A megújult White Wolf meg próbálkozik az oWoD-dal, új szabályrendszerrel (Vampire esetében V5), de elvileg a régi világgal, megszokott klánokkal. Hogy milyen sikerrel, az meg majd idővel kiderül..
Én úgy tippelek, hogy több mint reális esélyük van arra, hogy hatalmas siker lesz
. Én a neten járkálva úgy látom, hogy a Masquerade még mindig a nagyobb kedvenc a WoD rajongóknál - bár én a kezdeti zsörtölődés után váltottam a Requiemre -, de ez nem meglepő, hatalmas tábort gyűjtött maga mellé 2004-ig és még utána is
.
Szerény véleményem, hogy minden WOD világ logikátlan, ezért mindegy melyik rendszerrel, melyik variációban játszik az ember. A WW üzletpolitikája volt (amit szerintem tovább vittek az utódok is), hogy nem írnak le csak annyi konkrétumot ami eladható. A többit mindenki úgy játsza ahogy akarja.
A Masqueradehez van a legtöbb kiegészítő, ezért a kedvenc. Hibái ellenére én is Requiem párti vagyok, mert abban szépen eltalálták a szabályok mennyiségét és megszüntették a végtelen listákat. Olyan jól mértezett ruha darab lett. Már csak ezért se váltok, mert elegem lett a "megint újraértelmezzük a világot és szabályokat". Már párszor láttam és nem kell többször.
V5 nem tetszik. Értem mit akarnak / akartak, de szerintem nem sikerült jól. rpg.neten elég vegyes a megitélés.