Ugrás tartalomhoz


Trónbitorló újítások


 • Válasz írásához lépj be
619 hozzászólás érkezett eddig

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.12, 22:12

Hú. Mikor jutok el a reagoláshoz? :)

1. A Piactér speciel pont semleges lenne. Elsősorban azért, mert ahogy korábban is terveztem, oda szeretnék "pakoltatni" amolyan publikus pletykákat, amiket megbeszéltünk, mind a KU-ból, mind a lázadóktól jöhetnek, szépen, párbeszédben kidolgozva, leírva egy jelenetet, amiben elmondják az aktuális pletykákat, amit a másik vagy nem hisz, vagy vitatkozik vele, vagy ámulva hallgatja, hogy "jé, tényleg?" :)
2. A Vár maga a KU. Nem a főváros, hanem az Udvar. Ha azt lezárjuk, akkor lezárjuk, de attól még a Piactéren bárki kószálhat és vásárolhat.
3. azt hangoztattam, és most is hangoztatom, hogy NEM NJK csatározásokat akarok látni. Ezt karakterszinten is megoldhatjuk, hiszen mindenkinek fontos, hogy a lakosság életben maradjon, leszámítva a barbár hordákat, akik felprédálják a területeket és kifosztják a falvakat, mert abból élnek. De ha országszerte mészárolják az embereket, előbb-utóbb nem marad senki, aki kaját termelne. :)
4. Kiéheztetni? Adelt? :) Jól mondja Navia, Adelt ezzel a módszerrel nem nagyon lehetne kiéheztetni, még a mostani, legyengült formájában sem. Másrészt, ha kicsit utánaolvasol annak, amit a KU-ban kezdtem játszani, van egy állandósított árnykapu a KU-ban. Aki belépett az ajtón, az lényegében egy szekrény méreteivel megegyező, ablaktalan, egy ajtóval bíró szobába lépett, és onnan "utazott át az árnyakon keresztül" a megbeszélés helyére. Amiről senki nem tudja, hogy hol is van pontosan, illetve, aki járt már ott, az az ablakon kinézve magas hegyeket láthat. Ennyi. Ha a KU bukna, Adel ide elmenekül, és kész, a vezetést ugyan, átveszik, de ide nem hozza el őket a kapu, és egyébként innen bármikor tovább lehet menni kívülre is. :hc: Tényleg magas szintű mágikus felkészültség kell ahhoz, hogy ettől a távozási lehetőségtől elzárják, hiába áll egy rakat fegyveres a KU körül, az nem fog megállítani egy mágiahasználót csak úgy. természetesen az Ellenállók Várában is lehet hasonló szintű felkészültség majd, vagy valami menekülési útvonal a karaktereknek, hogy ha mégis elfoglalás történne, arra ne menjen rá a karakter. ;)
5. Ahogy mondtam, nem egy "ki mond nagyobb létszámot a Seregnek" játékot akarok. Ez nem egy véresen komoly, háborús stratégiai RPG lenne, ahol vannak a várostromlási módszerek, meg a városkörbezárása. Rugaszkodjunk már el ettől. Nem vagyok Napóleon, vagy Caesar, de még csak Nagy Sándor sem, hogy ismerjem ezeket a hadvezetési dolgokat, módszereket, akármi. Igaz, elvileg tudnom kellene, mert elvileg lenne érzékem az ilyesmihez, de ezt még csak a dűne 2000-ben sikerült produkálni, és ott is inkább a "legyünk sokan hamar, és taroljuk le az ellenséget" módszer jött be. Szerintem más is van ezzel így. Megmondtam, adok lehetőséget arra, hogy két terület esetleg egymással harcoljon, mint sereg a sereggel, vagy valaki sereggel támadja a területet, és akkor sereg védi, de ezt senkire nem lehet ráerőltetni, és szeretném, ha én is kimaradnék az ilyesmiből. Játszani akarok, és nem azon szenvedni, hogy utánajártam-e eléggé az ostromgépek teljesítőképességének, meg leírtam-e pontosan, miből épült fel a fal, és vajon ha egy 16 tonnás kővel dobják meg, akkor leomlik-e, vagy inkább egy 45 tonnás kell hozzá, mert addig kitart?

Ismétlem: Nincs NJK sereg. Ki van játszva a Gárda, ki van játszva az NJK lakosság, DE nem arra építjük a játékunkat, és én sem arról akarok folyamatosan reagokat írni, hogy a Gárda idemegy, a Gárda odamegy. A Gárda, mint NJK csapat, csak arra van használva, hogy amelyik terület Adel kezébe kerül, mer inaktív lett, oda "A Gárda bevonul", amit meg elfoglal az ellenség, onnan meg kivonul, vagy ott pusztul az adott csapat, vagy akármi.

Navia: A második javaslatodhoz annyit, hogy nem zárkózom el tőle, de bizonyos feltételekkel. Elvégre az továbbra sem lenne túl... korrekt, hogy...
Eh, muszáj a példánál maradnom, diab, ugye, felvállalod ebben az esetben az Ellenállók Vezérét? XD
Szóval tegyük fel, van 2-3 terület az Ellenállók kezében, 10 a Királypártiaknál, a maradék meg a királynőé. Erre bemasíroz valahogy Diab meg néhány embere esetleg a KU-ba, és mivel Adel épp elkapta a madárinfluenzát, és hupilila buborékokat tüsszent fél percenként, nem tudja elmondani a varázslatait, Diab jön, lát, győz, befoglalja a KU-t, ő lesz az új király, juppijé, juppijó... és az a 10 terület tulajdonosa tépi a haját IRL, hogy de hát ezt most miért, a karakterük is tépi a haját, hogy most akkor mi van, és vagy behódolnak az új királynak, vagy lényegében ők lesznek a lázadók ez után, stb, stb... nem sok értelmét látom. Téglák mehetnek a Várakba, felőlem kijátszhatja bárki, hogy Adel bizalmi emberévé válik, aztán amit megtud, jelenti az ellenségnek... de a várak "biztonsága" egyrészt nekem is nyújt egy biztos támaszt, másrészt, az ellenlábas kezébe is adok egyet. Oda viheti az NJK-it, meg minden.
Ettől persze, lehet szó erről, ha a többség ezt akarja, vagy szerintetek érdekesebb tőle a játék, viszont semmiképp sem a kezdéskor, max. később, mert annak nincs értelme, hogy két hét múlva az esetleg többségben királypárti területek ellenére megjelennek hárman a KU-ban, és legyilkolnak/elkergetnek/leváltanak, főleg, ha csak 5-6 topicot sikerült bevonni a játékba. :) Szóval először alapozzunk, aktivizáljunk, aztán majd lehet értelme ennek is, hisz én sem akarom rögtön az első csapással leamortizálni az Ellenállás Várát, miközben országszerte lázongás van. :) Elég hülyén venné ki magát. Oké, hogy nem NJK seregekkel dobálózunk, de azért a realitás az realitás. ^^

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.12, 20:52

NYahm akkor néhány megjegyzés:

Ez így mind, szép és jó:

igen-igen ,ahogy tőlem megszokhattátok, jön egy DE:

Először is, mi az, hogy az úgynevezett fővárost a Gárda hermetikusan lezárja? A királynő túléli/túlhalja=szóval értitek :) ), a többiek megfulladnak? OMG, micsoda egy szóhasználat. Továbbá, és most jön a lényeg: nem arról volt szó, hogy néhány JK néhány JK ellen? A Királyi Gárda a legutolsó leírások szerint annyira tápos, hogy kb ha Ariadney, meg Navia, meg még néhány nagyon-nagyon-nagyon erős karakter nekik esne, ab akkor lenne esély ellenük, de úgy, hogy még akkor is komoly veszteségekről lehetne beszélni, pláne, hogy a KG-t már a sötételfekkel együtt is képzik, vagy mi a csoda. Szóval ezt szerintem el lehet felejteni, hogy a Gárda véd bármit is, mert akkor fölösleges játékot csinálni. Azt azért ne játszuk el, hogy el van foglalva mondjuk egyik részről minden, de a KG végett meg majdhogynem teljesen hozzáférhetetlenné van téve a Királyi Udvar, mert 1:nem fer; 2:nem fer, 3:nem fer...

Továbbá még egy megjegyzés a Várakhoz: Vsz lehessen igen is ott is átvevést csinálni a nélkül, hogy a többit ellenséges bástyát(?) már mind elfoglalták volna. Eme javaslatom azért született, mert így ugyanúgy lehetnek csatározások, legyen úgy, hogy az x Vár eleste után csak annyiról van szó, mint amennyiben a valós történelemben is... ott az adott helyen épp a királypártiak vagy pont az ellenpártiak uralkodnak, de ettől még nincs pálfordulás minden egyes területen, annyi ,hogy nagy hátrányba került az egyik, avagy a másik párt. Persze, logikus végül is a várak helyzete ama szempontból, hogy nem lenne jó ,ha csak a Várakat támadná mindenki, merthogy hű meg ha, de szerintem ez amúgy sem fordulhatna elő, hogyha a két társaság tényleg játszani akar, mert akkor úgyis mondhatják mondjuk a királypártiak, hogy de nekik fontos nagyon a Menedék, mert ott ismerték meg egymást és ők akkor is harcolnak azért a területért, meg mittomén... Most csak mondtam egy példát.

Navia; Ildi...

U.i.:A második javaslatomhoz nem nagyon ragaszkodom, szóval ha az nem tetszik, akkor nem óbégatok, de a Királyi Gárda bevonása ellen kifejezetten tiltakozom. A Királyi Gárda legyen a semleges területekre elosztva úgy, hogy ott, ahol ugye semleges területek vannak, éppenséggel rendőröset játszanak, ott megnövekedik a közbiztonság. Vagy vegyük úgy, hogy nekik nyári szünetük van, vagy mittomén, de nehogy már egy tápos majdhogynem hadsereget, ami egyébként teljesen NJK bevonjunk, mert akkor semmi értelme az egésznek. Ennyi voltam mára, úgy vélem.

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.12, 18:27

Ki mondta, hogy Diab az ellenállás vezére? Könyörgöm, oszlassuk már eme tévhitet. Köszönöm.

" Pedig pont egy erős ellenállás kéne, hogy legyen belőle játék wink.gif"
Ne dicsérj, mert nem szoktam hozzá :)


Továbbá:
Mindenhol máshol is vannak NJK lakosok, ezért a Piacteret kivenni szerintem nem érdemes. Bár amíg nincs elég aktív JK, addig lehet szerintem róla szó. A gárda pedig aszabályok szerint nem zárhatja le,mivel minden NJK ellen ugyanannyi NJK küzd.
Az utolsó fejezeted pedig benne van Gala ötletében :hc: Amíg van más terület a királypártiak kezén, addig a KU nem támadható.

Syrus-con-Sirenac

Syrus-con-Sirenac

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 301 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.12, 18:06

Üdvi!

Ne aggódj Adel, az ellenállás kap majd új vezért, ha Diab nem vállalja... :)

Viszont ami még érdekelne, és kétségeket von maga után... Főváros. Hermetikusan elvileg a Gárda letudja zárni a várost, így pl. a Piactér, tegyük fel lázadó kézen lenne, semmi esélye sem lenne az elégedetlenkedőknek, ha egy JK irányítaná.

Véleményem szerint ez a rész lehetne a Polgároké, vagy azé, aki ezt a szerepkört betölti. A helyi lázadás szintje az országos átlagmoráltól függene. Pl. ha egy-egy királypárti terület veszik el, csökkenne a morál a Fővárosban, így több helyütt, kerületben pl. lázadás törhetne ki, barikádok, mi egymás.

Kissé érdekes volna, ha valaki a Fővárost akarná ostrom alá vonni. Ez akkor volna csak lehetséges, ha a lázadók ad 1. legyűrik a Fővárost védő Gárdát-ekkor a Királyi Udvar is szünetelne, lévén az a Fővárosban székel; ad 2. a király ellenes párt területileg körülzárja a Fővárost. Se ellátmány, se utánpótlás.

Ez csak egy vélemény, ha gondoljátok, emésszétek meg, vagy vessétek el...

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.12, 12:53

Pedig pont egy erős ellenállás kéne, hogy legyen belőle játék :) De ha nem, akkor max jön valaki más. ^^

Oh... lyével? Hejj, sokat kell még tanulnom a heJesírásról :)

Természetesen amennyiben van ott olyan JK segítő, aki nem rendelkezik birtokkal, az gond nélkül segíthet (hisz másik tulajdonos is átmehet támogatni az egyik felet), de itt húznék egy határt, hogy mittomén három karakternél többen ne védhessenek és ne támadhassanak. Persze, maguktól a karakterektől is függ, hogy mit sikerül kihozni, és az sem lenne mindegy, hogy valaki három különböző multijával védi-e be a területet, vagy három játékos három külön karit játszik-e. Ugyanis, ha egy területet megtámadnak ketten, a védő szerez segítséget, a támadókhoz jön még egy ember, stb, az lesz a vége, hogy két JK csapat csépeli egymást, és 1. követhetetlenné válik az egész, 2. offvita törpénik. Viszont a max. 3 esetében ha mindkét félnél összejön, akkor is 6 karakter fog harcolni összesen. Itt pedig megtehetné valaki, hogy visszavonul az egyik féltől, hogy a helyére egy erősebb karakter jöjjön védeni, de az erősebb karakter nem csatlakozhat a már meglévő háromhoz, csak, ha valaki kiszáll.
Persze, ahol úgymond reális, hogy adott "multik" védik még a területet, ott számoljunk ezzel, bár ők lehetnek kissé NJK státuszban, főleg, ha nem játszunk velük egyébként túlzottan a fórumon. Például: Ha Asdaroth most a példa kedvéért a Japánkertbe kerül, és ottan teremti az aktív játékot, odaköltözik esetleg, alapvető, hogy viszi a feleségét és a gyerekét is. A gyerek talán még nem számottevő ilyen szempontból, de Smeralda ettől függetlenül bármikor véd, ha támadás érné a területet, én pedig (mivel az én karakterem) ki is játszanám. Ha nem tudom kijátszani, akkormeg kitaláljuk, hogy elmenekíti a gyereket. Ugyanígy Rózsának is ott vannak a gyerekei, vagy lehetnek ghouljai, de ezek csak akkor számítanak védőnek, ha egyébként nem bírnak területtel, és kijátsszák őket. Viszont Rózsa esetében az a karakter, amelyik az ő multija, semmivel nem számít többet itt, mint egy saját NJK, ha biztosra akar menni, szerez két erős ghoult, vagy ilyesmi :hc:

Erről jut eszembe, az is lehet taktika, hogy mittomén birtoklok egy területet, viszont van egy másik, amit támadnak. Megtehetem azt is, hogy ideiglenesen átadom a vezetést egy másik karakternek IC, aztán elmegyek, besegítek a támadott területnek, mint védő, ez esetben nem számítana védtelennek az otthagyott birtok, hisz rá van bízva másra. ;)
Tutibiztos védelme viszont csak a két Várnak lenne, esetleg bevezethetünk majd később 2-3 bástyát, és akkor módosul a dolog úgy, hogy amíg van más terület, addig ezek nem támadhatóak, ha pl. elfogyna az összes királyi terület, csak a Vár és mondjuk három Bástya maradna, akkor a Bástyákat lehet már támadni, és ha a Bástyák is leestek, akkor mehetnek a Várra.
Egyébként ha a királyi Vár esik el, akkor az királyváltást jelent ugye, és az ellenállás vezére lenne a király, azaz Bank, automatikusan megkapna minden területet. Ha pedig az Ellenállás vára esne el, az azt jelenti, hogy a lázongást leverték. Mindkét esetben ellenállás nélkül maradna a királyság, de remélem, ennyire szélsőséges helyzet nem lesz :)

Ami meg az extra területeket illeti, nos, ebben a helyzetben lehetnek akár a Bástyák is ilyen extrák, illetve, akár sima területek is, ezzel viszont nem bonyolítanám a dolgot most, később viszont, ha esetleg nagy mértékben megy már ez a játék, lehetne bevezetni egyfajta "upgrade"-et, vagyis akié a terület, az építkezik rajta valami jót, és akkor bejön ez a plusz. Például, ha már a Csonttorony volt a példa, a torony azóta sem lett újjáépítve tudtommal, viszont megtehetem, hogy egyszer csak kiadom parancsnak, újjáépítik, és akkor beindul a gépezet, és erősíti a nekrókat, vagy valami. :) Vagy akár Bástyának is felépíthetem, esetleg mindkettőnek, de az már két építkezés lenne, ha a Bástya és a saját képesség külön-külön is működhet.
És igen, igaz, hogy a Csonttorony és a KU totál messze vannak egymástól, de ez a szabály inkább csak OOC, a Bástya is max. amolyan taktikai csomópont lenne, vagy mittomén, és nem úgy kell érteni ezeket, ahogyan a hagyományos értelemben vannak :) Ez inkább olyan, mint a sakkban. :)

Javaslom egyébként, hogy kezdjünk kevés topic bevonásával, pl. 5-tel vagy 7-tel, amiből kvázi fele-fele arányban vennénk ki a részünket, és azért páratlan, mert egynél ki lehetne próbálni a harcokat. :) A Várak természetesen ezen felül lennének, szóval a KU nem számít. :) Elkezdek némi összeírást.
S = semleges
K = királypárti (JK vezetés)
E = ellenálló
B = birtok (királynő kezében)
? = kérdéses
Zárójelben jelezve vannak a várak, illetve a birtokló karakterek/júzerek. :)

Piactér - S
Királyi udvar #2 - K (Vár)
Kastély és környéke #2 - S
Szarkafészek - ?
Stonehenge - ?
Amazonok erdeje #2 - S (Jó kérdés... )
Mercádia - ? (Madfox)
Viharsarok - ?
Vámpírok menedéke #2 - ? (Esélyes, hogy Rózsa, és akkor K)
Lovagok Belső Köre - ?
Vízesés - B
Japánkert - ?
Kalandozók Tábora - ?
A Hedonisták Menedéke - S (Navia)
Sírkert - ? (elvileg RV, de rég volt erre, játszik még?)
Nagytemplom #2 - ?
A Senki Földje - ? (Valamikor a Bayushi családé volt)
Csonttorony - K (Grusnik)
Mézeskalácsház - ? (Elvileg Aiwe, de Samael is szóba jöhet, vagy egy boszi :) )
Ispotály - S
Mágusok Nagytornya - ?
Erdőjárók sátra - ?
A Víg özvegy - ?

Ahol valamikor régi játékosoké volt a terület, akik felbukkanhatnak hirtelen, ott bárki, aki el tudja érni őket, kérdezzen rá nyugodtan, hogy tartanak-e még erre igényt, vagy IC átveheti más a területet? :)
Kell egy Vár az Ellenállóknak, és visszaemlékezni a kérdéses területekre... :)

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.12, 09:54

Adel: A "tejázás"t "ly" írják, telyázásnak :) :hc: ;)

Egyébként igen, úgy gondoltam ahogy leírtad. Ugyanis ha betartjuk a 2-3 JK karit/ user akkor elvileg jut arra, hogy pl. Scip és a Te karid vigyázzon a mittomén, Virágágyás topicra, mert ott van Nektek valami fontos. Ergo hiába megy oda Diab egyedül, jó eséllyel le lehessen nyomni.

Valamint erről eszembe jutott még vmi. Különleges helyszínek, amik erősítik az adott csapatot. Pl. Csonttorony az adott párt nekróit. Persze nem túltápolásról beszélek. Csak egy kis előnyről, hogy legyen egy-egy pontnak egy kis stratégiai jelentősége. Ha úgy érzitek, hogy ez túlbonyolítja, akkor persze storno.

Egyébként a dolog vsz elfogadható, de azt most kikötöm, nem biztos, hogy részt veszek benne. Van aki ismeri az okokat, a többiek meg ne spekuláljanak. Előbb utóbb úgy is megtudják, mert itt nincsenek titkok :)

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.12, 01:22

Hú. Na, igen, ezek azok az ötletek és gondolatok, amik kimaradtak. :)

Tény, hogy elég nagyszabású, főleg ennyi topic ismeretében, de úgyis kevesebbel indulunk, a maradék meg "inaktív", aztán ha lesz júzer, akkor max. játékba kerülnek. :)

A semlegesség természetesen mindenhol tisztelendő, és tiszteletben is KELL tartani. Vagyis például ha Diabék megint letáboroznának az amazon erdő mellett, azzal akár az amazonok semlegességét is veszélybe sodorhatnák, de ugyanígy, ha Naviához bevonulnék az udvartartással, és ott szervezkednék, akkor ő is jogosan félhetne, hogy ebből még baja lesz (hülye példák, tudom...)
Azt soha nem akadályoznám meg, hogy egy semleges karakter játszhasson egy köztudottan királyi területen, ha olyat akar játszani, ami független a háborúsditól, sőt, az ellenállókat sem hajtanám ki. Aki ebből ki akar maradni, az nyugodtan. :)

Diab, ezen a multiregelésen én is gondolkoztam, mármint hogy hogy lehetne kiszűrni... sehogy. Max. admini sziinten, IP ellenőrzéssel, vagy ilyesmi. Tény, hogy nekem azért van két karakterem, mert még az ősidőkben regeltem le őket (akkor még kvázi a karakter nevével és képével játszottunk fórumon is), és elvileg van egy harmadik, akinek nem tudom a jelszavát :) Több multit nem akarok beregelni, és nem is fogok, mellesleg ha az ember elfelejt átlépni, akkor ott a lebukás veszélye, szóval nagyon szemfülesen kell ezzel játszani. Aki ezt nagy mennyiségben is produkálni tudja, mármint hogy ellenállóként vagy királypártiként beépül, aztán egyszerre fordít, annak gratu, főleg, ha az aktív játékot is tudja hozzá produkálni :) De erre például be lehetne vezetni egy olyat, hogy ha az egyik oldalon kapott egy területet, mint Tégla, akiről nem tudják, hogy az, akkor egy x idő előtt nem válthat pártot, mittomén, két hónap. Szóval két hónap aktív játék előtt semmiképp sem állhatna át, de meg lehet adni egyéb kritériumokat is, amik talán rombolhatják a játékélményt.
Azért ha belegondolsz, ez a "mi van ha sok multi" probléma ott is mutatkozik, ha én mondjuk küldözgetem ide-oda az embereket, és aktív játékra buzdítom őket ostorcsapkodva, de van 10 olyan terület, ahol nincs játék, Te meg beregelsz 10 karit, egy-egy topicot befoglalsz velük, mint ellenálló, és máris buktam a területeket. Igaz, ha csak ennyit írtál be, akkor egy hónap múlva visszakerül, de akkor is. :) Az ilyen esetek elkerülése érdekében csak korrektséget kérhetek, továbbra is úgy látom, hogy nem érdek, hogy az egyik fél győzzön vagy veszítsen, mert akkor lehet megint babérokon ülni. :)
A JK-któl meg annyit kérnék, hogy adott fórumos nickkel jelentkezzen a játékra, mint tulaj, akkor is, ha van 2-3 karija is regelve, és a maximális 3 kari 3 topic teljesen korrekt, ennél többet aktívan vinni elég nehéz. ;)
Jaigen. Mit értesz az alatt, hogy több JK egy területen? Mármint beülne 3-4 JK egy adott terület vezetésére? :) Vagy csak átugrik az egyik tejázni a másikhoz? :)
Attól, hogy valaki másik topicban is játszik valamit, ami semleges a honfoglalósditól, még nem lesz védtelen a területe, hisz 1. nem kell pont akkor megesnie a teázásnak, amikor támadnak, 2. a teázásból is bármikor hazafuthat. Szóval ez a segítünk a szomszédnak szabály csak harci helyzetekre vonatkozna, az is azért, hogy elkerüljük azt, hogy 5 karakter tökéletesen bevéd 5 területet, mert mindenhol ott vannak mind az 5-en :) A területed élén pedig lehet 2-3 JK, ha akarjuk, vehetjük úgy, hogy ez erősíti a területet, de nem muszáj. :) Ja, és a Várban meg lehet jelenni harctól függetlenül szintén, és akkor védve marad a terület, vagy vissza is lehet vonulni oda, és akkor inaktivizálódik, stb, stb, stb...

Scipio: Hát, elég rég láttam itt őket, de egen.. :) Azért is soroltam fel minden topicot, mert én sem tudom még, melyik hova kerülhet és mi lehetne belőle. Van néhány, amiről tudom, hogy semleges, stb, de ekkora távlatokra nem tudok visszaemlékezni, főleg, mert akkortájt annyira nem fórumoztam aktívan... szóval együtt szépen összeszedjük, módosítjuk, javítjuk a listát, aztán majd lehet befoglalni :) Az írásban meg hasraütött példákkal jöttem, ami épp eszembe jutott XD
(A Csonttoronyban meg Grusnik ólálkodik :hc: )
Húú.. létezik Polgárok? :) Arról nem is tudtam, vagy csak az is kipotyogott már a fejemből. Ez esetben én támogatom a jelölést, bízva a Nagy Fehér Villamos (jól írtam? :P) értékítéletében ilyen téren. ^^

A semleges kariktól meg annyit kérnék, hogy ha épp csata van egy adott topicban, és semlegeset akarnak játszani, azért vegyék figyelembe, hogy akkor épp talán nem egy életbiztosítás a környék. (Még JK-JK elleni párbajban is előfordulhat, hogy véletlenül kiszökik egy kósza varázslat, eltéved, és szegény semleges kalandozókat bántja, ami nem jó. :) ) De továbbra is úgy gondolom, hogy ez egy lehetőség, és ahogy elnézem, az ötlet jó, csak kivitelezni kell, viszont semmiképpen sem kötelező. Aki nem akar ilyet játszani, az nem játszik, aki akar, az meg úgyis jön. :)

De amondó vagyok, hogy menet közben találkozni fogunk még egyéni esetekkel bőven, hisz nem gondolhatunk előre mindenre, de ekkor is igyekszem majd a játékosok érdekeit és a játékélményt nézni, elvégre az a fontos, hogy mindenki tudjon szórakozni, és megtalálja azt a játékot/kalandot/karaktert, amelyik neki a leginkább megfelel. :)

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.12, 00:44

Khmm...elismerés, nem lehetett ezt kis meló kidolgozni, de első ránézésre szép munka.

Jónak tűnik az ötlet, más kérdés, hogy ebben a formájában nagyon-nagyon-nagyon userfüggö, azaz szvsz a jelenlegi átlagbitisfórumos játékoshozzáállással szinte megvalósíthatatlan, de reméljük tévedek, és sok sikert hozzá :)

Azt halkan azért javasolnám, hogy ahol ismert, hogy régebben ki(k) volt(ak) az adott terület "tulajdonosai" , -főleg akkor, ha semlegesek voltak korábban az egész királyságosdiban - ott esetleg megkereshetnéd az illetőt, Adel, és rákérdezhetnél, hogy ő mit szól ehhez, elkerülendő azt, hogy pl kiadod a Sírkertet Asdarothnak, aztán egyszercsak megjelenik RV Mester, vagy Csontropi, és néz ki a fejéből, hogy mi van itt, meg indul a flame. A Csonttornyot se vette el senki töled, pedig nemigen van ott jó régen aktív játék(od), bezárva se lett, hallgatólagosan el lett fogadva, hogy jelenleg a tiéd :hc:

Az általad említett szerepre, én - lévén ismerem mindkét usert, és mindkettő játékát láttam már eleget, adott karikkal és más karikkal is - alkalmasabbnak tartom Polgárok-at a Nép Erejénél, de ez csak magánvélemény ;)
Amennyiben épp időm engedi, és megbíztok bennem, az ilyen típusú egyszerűNJK-kijátszást akár ad hoc én is csinálhatnám, ámbátor mostanság épp életem zürös idöszaka következik - nyári helyettesítések, oviszünet, stb - szóval ilyesmire csak akkor térjünk vissza, ha már konkretizálódott a mit/hol/mikortól/miért, illetve addig nem találtatik más, alkalmasabb, ráérőbb személy... :)

Illetve...szvsz ha valaki userként kijelenti, hogy nem kíván ebben a "honfoglalósdiban" részt venni, akkor ettől függetlenül játszhasson már nyugodtan bármelyik topicban, akkor ne állj/álljatok ennek útjába, azonban ezesetben az illető se szálljon be a "honfoglalósdiba" semmiképpen. Nagyon sarkított példa: Ha két erdőjáró szeretne bogyószedős/vadászós játékot nyomni, tegyék csak, attól függetlenül, hogy az Erdőjárók Sátra topicban épp harcol a területért Sir Mufurc Adel lovagja, és Lord Brutal, Diab csatlósa, no persze, ezesetben az eseményekbe se szólhatnak bele erdőjáróink :)

Ennyi voltam így hirtelenolvasatra, lehet böfögök még ide később/mást is... :) :) :)

Derek

Derek

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 63 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 22:03

Érdekes ötlet. Kérdés lesz-e annyi játékos amennyi kell egy ilyen nagyszabású valamihez. De legyen. Ezesetben én is játszanék. :-)

Syrus-con-Sirenac

Syrus-con-Sirenac

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 301 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 20:56

Az ellenőrzést illetőleg... Ezen a fórumon is megoldható gondolom az IP-cím ellenőrzés, ahol már felmerül a gyanú, nem?

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 20:52

Mindenképp gratula a munkáért amit ebbe belefektettél.
Hogy őszinte legyek, a legnagyobb előnye számomra, hogy megpróbálja minimalizálni a multik és njk-k számát. Meglátjuk ez hogy fog sikerülni.
De egy kérdés, ami felett vagy elsiklottam, vagy nincs benne: Több JK egy területen?
Valamint: Azt hogy lehetne kivédeni, hogy pl. Te /ha már Te is engem emlegettél :) / beregelsz egy karit. Eljátszod a karival a nagy lázadót. Mi megesszük, mert hát ugye nem tudjuk, hogy kinek a karija? Aztán a kari hirtelen vált. Na már most, ha ezt eljátszod 10X, mi lehúzhatjuk a rolót. De nem pont Te, legyen ez bárki más. Esetleg lehetne némi moderátori ellenőrzést kérni, hogy egy JK max. 3 karit vigyen? Ha nem, akkor marad a bizalom...
Valamint egy kérés: ha egy királypárti a honfoglalótól független mesélést szeretne indítani egy lázadó topicban, annak ne legyen akadálya. És persze fordítva is. De akkor az a játék tényleg legyen független a honfoglalósditól.

Módosította Diabolis: 2010.06.11, 20:54


Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 20:37

Ja igen, a területek IC leírását és kigondolását illetően lehet, nem ártana némi kutatómunka, de alapvetően úgy gondoltam, aki szeretne egyet-egyet elfoglalni, az nyugodtan utánajárhat, természetesen segítséggel, illetve, ahonnan lehetetlen bővebb információt szerezni arról, mi a fene is van ott, annál majd alkotunk együtt. :)

Aria, emlékszem az ötletre, és tetszene is, viszont egyelőre az aktív topicokat élesszük fel, aztán lehet gondunk a semleges területekre, hisz azoknál egyelőre semmi nem történik lényegében, ha valamelyik inaktív :hc:

És továbbra is várok mindenkit szeretettel ebben a játékban. Ha a Királyellenesek is véleményezik a dolgot, illetve kellően sokan támogatják is az ötletet, akkor be is indul a gépezet, viszont ez mindenképp olyan helyzet, ahol fontos mind az aktívság, mind az ellenség, mint olyan, különben mindenki csak ül a babérjain ;)

Syrus-con-Sirenac

Syrus-con-Sirenac

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 301 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 20:22

Köszönöm a korrigálást Adel :hc: Mindenesetre szép kis terület, még ha nem is egy életbiztosítás :) A blökinek megteszi majd.

Módosította Syrus-con-Sirenac: 2010.06.11, 20:23


Ariadney_Dragonclaw

Ariadney_Dragonclaw

  Tűzzel játszó

 • Archívum
 • 856 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 20:14

Ebben én is szívesen benne lennék. :hc: És pl mint semleges területet szívesen visszahoznám a Sárkánybarlangokat. No nem sárkányokkal, nem indítom el a fórumos tápolást. :) Ugyan ötletem lenne hozzá, de még csak nagy vonalakban, no meg akkor lenne értelme, ha van rá igény. ;)

Asdaroth

Asdaroth

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 211 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 20:07

Én ugyan nem írtam le konkrétan, de szerintem szavaimból kvázi egyértelmű hogy részt vennék a játékban. Természetesen mint Asdaroth. :)

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 19:47

Köszönöm, az elgondolás nem volt nehéz, szinte jött magától, de érthetően leírni, na, az eltartott idáig :)

Remélem, elég felnőttek leszünk mindannyian, és nem lesz megint off flame a játéklehetőségből :hc:

Navia: Természetesen mehet, fel is írom majd az adott topichoz, hogy semleges terület.

Marius: Várlak szívesen, egyébként a Fegyvermesterek földje jelenleg A Senki Földje néven fut, a Nagytemplom #2 után, és a Csonttorony előtt. A topic commentje jelzi ezt, mármint az aláírt kisbetűs szöveg, de azokat már nem másoltam be. ;)

Syrus-con-Sirenac

Syrus-con-Sirenac

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 301 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 16:49

Megjegyzés:

Most nézem csak sokadjára a listát: a Fegyvermesterek földje nem volt fémjelezve a listában, a néhai Bayushi birtok.

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 16:43

Megjegyzés:

A Hedonisták Menedékét szeretném, ha megmaradna az én tulajdonomban, mint semleges terület. Jelenleg ott ugyanis(magában az "épületben",ami pincerendszer) mágiát úgyis csak a 2-3 tulajdonos (karakter) használhat, rajtuk kívül még az atyaúristen sem(okés, túlzás, de csak nagyon kicsit ;) ), közülük pedig mindenki semleges, már a karakterek, amennyiben jól értesültem. :) (Azért az én tulajdonomban, mert Euril bácsit már nagyon régóta nem láttam, de az ő karakterének a tulajdona valójában, az én karakterem a "Madam". :hc: )

Természetesen amennyiben a tulajdonosok egyik, avagy másik fél részéről meg lesznek győzve, hogy ide, vagy oda álljatok, ezért, vagy azért, természetesen rendben, de alapvetőn egy szórakozóhely, attól függetlenül, hogy tárgyalásra, egyebekre tökéletesen alkalmas, ott kihallgatás, sem más egyéb nincsen.

Navia; Ildi...

Syrus-con-Sirenac

Syrus-con-Sirenac

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 301 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 16:41

Tiszteletem!

Csatlakozom az előttem szólóhoz a gratuláció terén! Nem kis munka volt ezt kidolgozni, de nem lesz az kivitelezni sem. Remélem sikerül életre hívni ezt a honfoglaló szerű Trónbitorlót. Viszont abban is reménykedem, hogy nem egy olyan alapot teremtünk, mely újabb feszültség láncot indít, jönnek a sértődések, felmenők emlegetése. Az, hogy egyik másik Usert zavar egy harmadik, a játék az játék. Én már előre jelezném, hogy szívesen részt vennék benne, mármint a játékban. Tehát: :)

Marius gazdi

Ui.: Marius Glenius-szal játszok majd, ha beindul.

Asdaroth

Asdaroth

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 211 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 15:59

Hűha...szép hosszú szöveg volt. :hc: Egyébként bevallom a szöveg elején hülyeségnek tartottam az egészet. Aztán a végére érve azt mondom: ez veszettül tetszik. Ahogyan végiggondoltam egy-egy példát, úgy gondolom ez kifogyhatatlan, izgalmas kalandlehetőségeket jelentene.
De izé...jelentene. Nem vagyok benne biztos hogy a dolog kivitelezhető. Igen korrekt hozzáállás és türelem kellene hozzá minden résztvevőtől.
Habár bevallom (hm, ez már vallomások lenne na mindegy ;) ) hogy mostanság olyan sok kedves játékom volt igen korrekt és laza hozzáállású userekkel, hogy akár még megvalósíthatónak is tartom az elképzelést.
Mindenesetre már a szabályok kidolgozásáért is elismerésem. :) :)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]