Ugrás tartalomhoz


Trónbitorló újítások


 • Válasz írásához lépj be
619 hozzászólás érkezett eddig

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.11, 14:01

No, itt vagyok :)

Nos, előállnék az ígért ötlettel, bár előre látom, sokaknak nem fog tetszeni, vagy belekötnek ebbe-abba, hisz ahogy mindennek, ennek is van hátulütője. Viszont nem szeretnék "ez hülyeség" és "nekem nem tetszik" megjegyzéseket látni, amennyiben valaki ezt közölni akarja, kérem, válaszoljon a "Miért nem?" és a "Hogyan lehetne jobb, miben javíthatnánk rajta?" kérdésekre. Nem tetszhet mindenkinek minden, de azzal, hogy huszan elmondják, hogy nem jó, még nem leszünk előrébb. :hc:
Én pedig igyekszem érthetően magyarázni.

Csepegtettem már infót erről az ötletről erre-arra, pozitív véleményeket kaptam, és most épp sikerült pár szót váltanom Morrysterrel is, így előadtam neki is az ötletet, támogatta. (Emellett megbeszéltük a háttérszálat pár szóval, márminthogy ő ott van, ahol én gondoltam, és ennyi.)

A "képzeletbeli birtokok" helyett átalakítanám a "játékteret". Van egy csomó IC fórumtéma, ahol most is zajlik a játék, vagy valaha zajlott, ezek többnyire be is vannak jelölve a térképen. Azt mondom, legyenek ezek úgy kezelve, mint a "megyék", és lényegében egy RP Honfoglaló rendszert alakíthatnánk ki ezzel.

Az IC topicok elvileg az alábbiak:

Piactér
Királyi udvar #2
Kastély és környéke #2
Szarkafészek
Stonehenge
Amazonok erdeje #2
Mercádia
Viharsarok
Vámpírok menedéke #2
Lovagok Belső Köre
Vízesés
Japánkert
Kalandozók Tábora
A Hedonisták Menedéke
Sírkert
Nagytemplom #2
A Senki Földje
Csonttorony
Mézeskalácsház
Ispotály
Mágusok Nagytornya
Kultúrák Palotája (Closed)
Erdőjárók sátra
Sárkánybarlang (Closed)
Kis Kütyük És mágikus Izék Sarki Boltja (Closed)
A Víg özvegy
Vadászház #2 (Closed)
Harcosok Nagytanácsa (Closed)

Lehet, hogy kihagytam valamit, és itt vannak a lezártak is persze, amik egyelőre maradhatnak is lezártak. Ezeket a topicokat négyféle kategóriába "osztanám be", a leírásban szerepel, hogy melyik milyen. A Zárt topicok egyelőre teljesen kimaradnak az összes beosztásból, és csak a 3. vagy 4. típusú topic formájában lehetne kérvényezni a "visszahozását", azaz csak, ha aktív játék van benne. (1-es típusú topicnak feleslegesnek érzem, ha eddig nem volt ott játék, akkor ez után sem lesz ilyen formában, de ezt a moderátorunkkal kell megtárgyalni.)

A topicok "típusai":

1. Semleges terület.
Az Amazonok Erdeje, a Piactér, a Kastély és Környéke, az Ispotály alapvetően olyan területek, amelyekre nem szeretném vonatkoztatni a későbbi játékot, de ebbe a kategóriába bármelyik területet be lehet vonni, kellően jó érvekkel, és ésszerűen ;)

A nem semleges területek:

2. Királyi Birtok.
Alapértelmezetten van jó pár terület, ami lényegében "inaktív", hisz nem zajlik ott játék. Ezek így a bank, azaz jelen pillanatban Adelina tulajdonát képzik, vagyis "királyi fennhatóság alatt vannak". Az elképzelés szerint van ott néhány NJK helyőrség, és ennyi. Ebből a típusból bármikor kirángatható a terület a 3-as vagy 4-es verzióba, de ezt majd később leírom.

3. Királyi Hűbér.
Mivel az inaktív területek Adel birtokai úgymond, neki is érdekében áll, hogy egy megbízható embere megkapja a területet, hogy felügyelje, vigyázzon rá, építse, stb., így a királynő ezeket kiadhatja hűbérbirtoknak. Pl. ha kiadom a Sírkertet Asdarothnak, hogy vigyázzon rá és építse, stb, stb, akkor az IC hozzá tartozik. Innentől kezdve Asd, mint játékos feladata az, hogy aktív játékot teremtsen az adott topicban.

4. Királyellenes terület.
Természetesen, ahogy mondtam, számolunk ellenállókkal is. :) Nekik is lehet területük, hasonló rendszerrel, csak épp elfoglaltak egy adott területet. Például a Senki Földjét fogja valaki, és elfoglalja, akár maga Diab, akár egy szövetségese, stb, stb, és az innentől kezdve Királyellenes terület. Természetesen, itt is az aktív játék teremtése a cél.

A szabályok a következők:
1. az 1-es típusú területek ki vannak hagyva a honfoglaló játékból, egészen addig, míg a "tulajdonos" úgy nem dönt, hogy beszáll, ám ekkor a semlegességét nem fogja egykönnyen visszakapni.
2. Adel bármikor kiadhat valakinek egy 2-es típusú területet, ha úgy dönt, ezekre egyébként akár pályázni is lehet Őfelségénél.
3. Ugyanígy egy Királyellenes is bármikor "elfoglalhat" egy 2-es típusú területet, ez esetben a Gárdát "legyőzték", vagy csak kihasználták, hogy nincs ott egy határozott vezető, a részletek a kijátszástól függenek.
4. Legyen a játék amennyire csak lehet, NJK-mentes. Alapvetően nem seregeket kell felvonultatni, nem NJK taktikai harcokat akarunk, szeretnék intrikákat is látni akkor már, és minél kevesebb NJK mozgatásával oldjuk meg a foglalásokat.
5. Egy 3-as vagy 4-es típusú területet is át lehet alakítani a másik típusúvá. Ez esetben a példánkban legyen a terület 3-as, azaz királypárti JK vezeti, és legyen egy királyellenes karakter, aki szeretné ezt elfoglalni, azaz 4-es típusúvá tenni. Ekkor lényegében egy "párbaj" indul meg a két karakter között, a játékosokon múlik, hogy milyen módszerrel dolgoznak (azaz karakter karakter ellen, vagy seregekkel akarnak harcolni, esetleg intrikával, vagy akármi). Míg egy 2-es típusú terület esetén a foglalás aktívsággal automatikus, itt már a játékon és a játékosokon múlik az eredmény. Alkalomadtán a moderátorok véleményét lehet kérni, problémás esetekben. NJK-t továbbra sem szeretnék használni, ha nem szükséges. (Természetesen, megengedett, hogy valamelyik vezető úgy dönt, hogy meg akar szerezni egy ellenséges területet, és kijelöl erre egy embert, hogy elfoglalja. Sőt, akár tarthatunk arra embert, hogy kifejezetten elfoglaljon pvp-vel egy területet, és aztán egy másik embert ültetünk a terület vezetésére, de ez esetben a hivatalos vezetőnek kell megvédenie később a területet, viszont aki elfoglalta, mehet tovább a következő területre.)
6. FONTOS: Megadunk egy "inaktívsági időt" (első ötletnek ez legyen egy hónap, de lehet vele vitázni, csökkenteni, növelni :P). Amennyiben adott területen az inaktívsági idő letelik, függetlenül attól, hogy 3-as vagy 4-es típusú területről volt szó, a terület automatikusan 2-es típusúvá alakul vissza, azaz visszaszáll Adelre. 3-as típusú terület esetén a vezető lemondott posztjáról, esetleg eltűnt, mint szürke szamár a ködben. 4-es típusú területnél is vagy az eltűnés játszik szerepet, vagy úgy vesszük, hogy a Gárda visszafoglalta, visszavonult, akármi. Ugyanígy, ha épp két vezető között harc zajlana egy területért, az inaktívsági idő lejártával automatikusan az ellenfél győz. Vagyis, ha egy királypárti védi a területet, és a királyellenes támadja, akkor ha a királypárti válik inaktívvá, az automatikusan a királyellenes győzelmét jelenti. Ugyanígy, ha a királyellenes tűnne el, úgy vesszük, hogy visszavonult, vagy veszített, tehát nem sikerült a területet megszerezni, és két hónap múlva nem mehet oda, hogy "dehát én épp ostromoltam", egy újabb támadásra elölről kell kezdeni mindent.
7. Ezekbe a harcokba Adel nem szólhat bele (ahogy az ellenállás sem feltétlen), és szeretném, ha 1-1 karakter vagy csapat ("seregecske") intézné el a pvp harcokat, maga közt, nem pedig húsz JK és kétszáz NJK felvonulásával nyerne az ellenfél.
8. Egy terület alapvetően egy karakterhez tartozik, és fordítva. Azaz ha Vérző Rózsa egyszerre lenne a Menedék és a Sírkert vezetője, megteheti, nincs korlátozva, viszont számolnia kell azzal, hogy megoszlik a figyelme a két terület közt, és ha a kettőt egyszerre támadják be, akkor nem lesz képes egyiket sem megvédeni, avagy az egyiket fel kell adnia a másik védelméért. Tehát, ha a Menedéket akarja védeni, akkor a Sírkert automatikusan a támadó karakteré lesz. Ugyanez igaz az Ellenállókra is.
9. Nem multijátékot akarok, így amennyiben lehet, szeretném, ha nem 2-3 ember multija vezetné az adott területeket. Saját karaktereim közül nem is szeretnék senkit egy adott terület élére ültetni. Ez természetesen független a semleges területekről, azaz ha Suerával vezetni akarnám az amazon erdőt, az a saját dolgom, hiszen az semleges terület, és a karakterem is semleges, és ugyanúgy vonatkozik erre a semlegesség, bár ez esetben nem tehetem meg, hogy a semleges területet hirtelen királypártivá teszem, mert én vagyok a királynő is. Ugyanígy, ha valaki szeretne egyik karakterével királypárti területet vezetni, a másikkal ellenállót, én nem fogom ellenezni, ahogy azt sincs tiltva, hogy valaki két különböző karakterrel két különböző területet is vezessen. Szeretnék viszont mindenkit megkérni, hogy annyit vállaljon csak, amennyit vinni is bír, ha 2-3 karakterrel is felügyelni akar egy-egy területet, de amíg van másik játékos, én magam tartózkodnék attól, hogy egy újabb multinak adjak egy területet, még ha IC a karaktere alkalmasabb is lenne az adott terület vezetésére. Azt pedig ne feledjük el, hogy ha valaki 2-3 területtel a keze alatt hirtelen eltűnik, akármilyen okból kifolyólag, akkor a 2-3 területe az inaktivitási idő lejártával visszakerül Adelhez.
10. természetesen ha valaki előre tudja, hogy nem fog ráérni, átruházhatja a topic vezetését ideiglenesen, vagy véglegesen, amennyiben a terület típusa nem változik. Vagyis egy királypárti, aktív JK-s vezetés esetén a játékos átadhatja egy másik királypárti játékosnak a vezetést, ezáltal a játékot, IC magyarázattal. Ha ideiglenesen adja át, akkor IC is ideiglenes a vezetés, és ha az inaktívság után visszatér a vezető, visszaveszi, visszakapja a területet. A végleges átadás gondolom, mindenkinek egyértelmű, bár ez esetben szeretném, ha az illető a "vezetőséggel" konzultálna, azaz királypártiaknál velem, királyelleneseknél meg azzal, akit megadnak. :) (Az ideiglenes átadás egyébként a nyaralásra, vizsgaidőszakra kifejezetten javasolt. :) )
11. Amennyiben egy területen a vezető és egy támadó között harc dúl, egy másik terület vezetője dönthet úgy, hogy elmegy, és segít valamelyik félnek, de egyrészt ez már nem 1-1 elleni lenne, így nem tartom korrektnek, másrészt, ez esetben az ő területe védtelenné válik. Ettől még nem száll vissza Adelre, de automatikus győzelmet jelenthet egy szemfüles ellenfélnek, aki szépen bevonul, és elfoglalja.
12. Az adott terület vezetősége "határozza meg" az átlagos NJK-k hozzáállását. Vagyis a királypárti vezetővel rendelkező földeken a növénytermesztő, állattenyésztő parasztok is "királypártiak", míg a királyellenes területeken királyellenesek. JK-JK váltás esetén viszont megeshet, hogy elégedetlenek, eleinte nem tetszik nekik a dolog.
13. Amennyiben az adott terület vezetője IC játékban rosszat tesz az NJK lakosságnak, például nagyon emeli az adót, és dorbézol, megeshet, hogy a lakosság lázongani fog. Ennek "kijátszását" a moderátorok kezébe adnám, azaz egy moderátor bármikor dönthet úgy, hogy ír egy "lázongó NJK-k" reagot, illetve, egy kijelölt játékos is megkaphatja ezt a jogot. A lázongó NJK-k pedig mehetnek az "ellenséges oldalhoz", vagyis királypárti terület esetén az ellenállókhoz, hogy csináljanak már valamit, mert ez a királynő kiszipolyozza őket, királyellenes vezetés esetén pedig jöhetnek hozzám Audenciára, hogy foglaljam már vissza a területet, mert nekik így rossz. Egyébként a biti Nép Ereje karakter erre alkalmas lenne, sőt, kifejezetten illene rá a "szerep", csak épp még mindig nem publikus, hogy ki ül mögötte, márpedig ezt a feladatot inkább felhasználóra bíznám, mint karakterre ugye, és nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel. :)
14. Épp ezért, amennyiben valaki NJK sereggel "tarolja le" az ellenséget, akkor a parasztok és egyéb NJK-k nagyon rossz néven fogják venni az új vezetést, hisz megölték a feleségét/férjét/gyerekét/szülőjét/szomszédját/barátját, esetleg kirabolták, meggyalázták, majdnem halálra rémítették. Szóval amennyiben NJK seregekkel szól a csatározás, úgy az NJK lakosság eléggé megfogyatkozik, megcsappan, és az nem tesz jót az adott területnek, ellenálláshoz, lázongáshoz vezethet. :)
15. A királyság erősségét pedig ezen "nem-semleges" topicok vezetősége alapján "mérjük". Azaz, ha a honfoglaló-játékban a topicok legnagyobb része királypárti kézben van, és ugyebár zajlanak ott az aktív játékok, akkor a királyság erős. Ugyanígy, ha az ellenállás van többségben, akkor lázongások vannak, elégedetlenség. Ha pedig a legtöbb terület inaktív, vagyis a Banknál van, akkor a királyságban csend és béke honol, rend van, de nem áll eléggé biztos lábakon, és bármikor fordulhat a helyzet. (Inaktív lázongás értelemszerűen nem létezik. :) )
16. Természetesen lehetnek bőven átfedések. Például jöhet egy karakter, aki hivatalosan királypárti, megkap/megszerez egy királypárti területet, de valójában ő csak egy Tégla, egy beépített lázadó. Ettől még a terület hivatalosan királypárti, de lehet intrikázni, illetve ez bizonytalanná teszi a királyi területet, amiről persze, nem tudunk. Ugyanúgy lehet a királyságnak is beépített embere a lázadók közt, és egy adott terület lehet hivatalosan királyellenes, de a vezető titokban rendszeresen jelent a Királynőnek, ésatöbbi.
17. Ez maga után vonja a következtetést is, hogy pl. egy hivatalosan királypárti területet nem támadhat meg egy másik királypárti karakter, de a királynő bármikor dönthet úgy, ha megrendül a bizalma valamiért, hogy leváltja az illetőt. Ehhez viszont egy JK-t kell a másik helyére ültetni, nem vehetem vissza csak úgy, magamnak. Viszont a királyellenesek értelemszerűen nem fogják bántani a saját téglájukat.
18. Alkalomadtán ezek a karakterek vállalhatják is a valódi hovatartozásukat, vagyis a beépített ember hirtelen dönthet úgy, hogy ő most felvállalja, és cserél. Ez automatikusan lecseréli a királypárti területet királyellenessé, és fordítva.
19. Egy Királypárti Tégla akár át is adhatja "önként", látszatháborút hirdetve a területet a királyelleneseknek, és fordítva, viszont ezzel még nem biztos, hogy kap másik területet, hisz ezt sem tudta megvédeni.
20. Ugyanígy bármikor dönthetek úgy, mint királynő, hogy pont a Téglát küldöm el egy királyellenes terület visszafoglalására, ahelyett, hogy egy inaktívat adnék ki neki. :)
21. Akadhatnak szélsőséges helyzetek is, amelyek akár a királynő, vagy az ellenállás bukásához vezethetnek (hisz ha az egyik fél szinte minden területet elfoglal, akkor a másiknak kábé nyekk), de ne ez legyen a cél, hisz akkor oda az egész játéklehetőség, ha az egyik fél győz :)
22. A királyságnak van egy "Bástyája" vagy "Vára" ugyebár, a Királyi Udvar, amire bevezetném szabálynak, hogy nem támadható, amíg pl. van aktív királyi terület (az inaktívak nem számítanak itt ugye), és a KU elfoglalása lényegében a puccs lenne. Ugyanígy az Ellenállók is választhatnak maguknak egy "fészket" vagy "várat", ami szintén egészen addig nem támadható, amíg akár csak egy terület is van, amelyik ellenálló vezető kezében van.
23. Ennek értelmében lehet merényletet tervezni a királynő ellen, ahogy az ellenállás vezetőit is meg lehet merényelni, ezek viszont addig, míg nincs lehetőség a "Bástyák/Várak" elfoglalására (Azaz legalább egy terület van a támadott fél emberei által aktívan vezetve), addig lehetnek közeliek, okozhatnak problémát, de beleegyezés nélkül semmiképpen sem vezethetnek karihalálhoz. (Elég furi is lenne, ha pl. 2-3 ellenálló terület lenne a 15 aktív királyi terület mellett, megmerényelnék Adelt, és puccsal elfoglalnák a királyságot :) És nem hiszem, hogy ez esetben túl sokan örülnének ennek, hisz ehhez a helyzethez nem kevés királypárti kellene, míg az ellenállók elenyészően kevesek lennének. Értelemszerűen a Bástya/Vár, vagyis esetemben a KU elfoglalásával a karakterem meghalhat/elmenekülhet/hosszú időre leamortizálná a harc, de ehhez teljesen el kell uralkodnia az ellenállásnak a birodalmon :) )
24. És lehetnek egyéni helyzetek, ahol egyéni módon kell elbírálni a dolgokat, ez esetben konzultálunk is.

Egyelőre ennyi szabály, gondolat van, bár a legtöbb inkább javaslat, helyzetleírás. Ötleteket várok természetesen, és kérdések is jöhetnek, számítanak a vélemények is, tetszik, nem tetszik, akármi, de ahogy kértem, javaslatokkal a javításra, vagy egyéb ötletekkel, ha ezt teljesen rossznak tartják.
Igyekeztem arra építeni elsősorban, hogy aktív játékot eredményezzek ezzel a rendszerrel, hisz mind a két félnek érdeke, hogy aktívan vezessék az adott területet, és ha biztosra akar valaki menni, bőven toborozhat új embert is, hogy befoglalhasson vele egy új területet. :)
Innentől kezdve viszont, gyakorlatilag "mérhető" lenne, hogy mekkora az elégedetlenség, hisz ha 20+ topic van aktívan a királynő embereinek kezében, akkor minden szép és jó, és ez esetben mondjuk 2-3 topic lenne "csak" az ellenállóké, vagyis a lázongás alapvetően elenyésző. Ugyanígy, ha a lázadók rendelkeznek 20+ topic vezetésével, akkor a birodalomban teljes a káosz, és lázadnak a királynő ellen. Ezzel gyakorlatilag "megszűnne" az, hogy én azt mondom, mint uralkodó, hogy "minden rendben", míg Diab azt játssza ki, vagy akár egy újonc is, hogy "országszerte lázonganak és semmi nem tetszik".

Ennek elindítására viszont először is össze kellene szednünk, hogy a felsorolt topicok közül melyik játszik, melyik semleges, melyik kinek a kezében van épp, mert elég rég volt ez kiadva, és nem káptalan a fejem :) Amint rábólint a csapat, és a többség úgy dönt, hogy ez jóó, kezdhetjük, akkor lényegében a Honfoglaló-féle "szabad területfoglalással" kezdjük, azaz ahol az inaktivitási időnél régebben volt bejegyzés, az lényegében a Bank tulajdonába kerül, és szabadon foglalható, így kérném, hogy aki birtokosa lenne egy adott területnek, az legyen szíves ezt megírni, és jelezni. Erre mindenki kaphatna a kezdéstől számítva egy hónapot, és lehetőséget, hogy beindítsa a játékot ott, ahol épp kell, és utána megy élesben a rendszer. :)

Inaktivitási idő: Egy hónap, ez az első javaslatom, ezzel lehet vitázni, növelést/csökkentést javasolni, aztán meglátjuk, mit akar a többség. :)

Emellett, hogy követhető legyen a ki-mit-mikor-hogyan, megkérnék mindenkit, hogy a játékban a reagokat egy-egy fejléccel kezdje (kivétel ez alól a két Bástya, vagy Vár, azaz a KU, és az ellenállók főtopicja). Ebben a fejlécben az alábbi dolgokat jeleznénk:
1. Melyik karakter a terület tulajdonosa?
2. Milyen fórumos nick alatt játszik? (Hisz nem mindenki játszik a karija nevén, illetve ha multi, akkor is különbözik a kettő, és nem árt tudni, kit keressünk u2u, vagy kinek a hozzászólásait nézzük)
3. Melyik oldalon áll hivatalosan? (elvégre senkinek sem káptalan a feje, hogy mindent fejben tartson, ráadásul az újak dolgát is megkönnyítjük ezzel.)
4. Alkalomadtán lehet itt jelezni bármiféle változást, vagy ideiglenes vezérség esetén külön jelölni az épp ideiglenes vezetőt.

Az inaktivitási idő leteltével így én is írhatok egy-egy reagot az inaktív topicba, miszerint a Gárda/őrség/akármi visszavonult a területre, ki tudja, milyen okokból (sablonszöveg lenne úgy is), és a királyi fejléc kerülne bele. :) De ezt bármelyik szemfüles játékos vagy mod jelezheti, vagy szólhat nekem, hogy csináljam.
A fejléceket persze, nem kell _minden_ reagba belevenni, de pl. a vezető maga nyugodtan írhatja akár mindig, és jobb, ha rendszeresen szerepel, vagy legalábbis oldalanként egyszer. Bár szerintem senkinek nem okoz gondot, hogy átmásolja a reagja elejére, de nem fog összedőlni a világ, ha valaki elfelejti :)

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.09, 19:48

//Isten legnagyobb találmánya a kartonhíd :ninja: De ettől függetlenül://

Mi a balatonberényben napvilágot látott, sikoltozásokba öltöztetett, ködmönbe bújtatott, rézhasú, nagyfejű, szultán udvarát megjárt, csőszkunyhóban elrejtett, pikkelypáncélt hordó, fafogú rézfűrésszel megsebzett, bronztérdű, repedtsarkú, büdösszájú, ritkafogú, csempeszobában felneveltetett, rózsaszín csizmás mikulásért kell megint előhozni a kolosszeumot?
Százszor, száz emberrel eljátszottuk ezt a ki-kinek miért igen és ki kinek miért nem hazudott dolgot? Kezdjem elölről? Kezdje a radai roszseb.
Feltettem egy kérdést, mi szerint mi van? Mi a kígyómintás, katicapöttyös, orklábszagú, retkes zombiért kell több hsz-en keresztül szapulni?

Megmondtam, legyen új alapokra helyezve. Egy rossz szót nem szóltam. Mindössze kinyilvánítottam nemtetszésemet. Ha ez probléma, az van. De megmondtam azt is, felőlem legyen. De ne kelljen már mindenhez jópofát vágnom, ha ez itt másoknak sem divat! Meg egyébként sem!

Esetleg építő jellegű hozzászólást firkantana ide végre valaki?
Mesmeg jelentem toboroztam egy új tagot, és még pár helyen meghirdettem a bitit.

Módosította Diabolis: 2010.06.09, 19:51


Dryen

Dryen

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 52 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.09, 19:26

TISZTÁNLÁTÁS!!!

Volt anno a trónbitorló 1. Tápos félistenek, vámpírok klánja, meg amit csak el akarunk képzelni. MIND ott volt. Aztán sajnos ez kezdett káoszos lenni. Jött a biti 2. Itt táptalanított karakterek kellettek. // volna// De ami a biti 1ről át lett regelve, az táp. Ha leutították volna az már nem az a kari, nem az a játék. Így megmaradtak táposnak kikiáltott mindenféle szerzetek.

Egyes Diabolisok, és Kylwogok részére.

Királyváltási kolosszeumos hisztériánál, amikor a királyváltást a király jelenléte nélkül akartátok megoldani, hát ööö... A király //Morry, mint irl személy// képben volt, hogy mit műveltek, és a megfelelő utasításokat ki is adta a tisztességtelen próbálkozásotokra. Ennyi erővel én most kikiáltom magam a kyr varázslósuli királylányának, és Diabot kirúgom a kocsmából, ezentúl én vagyok a pultos. Na, kb ennyi esélye volt Morrynak is beleszólni a leváltásába, a ti elképzeléseitek szerint
//lemond a megszerzett címeiről//

Szóval a királyváltásnál mindkettőtök _hazugságai_ gátolták az én játékomat, na meg másét is. Hogy ezt anno MSNen elismertétek, az csak egy dolog, gyanítom ezt mostanra _természetesen_ elfelejtettétek.
// más sem volt teljesen őszinte rajtatok kívül, de ez a dolog most nem erről szól// De a karik, nemlétező jk, njk, mag az isten se tudja mik még elfogadhatóak lettek volna, ha nem a szemembe hazudgáltok MSN-en. Tehát most tessék keresztre feszíteni, megkövezni, vagy egyéb tetszés szerinti dolog, de piszok munka volt. // mindkét részről volt azért hiányosság az ominózus játékban, azaz mind a királypártiak, mind a lázadóknál// Ha megint így akarjátok mindezt megoldani, talán tisztességesen is megpróbálhatnátok. Tudom, itt mindenkinek vannak ősellenségei, nekem is, de ez még nem ok a játék szétcseszésére. Válasszuk szét az in, és out fogalmakat, hiszen ez lenne a szerepjáték lényege. Az egymást váltani készülők PL dolgozzák ki, beszéljék meg együtt, előre, hogy mi lesz a történet vége. Tegyék ki fórumra, h ne lehessen utólagos anyázás. Aztán a leírtak függvényében legyen kijátszva a dolog. Mert amúgy ha sokáig folyik a hiszti kinevezem magam én Dryen királylánynak, és mindenki ki...... És ha ez így lenne, akkor lenne is ok hisztériázni...

na akkor most lehet édesanyámat emlegetni, meg bionyos ősi foglalkozást, de a hiszti lepereg a királylányról...

// a kartonhíd megmaradt, van irl, meg url, találd ki, h mi hová tartozik//

Kylwog_De_Lamar

Kylwog_De_Lamar

  Kyr hatalmas

 • Archívum
 • 617 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.08, 09:50

Kellemes napot mindenkinek.

Akkor javasolnám mint trónbitorló újítást, hogy cseréljük le a vp, és a táp kifejezéseket, ezek után az erősséget határozzuk meg egy Kyl-ben. És csak hogy cáfoljak (Vagy tisztánlátás, vagy hobbi végett) az előző puccs kísérletben Kylwog De Lamar a karakter, nem vett részt. Csak a karakter Usere azaz én, Márton vettem részt, egy azaz 1 darab karakterrel. A tornán is ami a puccs kísérlet alatt folyt részt vettem 1 darab Játékos Karakterrel, és egy darab Nem Játékos Karakterrel. Csupán a játék kedvéért, ami utólagos meglátásom szerint nem volt jó ötlet, tekintve, hogy nem vagyok jó játékos, és néhány userrel is összezörrentem, amit nagyon sajnálok. De a következő játékban is részt kívánok vállalni, mivel 2 darab bitorlón is aktív, Játékos Karakteremet is érintené, ha az ország felbolydulna. Ha már vannak részletek, és nem ellenzitek a részvételemet, akkor kérem jelezzétek felém, u2u-ban, msn-en, telefonon, sms-ben, levélben, táviratban, füstjelekben ne, mert abból nem tudok kisilabizálni semmit. Ja és terv egyeztetésre, is hajlandó vagyok időt szánni, egy hosszasabb beszélgetés erejéig, akár személyesen is. Csak kérem jelezzétek felém.

Azt hiszem ennyi elég is.
További szép napot, és tiszteletem mindenki felé.

Márton.

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.07, 21:26

Te se érteeeesz*röhögve sír ,vagy sírva röhög(?)*

Node: Diabolis, ez mind a kettőtöknek szólt. Mármint most konkrétan Galának is és neked is. Beszéltem msn mind a kettőtökkel. Ő közölte(FIGYELEM, sarkítás következik)hogy nem fogja csak azért beáldozni a legrégibb, legtápabb karakterét, mert néhányan ezt akarják, te meg közölted(Újabb sarkítás), hogy DE te akkor is le akarod váltatni Adelina és Morgwaith karaktereket a trónról, és tök mindegy, így lesz és kész, te megvalósítod.

Ebből mi következik?/Rakd össze/

De tovább megyek: elvileg van Morgnak kémrendszere, amiről senki se tud, de elvileg az nagyon jó és "mindent" tud. Te azzal jössz, hogy de te aztán nem mondasz el mindent... nah most akkor ki és mit tudhat? Ez újabb veszekedés alapja lehet.

További ok, amit a LEGFŐBBNEK látok: Adel és Morg(bár ha jól sejtem, csak Adel kariról elég beszélni) táposak. Pont. Nagyon. Kijátszotta Adel, nehéz tőle elvenni a dolgot, illetve nem lehet. Te viszont Diab, nem tápoltad fel. Rendben, tegyük fel, ott van Kyl(azért őt említem, mert ő a múltkor benne volt a kolosszeumos ramazuriban, de nem belerángatni akarom), ha jól sejtem, még ő sem elég táp Adelhez képest, de ezt se lehet megmondani, mert mindenki tudja, hogy mit tud a saját karaktere, de ezt nem hajlandó nyilvánosságra hozni, ezért aztán mindig hozzá lehet rakni még egy picit.

Lehet, hogy Adel azt mondja, jó lebutítom, de ha meg legyőzitek, neki nem lesz jó érzés, hogy a fenébe, mi mindent hagytam ki, ha meg fokozatosan erősíti a butítástól, akkor meg az lesz, hogy mert nem korrekt. Ha ti ilyet csináltok, akkor meg rátok lesz ez kiabálva.

Ezekért az okokért mondtam azt ,és mondom most is ,hogy nem tartom jó ötletnek a királyos harcolósdit. Ettől függetlenül, természetesen azt csinál mindenki, amit akar, én csak leírtam, a lehetséges hátulütőket. Remélem, el fogjátok kerülni ezeket a dolgokat.

Végső soron, összefoglalásként ,a véleményem: HA, mondom HAAAAAAA , képesek vagytok egymásban megbízni és közölni egymással dolgokat, akkor jó. Eben azonban nem hiszek, mert egyik fél sem arról híres, hogy milyen korrektnek tartja a másikat.

Ezekre a dolgokra vonatkozott az én szerény(telen) őszinteségem. Egyébként érdekes kérdés az utolsó Diab, ha véleményt írok, ami ugye megint őszinteség Diab, akkor az is baj? :felvon:

Navia; Ildi...

U.i.: Ettől függetlenül sok sikert és élvezetes játékot kívánok ,mert úgy vélem, úgyis meg fogjátok játszani... :lol: Valamiért(és most NEM SÉRTÉSKÉNT SENKINEK SEM), de úgy érzem magam, mintha azt látnám, hogy hiába szólok a gyerekeknek, hogy a hamis kutya harap, azok csak megpróbálják megfogni, és aztán már csak reménykedem, hogy nem nagy, csúnya harapás lesz a vége...

Még egyszer leírom ezt is: legyek én a vészmadár, ne jöjjön be, legyen nektek igazatok és ragyogó, élvezetes játékotok legyen belőle, csak nem látok rá lehetőséget, hogy ebből élvezetes játék kerekedjen ki. HA ti igen, ám lelketek rajta, én nem szándékozom gátolni mások szórakozását, és ebben most semmi iróniát, meg gúnyolódást, meg ilyesmit nem kell látni, csak.. mondjuk úgy, féltem az embereket, meg a bitorlót egy újabb nagy "kutyaharapástól", ha már ezt a hasonlatfélét használtam. Ugyanis, hiába mondja mindenki, hogy "csak egy játék", mindenki komolyabban veszi egy kicsit ennél, mert mindenki adott valamit a karakterébe magából, az évek alatt, senki sem egyszerű, a közösségért feláldozható bábnak tekinti a saját karakterét. (Természetesen tisztelet a kivételnek, illetve akinek nem inge, nem veszi magára, etc...)

U.i.2.: Senki ellen nem szóltam, vegyétek egyfajta figyelmeztető meglátásnak, hogy ezeken a dolgokon, főképp a bizalmatlanságon, és a karakterszereteten bebukhat az egész...

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.07, 21:05

Ha itt akarod megbeszélni, legyen.

Diab:
"De legyen. Megpróbálok a dologhoz jópofát vágni, ahogy a többieket ismerem Ők is. Aztán meglátjuk mi jön ki a dologból. "

Navia:
"de ebből ez se enged, az se hagyja játék lesz, ja két "párt" úzeri vallomásai alapján"Gratulálok. Tudod értékelni az együttműködési szándékot. Ha kicsit őszinte az ember, az ugye rögtön baj?

Módosította Diabolis: 2010.06.07, 21:06


Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.07, 20:56

*Sóhajt egyet júzer* aztán majd megint mondhatom, hogy én megmondtam, miután megint keresztbekaszabolás és júzeri fenyegetések és k***aanyázások lesznek... még jó, hogy pont a királyosdisok vs ellenkirályosdisok játék elkerülésénének ésszerűségének legfőbb okát kihangsúlyoztam. Ettől függetlenül persze _ne_ legyen igazam, legyek én a vészmadár, de ebből ez se enged, az se hagyja játék lesz, ja két "párt" úzeri vallomásai alapján, már most megmondom..... :lol: :felvon: :ok: :D

Navia; Ildi...

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.07, 20:41

Előző törlendő, nem olvastam el a másik topicot.

Nos. Megmondom őszintén, fázok attól, hogy Gala jelöljön bárkit a szervezkedés élére. És itt nem a jelölt ellen van kifogásom. De: Folyik már egy szervezkedés a háttérben. Amit ez bizony erősen keresztbehúzhat.
De legyen. Megpróbálok a dologhoz jópofát vágni, ahogy a többieket ismerem Ők is. Aztán meglátjuk mi jön ki a dologból. Majd valahogy összefésüljük a szálakat. Bár azt most megmondom, Diab eddig sem terített ki minden lapot még a szövetségesei előtt sem, ezután sem fog.
Gala, én csak egyet KÉREK: Olyan játékba kezdj bele, amit játszani is fogsz. Minden rossz szándék nélkül kérem ezt.

Viszont azt nem ártana összeszedni, PONTOSAN hány user aktívoskodna. Nem csak a tervezésben, hanem a játékban is. Aztán ehhez a létszámhoz felépíteni a szekeret.

Diabolis

Diabolis

  Tanácsnok

 • Fórumita
 • 1086 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.07, 20:22

Khm...
Akkor vsz azt is döntsük el, hogy JK avagy NJK uralkkodó van-é. Mert többször lett említve a királyellenes csapat itt-ott. Ha azt mondjátok hogy nincs, akkor nem szervezkedünk, lévén felesleges.
Persze ha van, annak csak örülök :felvon:

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.07, 13:38

Oh, remek, ezekkel máris lehet kezdeni valamit. Tesséék, némi gyűjtőmunkával már előkerültek az alapok, köszönöm :D

A szomszédokról akkor Eladnál érdeklődünk...

A birtokokkal kapcsolatban én is ezen a véleményen vagyok, sőt, lenne egy tervem, amit IC-vel is kicsit összekötnénk, erre alapozva, aminek a célja az lenne, hogy 1. játékot teremtsünk, 2. tudjuk, ki mi kihez mihez tartozik, de ezt majd később, addig szépen megfogalmazom a dolgot, és ha az alapokat lefektettük, akkor ezt ráépíthetjük :) És igen, bele lesz véve a királyellenes csapat is. ;) Sőt!

Scipio

Scipio

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 823 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.07, 08:50

Már ki vannak dolgozva a Teraliaval szomszédos országok, anno egy-egy játékos játszotta is őket. Midian-t, Lagúnát Elgard, Nardek-et Elad/Bayushi, Nazgal Borg országa volt, Eradwia, és Altinum pedig Alew hatásköre.

Szvsz Elad mesternél kellene, hogy legyenek bővebb anyagok ezen országokról, ha tévedek, akkor elnézést.

A teraliai nemes/egyéb birtokokkal kapcsolatban meg Morg írta azt korábban, hogy azon területek, amelyeket In game elhagytak a tulajdonosaik, avagy a terület tulajdonosának usere inaktív lett, visszaszálltak az uralkodóra, így mostanság nemigen van JK kezében lévő nagybirtok/tartomány Teráliában.

Asdaroth

Asdaroth

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 211 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.06, 21:03

Amiben esetleg besegíthetnék (ha akad rá igény) az a Teráliával szomszédos országok kultúráinak,vallásainak, mitológiai és történelmi adatainak kidolgozása. Már ha nem léteznek ezek már egyébként is. ;)

Deady

Deady

  Sorscsapás

 • Archívum
 • 601 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.06, 20:30

Én csak egy apróságot szólnék hozzá: Terália időjárása még mindig elérhető a http://www.rpg.hu/idojaras cím alatt csak ugyanúgy frissítgetni kell.

A "segít-nemsegít" dologból csak annyit, hogy én részemről mellőzném.
Először is mert közel sem tartom magam elég kreatívnak a dologhoz, másodsorban meg... hát meg van a véleményem a helyi közösség hosszútávú összetartóképességéről és van (nem túl pozitív) tippem hogy mi lesz a dolog vége(Hiszen már most megint indul a gagyizás panaszkönyvben pedig csak arról volt szó hogy kezdjünk vmit a bitivel).

De csak hajrá azért!

Trit.

Módosította Deady: 2010.06.06, 20:34


John_Gavin

John_Gavin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 170 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.06, 18:55

Talán ezeket még lehetne alapul venni:
Terália
Terália és a környező országok
Terália a főbb nemesi földekkel
Terália megyéi

Navia_la_Fonz

Navia_la_Fonz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 384 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.06, 18:31

Összegyűjtendő dolgok:

Elsőnek határozzuk meg, illetve kérdezzük meg BePe-t (?)*, hogy hol is van Terália. Határozzuk meg hozzá Mercádia helyzetét. Nézzük meg, van-e tengerpartunk ,egyebünk. Ha igen, hol. Ezt előbb leírjuk, aztán jóképességű rajzosok ,ha jelentkeznek ,akkor ők megkapják a _nagyon_ pontos leírást és készítenek egy sima térképet, ahol még a tavakat és folyókat jelölik pluszba, esetlegesen gondoljuk ki azt, hogy hol van még királyság a környékünkön, vagy mifene.

Ebből aztán lehet csinálni egy domborzati térképet is, az alapján pedig egy éghajlatit.

Azonban inkább hajaznék arra, hogy láttam én egyszer, anno, rég olyat, hogy rpg.hu-n kiírta jobb oldalt egy kis négyzet,hogy hol milyen időjárás van, inkább ezt kellene kitalálni, mert vicces szokott lenni, hogy én írom, hogy "jön az esőben", a rögtön utánam következő reagban pedig más írja ,hogy "az aranyló napsütésben ü la tó partján" ;) :D :)

*De ha tud valaki valakit javasolni, hogy kit kellene zaklatni az ügyben, akkor szóljon nyugodtan ,adjon nekem egy elérhetőséget és én próbálok infókat gyűjteni.

Navia; Ildi...

(Szóljatok, ha hülyeséget írtam.)

zorgor

zorgor

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 70 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.06, 18:25

Sziasztok!

Eddig nem voltam túl aktív a fórumokon, de ezért megéri ezen változtatnom. ;) Tehát a térkép kigondolásában/megrajzolásában szívesen segítek. És ugyan a játéktér csupán a kastélyra és annak közvetlen környékére korlátozódik, én szívesen ötletelek nagyobb távlatokban is. Olyasmikre gondolok, hogy "a keleti alföldeken a Nomer-folyónak köszönhetően hatalmas, termőföldekben gazdag területeken gazdálkodhatnak a jobbágyok", vagy hasonlók. Adott egy ország, ahol még senki sem tudja, hogy él-e még a jobbágyság ill. a hűbéresi rendszer. Ha nem, akkor miért nem? Vagy ha erre a kérdésre nem is válaszolunk (én szeretnék :)), akkor azt mondjuk meg, mi van.
Persze lehet, hogy ennek a nagy része végül nem fogja érinteni az átlagos játékosok zömét. Elvégre mit érdekel egy sehonnai bitangot, hogy a délnyugati dombságok alján barlangok nyílnak, mikben ritka kristályok bányászásával keresik a kenyerüket az emberek. Teszem azt...
Lehet, hogy elfojtott kreativitásomat szeretném most csak kiélni, szóval ha rossz felé tapogatózom, tessék szólni nyugodtan! :D
Száz szónak is egy a vége: én ebben szívesen segítek. :D

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2010.06.06, 17:58

Navia, ha már újítani akarjuk ezzel a bitit, szerintem ötletelhetnénk ide is. ;) És szedjük össze, mit is kellene kitalálni, pl. éghajlat, domborzat, "térkép", stb, stb... gyűjtsünk ide mindent, amit használni lehet, ha egyszer belevágunk. Ki segít? :D

Gabriell

Gabriell

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 1224 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.18, 16:48

Örülök, hogy értjük egymást Gala. Mert ugye ellenkező esetben azt mondanánk, hogy a Trónbitorló mágiarendszere az AD&D mágiarendszerére épül, ez az irányadó, és slussz.
Viszont ha ezt kijelentjük, akkor sem Adelinának, sem Amandának semmi keresnivalója a mostani kasztjában, mi több, nem tudom, hogy mely klánba férnének bele. Azt hiszem, több karakterrel is hasonló probléma adódna.

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.18, 10:56

Alapvetően jó ötletnek tartanám ezt is, csak azért vetettem el magamban, mert ez már rendkívül nagy munka.

És akkor ne felejtsük el azt, hogy Adel gyakorlatilag az életerővel babrál, én legalábbis úgy képzeltem, hogy nála ez teljesen helyettesíti a manát. Lényegében csak azért, mert ő maga több dologra is használja az életerőt (gyk. minden mozdulatát ebből képes megtenni ugye), és egyszerűbb egy mennyiséggel számolni, mint kettővel :D Ráadásul hátrányként totál jól bejött, hogy amikor nem jutott életerőhöz, akkor mozdulni is alig bírt, nemhogy bármi mást kezdeni, másrészt ha sokat "varázsolgatott", az természetesen nagyon fogyasztotta, és bajba is kerülhetett :)

Bár Amanda esetében, aki élő, többnyire különveszem az életenergiát és a manát, mert rá egész más hatással van egy idegen ember életenergiája. (gyk. ha nem használja el, öngyógyításra, vagy visszaadva, esetleg másvalakibe belenyomva, akkor nagy baj lesz... nem mondom, hogy beleőrül, de hasonló hatást érhetne el... asszem :durci: )

Szóval ezt tekintve... milyen bonyolult lenne mindent összeszedni és összeállítani?

Bár ha már biti, akkor klánokra bontva is össze lehetne írni ezeket, szépen, lassan, egyenként alakítgatni a dolgokon, mert egymásra építve, de egymástól függetlenül is ki lehet ezeket dolgozni, és ezek a "szabályok" akár a klánleírásba is mehetnének. :P

Gabriell

Gabriell

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 1224 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.01.18, 09:36

Az általam bepötyögött dolgok kapcsán. MInthaogy kezdtem is az egészet: irányadó. Az, hogy az ad&d az alapja az nem azt jelenti, hogy márpedig itt most ad&d-zni kell vagy bármi konkrét rendszert játszani vagy felsorolni az összeset, s szabálykönyv halmazokat alkotni. :D Egyyetlen célja van, hogy némi alapot adjon azoknak kiknek foggalma sincs vagy túlontúl hibás elképzelése a dolgokat illetően. Azért az ad&d-t választottam mert talán a legjobb rövid ismertetést adja a mágiaformákról.

- Cs


Üdv

Ha általános irányelveket akartok megadni, akkor annak rendszerfüggetlennek kell lennie. Mert ha te kerek perec kijelented, hogy az AD&D adja talán a legjobb rövid ismertetést adja a mágiaformákról, és az iránymutatót te ennek alapján alkotod meg, akkor a többi rendszert kizártad.

Szóval valahol rendszerfüggetlennek kellene lennie az egésznek, s mint ilyen iszonyatosan hatalmas lesz.
Alapnak lehetne kezdeni magával a Mágiával. Két ága létezik,a tapasztalati, és a tanult. Tapasztalati mágiát általában a Boszorkányok, Druidák, Boszorkánymesterek, Sámánok, stb alkalmaznak. Tudják, ha ezt, és ezt teszik, és közben ezt, vagy ezt mondják, akkor az meg az fog történni.(Megtanult szertartások, rituálék. Fingja nincs, hogy miért ezeket kell csinálnia, de ha megcsinálja, eléri a kívánt hatást.)

Van a másik ág, amit általában a Mágusok, Varázslók használnak. Ide tartoznak azok, akik tudják, hogy miképpen épül fel egy varázslat, miért, és mit kell csinálniuk ahhoz, hogy elérjék a céljukat.

Ezen felül meg itt van még a nem saját, hanem kapott(Szakrális) mágia dolga is, amit általában a Papok, s talán a Sámánok egy része használ, és az istenükbe vetett hitből ered, aminek a hatalmát csökkenthetik, vagy vissza is vehetik tőlük ejnye-bejnyeként.

Szerintem valahonnan innen kellene megközelíteni rendszerfüggetlenül, és akkor senki sem lesz kizárva a játékból. S ez most nem széthúzás, meg leoltás, egyszerűen, ha valamit elkezdünk csinálni, akkor azt a Trónbitorló alapján, és rendesen csináljuk meg.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]