Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Nem nyerte el a rajongók tetszését a Diablo Immortal


 • Válasz írásához lépj be
3 hozzászólás érkezett eddig

Kashuka

Kashuka

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 172 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.11.09, 18:14

Ez a videó törléses dolog szerintem legenda, vagy nem igaz arra a hivatalos Diablo csatornára, amire fel vagyok iratkozva.

Nem tudom mi lehet a dolog mögött, de én meg pont láttam most a cikkben linkelt videónál, hogy már nincs meg a dislike-om (az is a hivatalos csatornán volt).

A többivel csak egyetérteni tudok, hihetetlen hogy így elszámolták magukat.
Üzletileg érthető, hogy rástartolnak az ázsiai mobilpiacra (ott pár országban sokkal gyakoribba a drága okostelefon, mint a PC), de ezt nem a rendes Diablós közösségnek kellett volna bedobni, és különösen nem főfogásként. A PC vs Mobil játék gyűlölködés egyébként elég jól ismert és dokumentált az interneten, szóval komolyan nem értem mire számítottak.

Nekem is megvan egy kivételével az összes új Blizzard játék, de 100% hogy az Immortalra csak youtube-on fogok ránézni.
Nem azért mert a bejelntésen bedurciztam, hanem mert hullára hidegenhagy a mobilon játszás, összesen valaha talán 3 volt telepítve rá.

Diablo 4-nek örültem volna, a 3-al játékmechanikailag és grafikailag sem vagyok elégedett. A 2. rész pl. megjelenésben szerintem sokkal hangulatosabb, még az "ősrégi" felbontással is.Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4464 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.11.09, 17:20

Ez a videó törléses dolog szerintem legenda, vagy nem igaz arra a hivatalos Diablo csatornára, amire fel vagyok iratkozva. Este figyeltem a BlizzCon-t és megnéztem a videókat is a bejelentés után, a dislike-jaim még mindig ott vannak rajta. A visszaesések inkább annak voltak köszönhetők, hogy a YT időnként próbálja kiszűrni a szavazós csalásokat (a csatorna tulajoknak semmi ráhatásuk nincs a like/dislike számokra).

A Blizzard meg azt kapta, amit megérdemelt. Egy teljesen hardcore, felspannolt* PC-s tábor előtt ilyet bejelenteni abszolút PR katasztrófa. A rossznyelvek szerint, miután pár órával a kezdés előtt lefújták a D4 bemutatót, sorsot húztak a nagyfőnökök, ki fog kiállni a nép elé a mobilos játékkal és a Q&A-ra. Már a bejelentés is döbbenet volt, Chang nagy lendülettel felvezette a mobilos játékot**, megállt, várta a reakciót és másodpercekig csend volt a teremben, utána meg némi kósza felkiáltás és fújolás. A Q&A meg a teljes összeomlás volt, csak hímezés-hámozás ment, többször kinevették a válaszokat, volt morgás és kiabálás rendesen, no meg látványos kivonulások. Szegények alig várták már, hogy vége legyen, aztán meg ment a magyarázkodás.

* A D3 már jóideje csak minimális dev támogatást kapott és csak szezonok futottak rajta, új kieg-eket nem kapott, közben a Blizz már vagy egy éve elkezdte felhangolni a népeket a 'Con-ra, hogy valami nagy bejelentés lesz (konkrétumok nélkül, csak találgatás volt, hogy D4, vagy D1/2 remake, stb.).
** Ami kinézetre egy kínai mobilos játék reskin-je csak, bármennyire is állítják, hogy 0-ról lett építve.

Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1307 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.11.09, 11:10

Alapból nem egy nagy agytorna a Diablo, de PC-n legalább van benne kihívás, hogy elég pörgősen kell kattintani/reagálni. Egy mobilos verzió ezt a kihívást is megszünteti, le kell lassítaniuk/butítaniuk a játékmenetet a mobilos platformhoz. Helyette gondolom a tárgyak gyűjtögetése, egyediesítése nagyobb hangsúlyt kap, ami jó eséllyel kiegészül valós pénzen vehető tárgyakkal/speckó fejlesztéseikkel.

Összességében itt nem az a baj, hogy lesz egy diablo mobil játék, hanem hogy ismét elment egy év új Diablo PC rész nélkül. A dislike-ok szerintem részben ennek szólnak, nem csak a mobilra átültetés ötletének. Harmadrészt a Blizzard kommunikációja elég undorítóan képmutató. Értem én, hogy ez az "elhallgattatni a kritikusokat" módszer jól működik a klasszikus marketing világában, de a mai internetes közegben erősen megkérdőjelezhető, és szintén növeli a dislike-ok számát.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6601 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.11.09, 06:54

Az idei BlizzCont szokás szerint rengetegen várták, mivel felröppenő pletykák szerint a Blizzardnál a hagyományok jegyében igen komoly meglepetésekkel készültek a jeles alkalomra. Ám az esemény, melyen egyebek mellett a Warcraft 3 felújított változatát is bejelentették, összességében többet ártott a vállalatnak, mint használt. Ennek oka, hogy a Diablo 4 érkezésében reménykedőknek az új epizód helyett a kínai NetEase-zel közösen jegyzett, mobiltelefonokra szánt és iPad-re szánt Diablo Immortal-ral kellett beérniük. Ez hallatlanul felbőszítette a a PC-s felhasználókat (akiknek a stúdió az eddigi sikereit főleg köszönhette), hiszen az efféle spin-offok jellemzően nem a minőségükről ismertek. Beszédes, hogy az elképesztően negatív reakciók miatt újra-feltöltött, és ezzel másodszorra is tiszta lappal induló trailer alatt kevés dicsérő szót olvasni, továbbá húszezer tetszik-értékelésre 525 ezer nem tetszik jut.

http://lfg.hu/86493/hirek/nem-nyerte-el-a-rajongok-tetszeset-a-diablo-immortal/


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]