Ugrás tartalomhoz


Fotó

Gyászjelentések, avagy hogyan hunyt el a karaktered


 • Válasz írásához lépj be
64 hozzászólás érkezett eddig

elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.04, 12:42

Nem tudom hova rakjam eme kérdést: Mi van a Formalhauttal? 2014 óta nem frissült. :(

Van ennek rendes helye, de ha már feltetted a kérdést, akkor

a) a honlapon valóban van egy pár éves kihagyás, de október felé biztosan lesz ott valami.

b) a világ pedig pihen és visszavágyik a fjordokhoz. Mostanában egy másik szettingben játszunk, és amit Fomalhauthoz meg akartam és meg tudtam hozzá írni, azt nagyrészt megírtam (a Keselyűk Városában játszódó második kampányunk anyagait túl sok munka lenne összerakni). Egykor majd talán...Dronner

Dronner

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.04, 08:04

Általában meséltem ,de pár éve Daelonnál játszottam egy "fair" partyban (értsd a karakterem a csapat ellen volt (nem az én választásom), és btw pár szinttel alacsonyabb is volt a többieknél). A csapat egy fogadóban szállt meg, az emeleten (2. emelet talán), és a szobájukba próbáltam bejutni épp, mikor megjött a party (2-3 JK, asszem), és kérdés nélkül nekem estek. 1, azaz egy harci kör alatt Fp-im 80%-a eltűnt a süllyesztőben, így menekülőre fogtam, mondom, kiugrok az ablakon (más út nem lévén). Ugrás (80%)...92-es dobás. Esés (60%) 80-as dobás.

 

Látván a helyzetet Daelon próbálja menteni a menthetetlent: dobjak szerencsére: mínusz x mínusz az plusz alapon a két elcseszett dobás, pont kioltja egymás hatását, ha szerencsém van. 

 

"Kicsit dobjak vagy nagyot?"- kérdem én

"Vagy nagyon kicsit, vagy nagyon nagyot"-jön a válasz.

Dobok.....52....(gy.k. k100-on)

 

Kalandom itt véget ért....

 

Szóval ennyit rólam és a kockákról.


Módosította Dronner: 2018.07.04, 08:04


Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2407 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.04, 07:22

Fomalhaut köszöni, jól van, én pl. a múlt héten játszottam rajta a KéM-modulpályázat egyik tesztkalandját, meg gondolom használják mások is, csak az alkotó (elGabor) érdeklődése közben másfelé fordult (Helvéczia, fanzin, miegymás).nornwarrior

nornwarrior

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 277 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.04, 04:11

Nem tudom hova rakjam eme kérdést: Mi van a Formalhauttal? 2014 óta nem frissült. :(
Én max Fortniteos halálokat tudok felhozni. A Deadfire karaktereim a tanácstalanságba haltak bele, a Baldurs Gate-s pedig az idegbe: Mert ugye az első célja helyett egy harmadikba akarta a program küldeni.
Az Icewind Dale azért csak eszembe jut: Harmadik vagy negyedik pályára szellemeket (vagy miket) rakni nagyon nice - varázslat ellőve, potion nuku.
A végére marad a Pillars of Eternity első része, amiben sötét élőlényeken kellett átvergődni - kezdő karakterekkel, kb nulla reakcióidő.
Nem ártana néha a programozókat szabadon engedni - igen a kék ég alá, a fűre! :((((((

chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2000 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.03, 16:04

A Primeval Thule kampányomban jónéhány emlékezetes karaktert búcsúztattunk az elmúlt közel két év leforgása alatt, illően emlékezetes módon (a parti most 8-10. szintű, a halálesetek zöme pedig 6. szint felett történt, ezzel tehát el is oszlatnám a pletykákat, hogy az 5E nem elég veszélyes magas szinten :D).

 

Ott volt például a feledhetetlen Thadd, a skizofrén barbár, akit rejtélyes körülmények között megszállt a 20. századelő Miskatonic egyetemének egy tehetséges hallgatója (Thaddeus). Sokáig osztoztak a közös testen, mígnem bele nem botlottak egy kis csapat emberkísérleteket végző mi-goba egy elhagyatott zikkurat mélyén. A hősies Thadd megpróbálta a külső űrből érkezett förtelmeket visszariasztani egy elder sign segítségével, de rajtavesztett. A mi-go nagyon érdekesnek tartotta az egyetlen agyba börtönzött két elmét, úgyhogy átköltöztette egy hordozóköcsögbe, és magával vitte Yuggothra. Thadd önfeláldozásának köszönhetően számos ártatlan ember, és a csapat többi része is megmenekült.

 

...aztán ott volt a harcias Araquiel, aki felesküdött Istár egy papnőjének védelmére (és Istár új orákulumának felkutatására). Ő is magát áldozta fel, amikor arra bíztatta a parti varázslóját, hogy az ifjú orákulumot menekítse ki az erőszakos északi barbárok és a Vadak Urának, Torvik Vargnak táborából. Torvik Varg joviális figura volt, de kissé zokon vette, hogy lopják a rabszolgáit, akiket véráldozatként akart bemutatni, hogy feltörhesse az ősidők bestiájának, a Gornak a börtönét védő pecséteket, szóval úgy határozott, hogy rituális harcban áldozza fel a hölgyeményt és a mellette küzdő Istár-papnőt is. A csapat megpróbálta kimenteni, végül az elharapózó káoszban Araquiel egy harci mammutot meglovagolva (és a handle animal próbáját elrontva) maga gázolta halálra az Istár-papnőt, mielőtt saját magát is elérte volna a végzet a barbárok csapásai alatt. Az már tényleg csak egy bónusz kanyar, hogy a kimenekített orákulumot suttyomban egy varázslattal egy másik partitag, Madras, Szet papja merényelte meg (nehogymár Istár temploma jól járjon)...

 

...és ha már Madras, Szet papja szóba került, őt is utolérte a megérdemelt végzet. Társaival együtt rajtavesztett egy orgyilkossági kísérleten, és feldühödött kultisták pucéran bedobták őt Hérum, a bestiális isten elfeledett templomába, hogy szétmarcangolják a szent húsevő majmok. Ezt a dolgot Madras és barátai még megúszták, és találtak odalent néhány ismeretlen járatot... ahol Madras nyolcadik szintű papként elfelejtette, hogy tud élőholtakat űzni. Benyalt egy kritikust egy hétköznapi lidérctől, aztán rögtön utána egy még hétköznapibb kísértettől is. Mindkét esetben elrontotta a könnyű mentődobást életerőszívás ellen, így egyetlen kör leforgása alatt tragikus hirtelenséggel megtért álnok istenéhez.

 

Argoszról pedig, aki Nergál papja volt, odakint már szóltam... őt a Mélység Küldötte ragadta el, miután bajtársai magára hagyták egy félelmetes hadúrral szemben, akit vakmerően szemtől szembe megtámadott. R'lyeh sötétje a mélyben tárt karokkal fogadta a lelkét...Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2912 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.03, 14:43

Toportyoszlán.

 

Csápoló bogár tömegek:  :hedbeng2:  :bravo:  :nod:  :kirohog:  :hedbeng:  :ork:  :ugri:DiMalto

DiMalto

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 708 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.03, 14:17

Vannak mocsári oroszlánok?  :wow:

 

Nem tudom, de farkasok biztosan... magyarosan: toportyán:pipe:


Módosította DiMalto: 2018.07.03, 14:18


elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4333 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.03, 12:14

Reális dolgok mocsárban: beholder, troll, catoblepas, gyilkos moszat, Biri néne, csoszogó halom

Nem reális dolgok mocsárban: oroszlán

 

:nos:Thirlen

Thirlen

  Browncoat

 • Fórumita
 • 1125 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.03, 12:12

Régi történet, még az AD&D-s időkből, de számomra máig emlékezetes.

A pap karakterem pár kalanddal korábban sikeresen megvakult (látott pár Nimfát...). Némi harcba keveredtünk, ahol a velem éppen egyedüli társként tartó mélységi gnóm varázslót leverték, de szerencsére az ellenfél is kihalt eközben. Aggódva tapogatózó kezeim pedig a gnóm testén rátaláltak annak imádott Wand of Wonderjére... (Véletlen mágikus hatás a pillangóktól a masztodonig egy d100-as táblán)

A varázsszót tudtam ("Dzsem!"), vesztenivalóm nem volt, úgyhogy korábbról emlékezvén, hogy van a táblázatban egy-két százalék eséllyel Heal, rámutattam a gnóm eszméletlen testére és kimondtam.

Dobás eredménye: Dezintegrálás. Innentől kezdve csak Kívánság varázslattal feltámasztható. :titanic:
Szerencsére mindebből semmit nem láttam, úgyhogy a gnóm hűlt helyére fogtam a varázspálcát és ismét kimondtam a varázsszót.

Creeping Doom. Ami megidéz kismillió csípős bogarat és egyebet. Afféle masszívan sebző, területre ható kivégzővarázslat, ami biztos halált jelentett volna a harc után meglehetősen viharvert, varázslataiból jórészt kifogyott papomnak.

Amikor megéreztem az első csípéseket (és egy sikeres próba után arra is rájöttem, hogy melyik varázslat ez), kétségbeesetten szegény papom halántékához szorítottam a pálcát és gyorsan kimondtam minél többször: "Dzsemdzsemdzsemdzsemdzsemdzsemdzsem...!"

A mesélő dobott és közölte, hogy csak az első három hatás fog létrejönni, akármik is azok. Veszett dobálás, az alábbi eredménnyel:

1. hatás: Villámcsapás varázslat, egyenesen a sérült karakterem halántékába. Instant halál. :rip:

2. hatás: A papom holtteste föllevitált pár méteres magasságba - ahol egyébként biztonságban lett volna a Creeping Doomtól. :medital:

3. hatás: Másfél kilométeres körben mindenki elkezd ünnepelni...

 

Bár a két karakter meghalt, nagyon jót szórakoztunk a mesélő leírásán, ahogy a rengeteg kisebb-nagyobb rovar a csáprágóit lengetve és kitines első lábával csápolva ünnepli a party kihalását. :buli:


Módosította Thirlen: 2018.07.03, 12:14


Ynas_Midgard

Ynas_Midgard

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1074 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.03, 10:43

Vannak mocsári oroszlánok?  :wow:

 

NatGeo-n volt egy műsor, amiben egy elég lápos vidéken éltek oroszlánok. Bár játék közben csak annyi számított, hogy rajta voltak Rappan Athuk egyik mocsarának találkozási tábláján :PGaraboncias

Garaboncias

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 900 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.03, 08:58

Vannak mocsári oroszlánok?  :wow:

 

Csak voltak, amíg meg nem próbálták megdézsmálni a kalandorok készleteit. Azóta nem véletlen, hogy eggyel sem találkozott senki!

  :rip:Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2912 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.07.03, 07:46

Vannak mocsári oroszlánok?  :wow:Ynas_Midgard

Ynas_Midgard

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1074 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.06.27, 20:47

Elhunyt Cynn Ysser (high elf warlock 5), mert nem hagyta, hogy a készleteiket megdézsmálják a mocsári oroszlánok. Társa, Synna, a Holtakkal Beszélő, megpróbálta feltámasztatni a közelben lakó nekromantával, de a test nem bírta ki az alkimikus eljárásokat (i.e. rontott trauma survival dobás).Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2407 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.06.22, 22:08

Egy régebbi haláleset a sok közül:

 

Szufulgor del'Akkad, Kurlákum, a balszerencsés hetes istenének elszánt és mélységesen gonosz papja a fejedelmek és földi nagyságok gurulázó kacagással kísért rituális leöléséig és más sötét ármányokig sajnos nem jutott el, amint hite megkövetelte volna, mert Erillion egyik, a szokásosnál is elhagyatottabb vidékén társaival egy farkasember-druida-viking (?) csürhe fészkébe botlott, és a tárgyalás hamar megfeneklett. A farkasok simán fel is zabálhattak volna mindenkit, amikor Szufulgor felpattant egy lapos sziklára és a következő vérfagyasztó felajánlást tette a háborgó égnek (hozzávetőleg, régen volt, az eredetit el lehet olvasni angolul elGabor blogján):

 

"Orrom levágva ocsmányságomat áldozom neked! Mire egy hold elfogy, meggyalázok egy fejedelmet, vagy engem gyalázhat meg, amit te küldesz!"

 

És ezzel Szufulgor tényleg levágta az orrát. A vázolt regényes eseményekből sajnos egy sem valósult meg, mert béna szerepjátékosnak bizonyultam (nem dobtam elég nagyot a kockával), úgyhogy kár volt Kurlákumba, az invokáció nem sikerült és felzabáltak a farkasok - ezzel azért lehetővé tettem a többieknek, hogy lelépjenek, tulajdonképpen önfeláldozó módon. Szufulgorból még bármi lehetett volna, a farkasok remélem egyszerre kaptak tőle leprát, bélférget és gyomorrontást.    

 

Mese: Örökség, időpont: 2016 dec. 28-a


Módosította Marvin: 2018.06.22, 22:09


Premier

Premier

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 589 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.06.22, 20:42

Ha már épp régebbi halálokról sztorizgatunk, itt van néhány:

 

Meghalt Gwyddion ap Cwllych a zsoldos, a sötét isten Uthummaosz követője, aki rossz hírneve ellenére a csapat megbízható tagja volt. ElGabor Fomalhaut-kampánya utolsó ülésének utolsó harci körében hunyt el, amikor egy sokkal kevésbé megbízható csapattársa sugárpisztollyal belelőtt az egy emelettel lejjeb álló kromatikus bombába. A csapat második rangidős tagja volt, egyedül Marvin karaktere volt nála is öregebb.

 

 

Meghalt Mandrake Dee angol deák. Mestersége és anglikán vallása miatt társai (és a hivatalos Helvéczia szabálykönyv!) „az ördöngös” néven emlegetik, de rossz hírneve ellenére a csapat megbízható tagja volt. ElGabor Helvéczia-kampánya utolsó ülésének utolsó harci körében hunyt el, miközben párharcot vívott a vámpírnagyúr Siegfried von Xantennel az éppen összeomló földalatti ördögi masinéria alatt. A csapat második rangidős tagja volt, egyedül Marvin karaktere volt nála is öregebb.

 

 

(Enyhe aggodalommal jegyzem meg, hogy elGabor jelenlegi Xyntillan-kampányában a karakterem, metzi Reinhart a pap a csapat második rangidős tagja, egyedül Marvin karaktere öregebb nála, és a kampány feltételezhető vége kezd közeledni…)Ratface

Ratface

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 271 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.06.22, 14:16

Meghalt John O'Smith, kipróbált deák; élete első helvécziai útján.
Történt ugyanis, hogy Stiithausen városában bizonyos Jitschini haramiák izé katonák elbarikádozták magukat az óratoronyban. Majd, ahogy a kompániánk egy része behatolt, egy gránátot pottyantottak a nyakunkba. Ez kissé megtorpanásra késztette a társaságot. Majd a hős John a társaival felhágott a karzatra, ahol egy jó szemű lövész mellbelőtte a muskétájával.

Helyszín: KATA II.
Mese: Apollónia grófnő szépítő kúrája

 Ynas_Midgard

Ynas_Midgard

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1074 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.06.22, 14:00

A következő történt (AD&D) hogy a karakteremet lesből (ilyen mocsaras szüttyben voltunk) elkapta egy óriáskígyó, befonta, maradt még HP-ja, a haver, szintén harcos mondja: "Levágom róla a kígyót!" "Dobj!" Erre dobott egy egyest ("Valami puhát ért a kardod.") és leszúrta a karakteremet. :rohog:

 

Nálunk egész sok karakter halt meg úgy, hogy a saját bérenceik lőtték le őket. Veszélyes dolog olyanokra lőni, akik közelharcban vannak, na.

 

Másik kedvenc esetem, amikor az olajbomba (amit a játékosok kollektívan elf koktélnak hívnak) gyullad be túl hamar (gyk. natural 1). Egy karakter már biztosan kinyírta így magát (emlékeim szerint a többiek csak megsebezték magukat).


Módosította Ynas_Midgard: 2018.06.22, 14:00


Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6202 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.06.21, 11:45

A következő történt (AD&D) hogy a karakteremet lesből (ilyen mocsaras szüttyben voltunk) elkapta egy óriáskígyó, befonta, maradt még HP-ja, a haver, szintén harcos mondja: "Levágom róla a kígyót!" "Dobj!" Erre dobott egy egyest ("Valami puhát ért a kardod.") és leszúrta a karakteremet. :rohog:Glowface

Glowface

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2912 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.06.21, 11:04

/off

Tiszta Shadow of the Demon Lord.
A démoni hatásokkal fertőzött fomor (kecskeember) bestianép hordáinak tömeges orgia-mészárlás-kínzásai messze földön híresen és undokak.Garaboncias

Garaboncias

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 900 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.06.21, 08:28

Érdemes lenne a sáttuszfrissítésekben írt gyászjelentéseket is bemásolni ide, hogy könnyen visszakereshetőek maradjanak. 

 

Garaboncias, akarsz beszélni róla?

 

:lefekszik a kanapéra:

Egy magas szintű, jó jellemű partiban történt, sok éve már. A szűkebb szetting alapjául a 300 szolgált, tehát gyakorlatilag egy "fantasy-Hellász" volt.

 

Kikötöttünk egy elátkozott szigeten, ahol a szatírok és hasonló lények istentelen, démonimádó szeánszaikat tartották, amely főleg abból állt, hogy gyomorforgató orgiákat tartottak egymással és megcsonkított-megkínzott rabszolgáikkal (van, amelyik még élt az "aktusok" során, van, amelyik már nem). Elég sokan voltak, de a legtöbbjüknél nem volt igazi fegyver, csak kínzóeszközök, műfalloszok és hasonló segédeszközök. 

 

Ahelyett, hogy valami okos tervet kieszeltünk volna (pl. a karaktereinkre amúgy rágerjedt kanos szatírok félrehívása EGYENKÉNT egy-egy bokorba, hogy így végezzünk velük), a frontális konfrontációt választottuk, és nekimentünk a tömegnek, mondván, úgyis magas szintűek vagyunk. Nos, majdnem TPK volt a vége, és a megmenekülésünket annak is köszönhettük, hogy végül sikerült behátrálnunk egy kisebb szentély-helyiségbe, ahová egyszerre csak pár ellenfér fért be rajtunk kívül.

 

Egyikünk azonban még így is meghalt, méghozzá meglehetősen dicstelen halált. Ahogy említettem, a szatírok verték agyon a műfalloszaikkal. Mi is kaptunk eme eszközöktől elég sokat, de valahogyan sikerült kitartanunk az erősítés megérkeztéig.

 

:kezével eltakarja az arcát:

 

Ahogy ezen a földön mondják: pajzsal, vagy pajzson térhet csak haza az itteni harcos. Nos, derék társunkat agyonverve bár, de pajzsán hazavittük otthonába...

 

:görcsösen rázkódni kezd:

 

... ahol az apja megkérdezte könnyes szemeivel, hogy hogyan halt meg a fia.

Nos, nagyon nehezen álltuk meg, hogy ne hahotázzunk harsányan perceken át, természetesen csak játékon kívül, mert a karaktereink nagyon komorak maradtak. Hümmögtünk, és csak annyit mondtunk, hogy dicső harcban esett el hősként, büszke lehet rá.

 

:ennél a résznél már hangosan röhög:

 

Azóta valahányszor felmerül pórul járt társunk, mindig elborzadva gondolunk arra, milyen jó, hogy nem a mi koponyánk loccsant szét egy faragott péniszen.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]