Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Kingdom Come: Deliverance ismertető


 • Válasz írásához lépj be
11 hozzászólás érkezett eddig

Birbin

Birbin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1761 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.31, 12:01

Szabadon barangolhatsz, de a szép tájon kívül nagyon nincs mit fölfedezni. Néha találsz tárgyakat, időnként különleges darabokat is, és persze rablókat. Az egyedi találkozások, ritkák.

A bámészkodáshoz jó segítség egyébként, hogy ösvényen lovagolva ha csak a shiftet nyomod irány nélkül, akkor a lovad ügetés tempóban végig követi az útvonalat, nyugodtan lehet forogni jobbra-balra.

Nagyon hasznos funkció.elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4285 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.31, 09:44

Köszönöm az ismertetőt - alapos és informatív, azt hiszem kaptam egy képet a játékról. A témája és a játékkörnyezet miatt érdekel elsősorban; sajnos a gépigény miatt várnom kell majd vele néhány évet.

 

Ha jól értem, a játékterep nyílt, és a határain belül jó lehetőséget nyújt a felfedezésre?Thaur

Thaur

  Csúf zöld szörny

 • Fórumita
 • 1815 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.30, 18:58

>Az elején játszhattál vele, nekem egyetlen mellékküldés volt csak hibás.
Igen, eléggé az elején. (Ehhez képest maga a motor kevés bugot csinált, bár egyszer sikerült összehoznom alkímia helyett a rakétakilövést.) Főleg az egymásba fonódó küldetésekkel birkózott nehezen, a kolostor volt a legrosszabb.

Dekszter:
A főküldetésbe van ágyazva az olvasni tanulás, elvileg elég hamar elzavar a játék oda, vagyis arra bazíroznak, hogy mire nekilátnál alkímiával pepecselni (és van is pénzed alapanyagokra, receptekre), addigra már tudsz olvasni.

A betűrejtvények jók, végre hasznát vettem a latin tudásomnak, a kolostorban én lettem az Év Kódexmásolója. :D

Birbin

Birbin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1761 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.30, 11:15

És netes segítséggel lehet csalni? Pl. ha az illető karaktere nem tud olvasni, de a receptet lenézni a netről úgy működhet?  :pajzs:

Fogalmam sincs. Föl sem merült ez a lehetőség bennem. Lapozgatsz a könyvben és egy billentyűvel kikészíted a használandó alapanyagokat. Hogy ezen kívül is, közvetlenül tudsz-e anyagot használni a felszerelésedből, meg nem mondom.

Ez azért nem Skyrim vagy Divinity kismillió recepttel, amit elvileg ki kéne találni és az előbbi esetében a nagy gépem mellett gyakran futott egy netbook a recepteknek.dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5518 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.30, 10:30

dekszter:

Zagyvaságnak tűnik, igazából egy betűrejtvény. :)

És netes segítséggel lehet csalni? Pl. ha az illető karaktere nem tud olvasni, de a receptet lenézni a netről úgy működhet?  :pajzs:Birbin

Birbin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1761 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.30, 08:51

dekszter:

Zagyvaságnak tűnik, igazából egy betűrejtvény. :)

 

Thaur:

Az elején játszhattál vele, nekem egyetlen mellékküldés volt csak hibás.

A csodás kelet-európai arc egy brité :)  Amúgy nagyon jó választás volt.

 dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5518 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.29, 23:35

Inkább ez a magyar, mint az afganisztánban magyarul hadováló rosszfiúk a Vasember első részéből...

Gyorsan csekkoltam egy rövid alkímia videót a youtube-on. Az - ahogy Birbin is említette -, hogy meg kell tanulni olvasni előtte, különben a könyvben csak zagyvaságok jelennek meg, nagyon tetszik. Bevallom, picit olyanra számítottam, mint a Harry Potter játékok főzet készítős minijátéka (persze kevésbé tiri-tarka módon), de nekem ez picit a ló másik oldala volt a minimalista dizájnjával. Így persze reálisabb, de nem kevésbé fun :) .Thaur

Thaur

  Csúf zöld szörny

 • Fórumita
 • 1815 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.29, 22:43

> ...helyenként ordítóan modern szlenget adott a kunok szájába.
Ez igaz, de - szerintem - még mindig jobb megoldás, mintha megpróbáltak volna középkorias/parasztos, "hiteles" káromkodásokat, abból szinte bizonyosan csak rossz stílusparódia lett volna. Meg ne feledjük, ez nekünk érthető (és vicces), minden más náció játékosai számára a kunok valamit összevissza zagyválnak. Ehhez képest szép dolog, hogy veszkődtek vele, meg valódi magyar szinkronnal vették fel - ezért is furcsa, hogy Tóth nevét végig angolosan ejtik.


>Az épületek rendkívül részletesek...
A templomok tényleg egész istenesek (sit venia verbo), de - a motor, az "egyetlen cella" - miatt minden ház ugyanolyan belül, és még a gazdag polgárházak is annyira kopárak, mintha végigsöpört volna rajtuk a kun horda.

>Jók az arcok
Henry - csodálatosan elkapott kelet-európai arc -, meg a főbb NPC-k igen, a többiek sokkal kidolgozatlanabbak, és kis túlzással 2-3 arc van összesen férfiaknak meg nőknek (jó, ez speciel a W3-ra is igaz volt).


Dekszter: Az alkímia nagyon pepecselős, hiszen itt is a középkori alkímia módszerét próbálták leegyszerűsítve bár minijátékká alakítani, viszont alapvetően kihagyható. Bőven lehet találni a levert ellenfeleknél annyi italt, amennyi kell - megengedem, én használtam a ments-amennyit-akarsz-modot. Gyakorlatilag csak akkor alkímiáztam, amikor egy-egy küldetés rákényszerített (a főküldetésben is van ilyen).


Ami nekem tetszett, hogy alapvetően elég jól sikerült egyensúlyozniuk a játszhatóság és a hitelesség között. Akár a harcban (ha többen támadnak ellenünk és egy mögénk került, nekünk annyi; a vastag, nehéz páncél itt tényleg számít, nálunk is, ellenfélnél is), akár a világban, és csak néha tettek elvtelen kompromisszumokat (a bérelt szobák a térkapuládával).


Talán a legjobb példa a kolostoros küldetés, ahol egyfelől megpróbálták megmutatni, milyen volt a kolostori élet állandó ritmusa, másrészt azért próbálták elviselhetővé tenni, például a közös zsolozsmák számának drasztikus csökkentésével.


Ami leginkább zavart, azok a "kötelező elemek" - pl. ökölvívó küzdelmek, lóverseny - berakása, bár legalább megpróbálták ezeket beleszőni a világ szőttesébe; a nagy, soknpc-s csaták borzasztó kezelése; a térkép kicsisége; a nyavalyás küszöbök és lépcsők :); a megterheltség- és az éhségrendszer, amik nem adnak annyit a realitásérzethet, mint amennyi macerát jelentenek; meg hát nyilván a bugok - elsősorban küldetésszétverő - sokasága.

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3318 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.29, 18:43

Kösz az ismertetőt!

Birbin

Birbin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1761 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.29, 18:19

Azt mondják, hogy ha a kampányra koncentrálsz jobban, akkor 30-40 óra alatt végig lehet tolni. Nem mértem le, én ennél jóval többet töltöttem vele.

Az alkímia pepecselős, de hol van ez mondjuk a Skyrimhoz képest?

A feliratok gyáriak.

 dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5518 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.29, 16:25

Köszi az ismertetőt :) . A kampány nagyjából hány órás?
Minden tiszteletem a fejlesztőké, akik ennyi mindent bele tudnak tuszkolni egy játékba. Tetszik, ugyanakkor szinte elriaszt a sok (túl sok?) opció. Anno Diablo 2-ben nekem már a Cube-os receptek is pepecselősnek tűntek :) .
Van hozzá magyar felirat, vagy a katona magyar szövege gyárilag így van benne :) ?

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6297 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.05.29, 06:36

Henry, egy cseh fegyverkovács fia boldogan éli életét, amit a hirtelen érkező háború fenekestől fölforgat. Elveszíti szüleit, barátait, kedvesét, miután a falut lemészárolja a furcsa, ismeretlen támadókból álló sereg. Ő maga is alig tud elmenekülni, hogy föltápolja magát, és véres bosszút álljon szülei gyilkosain, valamint királya oldalán részt vegyen a cseh koronáért folyó küzdelemben. Zsigmond magyar király és bátyja, Vencel cseh király közti konfliktusba csöppenünk. Számunkra ez teljesen ismeretlen, amely még apró betűvel sem szerepel a törikönyveinkben, ám a csehek lelkében szenvedő félként ez mély sebet üthetett. A játék szerint Vencel korának legnagyobb partiarca volt, aki még a német császárrá való koronázását is lekéste heveny mulatozás miatt, és elhanyagolta a kormányzást is.

http://lfg.hu/84144/ismerteto/kingdom-come-deliverance-ismerteto/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]