Ugrás tartalomhoz


Fotó
* * * * * 2 Szavazat

Kalandhorizont 2019-es tervek


 • Válasz írásához lépj be
109 hozzászólás érkezett eddig

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6145 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 11:10

Még a kétezres évek elején kisütöttem, hogy ez kellene, és hogy milyen jó lenne. Csak a címéig jutottam, de azt ezennel közkinccsé teszem, mert szerintem tökéletesre sikerült: Egy Marék Pofon.  :machoman:

 

 

Aki megcsinálja, viheti!

 

 

Nekem az rémlik, hogy Glowface csinált egy ilyen minisettinget, valamelyik D&D-verzióhoz. :hogymi:elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4296 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 10:59

Amivel még senki nem próbálkozott, de mindenkinek van róla élménye, azok a Rejtő-féle figurák. 19.század végi kazánfűtők, kocsmai verekedők, matrózok, hamiskártyások, szökött katonák, akik sokat utaznak, és a vártnál nagyobb ívű kalamajkába keverednek.

Még a kétezres évek elején kisütöttem, hogy ez kellene, és hogy milyen jó lenne. Csak a címéig jutottam, de azt ezennel közkinccsé teszem, mert szerintem tökéletesre sikerült: Egy Marék Pofon.  :machoman:

 

Aki megcsinálja, viheti!Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 255 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 10:28

Egy nagyobbrészt családbarát játékkal, ami rövid (hogy ne kelljen hozzá néhány tucat órányi előkészület), viszonylag ismert világból indul ki (hogy ne induljon az egész egy hosszú hétvégére való történelemórával). Ebből a szempontból a Kék Bolygó nem túl szerencsés választás, jó hosszú a szabálykönyv, bár ahogy elnézem, családbarát. A Cthulhu nyomában már jobbnak tűnik, de a horror felütés ki is zárja. A Blades in the Dark eleve mellényúlás ebből a szempontból, nem családbarát.


Egyetértek, jövő héten lesz 4 éves a gyerkőc, és az a célom, hogy ha nagyobbacska lesz, akkor már legyen egy olyan magyar nyelven elérhető szerepjáték, amivel be tudom vezetni a hobbiba. Aztán vagy sikerül, vagy nem, de ez ne a játékon múljon. A Blades morális előjele mondjuk felcserélhető a kb. 20 oldalas Vigilantes kiegészítőjével, de még mindig nem igazi. Felkerestem az Age of Legends (Earthdawn FU) készítőit, de sajnos nem licenszelhetik tovább a márkát. Az FU nem hagyott nyugodni, ezért most sínen van egy Red Mists tárgyalás, ami egy Conan a barbár és Fafhrd hangulatában készült gyakós-baszós 80 oldalas RPG.

A legideálisabb családbarát rpg-nek eddig a The Fellowship nevű PbtA játékot találtam, de nyugodtan javasolhattok még.

Az Ironsworn RPG is elég frankó (angolul most is ingyen elérhető), most fordítják éppen franciára és németre, és ha a készítő bejáratta ezt a licenszelési folyamatot, visszatérhetünk a magyar változatra. Ennek lenne egy oldalága a honfoglalás előtti játékötletem, ahol hős felfedezők jönnek egyesével (szóló játék) vagy kis csapatokban (mesélővel vagy nélküle történő koop játék) Kárpát-medencébe, és megfelelő helyszínt keresnek a nemzetségek letelepedéséhez. Felfedező játék random generált hexa térképen, West Marches lehetőség több csapatnak, vagy több szóló játékosnak, hősi összecsapások a szellemvilág szörnyeivel, kapcsolatépítés (játékmechanikával) a már itt lakó avar törzsekkel. A történelmet és a világot pedig le akarom egyszerűsíteni annyira, hogy ne kelljen hozzáolvasni a László Gyula életművet (amit most teszek éppen).

 

Kék Bolygóra meg kitalálok egy olyan ingyen letölthető, szabályrendszerrel és kalanddal együtt pár oldalas kiadványt, amit a nagy játék ismerete és birtoklása nélkül is egyalkalmas játékként el lehet sütni kedvcsinálónak. Mint a honlapomról letölthető Káosz Káosza, csak nem olyan freeform.galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4447 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 10:16

. Valami egyszerű játék ebben nagy segítség lehetne. A KéM "rendes" kiadását sem vetném el (a klasszikus AC rendszer helyett ezzel a MAGUS-szerű védekezési rendszerrel: http://www.d20srd.org/srd/variant/adventuring/defenseBonus.htm).


Kb. két perc végiggondolni és bevezetni egy ilyen változtatást egy házikampányban.

D&D játékokban a konkrét védekezést nem csak az AC jelenti, hanem a HP is része. Ez nem csak fájdalomtűrés és hús, hanem harci rutin és védekezés is egyben. (ha nem így lenne, nem lehetne egy harcosnak több HP-ja, mint egy medvének)

A klasszikus D'Artagnan-féle bajvívó is úgy szokott kinézni, hogy nem visel nehézvértet, de cserébe több HP-t kap (pl. d10 helyett d12).

Aserminio_de_Mueria

Aserminio_de_Mueria

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 458 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 09:35

 

Nyitott ajtókat döngetsz, ez a főcsapás, hogy ha megjelenik egy szerepjáték, kiegészítők is jönnek hozzá. Úgy gondolom, hogy néha azért mással is kell foglalkoznom, nem csupán egy játékrendszerrel, különben lecsökken az Épelméjűségem (vagy ToC-ban inkább Stabilitás).

 

A Kék Bolygóval is azt terveztem, hogy hú de jó lesz ha megjelenik, készítem majd a kiegészítőket is, de annyira kevés iránta az érdeklődés, hogy a kiegészítőkkel már nem éri meg bajlódnom. Kiderült, hogy sokan azért vették meg, hogy támogassák a tevékenységemet (köszi nekik), vagy kellett a gyűjteménybe, de egy kezem is sok, hogy megszámoljam, hány parti lesz ebből. Pedig szívesen foglalkoznék vele, de én nem szeretek az asztalfióknak írogatni.

 

 

Na most az első kérdés: Segítséget elfogadsz? Elég jól fordítok, a kiadványszerkesztéshez kevésbé értek ugyan, de a műfordításban, lektorálásban lényeges segítséget tudnék nyújtani.

 

A második bekezdés sokkal érdekesebb. Ezek szerint létezik valamekkora fizetőképes kereslet, azaz emberek, akiknek égeti a zsebét a pénz és annyira szeretnének játszani, hogy bármilyen, szó szerint bármilyen magyar nyelvű szerepjátékkönyvet megvesznek, akkor is, ha eszük ágában nincs játszani vele. Ez azért elég furcsán hangzik, de lehet, hogy éppen a megoldáshoz vezető utat mutatja. Ha jól értem Magyarországon a szerepjáték, mint hobbi a vasútmodell-gettó legmélyén csücsül éppen: A játékosok kiöregedtek, a túlnyomó többségük harminc fölötti, dolgozik, családos, egyszerűen nincs idejük összeülni játszani, helyette otthon egymagukban próbálják újraélni a fiatalkori szórakozást. A 2016 -os felmérés eredménye is éppen azt mutatja, hogy a 25 alatti szerepjátékos ritka, mint a fehér holló. Nem lehet, hogy őket kéne megcélozni? Nem a veterán szerepjátékosok kényes ízlését kielégíteni, hanem fiatal, kezdőket bevonni ebbe a szórakozásba?

 

Sőt, továbbmegyek, mi lenne, ha eleve azt a népességet céloznád meg, aki régen játszott, de most már a kölkeinek akarna mesélni? Egy nagyobbrészt családbarát játékkal, ami rövid (hogy ne kelljen hozzá néhány tucat órányi előkészület), viszonylag ismert világból indul ki (hogy ne induljon az egész egy hosszú hétvégére való történelemórával). Ebből a szempontból a Kék Bolygó nem túl szerencsés választás, jó hosszú a szabálykönyv, bár ahogy elnézem, családbarát. A Cthulhu nyomában már jobbnak tűnik, de a horror felütés ki is zárja. A Baldes in the dark eleve mellényúlás ebből a szempontból, nem családbarát.

 

 

 Raksi

Raksi

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 59 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 09:26

Sajnos nem vagyok potenciális vásárlója a fordításoknak. Egyedül valami olyasmit vennék meg, ami a gyerkőceim számára jelentene potenciális lehetőséget a szerepjátszásra (Hero Kids et al.). Ebben az irányban egyébként is nagyobb fantáziát látnék, mint bonyolult rendszerek kiadásában. Újra fel kell építeni a szerepjáték tömegtáborát. Valami egyszerű játék ebben nagy segítség lehetne. A KéM "rendes" kiadását sem vetném el (a klasszikus AC rendszer helyett ezzel a MAGUS-szerű védekezési rendszerrel: http://www.d20srd.org/srd/variant/adventuring/defenseBonus.htm).

Hasonlóan fantáziát látnék mondjuk egy Fiascoban is. Talán azt is megvenném.

Ahogy öregszem, úgy kezdem el egyre jobban értékelni a M.A.G.U.S-t. Nem véletlen, hogy még mindig nagy a rajongó tábora. Kíváncsi vagyok az új kiadásra.

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4447 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 08:58

Valami színes-szagos kalandozós kell.
Tetszik vagy sem, a M.A.G.U.S még mindig népszerű.
(Ismeretségi körömben csak ez megy.)
Egy Kék bolygót és hasonszőrű társait nem lehet egyik napról a másikra elfogadtatni.


Alapvetően igaz, ezt könnyebben el lehet adni, de Magyarországon azért nem csak "eszképista fantazi" játékok tudtak rajongókat szerezni.

Ebbe a kategóriába mondjuk a Mágus és a D&D tartozik.

Ezeken kívül érzékelhető mennyiségű rajongója (optimista verzió: játékosa) van szerintem:
- World of Darkness, főleg Vampire
- Star Wars (bár ez talán már a múlt)
- Shadowrun/Cyberpunk
- Warhammer (beleértve a 40k-t)
- Cthulhu hívása/Trail of Cthulhu

Kábé ennyi. Egyedül a Warhammerből/Trail of Cthulhuból nincs magyar verzió. Nem gondolom, hogy ez lenne a fő gátja, például a Dragon Age vagy a Shadow of the Demon Lord nagyobb ismertségének.


Valami kutatással alá kellene támasztani, de a polcról levehető magyar nyelvű könyv úgy tűnik, hogy általában sokat segít egy-egy játék elterjedésén. A stílus viszont úgy tűnik nem számít. Szerintem működne például egy All flesh must be eaten/Army of Darkness urban fantasy, vagy egy Warhammer fordítás. (utóbbi esetben probléma, hogy a legjobb szerintem az 1E, amit biztos nem lehet lefordítani, mikor most jelent meg a 4E)


A Kard és Mágia itt vérzik el:
- nem elég szines, látványos a szabálykönyv,
- alacsony szintű karakterek gyöngék,
- memorizációs varázslat rendszer (ez szubjektív: én nem szeretem az ilyet).


A Kard és Mágiának nem az volt a célja, hogy a legtöbbet játszott magyar szerepjáték legyen, de Gábor ezt már többször leírta itt is.

Viszont Mágus mesélők is nyugodtan olvassák el a mesélők könyvét, mert az "igazi kincs" a KéM kapcsán a mesélői füzet. A nagy része rendszerfüggetlen, és az ott összegyűjtött alapelvek iránymutatása segít szórakoztató kalandok megírásában.
3.) Elég pénzt hosszabb távon a népek nem fognak összedobni, valamilyen itthoni vagy uniós kulturális pénzcsapot kéne felkutatni.


Magyarország nem az a hely, ahol a hobbicégeket támogatnák az illetékesek.
Szerintem már az is eredmény lehet, ha a NAV nem büntet meg egy szerinted jól leadott, de elrontott tétel miatt.


4.) Világ: akár egy honfoglaláskori, akár egy kiegyezéskori világ, kereskedelmileg, eleve bukásra ítélt.
Persze, érdekes, pár embert fel is izgat, de siker nem lesz.
Ahogy a Helvécia sem lett átütő siker - vagy mi nem tudunk róla.


Ezt nem tudhatod előre. Vannak olyan játékok, amik mindenhol sikeresek tudnak lenni, ilyen például a D&D. Viszont országos szinten ennél lehet kevésbé általános rendszerrel is piacot szerezni.

A lengyeleknél nagyon népszerű az Északi háború idején játszódó kalandjáték (17. század, Sienkiewicz-regények), a spanyoloknak van Alatriste szerepjátéka (nincs is angolul, spanyol "muskétásos" játék), az angoloknál pedig nagyon megy az Into the Odd (minimál D&D, amolyan fantazi-steampunk-dickens fantazi).

Nyilván nálunk is van olyan téma, amit ha valaki be tud azonosítani, tud vele piacot szerezni magának.
Ami valószínűtlen: történelmi témájú játék sikeréhez az kellene, hogy a magyarok ismerjék a magyar történelmet. Ami nincs így, szóval ez valószínűleg kilőve.
A Helvéczia kapcsán pedig az is kiderült, hogy a népmesék, babonák, hiedelmek, Jókai-kalandok világa sem olyan élmény, amit a közönség szívesen játszik (vagy inkább: mesél).

Amivel még senki nem próbálkozott, de mindenkinek van róla élménye, azok a Rejtő-féle figurák. 19.század végi kazánfűtők, kocsmai verekedők, matrózok, hamiskártyások, szökött katonák, akik sokat utaznak, és a vártnál nagyobb ívű kalamajkába keverednek.
Tudtommal senki nem próbálkozott magyar muskétásos játékkal sem. (ez esetünkben inkább a török korban tudom elképzelni) De itt bejön, hogy a közönség valószínűleg kevésbé tud ehhez kötődni, kevesebb vonatkozó élménye van, mint mondjuk egy Trónok harca játékkal kapcsolatban.

Aserminio_de_Mueria

Aserminio_de_Mueria

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 458 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 08:51

1.) Kéne egy húzónév, ami eltartja a többit.
Egy ideig tart a lelkesedés, hogy számolgatod, hogy "hú, ha jelentkezne még 8 ember, akkor meglennénk 102-en, s kijönnénk nullszaldóra", aztán majd elunod.

Valami színes-szagos kalandozós kell.
Tetszik vagy sem, a M.A.G.U.S még mindig népszerű.
(Ismeretségi körömben csak ez megy.)
Egy Kék bolygót és hasonszőrű társait nem lehet egyik napról a másikra elfogadtatni.

A Kard és Mágia itt vérzik el:
- nem elég szines, látványos a szabálykönyv,
- alacsony szintű karakterek gyöngék,
- memorizációs varázslat rendszer (ez szubjektív: én nem szeretem az ilyet).

2.) Kiadható a legjobb játék, ha nincs promóció, senki nem ismeri, megette a fene.

Haknizni kéne, könyvbemutatni, bemutató játékot tartani, résztvevőknek kereskedelmi forgalomba nem kerülő biszbaszokat osztogatni.
Ami idő és pénz.

3.) Elég pénzt hosszabb távon a népek nem fognak összedobni, valamilyen itthoni vagy uniós kulturális pénzcsapot kéne felkutatni.
(Kizártnak tartom, hogy az a képregény dömping, ami most van, pl. Watchmen, Incal, Takarók, stb., tisztán piaci alapon van.)

4.) Világ: akár egy honfoglaláskori, akár egy kiegyezéskori világ, kereskedelmileg, eleve bukásra ítélt.
Persze, érdekes, pár embert fel is izgat, de siker nem lesz.
Ahogy a Helvécia sem lett átütő siker - vagy mi nem tudunk róla.

 

1) MOKUS -ból  több alapkönyv jelent már meg, mint kiegészítő, egyik sem játszható együtt bármelyik másikkal. A legkevésbé egy új szabályrendszer hiányzik hozzá. El kellene engedni, legföljebb egy utánnyomás menjen az ETK -ból.

 

2) Ha jól értem Acélpatkány ezt hobbiból csinálja, van neki nappali munkája is. Nyilván nem elvárható, hogy ezekre maradjon ideje. Viszont ebben segíthetnénk neki. Itt ülünk mindannyian és várjuk, hogy a szánkba repüljön a sült galamb és valaki végre megcsinálja azt, amit a Valhalla a kilencvenes években. E helyett inkább összefoghatnánk és megpróbálhatnánk mi segíteni neki. Mi lenne, ha mindannyian nekiállnánk és vállalnánk, hogy mesélünk három alkalommal Kék bolygót a helyi társasjáték klubban? Máris meglenne a reklám.

 

3) Van ilyen? Ha igen, segíts, meséld el, hogyan lehet ezeket megpályázni. Ha nincs, akkor meg ne feltételezzük a létüket.

 

4) Éppen reneszánszát éli a köldöknézős múltba révedés, akár még sikeres is lehet egy ezernyolcszázas évekbeli játék. De éppen úgy nem megy majd reklám nélkül, mint az összes többi.

 

 

 Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2293 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 08:24

Talán valami Nemzeti Magyar Szerepjáték Franchise kéne, csak ki kéne találni, hogy lehet stadiont építeni hozzá és dőlni fog a lé. (Bocsánat!)

scaurus

scaurus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 632 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 07:28

1.) Kéne egy húzónév, ami eltartja a többit.
Egy ideig tart a lelkesedés, hogy számolgatod, hogy "hú, ha jelentkezne még 8 ember, akkor meglennénk 102-en, s kijönnénk nullszaldóra", aztán majd elunod.

Valami színes-szagos kalandozós kell.
Tetszik vagy sem, a M.A.G.U.S még mindig népszerű.
(Ismeretségi körömben csak ez megy.)
Egy Kék bolygót és hasonszőrű társait nem lehet egyik napról a másikra elfogadtatni.

A Kard és Mágia itt vérzik el:
- nem elég szines, látványos a szabálykönyv,
- alacsony szintű karakterek gyöngék,
- memorizációs varázslat rendszer (ez szubjektív: én nem szeretem az ilyet).

2.) Kiadható a legjobb játék, ha nincs promóció, senki nem ismeri, megette a fene.

Haknizni kéne, könyvbemutatni, bemutató játékot tartani, résztvevőknek kereskedelmi forgalomba nem kerülő biszbaszokat osztogatni.
Ami idő és pénz.

3.) Elég pénzt hosszabb távon a népek nem fognak összedobni, valamilyen itthoni vagy uniós kulturális pénzcsapot kéne felkutatni.
(Kizártnak tartom, hogy az a képregény dömping, ami most van, pl. Watchmen, Incal, Takarók, stb., tisztán piaci alapon van.)

4.) Világ: akár egy honfoglaláskori, akár egy kiegyezéskori világ, kereskedelmileg, eleve bukásra ítélt.
Persze, érdekes, pár embert fel is izgat, de siker nem lesz.
Ahogy a Helvécia sem lett átütő siker - vagy mi nem tudunk róla.

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2293 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.08, 01:10

A pontosság kedvéért azért tegyük hozzá, hogy az EMDT is ad ki magyar cuccokat, ezzel együtt nagyrabecsülésem a KHK-nak, vevő leszek majd mindenre, főleg a ToC-ra.

Bár nem adták ki, és nem tudom, van-e ilyen szándék, de ősmagyar szettingként megy Narmor Tövisodú kampánya (idealizált kora magyar középkor, ahogy a reformkorban ábrándozhattak róla (pl. Csongor és Tünde)), és másvalaki is játszott még régebbi mitikus pusztai környezetben (Fehérlófia, világfa satöbbi).

Kaloz

Kaloz

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1034 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.07, 22:22

Mikor volt a remek ötletem, hogy átültetném a Shadowrun-t a 19. századba, ilyen elképzeléseim is voltak. Végül (egyebek mellett) épp azért nem lett belőle semmi, mert túl sok volt a jó, de nehezen összeegyeztethető ötlet a világot illetően. Történelem, alternatív történelem, hivatalos SR világleírás, és persze az Árnyékmagyarország. Meg mint megtudtam már van egy rakás ilyen játék a piacon. :)Bulldy

Bulldy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 6320 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.07, 19:39

https://kalandoroktarsasaga.hu/events/a-monarchia-igazsagligaja/

:P

Bulldy

Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 255 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.07, 19:32

Kezd offtopic lenni a téma, nem mintha nem tetszene. Tőlem távol áll ez a korszak, de ha körvonalazódik a koncepció, egy játéktervező topicban lehet folytatni.

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4447 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.07, 19:14

 

=>DiMalto: "Kiegyezés időszaka, századvégi hangulattal, még a felfedezések / vitorlások korában, steampunk felhanggal, klasszik huszárokkal, a Monarchia belső társadalmi / gazdasági feszültségeivel"-- Höhö, ez is tetszik. A mágiát kihagynám belőle. Vagy naggggyon rejtetté tenném. De inkább kihagynám.
 

 

 

Nekem simán belefér a mágia. Oké, nagyon befolyásol a Castle Falkenstein, de azt figyelmen kívül hagyva is működhet.

Ha távolságot tartunk a viktoriánius James Bond karakterektől, és beengedjük Piszkos Fredet, Gorcsev Ivánt, Sherlockot, Fandorint és Némó kapitányt a játékba, akkor már el tud férni mellettük egy mágiával kísérletező arisztokrata, vagy egy korabeli Harry Dresden.aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1670 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.07, 16:05

=>DiMalto: "Kiegyezés időszaka, századvégi hangulattal, még a felfedezések / vitorlások korában, steampunk felhanggal, klasszik huszárokkal, a Monarchia belső társadalmi / gazdasági feszültségeivel"-- Höhö, ez is tetszik. A mágiát kihagynám belőle. Vagy naggggyon rejtetté tenném. De inkább kihagynám.

 

A "kábé ugyanaz, mint a Hollókirály, csak magyar környezetben" szerintem viszont pont zseniális alapötlet lenne.slaGerzson

slaGerzson

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 241 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.07, 15:04

Tömörített reagálások.
 
=>Acélpatkány: A Trail of Cthulhu nagyon tetszetős, de a 10.000 forintot soknak tartja a zsebem. Nem drágállom, csak nehezen adok ki annyi pénzt egy könyvért. De lehet, hogy megteszem, pláne, ha a Blades in the Dark kiesik a játékból. A Blades-szel kapcsolatos aggályaid szerintem érthetőek. Viszont a játéknak van scifi verziója is (amit az ismertetőjének a végén említenek), az kevésbé tűnik zordlelkűnek. A napjainkban/közeljövőben játszódó rendszerbuktatós változat írásának ötlete tetszik. (Varg Vikernest nem ismerem.) A magyar mitológiás játék ötlete is tetszik. (Az Ironswornt sem ismerem, de biztos jó.)
 
=>TVik: A Fate Core-hoz adtak ki pár rövidebb háttérvilágot (40-50 oldal), azok szerintem is elég érdekeseknek tűnnek. (https://www.evilhat.com/home/fate-worlds-and-adventures/)
 
=>Strato: Én a Fate Core-ra szavaznék a felsoroltakból :)
 
=>DiMalto: "Kiegyezés időszaka, századvégi hangulattal, még a felfedezések / vitorlások korában, steampunk felhanggal, klasszik huszárokkal, a Monarchia belső társadalmi / gazdasági feszültségeivel"-- Höhö, ez is tetszik. A mágiát kihagynám belőle. Vagy naggggyon rejtetté tenném. De inkább kihagynám.
 
=>Galu22: Castle Falkenstein! Usagi Yojimbo! Jó ötletek :) És ha már Cthulhu és "nosztalgiafaktor", akkor vajon mi a helyzet a Delta Green régi vagy új kiadásával? Illetve a Warhammerből szerintem is az első kiadás a nyerő. A többit láttam, de nem fogott meg.
 
=>Sehol: One Ring is izgalmas ötlet, szerintem is.
 
Összességében viszont Acélpatkányé a döntés, a meló és a rizikó. Ötletelgethetünk és ábrándozhatunk, ami jó, de a lelátón mindig könnyebb "focizni", mint a pályán :)


ROLL

ROLL

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.07, 14:48

Közben történnek a dolgok, előfordulhat, hogy mégis lesznek kiegek Kék Bolygóhoz. A kalandmodul tényleg megfordult már a fejemben, nem is tudom, miért ejtettem, pedig már van rá koncepcióm. A próbajáték esetemben kissé macerás vidékiségemnél fogva, de egyszer-kétszer talán felutazok Pestországba ilyen céllal.

 

Debrecenben már van bolt, ahol fizikailag kézbe lehet fogni a könyvet, és a webshopjuk kínálatába is ma került fel (mondjuk jobb szeretem, ha az én webshopomba jön a rendelés, a vásárlónak is jobb, ha pdf-et is kap mellé).

 

Értem én azt, hogy neked jobb, ha a te webshopodon keresztül rendelnek, de látva azt, hogy milyen nehezen gyűlik össze akár 100 érdeklődő is egy-egy kiadványra, nagy segítség lehet, ha két-három bolt mondjuk igényt tart 10-15 példányra, hiszen az máris 30-40 könyvet is jelenthet ;-)

 

De hogy a témához is szóljak, én nagyon örülök, hogy van ilyen kezdeményezés. Noha valóban egyre többen beszélnek idegen nyelvet, szerintem igenis van létjogosultsága a magyar kiadványoknak (ezt támasztják alá az egyre nagyobb számban magyarul kiadott társasjátékok is), csak annyi kell hozzá, hogy igényes és konzekvens legyen a fordítás. Ez talán kiküszöbölné a szerepjátékokban elterjedt "hunglish" nyelvet, ahol a mondat fele magyarul a másik fele meg angolul hangzik el, Bár ez lehet, hogy csak engem szokott nagyon zavarni.Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 255 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.07, 13:56

Közben történnek a dolgok, előfordulhat, hogy mégis lesznek kiegek Kék Bolygóhoz. A kalandmodul tényleg megfordult már a fejemben, nem is tudom, miért ejtettem, pedig már van rá koncepcióm. A próbajáték esetemben kissé macerás vidékiségemnél fogva, de egyszer-kétszer talán felutazok Pestországba ilyen céllal.

 

Debrecenben már van bolt, ahol fizikailag kézbe lehet fogni a könyvet, és a webshopjuk kínálatába is ma került fel (mondjuk jobb szeretem, ha az én webshopomba jön a rendelés, a vásárlónak is jobb, ha pdf-et is kap mellé).


Módosította Acelpatkany: 2018.12.07, 13:58


ROLL

ROLL

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2018.12.07, 13:00

 

A Kék Bolygóval is azt terveztem, hogy hú de jó lesz ha megjelenik, készítem majd a kiegészítőket is, de annyira kevés iránta az érdeklődés, hogy a kiegészítőkkel már nem éri meg bajlódnom. Kiderült, hogy sokan azért vették meg, hogy támogassák a tevékenységemet (köszi nekik), vagy kellett a gyűjteménybe, de egy kezem is sok, hogy megszámoljam, hány parti lesz ebből. Pedig szívesen foglalkoznék vele, de én nem szeretek az asztalfióknak írogatni.

 

 

Noha értem a megközelítést, de talán a kettő egy kicsit összefügg. Kíváncsi lennék arra, hogy ha közzé tennél egy kisebb kalandmodult, ami remek lehetőséget kínál a játék szabályrendszerének és hangulatának kipróbálására, akkor vajon mennyien tennének vele egy próbát?

Illetve egy kis promóció is sokat segíthet. Mindenhonnan D&D folyik, nem meglepő, hogy az emberek arra nyitnak. Néhány aprósággal (ami persze plusz meló), időről időre fel lehetne kellteni az emberek figyelmét, és akik elsőre vagy akár másodikra is elmennek mellette lehet, hogy harmaszorra már felfigyelnének rá. 

Nem lehet nagyobb szerepjáték boltokkal/klubokkal felvenni a kapcsolatot, hogy rendeljenek be néhány példányt? Talán sokat jelentene, ha ilyen helyeken lenne belőle egy kézzelfogható darab, illetve, ha a szerepjáték rendezvényeken lehetőség adódna egy próbajátékra.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]