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:24

KLM:
Végül is az ynevi elf populáció vagy fele militari üzem módban él (sirenar, krán). 

 

 

Úgy érted Sirenar fegyverben álló hadereje több, mint a lakosság egyharmada?  :titok:

 

Arra sem esküdnék meg, hogy a kráni elfeknél gyakori lenne, hogy valaki 300 feletti születésnapját ünnepli.

 

Ez a fű növését bámuló elfek koncepciója szerintem baromság.

 

 

Szerintem elég hamar lenullázná magát az a kultúra/civilizáció, ami 800+ évig élő egyedekből áll, nem kell nekik sokat tenni az életben maradásért és nem lenne alapvető igényük az "ejtőzésre".Kaloz

Kaloz

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 720 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:21

Rowonka: Ynev egy idealizált reneszánszfentezi világ. Vannak jómódú emberek (és egyebek) van divat, vannak művészetek, és van fogyasztás. A konkrét felvetés az volt, hogy az embereknél változik a divat, az elfeknél nem. Mégpedig azért nem, mert ők már megtalálták mindenből a tökéletest, és aki ezt másképp gondolja egyszerűen alulművelt, aki (még) nem érti az ő tökéletességüket. Legalábbis szerintük. Megengedhetnék maguknak, de úgy gondolják ilyen téren nincs hová fejlődniük, különben is, régen minden jobb volt, inkább a hagyományokat kéne őrizni, és nem újítgatni. (Körül-belül. Nem vagyok elf.)Rowonka

Rowonka

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 28 Hozzászólás
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:21

 

A képzelet biológiai (?) határa nagyon izgisen hangzik, jó, hogy erről senki nem hallott a barlangban, különben még mindig ott ülnénk.

 

Már pedig vannak határai, mivel az emberi agy határai végesek. Egy mai és egy 70 ezer évvel ezelőtt élt ember között lényegében nincs különbség (Yuval Noah Harari - Sapiens: Az emberiség rövid története), szóval amit most fedeztünk fel azt egy vadászó-gyűjtögető ember szellemi képességeivel tettük. Manapság is vannak olyan embertörzsek akik megragadtak az ősi módszereknél, mert máshogy hatott rájuk a környezet.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10578 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:19

KLM: Nekem a Motorola telefonom 4 évig ment remekül és csak azért ment tönkre, mert koncerten kettétört, a gép meg, amin ezt beírom, 6 éves és még mindig semmi baja az akkun kívül, szóval ezt eléggé elbaszták a gonosz kapitalisták. 

 

Sőt új számítógépet se KELL venni senkinek, aki akar, ellehet ősrégi hardveren és XP-n vagy Linuxon, szoftvert találhat bármire ingyen, sőt új autót se kötelező venni sehol stb.

 

Az elektronika esetében azért ott van az avulás kérdése is, bár az utóbbi 5-8 évben belassultak a dolgok, de egy ZX81-esen, de még egy Spectrumon se nagyon neteznél. 

286-oson esetleg, de az is húzós.

 

(De igen, a régi nokiám még menne, de lapostelóból már a harmadikat fogyasztom hat év alatt és az előzőt - ha életre bírnák kelteni - simán elhasználtam volna még 1-2 évig).

 

Rowonka: Amit leírtál a szép új világról, úgy 1 milliárd emberre jóindulattal igaz, a többire nem, a háború meg köszöni, jól van, Szíriában, Ukrajnában meg a világ más elbaszott vidékein pl. még a klasszik oldschool háború megy. 

 

 

És egyébként Afrikában meg még mindig macsetével ölik meg a legtöbb embert háborúban (vagy tözsi villongásban).

 

Ja, arra se fogadjon senki, hogy a mostani EU területén nem lesz 5-10 év múlva olyasmi, amiben tankok lövik szét egymást. Szeretném, hogy ne így legyen, de nem merem megígérni.Gkar

Gkar

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 278 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:16

KLM:
Végül is az ynevi elf populáció vagy fele militari üzem módban él (sirenar, krán). Az erioni és a haonwelli és yllinori diaszpórára sem jellemző annyira a magukba fordulás. 
Ez a fű növését bámuló elfek koncepciója szerintem baromság. Ez a legyenek elfek a világban mert hát ez ugye mégis csak fantasy, de ne zavarjanak sok vizet azért.KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 10578 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                             

Kelt 2017.09.24, 14:10

 Ez úgy modellezném, hogy ez az életkor után minimum 10x annyi XP kéne a szintlépéshez. És akkor ez nagyjából meg is magyaráz mindent a bemerevedett, alkalmazkodni képtelen társadalmukról is.

 

 

Ami azt illeti, a M*-ban eleve növekszik a szintlépéshez szükséges TP és hát nem tipikus, hogy valaki 40. életéve előtt elérje a 10.-et.

 

Talán a 16 éves boszorkányok a kivétel :P
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]