Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Megjelent a Húszoldalú első száma


 • Válasz írásához lépj be
197 hozzászólás érkezett eddig

Garaboncias

Garaboncias

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 891 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.05, 13:31

Friss partnermegállapodásunk értelmében minden anyagot beküldő szerzőnek jár egy kedvezmény-kupon a HammerTimeCaféban. Ez visszamenőlegesen is életbe lép, tehát már az első szám szerzőire is vonatkozik. Hamarosan megkeressük ezügyben őket, és megírjuk, pontosan mi ez és hogyan lehet igénybe venni. :)Fywillan

Fywillan

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.24, 11:06

Cuncimókus nekem mondjuk egy (oké, két) bekezdésben hasznosabb, mint a kiadvány egyes írásai ugyanennyi oldalban, szóval nem feltétlenül ott kellene kezdeni a vágást.

 

 

Most nem a kiadványról, hanem a kalandról volt szó, amiböl nekem személy szerint ez az egyik legkevésbé bejövös rész. Abban viszont igazat adok neked, hogy ilyet magamtól nem találnék ki, szóval szívesebben látom egy ilyen kiadványban, mint némelyik másik írást.

 

Fywillan

Érdeklődés szintjén: Melyik csapat, melyik karakter?

 

Valamelyik DnD klubban volt hozzá szerencsém. A karakterem az álmában lefejezett barbár volt, utána átvettem az egyik korán induló kollégától valami harcos/varázslót, és végul beáldoztam az egyik lábamat, hogy ne haljunk éhen. Amúgy a kannibalizációs lehetöség egyébként nekem is jobban bejön, mint a légmentes lezárás.Ynas_Midgard

Ynas_Midgard

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1074 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.23, 23:22


Miért került bele a légmentes záródás? Szerintem kifejezetten jó, ha a kalandban szerepel egy olyan opció, amivel a teljesen rossz irányba tévedt karaktereknek is lehetősége nyílik a visszavágásra.

 

 

Egyetértek. Szvsz jobban is támogatja a high risk, high reward játékmódot anélkül, hogy minden bebukott dolog azonnal ellehetetlenítené a továbbiakat.aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1753 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.23, 16:40

Jellemzően beszopták. Volt három karakter, akiket kinyírt fogadós, meg egy, aki nem volt hajlandó lemenni. Az első két változatban a kamra nem volt légmentesen záródó, így beindult a kannibál-üzemmód.

 

 

Durva.

 

Miért került bele a légmentes záródás? Szerintem kifejezetten jó, ha a kalandban szerepel egy olyan opció, amivel a teljesen rossz irányba tévedt karaktereknek is lehetősége nyílik a visszavágásra.freelancer

freelancer

  keyser söze

 • Fórumita
 • 230 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.23, 16:31

aluminiumtrioxid

Jellemzően beszopták. Volt három karakter, akiket kinyírt fogadós, meg egy, aki nem volt hajlandó lemenni. Az első két változatban a kamra nem volt légmentesen záródó, így beindult a kannibál-üzemmód. Aztán amikor a fogadós már azt hitte, hogy nem élnek és kinyitotta a kamrát, akkor kérdőre vonták. Két esetben kiegyeztek vele, ő pedig némi pénz lefizetése után disguise self-et használva eltűnt a névtelen tömegben, a harmadiknál simán agyonverték a kiszabadulás után.

A tíz karakterből négy meghalt, egyet félig megettek, a maradék egész jól bírta. Volt továbbá emlékeim szerint három-négy megevett NPC.

aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1753 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.23, 16:19

Ha már itt a t. szerző:

 

Tényleg érdekelne, hogy a kaland lemesélésekor milyen eredmények születtek, és ez hogyan befolyásolta a játékosok véleményét (pl.: volt olyan csapat aki simán beszopta a halálcsapdát, de dobtak egy nagyon jó disable device-ot, amivel kiszabadultak, és úgy gondolták, hogy a kaland elérte a célját, mert valóban sikerült őket megvezetni? volt TPK? volt, aki el se jutott a dungeonig, mielőtt felgöngyölítette a szálakat?).

 freelancer

freelancer

  keyser söze

 • Fórumita
 • 230 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.23, 15:25

Fywillan

Érdeklődés szintjén: Melyik csapat, melyik karakter?

aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1753 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.23, 14:20

Maga a játék tetszett, bár a cikknek jót tett volna, ha pl. Cuncimókus és a druida helyett (és a maradék fél oldalon) inkább ötleteket kapunk, hogy hogyan próbál meg a kedves fogadós paranormális jelenségeket generálni, mert voltak ott jó ötletek, amik ebböl a leírásból sajnos kimaradtak.

 

Cuncimókus nekem mondjuk egy (oké, két) bekezdésben hasznosabb, mint a kiadvány egyes írásai ugyanennyi oldalban, szóval nem feltétlenül ott kellene kezdeni a vágást.Fywillan

Fywillan

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.23, 11:12

Végre volt idöm elolvasni, szóval itt az ideje némi kritikának is.

 

A fogadó, avagy minden kaland lelke: mint azt már mások is leírták, leginkább abszolút kezdöknek szóló írás. Nagy baj nincs vele, csak az olvasóközönség nagy részének fölösleges. 

 

A csapos közbeszól: ezt igazából nem tudtam értelmezni. Egyfelöl lehet ilyet csinálni, még akár egy rövidebb kampányt is elbír az ötlet, másfelöl viszont ha ilyet akarok játszani, akkor ott a Shadowrun.

 

Öreg hajóskapitány fogadó: ez megint a számomra értelmezhetetlen kategória. Addig oké, hogy a kicsit érdekes "miért pont itt alapított fogadót a kapitány" kérdés el lett sunnyogva (mert azért lehet rá ötletelni), de a térkapu a pincében rengeteg olyan kérdést vet fel, amit azért illett volna megválaszolni. Néhány példa:

Milyen gyakoriak ebben a világban a térkapuk?

Ha ritkák, és komoly értéket képviselnek, akkor miért egy csapat kalóz szállta meg az egyiket? Honnan tudtak róla? Hányan tudnak még róla? Senkinek nem tunik fel? Egyéb befolyásos alakok/szervezetek nem akarják megszerezni?

Ha viszonylag gyakoriak a térkapuk, akkor a trioxidi elv értelmében miért használjam ezt a térkapus fogadót, ha kb. ugyanennyi idlö kiatlálni egy sajátot?

 

Fogadói nóták: köszönjuk. A "fel, fel, ti habjai a sörnek" jó poén, de kb. itt ki is merul vers.

 

Az Öregvas otthona: teljesen funkcionális The Shadow over Innsmouth riff, sajnos ismét ugyanilyen minöség alkotható saját kútföböl a novella elolvasása után.

 

Fogadó a Nagyerdöhöz: bár nagy barátja vagyok az izometrikus térképeknek, nem hiszem, hogy egy ilyen zsúfolt teret ezzel az ábrázolással lehet a legjobban játszhatóvá tenni. Viszont ha generikus fogadóalaprajz kell, akkor gyorsabb lehet ezt elörántani, mint rajzolni valamit, szóval pirospont.

 

A Sivatagi Rózsa: tulajdonképpen miért foglalkoznak a lányok egyáltalán a karakterekkel? Amúgy az ötlet jó, ha mondjuk egy homokvihar miatt mindenki bentragad egy hétre, és jön a telihold (vagy akármi, ami a vértigrisséget "aktiválja"), akkor egész jó kis kaland is lehet belöle.

 

Ne menj le a mélybe!: meg kell vallanom, ennek egy korábbi verzióját már volt szerencsém végigjátszani. Maga a játék tetszett, bár a cikknek jót tett volna, ha pl. Cuncimókus és a druida helyett (és a maradék fél oldalon) inkább ötleteket kapunk, hogy hogyan próbál meg a kedves fogadós paranormális jelenségeket generálni, mert voltak ott jó ötletek, amik ebböl a leírásból sajnos kimaradtak.

 

Pandóra szelencéje:

 

 

... a Világok Közt Vándorló [...] kinek eredete és valódi otthona a feledés homályába veszett.

How... convenient.

 

 

...egy istenségtöl sos kérdezd meg, miért tesz ilyet, jobb nem kersni benne a logikát!

Na ezért már mérges vagyok.

 

Amúgy a kalandcsíra/kampánycsíra magja egész jó, csak sajnos az írás nagyját ki kell vágni, hogy kiteljesedhessen. Ez a csöbehúzás az elején csak arra jó, hogy a játékosokat felhúzzuk (ha esetleg nem szerettek volna kozmikus szörnyvadászatot játszani), sokkal jobb, ha a háttértörténetet még a karaktergenerálás elött leadjuk, kiszélesítjuk a lehetséges kezdökaraktereket, és onnan indítjuk, hogy a játékosok letették az eskut. És akkor rögtön lehet egy csomó világról származó karaktert alkotni. Mert egynek elmegy, hogy az ember találkozik a két Kék Mágussal, meg Petöfivel, de mennyivel poénabb, hogy a két Kék Mágus összefog Petöfivel, és elmennek levadászni tizenkét kozmikus szörnyet. Esetleg meg lehet növelni a levadászandó szörnyek számát, és indítani egy "ellenpartit", akik gyorsabban gyujtik be a szörnyeket, és ezért lenézik a karaktereket. Vagy megtoldani azzal, hogy a legtöbb szörnyet elkapó csapat valami extra jutalomban részesul, és akkor rögtön megvan a kellö motiváció.

A szörnyekröl legalább a minimális infó nekem is hiányzik._Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2018.05.23, 06:40

Üdv!

 

Nos, ha tényleg ilyen nárcisztikus, beképzelt kis pöcsök vagytok, akkor az egyetlen, amit tehetünk, hogy ignorálunk titeket.

Mivel rólad nincsenek évek alatt kialakult rossz beidegződéseim és nem akartál tán annyira rosszat sem, ezért most megpróbálok nagyon normálisan válaszolni. Szerintem ez a túlzó reakciód fölösleges volt, de ha kikívánkozott akkor kikívánkozott, van az úgy, én tudom.

 

Mivel én a saját személyemet nem tartom sem különösebben narcisztikusnak sem beképzeltnek (kicsit mégis lehet nagyképű vagyok, ettől nem zárkózom el, az ember tartson önmérsékletet is) ezért elsősorban az ignorálásom marad nektek mint opció. Vagy bannoltattok még az is járható út. Esetleg belenyugodtok, hogy másnak más véleménye van és azt 2-3 évente leírja. Sajnos én most úgy fogalmaztam meg a "nyitóbeszédemet", hogy annak volt egy szerencsétlen, gonosz szájíze amiért már az első hozzászólásomban előre elnézést kértem, ezt van aki elégségesnek ítélte, van aki nem, ez várható volt, csak én most elbaltáztam és nem gondoltam renden végig. Mikor a fanzin író neheztelték a gondolataimat többen több fórumon kifejtették, hogy "törődve leszek, pöcs vagyok" (vagyok is törődve, de ezen már csak nevetek) és különben is írjak már jobbat. Ekkor elnyomva magamban minden morzsányi gonosz óvodást és tudva azt, nagyjából hogyan működnek a véleményközösségek azt mondtam, hogy abban igazuk van, hogy nem tetszik valami akkor mutassak alternatívát. Garabonciással abban maradtam, hogy akkor küldök egy olyan modult ami szerintem be van ágyazva a világba, annak a logikáját követi és ajánlanám lemesélésre. Az újságnak ezenfelül több ötletet is adtam, tetszik, nem tetszik engem ez érdekelne, ez van bennem. A modul megírása megtörtént, elküldtem. Egyedül attól félek, hogy a pocsék helyesírásom miatt sok benne a hiba és, hogy a 20 oldalból sok az a 6 ami a nyers-, képek és újságba való formázás nélküli szöveg lett. 

 

Flémelni senki régi (35, 40+-os) arccal nem fogok, (újjal, fiatallal sem akarok) évekkel ezelőtt meguntam, hogy hiába győzködjek felnőtt embereket, mert aki felnőtt az már kialakult, rögzült személyiség, nehezen változik, én nem tudok rá olyan hatást gyakorolni, hogy megváltozzon, ahhoz talán évek és megértő kommunikációs feltételek kellenének. Ez nyilván rám is igaz. Én is öregedő fatörzs vagyok, nem hajlok már olyan könnyen mint csemetekoromban  Rám voltak hatással olyan fórumozók akiknek a tevékenysége általam pozitívnak gondolt és olyanok is akikről egy erős, negatív kép rögzült bennem. Ezzel más is így van gondolom.

 

Én nem akartam táborok vitáját csinálni sem, bár a konstruktív vitát élvezem és néha abba belefér egy kis anyázás is mert az embernek nem csak gondolatai de érzelmi állapotai is vannak.

 

Mentségemre csak annyit, hogy mire egy gondolatot kifejtettem már jött a következő számonkérés és a többiek sem úgy nyitottak, hogy ne haragudj de nem jól látod. Hanem a mi f***om ez, sipkát neki, érdekes nekem miért van pénz a zsebemben és hasonló fordulatokat használtak.

 

Én nem szeretnék troll lenni, nem vágyom rá, hogy odáig iszaposodjon a személyiségem. Azt sem szeretném, hogy te annak gondolj. (Orastes, Marvin és kukac már annak gondol, őket meggyőzni nem akarom mert az érzés kölcsönös, bár Marvin beszólásain legalább néha nevetek, mert bár sértő de epés, csak marhára látszik mikor akar direkt kötekedni.) 

 

Ha valahogyan ki tudok mosakodni a szemedben ebből az állapotból akkor kérlek írd le mi a módja. Ha nem akkor ignorálj vagy bannoltass.

 

 


Üdv!

 

(OFF)Csak jelzem, hogy mire a moderátor írt addigra mér fogalmaztam a saját írásom.(/OFF)strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8024 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.23, 06:17

Ééés akkor ennek a csörtének legyen is itt vége! Nem szívesen moderálom felnőtt emberek beszélgetését, de ha nem viselkednek akként, és nem tisztelik sem a cikk íróját sem a témáját annyira, hogy ezeket a személyeskedő köröket ne itt bonyolítsák le, akkor meg fogom tenni.

NoiseEHC

NoiseEHC

  Logikarendőrség

 • Fórumita
 • 673 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.23, 01:46

ez:

 

Így van...az érintetteknek jeleztem is a legelején, hogy nem kívánom szétoffkodni/trollkodni a fórumot....

...

Mindenki mástól elnézést csak zavart a dolog...a trollokat pedig a mocsárban hagytam... :D

 

 

meg ez:

 

(OFF)NoiseEHC: Tisztelettel. Ezt az űrlapot szerintem pihentessük, szerintem nem véletlen, hogy nincsen már sipka sem. Ne hozzuk vissza a boszorkányüldözést, mert az sem ad az oldal színvonalához semmit csak a "Hőskort" idézi vissza.(/OFF)

 

Nos, próbáltam finoman fogalmazni, de úgy látszik, nem ment át az információ, úgyhogy most akkor expliciten fogok fogalmazni, de ez fájni fog. Az űrlap pihentetése akkor fog bekövetkezni, ha nem lesznek emberek (mint például Ti), akik miatt elő kell szedni. Megjegyzem, amúgy évek óta nem kellett előszedni, azért is ilyen elavult. Úgy látszik, az az utalás sem talált megértésre, hogy ezek a klisék újra és újra előjönnek, hogy már űrlapot kellett csinálni hozzá, annyira unalmas már olvasni...

 

Szóval, amit nem vesztek észre, hogy a trollok Ti magatok vagytok. Be is idéztem, hogyan hülyézitek le a többi fórumozót majdnem minden hozzászólásotokban, de úgy látszik, az erkölcsi magaslatokból, ahonnan leereszkedtek hozzánk, ez nem látszik, ezért most ezt is leírom nagyon egyszerű szavakkal, hogy ne lehessen félreérteni.

1. Az első lehetőség, hogy egész egyszerűen csak nem vettetek fel Szociális Képzettségeket karakteralkotáskor, és ezért nem nyilvánvaló. Ebben az esetben javaslom, hogy olvasd fel a saját hozzászólásaidat, mintha valaki más írta volna neked. Ezután elmélkedj azon, hogy mégis hogyan reagálnál egy ilyen személyre, aki így lehülyéz. Valami okból mindenki más képes a saját érveit idekommentelni, anélkül, hogy lehülyézne mindenki mást közben kis oldalvágásokkal. Próbáld ki Te is!!! Megjegyzem, ha a személyeskedések eltávolítása után nem maradna semmi sem a kommentből, akkor talán nem kéne posztolni...

2. A másik lehetőség (én speciel ebben jobban hiszek), hogy teljesen tisztában vagytok azzal, amit műveltek, csak annyira biztosak vagytok abban, hogy nektek van igazatok, és mindenki más megérdemli amit kap tőletek, hogy ez szerintetek felment titeket a következmények alól. Nos, ha tényleg ilyen nárcisztikus, beképzelt kis pöcsök vagytok, akkor az egyetlen, amit tehetünk, hogy ignorálunk titeket. Ezt javaslom Orastes számára is, aki trolletetőt játszik már egy ideje, vagy pedig folytassátok a flame fórumon, mert tényleg nagyon unalmas már...Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2401 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.22, 18:26

Borzasztó, hova jut a világ, Lenke néni kérem! Küldöm mindenkinek, aki szereti, flame on!aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1753 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.22, 18:00

Annyira jó, alig két napja kezdtem el örömködni azon, hogy nohát-nohát, mennyit civilizálódtunk, már nyolc éve nem volt szükség a mostanra atavisztikus utógondolattá visszafejlődött flame topicra, erre itt egyesek rögtön elkezdenek valamit, aminek tényleg sehol máshol nincs helye.harlequin10

harlequin10

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 180 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.22, 17:35

 

...de ha már szóba hoztad az igazság az, hogy kb a 5-6. partynál derült ki, hogy te mindig ezt a fenti színvonalat hozod...rendre ki is rúgnak mindenhonnan...ja csak ezt kínos mellétenni mi?

 

A saját kicsinyes ellenszenvemről annyit, hogy egy partiból sem rúgtak ki :aboci: Ha a tieteket nem számítjuk, mert onnan inkább elmenekültünk. (Ellenben van egy 10 illetve egy 20 éve folyamatosan futó parti, ahol vagyok, sebaj.)

 

Ami itt fórumon szerveződött, onnan egyből eljöttem, róluk speciel tudom, hogy téged kiraktak. :fejsimi: (Több is volt, de nem baj, userek neveit nem mondom.)

 

Amit te itt "kirúgásként" érzékelsz, az gondolom az lenne, hogy szoktam hirdetni, hogy játszanék, mert -dobpergés- szeretek más játékokat kipróbálni és durva, de ezek általában rövidebb játékok, tartanak fél-egy évig, így ha véget érnek, hirdetek új parti-szervezést. Döbbenet, nem?

 

Konkrétan nem....kirúgnak. Ennél érthetőbben nem megy. Nem egy asztaltársaság jelentette ki, hogy ha te ott vagy ők lelépnek. 

És akkor ennyi...lehetőség szerint fogd fel az agyaddal, hogy nem óhajtok a dedóba belemenni...és konkrétan elhangzott a kérés, ne offoljuk szét a fórumot az agymenésed miatt...én felfogtam, jó lenne ha neked is sikerülne.

 

Amennyiben továbbra is szükséged van szájkaratéra, állok elébe az életben találkozhatunk és ott folytathatjuk...meglátjuk.Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6198 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.22, 17:18

...de ha már szóba hoztad az igazság az, hogy kb a 5-6. partynál derült ki, hogy te mindig ezt a fenti színvonalat hozod...rendre ki is rúgnak mindenhonnan...ja csak ezt kínos mellétenni mi?

 

A saját kicsinyes ellenszenvemről annyit, hogy egy partiból sem rúgtak ki :aboci: Ha a tieteket nem számítjuk, mert onnan inkább elmenekültünk. (Ellenben van egy 10 illetve egy 20 éve folyamatosan futó parti, ahol vagyok, sebaj.)

 

Ami itt fórumon szerveződött, onnan egyből eljöttem, róluk speciel tudom, hogy téged kiraktak. :fejsimi: (Több is volt, de nem baj, userek neveit nem mondom.)

 

Amit te itt "kirúgásként" érzékelsz, az gondolom az lenne, hogy szoktam hirdetni, hogy játszanék, mert -dobpergés- szeretek más játékokat kipróbálni és durva, de ezek általában rövidebb játékok, tartanak fél-egy évig, így ha véget érnek, hirdetek új parti-szervezést. Döbbenet, nem?Garaboncias

Garaboncias

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 891 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.22, 14:47

Arról van már valami tipp, mi lesz a 2. szám témája?


Van már néhány beérkezett javaslat, közöttük pár népszerűbb is, de még jöhetnek új ötletek. A szerkesztőség majd szavazni fog róla hamarosan.
Nem kizárt, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a megszavazott tematikát előbb kiszivárogtatjuk majd, mint hogy megjelenne hozzá a hivatalos kiírás.

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2401 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.22, 14:22

Hínnye, micsoda frappáns odavágások, sistergő replikák meg benyögések! Nem lennék most a trollok helyében, az tuti!

Arról van már valami tipp, mi lesz a 2. szám témája?

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11573 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.22, 13:58

(...)

Aha ...látom megy a mátrix...gondolom te már nem is látod a kódot, csak Vöröseket, szőkéket...

 

10001001110111101010111...maradjunk ennyiben...

 

 

(OFF)Csak szólok: ennyiért nem kellene az egész űrlapot visszaidézned. (/OFF)

 

Khmmm... A jelenlévők kb. 90-95%-a minimum az ország másik feléről olvassa, ellenben szerencsére nem rendelkezünk pallosjoggal vagy komolyabb orbitális bombázásra alkalmas űrflottával, hogy igazságot tegyünk.

 

De folytasd tovább. 

 

(OFF)

@kukac

"Engedd el" 

(/OFF)


Módosította KLM: 2018.05.22, 14:02


kukac

kukac

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 857 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.22, 13:57

(OFF)Nem is te idézed vissza az arrogáns, mindenkit lehülyéző stílusoddal...(/OFF)
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]