Ugrás tartalomhoz


Trónbitorló újítások


 • Válasz írásához lépj be
619 hozzászólás érkezett eddig

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 22:05

Na jó. Téma hivatalosan is lezárva, Rezrex, egyrészt, nagyon elkéstél már ezzel a posttal, mert az írásod legalább felére lentebb ott van a válasz és a helyes értelmezés, stb, stb, másrészt, reméltük, hogy a vita ezennel le is zárult, kérlek, ne üsd tovább a vasat. Érintettekkel megbeszélve a probléma, vagy helyzet.

Mellesleg ha én például munkahelyről jövök haza, és úgy döntök, megvárom a Kedvesemet, akivel együtt lakom úgy mellesleg, úgy vele is megbeszélem az aktuális lelki problémámat, akár már út közben is, arról nem is beszélve, hogy a barátaimmal is gyakran találkozom, ha nem is épp a Hősök Terén, de valahol, nyilvános helyen, teázóban, kávézóban, pályaudvarnál, akárhol, és vele is ugyanúgy megbeszélem a problémámat, akár az utcán sétálva. Ehhez nem kell kivonulni a világ végére, vagy bezárkózni a négy fal közé. :sor:

De a végeredmény ettől nem változik: A farmra akkor ezennel hivatalosan is kimehet bárki, ha jól értelmezem, aki szeretne csatlakozni a kalandhoz, így vagy úgy, ugyanakkor az, aki a farmon lakik/jár-kel ugyanúgy kijön a kastély közelébe is, és mással is játszik :hc: Nem igaz? ;)

Mellesleg a két példából, amit felhoztál, Loranda az egyetlen, akiről úgy láttam, hogy kifejezetten igyekszik mással is játszani, ÉS még a játékát is jónak találom. A Seru által átnézett estén ugyanis Drienn és Aethar is érdekeset alkotott, bár megeshet, hogy az én mércém van már túl magasan, és a kezdők jó ideig nem igazán tudják átugrani. :nyenye:

A téma pedig lezárva. Nem kérek több véleményt. Ez az Újítások topic. Aki el akarja mondani bárkinek a frankót: U2U.

Módosította Adelina: 2010.06.20, 22:06


Rezrex

Rezrex

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 10 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 20:56

Na hát akkor, mint az egyik érdekelt, én is írnék pár sort. Mindenféle személyeskedés, és minden nélkül. Tényleg.

Bár még nem voltam a farmon, volt róla szó, hogy oda fogok menni megkeresni Alsandert, csak épp azóta nem voltam még játékban. Nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy az a farm egy kaland része, amit játszunk egy páran. Ha valakit érdekel ez a kaland, akkor "odatéved" valahogy, mikor ott van Alsa vagy Velna, akit meg nem, az olvasva a játékunkat, a teremben sem fog éppen odajönni. Szerintem.

Toborzásra Alsa egy már halott karaktere, Alsander báttyja használta a farmot. Alsander jelenleg nem hiszem, hogy nagyon toborozni akarna, mivel éppen bosszúszomjas és a hitét is elveszíti lassan (vagy már el is veszítette? XD). Szóval a toborzásnak asszem annyi, de ez bizony ki is van játszva. Erről jut eszembe: nagyon úgy tűnik, hogy aki elindította ezt a vitát, úgy tette, hogy előtte nyomott ránk egy rohadtnagy ignore-t, és csak azt nézte, hogy akkor épp Alsa és Velna a farmon játszottak, de hogy mit, arra rá se bagózott. Nem tudom, ki hogy van vele, de ha nekem lelki problémát okozna pl. az, hogy menjek-e a szerelmemmel Angliába, vagy tartsam meg a munkahelyemet itt Magyarországon, azt nem a Hősök Terén fogom megbeszélni a kedvesemmel, hanem otthonunk magányában. De lehet, csak én vagyok ilyen elvetemült.

Mivel még csak kb. 1 hete, hogy játszok bitin, ezért tényleg feltűnő lehet, hogy leginkább Alsáékkal játszottam eddig, viszont elég hamar belekeveredtem a "velnás" kalandba. Ennek ellenére azt hiszem, adok interakciós lehetőséget a karimmal. Gilraentől ezúton meg bocsánatot kérek, hogy kihagytam azt a múltkori játéklehetőséget, amit nyújtott, de a karimnak is volt reális oka arra, hogy mégsem ijesztett meg (nem akartam harcba keveredni a másik lovaggal a vértem nélkül, és féltem, hogy felsikítasz :sor:; nézd el nekem kérlek, noob vagyok még XD), másrészt a kaland szempontjából számomra kedvezőbb volt Velnáékat követni. Majd legközelebb kiugratom az őzbűvölődet a bőréből ^^ Egyébként meg nem lehet rám fogni, hogy csak Alsáékkal akartam játszani, ugyanis mikor először találkozott Rezrex Alsanderrel, nem szándékozott beszélni vele, hanem Alsa kezdeményezett beszélgetést. De nem is ez a lényeg.

A végére még annyit, hogy igen, az hogy külön kalandot játszunk, felér a klikkesedéssel. DE! 1. Nem játszhat mindenki mindenkivel. Ez lehetetlen. 2. Akik a teremben/erdőben/tóparton játszanak külön (ált. 2-en, 3-an), azok nem klikkesednek? Dehogynem. Viszont szerintem, ha egyszer végetér az aktuális kaland, minden karakter visszatér a normális kerékvágásba, járkál a terembe, stb. Ezzel akkor mi is a gond? Mellesleg attól, hogy látja valaki Velnát Alsával játszanki 3-4 órán keresztül, nem tudhatja, hogy játszottak-e külön előtte. Ebből nem lehet következtetést levonni. Főleg úgy, hogy nem egyszer láttam Velnát másokkal játszani mielőtt Alsa egyáltalán megjelent volna a színen...

A vitaindítónak pedig még annyit: ha egy olyan kalandot, amit már több mint 3-an játszanak MSN-re kéne vinni, akkor mit lehet a bitin játszani? Lenne ötletem, mi az, amit MSN-re lehetne vinni, de nem ez az. És nem is panaszkodok rá. Főleg úgy, hogy azok is gyakran játszanak másokkal, akikre épp gondolok. Kénytelen vagyok példákat említeni, pedig nem akarom, mert ha rosszul fogalmazok abból sértődés lesz... Szóval pl. Tretfil és Loranda. Gyakran beszélgetnek kettesben a kapcsolatukról. Ezt a vitaindító álláspontja alapján MSN-re kéne vinni, nem? NEM. Ugyanis mindketten játszanak másokkal is, szinte napi szinten. Loranda gyógyít, beszélget. Tretfil beszélget (meg kitudja még mit csinál). Vagy Aethar és Drienn. Driennről nem tudok nyilatkozni, de Aeth párhuzamosan játszik Velnával és Alsanderrel is. Szóval akkor mire is egyáltalán a panasz? Mert én személy szerint még nem igazán láttam olyat ezen a héten, amit ne lehetne beilleszteni bitire, és MSN-en kellett volna játszani. Ha meg zavar valakinek a játéka, hát ignore-old, vagy ha végképp megbotránkoztat: hát hívj modot!

Vitatkozni nem szeretnék, csak közöltem a véleményemet. Részemről ezzel vége az ügynek. Remélem senkit nem bántott a hozzászólásom, mert próbáltam úgy fogalmazni, hogy ne legyek bántó azokkal szemben, akiket megemlítettem. Ha mégis ilyen történt, akkor meg lehet keresni PM-ben, de ne offoljuk már szét a topicot!

Seru

Seru

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 353 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 18:56

:sor: ;) :nyenye: :hc: ;) Húúú:D Nagy vonalakban olvastam csak el....hát ahogy nézem vita az mindig kell.

John volt nekem a lényeg. John visszaolvasom a játék logját ha megírod nekem kb mettől meddig tegyem.
További szép napot ;) ;) :D :szent:

Derek

Derek

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 63 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 18:54

De miért pont farm? Jóhogynem Tsz. Ha jól tudom, a biti még mindig a középkorban játszódik, a farmgazdálkodás mint olyan... Hát nekem nem illik a képbe, de legyen ez az én bajom. Tudom bunkó vagyok, hogy ilyenbe belekötök.

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 16:44

Sorry, de ezt biztosan ebben a topicban kell megbeszélni? Csak mret az Adel által leírtak miatt vsz. többen is olvassuk, és nincs kedvem állandóan keresgetni. Köszönöm.

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 16:25

Akkor sértődj meg, Gilril, én nem fogok nyalizni neked, már elmondtam, hogy mi a helyzet, olvass vissza, és értelmezz. Ha neked ez "máris beskatulyáztak" kategória, akkor bocsásd meg, hogy eddig rád erőszakoltam a társaságomat, és meg mertem említeni, hogy a régóta és aktívan a Teremben császkáló lovagoknak mintha véletlenül sem említettek volna kiképzőst, ezzel szemben a Te karaktered mintha kifejezetten erre lett volna beregisztrálva, elvégre rögtön Mehidant kereste, eleve a farm körül felbukkanva, és akkor most döntsem el, hogy Te magad egy "agresszívan csatlakozó" játékba kezdtél-e bele így, vagy ez már előre le volt esetleg pacsizva, hogy be fogsz szállni vele, stb.

Bocsánat, máskor nem fogom megjegyezni, milyennek látszanak kívülről az ilyen jelenetek, mert úgyis mindenki csak besértődik rajta, és duzzog, hogy máris skatulyázzák, meg mittomén.

Gilril

Gilril

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 24 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 16:13

Sziasztok.

Kezdjük az elején, tisztázással. A Tiria kisasszony az enyém. Most mentem be vele először. Köszönöm, hogy azonnal beskatulyáztátok ennyi játék után. Nyilván. NYÍLVÁN csak azért és direktbe és igen, és senki mással és soha és jaja…és… Jajnemár… ;)

Mikor belogoltam, egyedül Velna és Alsander volt porondon, én meg most értem rá és nem vártam meg, míg más betámolyog a kastélyba. Bocsássátok meg egekig érő bűneimet… :nyenye:

Nos, köszi Navia, hogy te magad segítesz hitelt adni farmnak. Ha van a közelben kisváros… akkor ott nyílván lesznek lakók. Akiknél előfordulhat, hogy olykor ennének is. Kell búza a kenyérhez, hús, bla. Meg bla. Farmokat építenek. Az probléma, hogy az egyiket átalakítják más célra? Hööö…

Amúgy tök jó, hogy tényleg ez az egy dolog van, amibe bele lehet kötni mostanság. Ráadásul így… Ezt a vitát abszolút csak ilyen kössünk már bele valamibe/valakibe, mert tök jó dolog belekötni a másikba mert itt én vagyok az okos és szép és a minden, és titeket piszkokat meg jól le… akármizlek… :sor:

Igen. Ez egy erőteljes duzzogás épp.

Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 16:05

A játék maga egy kastély nagytermében, és magának a kastélynak a környékén játszódik. A kastély körül található egy erdő, egy kisváros, és egy hatalmas tó. Maga a kastély rendelkezik kerttel, szökőkúttal, istállóval, pincével, konyhával, fürdővel, kamrával, sok-sok szobával, ahol megszállhatsz, és persze a teremben van maga a TRÓN.


Aminek szélén álla egy farm. Uhh, azta. Ez tényleg nincs benne. Bocs.

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ránk lehet kattanni üziküldőn. Vagy csak úgy odajönni, általában adok megerősítő reagot, hogy "talán belénk futhat, észrevehet valamit, stb".
Ráadásul direkt nem csak a farmon játszok, így bárki bekapcsolódhat. Ha akar. Szerintem.

Ez most nem sértődés részemről egyébiránt, de igen, elvette a játéktól a kedvem. Készülhetek épp vizsgára is, lesz pár nemsokára. Mert ez a játék így, ezzel a háttérkörítéssel most nem szórakoztat, úgyhogy egy ideig pihentetem. Ennyi. Igen, lehet, hogy ma még feltűnök, majd meglátom...
Addig halmozzatok el gyűlölködő üzikkel lehetőleg azért, legyen mit zsebre raknom, egy ideje nem kaptam semmi lehúzást már.

Vica, szerintem Te vagy az utolsó, akire rá lehetne mondani a farmot látogatók közül, hogy klikkesedne, sőt, ha valaki azt mondaná, én magam ugranék neki, hogy "nyisd már ki a szemed, és tanulj meg olvasni!" smile.gif Szóval ne vedd magadra, nem tudtam, kié a karakter, találgattam eddig, de nem okozott meglepetést, és ezt értsd pozitívan. smile.gif

Abszolút pozitívan is vettem. :sor:
Ha még üziben megdobsz a lehetséges tippek nevével, ösze is örülöm magam, micsoda nagyok mellett lettem emlegetve. (Vagy nem, én bajom).

Szal összességében köszi, csak valahol én se értem, hogy most ez így komolyan mire fel. Számomra ez amolyan "wötöfö jelenség", amivel tényleg nem tudok mit kezdeni, az ilyen "úgyis elküldene picsába" általánosítgatásokkal meg főleg nem. Már elnézést. És igen, azt magamra vettem.

Módosította Vica_: 2010.06.20, 16:12


Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 16:02

Egy dolgot még hozzáfűznék: Én látom a lehetőséget ebben a farmos játékban, ha már így neveztük. Érdekesnek találtam a karakterek koncepcióit, a lehetőségeket, és ha úgy érezném, szívesen látott vendég vagyok valamelyik karakteremmel, szívesen csatlakoznék is, sőt, ha úgy látnám, hogy vevő rá a társaság, összekötném akár a fórumos, királyi szállal is, ha olvasgat valaki a KU-ban, érti is, mire gondolok, és látja az összefüggéseket is. De ahogy mindig mondtam: Nem erőszak a disznótor, ha valaki nem akar játszani velem, vagy a karakteremmel, nem kötelező, nem erőltetem rá a társaságom senkire, csupán ha annyira nyílt a dolog, és annyira lehet menni játszani arrafelé, adjatok lehetőséget másoknak, ismeretleneknek is, hogy csatlakozzanak, ha akarnak, ha érdekli őket a dolog, és ne az legyen, hogy "bemegyünk a terembe, hogy megmutassuk, mi is tudunk ilyet, de azon kívül, akit ismerünk, nem szólunk máshoz, nem figyelünk másra, csak ha nagyon muszáj". Ha meg zárt a játék, szóljatok, és meg se próbálunk belekerülni a keringésbe. Ennyi. Ezen nem megsértődni kell, és csillagoffban hisztizve kiírni magunkat, esetleg magunkra véve olyasmit, ami nem a mi ingünk, és egyébként is segítségnek lett szánva, nem pedig beszólogatásnak. Mert én például olvastam azt a játékot is, még ha csak elvétve, vagy később visszaolvasva is, mert érdekelt, akkor is, ha én esetleg neadjisten zárt kapukon döngetnék hiába, ha be akarnék szállni. Gondoltam, megvárom, míg forgalmasabb helyre kerültök, mielőtt arrafelé viszem a karakteremet, de úgy látszik, ez is dugába dőlt terv.

Alsander

Alsander

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 16 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 16:00

Oké. Megfogadom a tanácsod. :nyenye:

Szerintem ugorjuk a témát akkor ezzel a lendülettel ha mindenki kifejtette véleményét a "Farm ahol élünk"-ről. :hc:
Ott nem volt ennyi bonyodalom.... :sor:

NA puszi. Alsa. ;)

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:49

Istenem, gyerekek, elég legyen már ebből a hisztiből.

Nem azt mondtam, hogy klikkesedtek, és menjetek a fenébe, nem azt mondtam, hogy Tiria csak ezért lett beregelve, azt sem mondtam, hogy ne játsszatok a bitin, ha nem a Teremben vagytok. Azért nem, mert Tritnek igaza van és kész.

Két dolgot mondtam:
1. Lefordítottam amit Navia mondott, mert úgy tűnik, nem értették meg sokan.
2. Elmondtam, hogy milyennek látszik a helyzet kívülről, mint szemlélő. Nem vádoltam, nem piszkáltam, nem mondtam, hogy ne tegyétek, amit tesztek. Csak mutattam egy külső szemlélő által vetített képet, hisz ha az ember benne van egy játékban, játéksorozatban, akkor nem biztos, hogy látja azt, amit egy külső szemlélő. Vegyétek ezt építő jellegű kritikának, hisz észrevételem szerint elmondtam azt is, hogyan lehet ezen például javítani, ha akartok, akkor javítotok rajta a duzzogás és sértődés helyett.

Alsander, neked is egy építő jellegű kritikát adtam, írtam is, hogy úgy vettem észre, bár kiképzést akarsz indítani, nem igazán látom a karaktereden, hogy IC keresgélne embereket maga mellé, vagy próbálna szervezkedni, pedig lennének rá példák. Másrészt, attól, hogy Adelinával nem játszom, mert NJK, még megeshet, hogy egy másik karakterem már találkozott veled. Ahogy mondtam, érdekesnek találtam a karaktert, a bátyus után pedig úgy láttam, az öcsivel tényleg lehetne mit kezdeni, csak épp néha úgy tűnik, mintha nem nagyon akarnál játszani mással azon a néhány emberen kívül, akikkel mostanság játszol. Én meg nem fogok odapofátlankodni, és rád erőszakolni a társaságom, ha nem vagy rá vevő, elvégre nem erőszak a disznótor. :sor:

Szóval a sértődéseket félretenni tessék, mielőtt még megint én leszek a csúnyagonosz királynéni, aki mindenkinek beszól, meg már megint klikket kiált, csak azért, mert meg mertem szólalni egyáltalán. Egy dolog, hogy szeretnék a fórumra játékot teremteni, de azt hiszem, a szórakozás nekem is kijár néha, anélkül, hogy úgy érezném, persona non grata vagyok egy társaságban, mert nem távolodtak el a farmjukról, ahol a karaktereimnek elvileg semmi keresnivalója nem lenne, max. akkor, ha ismerné valamelyik karaktert, aki "meghívja". Remélem, érthető, mire gondolok. Köszöntem, téma részemről lezárva. Aki nem érti, az meg vegyen szemüveget, és olvassa el megint, értelmezve, amit írtam.

Hagrar

Hagrar

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 33 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:47

Kösz Asd, már nincs kérdésem, egészségedre ;) :sor: ....Legyen nektek igazatok, ha hülyeséget csinálunk, meg töröljetek..Feleslegesen ne koptassátok a billentyűzetet....
Bye!

Asdaroth

Asdaroth

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 211 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:43

Ajj, kukacoskodás, nehogymáravégénnelegyenigazamtivagytokahülyék hozzáállás. Trittel érték egyet nagyvonalakban, nevetséges ez az egész gyerekek. Én mindenkinek ajánlok egy jó hideg ilyet: :sor: és jó _játékot_ a továbbiakban.

Alsander

Alsander

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 16 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:38

Adelina: Én megértem ha neked nem tetszik a játékom, habár még mindig nem tudom miben iterferálja a tiéd azt leszámítva hogy mondjuk maximum talána figyelem hátterébe szorít egyeseket.Mást nagyon nem tudok elképzeln.
Én nem mondok véleményt hisz szerintem sose játszottunk ketten, ha mégis akkor igen kevés olyan karakter volt akinek a játékát kritizálni szeretném.

Végülis mot mot is akarsz elérni ezzel? Mondjam hogy ledózerolják a farmot és lehintik sóval? :sor: Ha kijátszuk felőlem...

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:34

Nyahm: ugyantanulnom illenék, de egy dolgot mégicsak bemásolok ide ,aztán majd holnap reagolgatnék a nekem szánt válaszokra, egyebekre U2Uban, hacsak le nem lettem tiltva máris ... ^^

"Ez az írás egy kevés segítséget nyújt ahhoz, hogy el tudd képzelni a világot, ahová regisztrálni szeretnél, és segít a regisztrációban. Kérünk, figyelmesen olvasd el.

Maga a világ a Terália névre hallgat. A síkok találkozásának középpontjában helyezkedik el. A világ Fantasy-szerű, ahol még „él” a mágia, de nagyrészt középkori viszonyok uralkodnak.
A játék maga egy kastély nagytermében, és magának a kastélynak a környékén játszódik. A kastély körül található egy erdő, egy kisváros, és egy hatalmas tó. Maga a kastély rendelkezik kerttel, szökőkúttal, istállóval, pincével, konyhával, fürdővel, kamrával, sok-sok szobával, ahol megszállhatsz, és persze a teremben van maga a TRÓN. Vannak bútorok, kandalló, a falakon fegyverek, pajzsok, az oszlopok között vértek, zászlók, és ki tudsz menni az erkélyre is. A terem mennyezetét egy hatalmas élő fa ágai tartják, a gerendázaton kívül. Este a terem világítását egy nagy csillár szolgáltatja, amin mágikus fénnyel világító gömbök sokasága helyezkedik el. A vidékre nagy, színes ablakokon át nyílik kilátás. A TRÓN maga hatalmas, és a lakosok számára érthetetlen mágiával rendelkezik, ami minden nap megújítja a kastélyt. Azaz, ha bármi kár keletkezik az épületben, az maximum egy napig tart, másnapra minden az eredeti állapotába kerül vissza. A terem örökös lakója Random Szellem, aki gondoskodik a „szórakoztatásodról”, ha netán csak egyedül tartózkodnál odabent. "


Gondolom mnidenki felismeri, hogy ez minek az eleje: de ha nem, hát segítek, ez a biti felületére kilinkelt Regisztrációs segítség eleje:

http://forum.rpg.hu/index.php?showtopic=8381&st=0

Itt az egész, lehet ovlasgatni... és akkor most kiemelve leírnám a lényeget.:

A játék maga egy kastély nagytermében, és magának a kastélynak a környékén játszódik. A kastély körül található egy erdő, egy kisváros, és egy hatalmas tó. Maga a kastély rendelkezik kerttel, szökőkúttal, istállóval, pincével, konyhával, fürdővel, kamrával, sok-sok szobával, ahol megszállhatsz, és persze a teremben van maga a TRÓN.

Navia; Ildi...

U.i.: Gala, köszönöm szépen, mert nagyjából arra akartam kilyukadni, amit te leírtál, némi kiegészítéssel... :sor:

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:32

Az erdő a kastély része szokott lenni, de én például egy kifejezetten városi jellegű karakterrel, aki nem menne az erdőbe magától csak úgy, max. pér méterre a Kastély közelében, nem fogok pont az erdőben csatlakozni hozzátok, arról nem is beszélve, hogy a "mélyen az erdőben, fenetudja, hol" résznél sem találok rá még a kifejezetten erdei karakteremmel sem azonnal az ottaniakra, max. írom, hogy az erdőben járok, és ha látok rá jelzést, hogy "talán útba is eshet xy-nak a csapat", akkor arra megyek. Például. De az erdő nagy, és az erdőnek is vannak "magánterület-részei", tehát ha az amazonommal az amazon táborban játszanék, lehet akármilyen nagy természetimádó erdőjáró a druidád, ha oda akarna jönni, megjárná, elvégre férfi, és még nem-amazon nőnek sincs oda bejárása, nemhogy egy "hímnek" (amazon kifejezéssel élve ugyebár...)

Deady

Deady

  Sorscsapás

 • Archívum
 • 601 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:30

Hollárihó!

Biztos az a probléma hogy én vagyok állandóan rosszakaró, negatív, én utálom az embereket és hasonló de

Most azért kellett vitát...a fenét vitát, veszekedést csinálni ebből a klikkesedés témából mert valaki már megint unta magát és viszketett a tenyere? (Nemtudom ki kezdte el, teszek is rá.)

Az, hogy nem ugrálok bitin, nem jelenti hogy nem figyelem. Nem csak hogy a farmos "klikkesedés" de még a fogadós meg a vikingfalus "klikkesedés" előtt is és után is bőven voltak ilyenek.
-Hirtelen példának jut eszembe Sachi és Vincenso esete akik nemtudom mennyi időn keresztül azt csinálták hogy feljöttek éjszaka/hajnalban és játszottak nem tudom merre, de közel sem a kastélyban, és feltűntek x hetente egyszer talán odabent. Mielőtt valamelyikőjük gazdija nekem ugrik: ENGEM nem zavar, más prüszköl most is a klikkesedés miatt. Ismétlem csak példának hoztam, Nem Zavar, mielőtt megkapom hogy az egy kaland volt meg mittudom én (tehát nem kérek erre a részre választ, vagy u2u-t... ismétlem példa). Márpedig ha Elvileg csak a terem a játéktér akkor ilyen kalandot is msnen kéne intézni Elvileg. De szerintem ez butaság.

Én ezt kukacoskodásnak tartom.
- Először is mert nem értem, ha már msnen játsszák, miért ne játszhatnák a biti játékterén? Nekem sosem jelentett gondot hogy pár Hsz után eldöntsem, köze van e karimnak az éppen játszó karikhoz, és akihez nem, annak egyszerűen átugortam a Hszeit.
- Másodszor, ki lehet jelenteni hogy akkor ezentúl csak a terem a játéktér (nem a kastély és környéke, mert a kastélyban is kismillió hely van klikkesedni) és megnézem mennyien fognak megjelenni bitin ezentúl mert:
-Akik hajlamosak rá, msnen fognak játszani.
-Akik nem, azok mondjuk egy darabig bejárogatnak a terembe:
-Amikor a sokadik alkalommal bukkan fel valami "random encounter", hogy nagy kegyelmében szétszedjen mindenkit magakörül, hamar elfogják unni.
-Amikor kismilliomodik alkalommal nem bírnak 1 mondatot beszélni vagy akár csak megmozdulni mert valaki mindig "feltűnősködik", hamar elfogják unni.

Két dolog fog történni:
- Megfogyatkoznak a bitisek amivel nincs is baj hiszen túl sokan vagyunk.
- Ignore hegyek lesznek a maradék játékostól mert semmi kedvük öt perc alatt százötvenharmadik alkalommal is lereagálni hogy valaki beteleportál, berepül, üvöltözik, füstöl, felrobban vagy hasonlók.


Isten ments hogy megint negatív legyek de ha most "betiltjuk" a klikkesedést (Hehe), akkor 1 hét mulva ignore, hülyejáték és létszámhiány témákkal lesznek itt a panaszkodások.

Módosította Deady: 2010.06.20, 15:35


Hagrar

Hagrar

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 33 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:24

Akkor ennyi erővel az erdő is ennek számít mikor valaki egy másik játékossal van bent mélyen az erdőben, de oda mégis odamennek a karakterek, és még csak a kastélyt se közelítik meg....akkor hogy is van ez?

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:17

Kiegészítés: Alsander, a Skaven barlangba akkor megy valaki Skavent irtani, ha az kaland, és a Skaven mesélő mesél neki épp, az megint más dolog.

Aethar: Márbocsánat. A helyszín alapvetően a kastély és a környéke. Aki még a környékre sem merészkedik a karakterével, mert utálja, az miért játszik akkor itt? Nekem is van nem egy olyan karim, akinek esze ágában sincs bemenni egy kőhalmazba, akkor sem, ha a tetejét egy fa tartja, de attól még a környékére eljár. Olyan karakterrel nem lehet játszani, aki nem hajlandó másokhoz szólni, mert pl. embergyűlölő, értve az ember alatt minden humanoid lényt, amely beszédre képes, és karakterként megfordulhat erre. Az ember olyan karaktert játsszon, amely alkalmas a _közös_ játékra.

Ez viszont már kezd átmenni Panaszkönyvbe, újítások topicban vagyunk, kérem.

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.20, 15:11

Vica, szerintem Te vagy az utolsó, akire rá lehetne mondani a farmot látogatók közül, hogy klikkesedne, sőt, ha valaki azt mondaná, én magam ugranék neki, hogy "nyisd már ki a szemed, és tanulj meg olvasni!" ;) Szóval ne vedd magadra, nem tudtam, kié a karakter, találgattam eddig, de nem okozott meglepetést, és ezt értsd pozitívan. :nyenye:

Tény, hogy kiképzősdit akar indítani, de John Gavin is csak akkor játszik épp a Colosseumban, amikor Bitin van, ha valakivel kifejezetten elmegy oda. (Most pl. mintha Vendel von Vessel akarna oda festegetni, rémlik, hogy néztek ott valami szörnyeket, de a játék eleve a Teremben indult.)
Ha valaki beírja magát világvége kiskocsma emeleti szobájába, az nekem egyfajta jelzés, hogy nem kívánatos személy vagyok ott. Az amazonommal is így vagyok, hogy ha elindulok vele, akkor nem feltétlenül azzal kezdem a játékot, hogy felkel az amazonok erdejében a házában ami a település közepén van, stb, stb, hanem azt írom, hogy a kastély felé közelít az erdőben. Ez például egy jó kis jelzési trükk, hisz onnan indul, ahol lakik, de minek játsszam ki? Lehet, hogy egy másik amazon csatlakozna hozzám a faluban is játszani, például Aciv, ha már itt tartunk, de azt is bármikor ki lehet játszani, hogy azóta követi, vagy megdobsz egy üzivel, ha bent látsz, és beírod magad, hogy eleve mellettem sétálsz, mert velem akartál beszélgetni, én pedig a következő reagomba beleveszlek, hogy persze, sőt, eddig is beszélgettünk, miközben növényt gyűjtök. Ennyi az egész.
Az más tészta, amikor a druida például eleve otthon támadja meg Velnát, és ott játszódik a dolog, de a helyzet az, hogy aki kicsit is korrekt játékos, az egyrészt nem küld el senkit a fenébe, ha épp a "magánterületén" zargatják, ez viszont csak egy dolog, a másik pedig az, hogy nem fog odapofátlankodni. Én például sosem jártam még azon a farmon, talán lenne karakterem, aki eltalálhatna oda, de nem hinném, hogy fog, mert Alsander játékából az jön le nekem, az sugárzik ki felém, hogy én nem lennék ott szívesen látott személy. Lehet, hogy csak én látok rémeket, de amennyire megfogott elsőre az a karakter, hogy "na, jó lenne vele játszani", most annyira érzem belőle áradni, hogy én nem vagyok pacsis vele, ezért velem nem játszana, ha nem muszáj. Lehet, hogy csak véletlen, lehet, hogy ő észre sem veszi, de felém ez jött le, ettől függetlenül bizonyára nekem is van olyan karakterem vagy játékom, amitől más is ezt érzi. Viszont ha úgy látom, hogy pacsisnak kell lenni, hogy játsszon velem, logikus, hogy én nem fogom odavinni a karakteremet a tanyájához, és ott találni rá véletlenül, ha pedig Velnával akarok játszani, megvárom, míg eljössz vele onnan, esetleg dobok egy üzit, hogy "hékás, van kedved a Kastélyba jönni és játszani?" :hc:

Szóval nem veled van a baj, Vica, sőt, kifejezetten nem - bár nem tudtam, hogy tiéd a kari, továbbra is úgy gondolom, hogy korrekt a játékod, hozzáállásod és egyéb is - a baj inkább más játékosokkal van, és hogy az ember hajlamos általánosítani, meg ilyesmi... :sor:

Ami meg a kiképzést illeti, meg a lovagságot: Ott van a Teremben John Gavin, aki paplovag. Van egy tanítványa, Alex, aki szintén lovag. A múltkor láttam egy másik lovagot is, meg nem mondom a nevét, igaz, ő annyira nem aktív. Én még egyszer nem láttam Alsandertől, hogy velük próbált volna beszélni, hogy megtudja, mi a helyzet, akar-e jönni valaki kiképzésre, vagy csak edzeni, gyakorolni. A most érkező kisasszony pedig eleve úgy jött ide, mint karakter, hogy Mehidant kereste, mivel őt ismerte, innentől kezdve az ember úgy gondolja, kifejezetten arra lett regelve, hogy csatlakozzon, ami enyhén klikk-szagú tud lenni, de nem vádaskodom, csak jelzem, hogy ilyen a dolog kisugárzása.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]