Ugrás tartalomhoz


Fontos! Olvasd el és add tovább! Ha regisztráltál valaha felhasználót az LFG.HU-n (vagy régebben az RPG.HU-n), akkor kérünk, hogy jelentkezz be vele, mert 2018. május 25-től a GDPR miatt változik az adatkezelés módja. Ha nem adsz külön engedélyt az adatait tárolására, a felhasználói fiókodat törölnünk kell.
Köszönjük.

Fotó
- - - - -

Megjelent a Húszoldalú első száma


 • Válasz írásához lépj be
167 hozzászólás érkezett eddig

aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1539 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 15:32

(Bizonyos nemzetközi publikációkban egész játékvonalaknál megfigyelhető a beteges vonzódás a sárban fetrengő leprás egyfogú koldusokhoz meg a pestises patkányemberekhez, pl. Warhammer és szellemi rokonsága, Vampire (vagy bármi) Dark Ages, CoC és derivatívumai, de furcsák ezek a nemzetközi emberek, hogy a bélféregtakonygányrohadásra gerjednek ha kell, ha nem, ejnye no már.)

 

 

Nem érzem jogosnak az összehasonlítást (CoC tekintetében pláne nem, de biztos én vagyok a műveletlen, aki nem olvasott eleget a kiadó kínálatából).Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2148 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 15:20

(Bizonyos nemzetközi publikációkban egész játékvonalaknál megfigyelhető a beteges vonzódás a sárban fetrengő leprás egyfogú koldusokhoz meg a pestises patkányemberekhez, pl. Warhammer és szellemi rokonsága, Vampire (vagy bármi) Dark Ages, CoC és derivatívumai, de furcsák ezek a nemzetközi emberek, hogy a bélféregtakonygányrohadásra gerjednek ha kell, ha nem, ejnye no már.)


Módosította Marvin: Tegnap, 15:21


Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1677 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 15:10

Üdv!

 

(OFF)szórakoztatónak tartom az átlagos negyvenes, szakállas, kopaszodó nerd gondolatát, aki az NJK-k megjelenítéséhez "átlagosan kacér" és "különösen kacér" előadásmódokat is begyakorol, hogy maximális hatékonysággal tudja elcsábítani a JK-kat (/OFF)

 

(OFF)Emlékszem szegény öcsém volt vagy 12-13 amikor a Tibi nevű akkor 40+-os, szakállas, kicsit már őszülő mesélőnk női NPC-t alakítva kikezdett vele, akkor megbeszéltük, hogy az ilyen részeket inkább dobáljuk és leírást adunk hozzá. (/OFF)aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1539 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 14:54

Ha már így divatba jött, véleményezem én is.
 
 
A fogadó, avagy minden kaland lelke: a jó, de nem teljesen triviális tanácsok mellett elmegy, de cserébe legalább ad kifejezetten rosszakat. Faluszéli Pista bácsi és a fogadó itallapja kidolgozásába is bele lehet ölni a felkészülésre fordítható órákat, de mittom, lehet, hogy jobban jár a (nem végtelen idővel rendelkező) KM, ha ugyanezeket az erőforrásokat a kaland központi konfliktusára fordítja. Vagy akármi másra.
 
 
A csapos közbeszól: ...ezt így minek?
 
 
Öreg Hajóskapitány Fogadó: vicces, hogy pont azt csinálja, amit a realizmusra törekvő felfogású játékok hátulütőjeként kritizáltam (a sok jelentéktelen részlet közt elvész, miért is akarnám ezt felhasználni). Mondjuk a szerző legalább megpróbált valami kalandötletet sikeríteni mellé, amolyan lábjegyzetként. 

 

Belladonna167.128.705657.jpg

 

 

 

Fogadói nóták: a t. szerző fog mesélni a csapatunknak HH-n, és az ember nem szarik oda, ahol eszik. Inkább udvariasan csendben maradok.

 

 

Az Öregvas otthona: a beszélő neveket (Saltriver, Oldiron) lehet, hogy érdemes lett volna lefordítani. Persze van, ami magyarul nem működik. Ilyenkor el lehetne gondolkozni azon, hogy az egész cikket angolul írja meg a szerző, ha azt kényelmesebb használnia. 

 

Az anyag maga egy átlagos Innsmouth-riff, azt viszont érdekes, jellegzetesen magyar kalandírási sajátosságnak tartom, hogy mennyire lepusztult minden: egész települést belengő halszag, iszapos főutca, a fogadó ajtaját nem lehet becsukni, hullanak a tetőcserepek, rozsdás a cégér, stb. Nemzetközi publikációkban nem jellemző a nyomornak ez a fetisisztikus részletezése, míg a hazai szerepjátékos kiadványok esetén gyakran felmerülő motívum (Láplidérc, Káosz könyvek...).

 

 

Fogadó a Nagyerdőhöz: térképek! Ezeket nekem ilyen minőségben előállítani sokkal több idő lenne, mint írni hozzájuk 1-2 oldalas helyszínvázlatot. Hasznos.

 

 

A Sivatagi Rózsa: ha már előkerültek a nemzetközi és a magyar közönség számára kiadott szerepjátékos írások közti különbségek, az is egész biztos, hogy a "kövér, nagymellű, csöndes, bárgyú" NPC leíráshoz hasonlót se nagyon lehetne ma látni a nemzetközi piacon startoló dolgok között.

 

...A lányok holnap hajnalban akarnak indulni, és a JK-k felbukkanása annyira fenyegető esemény, hogy készek megölni valakit csak azért, hogy nyugodtan távozhassanak ("mert nekik ez a legfontosabb", írja a modul). Fél nap alatt mi a fenét tud csinálni a parti, amivel megakadályozzák őket a holnapi indulásban? :D

 

"Legerősebb harcosukat a szakadékhoz akarják csalni (...) mondjuk kardleckét akar venni tőle, vagy meg akarja tapogatni az izmait, ezt különösen kacéran kell előadni" (kiemelés tőlem) - szórakoztatónak tartom az átlagos negyvenes, szakállas, kopaszodó nerd gondolatát, aki az NJK-k megjelenítéséhez "átlagosan kacér" és "különösen kacér" előadásmódokat is begyakorol, hogy maximális hatékonysággal tudja elcsábítani a JK-kat :D

 

 

Ne menj le a mélybe!: az emberben felmerül a gondolat, hogy a kaland központi ellenfele igazából k***a sokat szívott azért, hogy alacsony szintű kalandozók jobbára teljesen közönséges felszerelését tudja eladni, és ezen a ponton valószínűleg többet keresett az aranyláz miatt a faluba áramló szerencsevadászok tömege miatt megnövekedett forgalmon, mint ezen. Anyagilag valószínűleg jobban járt volna azzal, ha hagyja a fenébe a scooby doos hülyéskedést, és az aranyláz csúcsán jókora haszonnal eladja a külső szemlélő számára ezen a ponton kifejezetten jó befektetésnek tűnő fogadót. Ekkor persze nem lenne kaland (arról nem is beszélve, hogy nekem, aki egy kezdőkalandba 4 fontosabb ellenfelet és egy évszázadokon át húzódó összeesküvést pakolt, a világon semmi jogom arról beszélni, hogy a plot fölöslegesen el lett bonyolítva).

 

A halálkamra valószínűleg jobban működne, ha nem úgy lenne összeállítva, hogy egy kicsit is kompetens játékos ne akarjon vele vacakolni. Az én első ötletem ebben a helyzetben legalábbis tuti az lenne, hogy "aha, ide majd akkor kell visszajönni, ha tudjuk, mi a kombináció" - anélkül, hogy ehhez bármilyen szinten el kellene térnem a bevált sémákban való gondolkozástól. Persze itt felmerül az a kérdés, hogy mi a célunk - tényleg próbára akarjuk tenni a játékosainkat, vagy csak azt akarjuk elérni, hogy okosnak érezzék magukat, mert ez mennyire meta? Tényleg érdekelne, hogy a kaland lemesélésekor milyen eredmények születtek, és ez hogyan befolyásolta a játékosok véleményét (pl.: volt olyan csapat aki simán beszopta a halálcsapdát, de dobtak egy nagyon jó disable device-ot, amivel kiszabadultak, és úgy gondolták, hogy a kaland elérte a célját, mert valóban sikerült őket megvezetni? volt TPK? volt, aki el se jutott a dungeonig, mielőtt felgöngyölítette a szálakat?).

 

A morális dilemma az átlagos csapatnál szerintem kb. addig marad dilemma, amíg valakiben fel nem merül, hogy a bárdot a pénz kivétele után is teljes lelki nyugalommal megkéselhetik. Fényes páncélú paladin persze nem vetemedik ilyesmire, de ezért jó az 5E-ben az Oath of Vengeance.

 

Az NJK-k közül szerintem a pozőr elf és a Bane-papnő kifejezetten jól használható, a druida páratlanul ócska sztereotípia, a többiek pedig valahol a két végpont között helyezkednek el. Külön említést érdemel Cuncimókus, akit az itt leírt formában az életben nem használnék, de annyira minimális módosítással lehet belőle valami értelmeset kihozni, hogy ennek ellenére is hasznosnak érzem, illetve az ogre rogue, akinél nem igazán derül ki, miért nem tűnik fel senkinek, hogy ogre (2. szinten ennyi pontja csak nincs disguise-on).

 

 

Pandóra szelencéje: ennek kapcsán két dolgot találok említésre érdemesnek. Egyrészt, a másfél oldalból simán ki lehetett volna spórolni összesen 5 bekezdés teljesen fölösleges háttér- és helyszínleírást, és a felszabaduló karakterszámot arra fordítani, hogy legalább egy-egy bekezdés szintjén ötletet adjunk az elszabadult szörnyetegekre, ha már arról szól a kampány, hogy ezeket kéne foglyul ejteni. Ezek közül az egyik ugyanis abszolút létfontosságú ahhoz, hogy ne a mesélőnek kelljen kidolgoznia a kampány legalapvetőbb eseményeit, a másik pedig... egy olyan helyszín leírása, ami jó eséllyel a nyitójelenetben fog szerepelni, aztán meg fejezetenként kb. egy jelenet erejéig, vagy addig se kerül elő. Másrészt, a kaland felvezetése remekül alkalmas arra, hogy a mesélő lábon lője magát: ha a játékosok esetleg nemet mondanak, k***a ügyesen bezártad őket egy olyan helyszínre, ahonnan egész biztosan nem fognak érdekes kalandok közelébe se jutni (hacsak nem veszed el az egész helyzet élét azzal, hogy valaki más jelentkezik, mely esetben kb. lehúzhatod a kampányötleted a vécén, mert a JK-knak innentől még kevesebb motivációja lesz arra, hogy ezen a szálon haladjanak tovább) - viszont ha rábólintanak, azzal se feltétlenül jársz jobban, mert utána játék után fogod megkapni, hogy micsoda railroading seggfej vagy, és az adott helyzetben nyilván nem volt más választásuk.

 

 

Sörtelér: érdekes látni, hogy a szerző által kb. hasznavehetetlen lúzerként leírt NJK egy 13. szintű varázsló. Azokban a kalandkörnyezetekben, ahol én mesélek, ez egy országok sorsát eldöntő hatalmasság lenne, itt meg... valami dagadt barom egy isten háta mögötti kocsmában. Oké.

 

Az anyagnak mindenképp jár egy pirospont azért, mert a terjedelem majd' egynegyedét kalandötletekkel töltötte ki (még akkor is, ha ezek olyanok, amilyenek - a mennyiség ugyanis egy ponton valóban átcsap minőségbe, mert tényleg akad közöttük egy-kettő, amelyik egész érdekes). A pozitív benyomást viszont sajnos lerontja a 2-3 bekezdésnyi terjedelmet teljesen fölöslegesen elfoglaló étlap.

 

 

A kőmélyi sörözők világa: ...miért váltogat a szerző következetlenül a "Pörölykezű" és a "Hammerhand" családnevek között?

 

(Ha már itt tartunk, honnan a fenéből van a törpéknek chilijük a sörbe, mikor az egy kifejezetten nagy fény- és páratartalom-igényű növény? Tudom, furcsa kérdés tőlem, de ebben az írásban pont nem érzem, hogy olyan kalandötleteket kaptam, amikhez képest ez egy huszadrangú kérdés lenne.)

 

 

Mi a fene folyik a Kacagó Kövirákban?: ezt egy kifejezetten jó kezdeményezésnek érzem. Ha veszel harminc embert, és mindenki bedobja a legjobb ötleteit a kalapba, valami használható még akkor is kiesik belőle, ha a kapott válaszok 90%-a szar.

 

 

9 D&D recept szörnyvadászoknak: az ilyesminek több értelmét látnám, ha valami játékmechanika is kapcsolódna hozzá. A misztikus erővel bíró szörnykomponenseken falatozó, és emiatt idővel felismerhetetlenné mutálódó karakterek gondolatában amúgy szerintem lenne fantázia.

 

 

Újabb térkép! Még ilyet.

 

 

 

...Hát ennyi volt a Húszoldalú első száma. A Rúnás/Bíborholdas szintet azért hiányosságai ellenére bőven megüti, és ingyen van, szóval nem sok értelmét látom annak, hogy panaszkodjak miatta. A jobb játékpotenciállal bíró anyagok (Ne menj le, Pandóra) mondjuk szerintem tudtak volna használni pár extra oldal terjedelmet a ballaszt kárára.


 • elGabor kedvelte ezt

Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2840 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 14:08

Részletes műelemzés a Húszoldalú első számáról

Király észrevételek!Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1677 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 13:51

Köszönöm a választ.

Garaboncias

Garaboncias

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 595 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 13:37

Lehet egy kérdésem a fanzinról? Ugye jól gondolom, hogy a fanzin nem kizárólag OSR specifikus?


A Húszoldalú fő profilja a D&D hivatalos kiadásai (tehát mindegyik). De, ahogy a kiírásban is szerepelt, lehet univerzális, rendszerfüggetlenül felhasználható anyagokat is beküldeni az aktuális tematikához.

Nem kizárt, hogy a jövőben nyitni fogunk a retroklónok felé is, de ez a beküldött anyagokon vagy egyéb aktualitásokon is múlhat.

Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1677 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 13:30

Lehet egy kérdésem a fanzinról? Ugye jól gondolom, hogy a fanzin nem kizárólag OSR specifikus?

Siffad

Siffad

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 62 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 11:35

Nekem tetszett, mint olvasmány. Apró megjegyzés: nyomtatott formában szeretem olvasni az ilyet, ahhoz viszont a betűk eléggé aprók (tudom, vegyek szemüveget) az elő- és hátlap túl fekete. Főleg a háta.Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1677 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 10:46

Üdv!

Marvin:

Mivel én ragaszkodtam a kritikához megköszönöm. Egyet is értek vele, kivéve a Ne menj le a mélybe kaland esetén (és a receptek). Én azt nem tudnám lemesélni, de ez az én egyéni paramétereim miatt van, no offense.


Módosította Kilhalm: Tegnap, 10:53


Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2148 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt Tegnap, 08:56

Kedves egybegyűltek! Nem tekertem vissza mindenre, de ha már Kilhalm volt olyan kedves és kifejtette: ez az a fajta tartalom, amit tényleg egészen minimális utánagondolással bárki kitalálhat a modulban leírtakból kb. 2 perc alatt, a leírásukat pl. én felesleges, pedáns pepecselésnek érezném (bár a nagyon szükséges minimumon kívül amúgy se nagyon írok le semmit).

Részletes műelemzés a Húszoldalú első számáról:

A fogadó, avagy minden kaland lelke - csapongó és nem túl informatív iromány, egészen kezdőknek talán mondhat újat.

A csapos közbeszól - ha valami Sim Inn típusú játékot akarunk csinálni, akkor hasznos lehet, egyébként kissé különc tanulmány. A bártinderen jót kacagtam.

Öreg hajóskapitány fogadó - totális közhelyek, nekem fáj a legjobban, de ez van.

Nóták - hátööööö, köszönjük, lapozzunk.

Az Öregvas Otthona - közhelyparádé #2, bár a "mocskos arany" furcsaságából talán ki lehet hozni valamit.

Fogadó a Nagyerdőhöz - köszönjük #2, tök átlagos fogadóalaprajzot sztem bárki tud rajzolni.

A sivatagi rózsa - nyomokban használható ötleteket tartalmaz, bár a (VIGYÁZAT! RONTÓC!) weretigris lányok viselkedése kissé extrém ahhoz képest, hogy elvileg csak hordárokat keresnek, ha pl. titokban akarnék maradni, én tuti nem indokolatlan gyilkolászással kezdeném (RONTÓC VÉGE).

Ne menj le a mélybe - kb. az első anyag, ahol a szerző tud fogalmazni és némi stílusérzék is szorult belé. Egy-két helyen már túlzó, de szellemes paródia, mesélném.

Pandóra szelencéje - másik érdekes, mitikus ötlet, bár ez tényleg csak nagyon kezdet, mérete miatt talán nem biztos, hogy fanzinba való (12 szörny az 12 kaland minimum).

Sörtelér - jó értelemben vett hagyományos déendéizmusok, dungeonkúszás közben szívesen akadnék ilyen helyre. Semmi rendkívüli, de használható alapdolgok érdekes színfoltokkal.

Kőmélyi sörözők világa - modoros, de legalább semmitmondó, elnézést.

Mi a fene folyik a Kacagó Kövirákban? - érdekes kísérlet a közönség bevonására, a videó jól összerakott oktatóanyag. A kalandkezdet izgis, várom a folytatást!

Receptek - vicces és érzékletes, bár a használhatóságáról nem vagyok meggyőződve.

Összkép (escape szegediesen): a trioxidi elvnek (nagyközönségnek szánt anyagot csak akkor adjunk ki a kezünkből, ha jobb, mint amilyet az átlagfelhasználó ugyanannyi idő alatt tud csinálni magának) a fanzin helyenként megfelel, helyenként nem, üdvös lenne, ha ez az arány javulna a jövőben. Meglepő, hogy egy elvileg "gémista" kiadványban ilyen sok a ballaszt (játékban közvetlenül nehezen vagy sehogy nem használható cucc, már ha a kliséknél többre vágyunk), az oldalszám fele pl. kiváltható lenne egy kellően jó ötletekből kirakott táblázattal (lásd lent, a linket sajnos nem találom), vagy akár egy online fogadógenerátor (pl. https://donjon.bin.sh/fantasy/inn/) kitartó nyomogatásával, míg a pontok összekötésével valami érdekeset nem kapunk. Példa:

"Spotted Head (ez a neve), several tavern patrons have an ashen, listless air about them. Barmaid is a succubus. Innkeeper & his wife are scouts for a brothel in the nearest large town/city. Will attempt to isolate, drug & kidnap particularly attractive or distinctive-looking PCs." Nekem ennyi pont elég egy fogadóról.

Garaboncias

Garaboncias

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 595 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.20, 20:57

Közben felkerült a letöltések közé a javított verzió, köszönjük a türelmet!Garaboncias

Garaboncias

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 595 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.20, 18:43

wex, Narmi, és mindenki más, akit nem sorolok fel egyenként: Köszönjük szépen!

 

Hú, a 200. szám jelen ütemben 50 év múlva jelenne meg, addira ugyancsak öreg lennék, de azért igyekszünk! :DNarmi

Narmi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 232 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.20, 18:01

Nincs megállás kétszázig!

wex

wex

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 234 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.20, 16:48

Sziasztok!

Nagyon örülök a kezdeményezésnek és az első szám megjelenésének is. Látszik, hogy van benne munka meg szív.

Én csak bátorítani tudlak benneteket, hogy folytassátok.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 11054 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.20, 16:09

@Kék bolygó, Kilhalm, kukac
Hmmm... Ez eddig egy "high tech dungeon, amiben akármi van, menj be, mert csak, de végig kell hentelni/hekkelni".

A tachionok nem nagyon lépnek reakcióba a környezetükkel, de mindegy, legyen felőlem AG meghajtású predator-lándzsa (a P2 korongjának és lándzsájának valami keveréke), amit ha eldob valaki, akkor a bázis maradékának fele hirtelen víz alá kerül...

Ennyi?

Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1677 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.20, 15:59

Üdv!

 

Tisztelt: Kilhalm

 

Ön nem veszi figyelembe a vitapartnerei véleményét (Pipa)

 

Ha mindet komolyan venném károsodna valamim aminek a keresetemet köszönhetem. Az agyam az.

 

Fellengzős, beképzelt (Pipa)

 

Pedig hát kukac is, megtesz mindent, hogy ne éljen benned az a tévképzet, hogy direkt nem érti, kekeckedik. Shame on you Kilhalm, shame on you.

 

Nem, hogy nem engedi, egyenesen kéri, hogy megnyilvánuljanak (Pipa)

 

Pedig puszira is el kéne hinnie, hogy amit gondol egy témában az alapvetően hibás. Hiszen már négyen megmondták. Az négy vélemény a magáéval szemben.

 

Nem fogadja el, hogy másmilyen látásmódban szemlélnek dolgokat a vitapartnerei (Nem Pipa)

 

Elfogadom. Már fáj.Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1677 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.20, 15:48

Üdv!

 

 

(Már csak azért, mert leírtam az eszmémet, te meg eszmecserére alkalmatlannak írtál le. Mea culpa, nem kellett volna leállnom bármit is írni a kikezdhetetlen eszméidre...)

Miért? Akkor a mesédben tényleg van egy lándzsa amitől a fénysebesség duplájával mozogsz és d10+126512328231316 a sebzése. Mennyi az átlag életerő 99999999999999999999999999999? Körülményes lenne számolni.

 

A mi bolygónkon a fénysebesség 299 792 458 m/s. Annak a duplájával mozog a karakter? Belehal? Kigyullad körülötte a levegő?  

 

Hadd ne vegyem már komolyan, hogy ezek az "elveid" ?


Módosította Kilhalm: 2018.05.20, 15:49


Kilhalm

Kilhalm

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1677 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.20, 15:42

Üdv!

 

 

Havasi Gábor Bulldy -val azonos.

Második tippem volt.

 

Látod kukac, Bulldy megfelelt a kérésnek. Pedig őt senki nem is kérte. :(Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6185 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.20, 15:39

(OFF)

Havasi Gábor Bulldy -val azonos. ;)

Bulldy

(/OFF)[Fantasy háttér] [Sötét háttér]