Ugrás tartalomhoz


Fontos! Olvasd el és add tovább! Ha regisztráltál valaha felhasználót az LFG.HU-n (vagy régebben az RPG.HU-n), akkor kérünk, hogy jelentkezz be vele, mert 2018. május 25-től a GDPR miatt változik az adatkezelés módja. Ha nem adsz külön engedélyt az adatait tárolására, a felhasználói fiókodat törölnünk kell.
Köszönjük.

Fotó

Kék Bolygó szerepjáték


 • Válasz írásához lépj be
7 hozzászólás érkezett eddig

Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 178 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.19, 19:37

Egy-két családos ismerősnek szeretném megmutatni. Lesz május 21. után lehetőség majd újra rendelni?

Igen, csak az akciós ár szűnik meg. Előrendelési dömping után a kisebb példányszámú rendeléseket a nyomda magasabb áron biztosítja.


 • macmelon kedvelte ezt

macmelon

macmelon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 144 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.19, 18:12

 

Fizikai példányt lehet venni? Gondolom valami PoD-os jöhet szóba.

 

Persze. Aláírásomban a link.

 

Egy-két családos ismerősnek szeretném megmutatni. Lesz május 21. után lehetőség majd újra rendelni?Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 178 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.19, 15:49

Fizikai példányt lehet venni? Gondolom valami PoD-os jöhet szóba.

 

Persze. Aláírásomban a link.macmelon

macmelon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 144 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.19, 14:02

Fizikai példányt lehet venni? Gondolom valami PoD-os jöhet szóba.


Módosította macmelon: 2018.05.19, 14:08


Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 178 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.18, 19:45

Amikor összevetettem a Kék Bolygó v2-t a GURPS Blue Planettel, akkor az utóbbiban találtam egy olyan szakaszt, ami nem szerepelt az előbbiben, pedig nagy szükség lenne rá. Fogadjátok szeretettel a kampányötleteket:

 

Milyen kampányokat játsszunk Poszeidónon?

A Kék Bolygó környezete egy gazdagon kidolgozott világot tár elénk. A lehetséges karakterkoncepciók nagyon sokfélék, ezért nagyon könnyen előfordulhat, hogy a játékosok olyan karaktereket készítenek, akiknek semmilyen logikus okuk nincs arra, hogy együtt „kalandozzanak”. A JM-nek idejében be kell jelentenie a kampányának a specifikus körülményeit. A játékosoknak ismerniük kell ezeket a körülményeket, mielőtt a karakterkészítésbe vágnának, hogy olyan karaktereket készítsenek, amik ebbe beleillenek (és egymással is jól kijönnek). A játékosok ideális esetben együttműködnek a JM-mel, amikor a kampány kereteinek kijelölése megtörténik.

Íme néhány gyakori kampánykeret, ami a Kék Bolygó világán játszódhat:

 

Felülkerekedni a konkurencián: A karakterek biztonsági szakértők, vagy titkos ügynökök, akik egy Cégállamnak dolgoznak, amely nem hagyományos módszerekkel igyekszik a konkurencia elé kerülni. A céges alkalmazottak általában hozzáféréssel rendelkeznek a jó kiképzéshez, felszereléshez és fegyverekhez. Akárcsak ellenfeleik a többi Cégállamtól. Eközben jó tudni, hogy Poszeidónon egyik Cégállamnak sincs túl jó híre. Egy titkos hadművelet könnyen kútba eshet egy túlbuzgó GEO járőr, vagy a bennszülött aktivisták túlzott érdeklődése miatt.

 

Felfedezők: Egy évszázadnyi emberi felfedezőmunka után Poszeidónt még mindig alig fedezték fel. Tudósok, telepesek és hivatásos vezetők tesznek nagy erőfeszítéseket, hogy felfedezzék a bolygó feltérképezetlen részeit, és felfedjék ősi rejtélyeit. A felfedezőcsapatok szponzoruktól függően változatos szintű felszereléssel rendelkezhetnek. Mindnyájan hosszú ideig tartózkodnak a vadonban, messze minden lehetséges segítségtől.

 

Hősi felkelők: A kalandozók egy ökoterrorista sejtet vagy egy bennszülött felkelő csoportot alkotnak, akik Poszeidón kizsigerelése ellen küzdenek. A kalandozók általában meglepetésszerű rajtaütéseket és szabotázsakciókat hajtanak végre. Ha a csapat a GEO-val vagy a céges biztonsági szolgálatokkal akad össze, akkor vagy futnak, vagy meghalnak. Nehéz dolog fegyvereket és felszerelést találni, bár a poszeidóni felkelők néha furcsa helyeken találnak szövetségesekre.

 

Békefenntartók: A karakterek GEO Békefenntartók, akik valahol Poszeidón egy elszigetelt helyőrségében állomásoznak. Jobb felszerelésük és fegyvereik vannak, mint bármely szóba jöhető ellenfelüknek, de ezek az ellenségek általában nagy létszámmal jönnek. Amikor egy Békefenntartó éppen nem egy bozótháborúban vesz részt, akkor hihetetlenül unatkozik (bár egy jó parancsnok mindig gondoskodik arról, hogy az embereit lefoglalja a kiképzéssel és munkálatokkal). Persze mindig van egy kisváros a bázis közelében, ahol sok ember szívesen segít a katonáknak, hogy megszabaduljanak extra pénzüktől.

 

Rendőrség: A karakterek törvényvégrehajtó tisztek, akik Poszeidón egy meghatározott településén vagy régiójában dolgoznak. Mindnyájukat azzal bízták meg, hogy fenntartsák a rendet, vizsgálják ki a nagyobb bűnügyeket és kapják el a bűnözőket. Majdnem mindig emberhiánnyal és a megfelelő felszerelés hiányával küszködnek. A csapatot alkothatja egy GEO békebíró és személyzete, egy maréknyi GEO Járőrtiszt, vagy a helyi közrendőrökről is lehet szó (valószínűleg egy Bennszülött Járőr egység).

 

Alvilág: Poszeidón sok városát és faluját az utcai bandák és bűnözői szindikátusok uralják (úgy is mondhatjuk, hogy élősködnek). A kalandozók egy ilyen csoport tagjai és segítői, akik próbálnak túlélni a kolóniavilágon, anélkül hogy a törvénnyel törődnének. A bünözői kampányok brutális utcai erőszakot, machiavelli befolyásolásokat, vagy mindkettőt tartalmazhatják.

 

A határvidék meghódítása: Poszeidónon néha a túlélés önmagában is kaland. A kalandozók egy kis határvidéki közösség tagjai, legyen az egy bennszülött falu, vagy egy jövevény telepesekből álló település.


 • Hunterfranky kedvelte ezt

kukac

kukac

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 543 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
   3                              

Kelt 2018.05.18, 17:36

A te szempontodból lenne adatvédelmi incidens (ugye a GDPR...), de ehhez nyilván az is kell, hogy aki warezra teszi fel a saját példányát, az a valós adatait adja meg. :)Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 178 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.18, 17:31

 

Egy ismertető amúgy jöhetne a játékról, ha valaki érez magában elég elszántságot a megírására. Nekem tök idegen ez a szerepjáték, és, ha jól látom, még nincs róla ajánló itt az LFG-n. :aboci:

https://www.kalandhorizont.hu/2018/04/04/kek-bolygo-reszletes-ismerteto/ ide már rittyentettem egy ismertetőt, annyira nem rejtettem el, több helyről meg lehet találni. De ha valaki érez magában elég lelkesedést, akkor más szempontból megközelítve is készíthet értékelést, ismertetőt.

 

 

(Profi dolog az elektronikus vízjelezés, de egy kicsit túlzásnak tartom a telefonszámom feltüntetését rajta :) )

Az a baj, hogy túl jól ismerem a warez szcénát, hogy ne védjem be mindenhogyan a hátsómat. Lásd az utolsó előtti oldalon az utószót. Így ami az én szempontomból a szerzői jogok megsértése, az a te szempontodból egy adatvédelmi incidens lenne.BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.18, 08:59

Legyen ez a fórum a Kék Bolygó szerepjáték szabályainak, kiegészítőinek, kalandjainak megbeszélési helye.

 
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]