Ugrás tartalomhoz


Fotó

Vampire V5


 • Válasz írásához lépj be
115 hozzászólás érkezett eddig

Shiwo

Shiwo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 751 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.07.09, 20:29

"The Fall of London is in development right now. This will be the first official Chronicle for Vampire: The Masquerade 5th Edition and it’s being produced by Modiphius Entertainment. 

 
"London is burning. As the Second Inquisition put the city's Kindred to the torch, your characters wake from torpor. The sensible thing would be to flee now, but before you can leave the capital, you have one last job to do..."
 
This campaign is perfect to bring your Vampire players up to speed on the plot developments in Vampire: The Masquerade 5th Edition or as as a gateway for new players.
 
Lead Development of this project is in the capable hands of none other than Steffie De Vaan! Her team of writers includes a mix of industry veterans and rising stars, including a few actual Londoners for good measure!
 
Coming on its heels is the Vampire: The Masquerade 5th Edition Players Guide. An essential guide containing additional information on Clans, Disciplines, new tools plus some excellent playing advice and alternative ways to play. And finally, an overview of all 13 Kindred clans in one place! Find out everything you needed to know to play your best V5 game yet.
 
Last but not least, we’re working on the Vampire the Masquerade 5th Edition Starter Set which is aimed at your friends who want to get started as Storytellers. It’s the perfect choice for those wanting to dip their fingers in to the Masquerade without purchasing the core book. The Starter Set box will contain an abridged rulebook, a starter chronicle that will teach you to run and play the game as you go, dice, pre-generated characters: everything you need to get your first V5 Chronicle on the way! 
 
We’ll be updating you via this V5 mailing list over the coming months and you can expect
these to hit retail shelves by February 2020, however the Fall of London Chronicle and Vampire Player’s Guide will be available in advance PDF by Christmas."


morgorito

morgorito

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 338 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.13, 22:12

Nekem eddig a V5 elég brutál csalódás, habár lehet nem azok voltak a célközönség akiknek a Revised tökéletesen megfelelt.

 

Nem akarok hosszan "fikázni", mert valószínűleg csak azt ismételném el amit már sokan előttem.

 

Röviden kb. egyik új mechanika se tetszik, és a sztori változások se nagyon, a feeling meg erősen szűkítve lett, egy "így köll játszani" érzéssel megtolva.

 

Be kell valljam, nem picit vagyok csalódott emiatt.Shiwo

Shiwo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 751 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.13, 19:33

a Player's Guide-ba tán még értelmes használható dolgok is lesznek végre.. (: strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8078 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.05.13, 18:58

"Modiphius Entertainment is proud to announce that the Anarch and Camarilla PDF sect books for the Vampire: The Masquerade 5th Edition game are now available again as part of our Vampire: The Masquerade Collection.

 

[...] If you previously ordered them from the Modiphius.net webstore you should have had a notification to download them again. We'll also be updating them on DriveThruRPG in the next couple of days.
 

These books will be back in print by the Summer and will be followed up by our next exciting releases, namely our Fall of London Chronicle, the Vampire: The Masquerade 5th Edition Starter Set, and the Vampire: The Masquerade 5th Edition Players’ Guide."Shiwo

Shiwo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 751 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.03.27, 15:42

Egen (:

És állítólag thin-blooded karakterrel indítasz, klánja csak később lesz, attól függ, h kit diablerizál..

Elvileg Seattle lesz a helyszín, és olyat is pletykálnak, hogy lehet majd falra mászni/levitálni..

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1178 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.03.27, 11:22

Szerintem ez a Chicago by Night új kiegészítője kapcsán derült ki, mert a kickstarterek során az Onyx Path a tartalom kb. 90%-át ingyen fel szokta tenni.

Részemről kicsit csodálkozom ezen összevonáson, borítja a korábbi világképet és a hangulat is eléggé más. A nekromancia sokkal inkább a vérmágia egy ága volt, számos külön kis path-al és rituáléval. Egyik fele a holttestekkel és halállal, a másik a szellemekkel és túlvilággal foglalkozott. Jobb lett volna, ha a nekromanciát berakják a vérmágia mellé.

 

Ehhez képest az árnyjárás alapvetően egy közönséges diszciplína, és csak egy szűk kör (abyss miszticisták) tanulhatott hozzá egyáltalán rituálékat. Az egész diszciplína az abyssal ás árnyékokkal foglalkozott, a holtakhoz/szellemekhez/holttestekhez semmi köze. Csinálhattak volna egy külön diszciplínát az összevonás helyett.

 

Amúgy bejelentették, hogy kb. egy év múlva fog megjelenni a Bloodlines számítógépes játék második része, ami a V5 szabályrendszerre/világra fog építeni. Kezdetnek 5-6 klánnal lehet majd csak játszani, és úgy tudom sem a lasombra, sem a hecata nem lesz köztük.


Módosította Krynn: 2019.03.27, 11:24


Shiwo

Shiwo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 751 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.03.26, 22:02

bogarászgattam Vampire témában a neten, a whitewolf.fandom.com-on találtam pár infót, ami tán kiszívárgott vagy nem tom..  bemásolom, de még változhat gondolom a dolog... 

 

"The Giovanni, Samedi, and Cappadocian remnants are all merging back into one unit and now are called the Hecata. The Second Inquisition took out a huge part of their elders and its implied the Harbingers got most of the others involved in the Cappadocian genocide."

 

"Oblivion is a Discipline for the Lasombra clan and the Hecata bloodlines in Vampire: The Masquerade 5th Edition. It combines Obtenebration and Necromancy from previous editions."

 

valamint itt ki is van fejtve az Oblivion diszciplina : 

 

https://vampirev5bce.obsidianportal.com/wikis/discipline-oblivion

 

 

 

 

 nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 630 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.12.30, 15:45

 

A megújult White Wolf meg próbálkozik az oWoD-dal, új szabályrendszerrel (Vampire esetében V5), de elvileg a régi világgal, megszokott klánokkal. Hogy milyen sikerrel, az meg majd idővel kiderül..

Én úgy tippelek, hogy több mint reális esélyük van arra, hogy hatalmas siker lesz :) . Én a neten járkálva úgy látom, hogy a Masquerade még mindig a nagyobb kedvenc a WoD rajongóknál - bár én a kezdeti zsörtölődés után váltottam a Requiemre -, de ez nem meglepő, hatalmas tábort gyűjtött maga mellé 2004-ig és még utána is :) .

 

 

 

Szerény véleményem, hogy minden WOD világ logikátlan, ezért mindegy melyik rendszerrel, melyik variációban játszik az ember. A WW üzletpolitikája volt (amit szerintem tovább vittek az utódok is), hogy nem írnak le csak annyi konkrétumot ami eladható. A többit mindenki úgy játsza ahogy akarja.

 

A Masqueradehez van a legtöbb kiegészítő, ezért a kedvenc. Hibái ellenére én is Requiem párti vagyok, mert abban szépen eltalálták a szabályok mennyiségét és megszüntették a végtelen listákat. Olyan jól mértezett ruha darab lett. Már csak ezért se váltok, mert elegem lett a "megint újraértelmezzük a világot és szabályokat". Már párszor láttam és nem kell többször.

 

V5 nem tetszik. Értem mit akarnak / akartak, de szerintem nem sikerült jól. rpg.neten elég vegyes a megitélés.strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8078 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.12.27, 14:14

A White Wolf átadta a V5 további teljes pátyolgatását a Modiphiusnak: 
https://www.modiphius.com/modiphius-press-releases/modiphius-embraces-world-of-darkness-announces-the-fall-of-london-v5-chronicleMarvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2423 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 21:25

A M* már 1991-ben tuti kint volt a nemzetközi piacon, amikor is elnyerte az "Angliai szerepjátékosok társaságának" vagy minek legjobb új rpg-díját, ha jól emléxem. Tekintve, hogy akkor még meg se jelent, ez alighanem azóta is überelhetetlen teljesítmény.Shiwo

Shiwo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 751 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 18:29

azért kérdéses az is, hogy ténylegesen egy ilyen "baki" miatt már fejte állítanak mindent, vagy az előrendelések / eladások sem úgy alakultak, ahogy szerették volna ? 

 

tuti akadt ott egy-s-más a háttérben... 


Módosította Shiwo: 2018.11.19, 18:30


kukac

kukac

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 885 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 12:12

Akkor a MAGUS-nak csak sikerült kilépnie a nemzetközi piacra? :D

 

Spoilerstrato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8078 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 11:56

Ilyenkor a hivatalos közleményeket érdemes csak követni. A honlapok bemutatkozó oldalainak frissítése kábé az utolsó mozdulat szokott lenni a sor végén (ha egyáltalán eszébe jut valakinek), amire lehet, hogy csak hónapok múltán fog sor kerülni, amikor már gyakorlatban is működik az új status quo.

 

Amúgy meg:
 

DsS3KDkUcAEfltY.jpgdekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5614 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 11:34

Akkor feladtam :D . A White Wolf helyzete az elmúlt években szerteágazóbb mint a VtM metaplotja :D .

 

Ettől függetlenül a WW bemutatkozó szövege még mindig a megvásárlás környékére datált (2016?) infókat mutatja.kukac

kukac

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 885 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 11:02

 

https://www.paradoxinteractive.com/en/white-wolf/

 

Nekem valahogy úgy tűnik, hogy a PI a kiadó, de a WW dönti el, hogy kivel milyen szerződéseket köt.

A linkelt bemutatkozás pénteken érvényét vesztette a kirobbant "balhé" után. 

 

 

Tényleg? Mert a hivatalos oldaon még mindig ez a kép van kitéve:

 

Paradox-organization-sv-en-c-600x359.png

https://www.paradoxinteractive.com/en/organization/

 

Csak alulról kivették a paradoxokat -> Paradox Studios (PDS), Paradox Publishing (PDI), meg felül az egész Paradox Interactive (PDX). Valamint amik nincsenek rajta a képen, a Triumph Studioes és a Harebrained Schemes.aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1762 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 10:53

 

(...) White Wolf will no longer function as a separate entity. The White Wolf team will be restructured and integrated directly into Paradox Interactive (...)


(...) White Wolf will focus on brand management. This means White Wolf will develop the guiding principles for its vision of the World of Darkness, and give licensees the tools they need to create new, excellent products in this story world. White Wolf will no longer develop and publish these products internally.

Sooo...? Most akkor mi is lesz végül? Egy WW matrica lesz a WoD cuccokon, de nem ők írják...?

 

 

Ez a modell teljesen jól működött a V20 esetén is, nem látom, mi lenne vele a probléma.dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5614 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 10:35

https://www.paradoxinteractive.com/en/white-wolf/

 

Nekem valahogy úgy tűnik, hogy a PI a kiadó, de a WW dönti el, hogy kivel milyen szerződéseket köt.

A linkelt bemutatkozás pénteken érvényét vesztette a kirobbant "balhé" után. 

 kukac

kukac

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 885 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 10:18

https://www.paradoxinteractive.com/en/white-wolf/

 

Nekem valahogy úgy tűnik, hogy a PI a kiadó, de a WW dönti el, hogy kivel milyen szerződéseket köt.strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8078 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 09:33

 

(...) White Wolf will no longer function as a separate entity. The White Wolf team will be restructured and integrated directly into Paradox Interactive (...)


(...) White Wolf will focus on brand management. This means White Wolf will develop the guiding principles for its vision of the World of Darkness, and give licensees the tools they need to create new, excellent products in this story world. White Wolf will no longer develop and publish these products internally.

 

Sooo...? Most akkor mi is lesz végül? Egy WW matrica lesz a WoD cuccokon, de nem ők írják...?

 

Az én olvasatom: a WW a Paradox egyik részlegévé válik, ahol folytatja a kreatív munkát, csak kap egy tartalmi ellenőrt felülről (cenzort), akinek vétó joga van. Szervezetileg/szerződésileg valószínűleg így könnyebb ellenőrizni/kontrollálni, mintha továbbra is különálló cég lenne.dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5614 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.11.19, 09:08

(...) White Wolf will no longer function as a separate entity. The White Wolf team will be restructured and integrated directly into Paradox Interactive (...)


(...) White Wolf will focus on brand management. This means White Wolf will develop the guiding principles for its vision of the World of Darkness, and give licensees the tools they need to create new, excellent products in this story world. White Wolf will no longer develop and publish these products internally.

Sooo...? Most akkor mi is lesz végül? Egy WW matrica lesz a WoD cuccokon, de nem ők írják...?
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]