Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

L5R regény készül The Sword and the Spirits címmel


 • Válasz írásához lépj be
6 hozzászólás érkezett eddig

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5812 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.10, 10:12

Orastes: ne durrantsunk le minden csattanót pl. Strato előtt aki még nem olvasta ;) .
Aramoro szerintem elég messze áll a gonosz fogalmától :) . Klasszikus Skorpió, aki bármit megtesz a célja eléréséhez és - az ő esetében - a Birodalomért :) . Hűsége és kitartása megingathatatlan.

Skorpió regény spoiler!

SpoilerOrastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6573 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.10, 09:14

Éppen mostanság olvasom a Klánháborúk sorozatot újra és nekem bejön, bár a Skorpió klán kinyírása az sosem tetszett, de ha minden igaz, akkor ez még a versenyek alapján formálódó történet volt. :hogymi:

 

Bayushi Aramoro a legkúlabb gonosz benne! :hc:dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5812 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.09, 20:43

Anno a legnagyobb ellenszenvet bennem pont ez a kettő, a Sárkány és a Skorpió klán váltotta ki - azóta a Sárkányt kihevertem :) . Togashi, a Sárkány Klán alapítója már a Kamik érkezésekor is így tolta a misztikumot (pl. nem is vett részt a Kamik tornáján és már akkor elhintett egy cirka 1100 éves jóslatot), és kérdésre is kérdéssel felelnek, a Skorpiók pedig mindig mindenhol kiakasztották a cool faktort, hogy ők mindent tudnak és rajtuk ugyan nem fog ki semmi és senki.

 

(Skorpió regény spoiler!)

Spoiler


Eredetileg Szimba/Toturi lett volna az Oroszlán Bajnok születési jog alapján, de viselkedése, hozzáállása és a tanulása során felmutatott dolgok miatt (nem érdekelte és nem is volt ügyes kardforgató, nem volt elég agresszív, sokkal jobban érdekelte a stratégia és a Tao) inkább a testvérére szállt ez a cím... aki végül odaveszett egy klasszikus Oroszlán - Daru konfliktusban. Így lett végül mégis Toturi a Klán feje.


Módosította dekszter: 2018.03.11, 13:32


szabadid

szabadid

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 599 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.09, 17:08

Hát nem tudom... az eredeti sorozatból nekiálltam a Skorpiónak (1. kötet), de nem igazán győzött meg.

Röviden az élményeimről és a sztoriról: a skorpió nagyfőnök álmot lát, amiből (SPOILER, de kb az első 20 oldalon kiderül) megtudja, hogy végeznie kell a Császárral. Persze nem eszik olyan forrón a királygyilkosságot, így elindul, hogy megkérdezze a nagy álomfejtő sárkány nagyfőnököt is a dologról.
Az utazás nem veszélytelen, többen elesnek menet közben a random Oni támadásokban. Vééégül egy fejezettel később megérkeznek a sárkány nagyfőnökhöz, aki nagyon misztikus és titokzatos és félelmetes és varázslatos... DE csak 2 bekezdés erejéig, ahol is a következő párbeszéd zajlik le:
- Ne mondj semmit, tudom, miért jöttél.
- A kérdésemet is tudod.
- Igen.
- És a választ is?
- Igen.
- ...éspedig?
- Úgy van, ahogy gondolod.

És ennyi. Ezért a beszélgetésért - értsd: a nagy büdös semmiért - kellett heteket utazni, szamurájokat járulékos veszteség gyanánt föláldozni.

Persze közben van egy másik szál is, ahol az oroszlán bajnok (továbbiakban: Szimba) vergődik. Annyit érdemes tudni erről a csávóról, hogy hááát... szóval egyszerű, mint egy marék föld. Visszavonult remeteként élt sokáig, mígnem beleszeretett egy gésába. Szimba leghőbb vágya, hogy egy kis erdei viskóban lakjanak ők kettecskén, vadásszanak, halásszanak és huncutkodjanak. Szép is volna, csakhogy Szimba bizony a Császár jobb keze, meg a Birodalmi seregek főparancsnoka, meg mellékesen mindenhez is ért. Persze ez neki csak nyűg, mégiscsak jobb a gésát ölelni, mint a Császár mellett strázsálni, no. Egyetlen kérdésem maradt Szimbával kapcsolatban, aki ennyire NEM ambiciózus, az hogyan lett a klánja bajnoka? Mikor? Miért? Mienk...?

Remélem, majd itt valaki rávilágít, hogy én vagyok szűk látókörű és ez valójában egy jó regény sorozat.

Mindettől függetlenül a világ az zseniális, ezért is volt nagy csalódás ez a könyv.

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5812 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.08, 08:31

Én csak bíztatni tudlak - nem meglepő módon :) :) :) .strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8602 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.07, 17:08

Lehet, hogy kölcsönkérem a cimborámtól a könyvespolcán porosodó Klánháború sorozat első kötetét, és elkezdek végre megismerkedni ezzel a világgal. :)CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6614 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.06, 12:17

Rokugan, a Legend of the Five Rings kártya- és szerepjáték világa mindig is egy valóban élő és pezsgő világ volt. A játékosok kártyaversenyeken és a hivatalos fórumokon lezajlott, gigantikus Winter Court játékok alatt aktív szerepet vállalva szőtték a szamurájok és a Birodalom történetét, de ellentétben számtalan más szerepjátékkal, nem érkezett hozzá több tucatnyi regény. Hamarosan azonban a Fantasy Flight Games egy újabb olvasnivalóval is megörvendezteti a rajongókat.

http://lfg.hu/82940/hirek/l5r-regeny-keszul-the-sword-and-the-spirits-cimmel/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]